Místní výstava ZO ČSCH Volyně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2010 18:03
mysak

XXX.XXX.46.80

Když mi př. Roučka a Sláva Toman volali, zda bych jim nepíchnul s drůbeží, že prý mají málo, pro letošek jsem to s velkou lítostí odmítl. Řekl jsem si, že se alespoň podívám na tuto výstavu, jelikož jsem tam nikdy ještě nebyl. A to je Volyňská organizace sestsakra stará organizace. Vždyť loni oslavili výročí 100 let. A já to mám téměř za kopcem. A tak jsem dnes vyrazil ze Strakonického trhu na Volyni. Když jsem vstoupil do haly, trochu mě zahřálo, že to s tou drůbeží zas až tak mizerné není, neboť se tu sešla poměrně pestrá skladba drůbeže, tak jak se na místní výstavu sluší. Ještě před halou byla expozice vodní drůbeže, kterou zde reprezentuje výlučně př. Velíšek. Jistě by srdce př. Procházky zajásalo. Byly zde dvě voliery kachen saských, dvě kachen čárkovaných a jedna ohrádka s landeskými husami s pěkně spuštěnými podbřišky.

8.8.2010 18:08
mysak

XXX.XXX.46.80

Sumatránka černá, Jaroslav Blatský

8.8.2010 18:14
mysak

XXX.XXX.46.80

Drůbež byla umístěna v prostorných volierách a tak nedocházelo k někde vídanému oštipování peří. Zde velice nadějné vlašky trojbarevné. Co mě akorád vadilo byla malá oka v pletivu a tak se mnoho kvalitnějších snímků pořídit nedalo a otvírat klece by znamenalo plašit drůbež(kor vlašky).

8.8.2010 18:17
mysak

XXX.XXX.46.80

a tak jsem sasexky světlé př. Roučky vyfotil raději z obrazu, snad se neurazí, já myslím, že i z toho je dobře patrna úroveň jeho chovu.

8.8.2010 18:18
mysak

XXX.XXX.46.80

1,0 sasexka světlá, kohout budí respekt

8.8.2010 18:22
mysak

XXX.XXX.46.80

Stando, vyfotit toho rousňáka byla makačka, udělal jsem asi 15 zmáčknutí spouště, furt zalejzal mezi slepičky.
1,0 rousná zakrslá trojbarevná v solidní kresbě i postoji i v hřebínku.

8.8.2010 18:23
mysak

XXX.XXX.46.80

zapoměl jsem dodat rousy v bezvadným stavu na to, že bylo takhle deštivo.

8.8.2010 18:25
mysak

XXX.XXX.46.80

Já nevím, ale na těchhle slepicích mě něco vždycky přitahuje (asi málo práce). Ne, ale černá je dobrá, už je to tak.
Holokrčky černé zdrobnělé

8.8.2010 18:27
mysak

XXX.XXX.46.80

Vítězná slepička, ale asi ne ta, co se tak kouká. Spíš myslím, že ta v pravo. Kohout už byl asi prodaný.
0,3 Zakrslá kočinka perlově šedá.

8.8.2010 18:29
st.toman

XXX.XXX.32.219

Juro díky, za fotky i komentář. Něco o nás jsem napsal k holubům. Jináč ty rousy. To víš travnatej dvůr je travnatej dvůr. Jsou od malinka venku za každýho počasí. Akorát teď jsem malinko rozšířil kačky a ty dělajív trávě pěknej bordel. Budu je muset asi izolovat k rybníčku. Mají ho celej k dispozici, plnej okřehu, ale jak dam vodu do napáječky, hned jsou tam. Musel jsem ji dát na stolek, jináč to všechno vyčvachtají. Díky tedy ještě jednou za krásný komentáře k naší výstavě. Zdraví St. Toman

8.8.2010 18:31
mysak

XXX.XXX.46.80

pohled na výstavní halu ve Volyni

8.8.2010 18:40
mysak

XXX.XXX.46.80

Nemáš za co, já jsem si zpříjemnil neděli a tak se o to příjemné podělím s těmi, kdo tam nebyl. Jihočeši musí držet pohromadě kor tady v těch horách, aneb jak zpíval Michal Tučný, kterýžto prožil několik let v nedalekých Hošticích:
"život je tu tvrdej, to je teda pech,
jenže já jsem hrdej, že jsem na jihu Čech,
a pro tu svojí pýchu já málem zapomněl,
že mám podzimní žízeň, tak na pivo jsem šel ...
uí oujé - tak se u nás na jihu běduje,
uí oujé - tak se u nás jihu raduje..."
Tak ať to kvoká, sedí, odchovává a zle zahlíží na škodnou.
Juraj Kafka

Přidejte reakci

Přidat smajlík