Dobrý den, můžu poprosit chovatele těchto kačen, jestli by mi pomohli ( je-li to již možné ) určit pohlaví u těchto dvou kačen. Zbyly mi dvě ze třinácti po útoku lišky a mám možnost k nim dokoupit opačné pohlaví. Nerada bych však zůstala u tří kačerů či kachen.
Původně byly určeny na pekáč, ale vše dopadlo tak, že bych si je nechala na chov a dokoupila jim partnera či partnerku, popř. vyměnila za opačné pohlaví. Děkuji
Pižmovky se vylíhly 7. 6. takže mají něco přez dva měsíce. Kačky beru denně do rukou, takže ,, sípají ". Odnáším-li jednu, druhá hlasitě píská či cvrliká a totéž dělá ta druhá, takže to nevím a dlouhé jsou obě stejně, tam rozdíl není.
Pro mě jako pro laika je pohlaví určit těžké, ale zkušenější chovatelé tady se shodli jednoznačně , že jsou to dva kačeři což mě ujistila i Anička u které jsem měla zamluveného krásného kačera.
Tajně jsem doufala v opak. Budu Vám tedy věřit a vezmu si místo kráááááááásného kačera kačenku a jeden kačer půjde na výměnu. Bohužel o jeho osudu již rozhodne někdo jiný. Děkuji všem.
Já se ti přiznám Evi, že podle hlavičky kachňata nerozeznám. Já je musim vidět celé. To je pak rozeznám už od nějakých 14 dní.
Nám se letos kačeny líhly začátekm května a dneska jsem ti pro porovnání vycvakla kačera a kachničku.
Kačer (vlevo) a kačenka stáří cca 3 měsíce.
Tak už mám doma dvě kačenky a vidím ten rozdíl, který jsem před tím posoudit nemohla. Všichni jste měli pravdu, že mám doma dva kačery.
Teď už bych to poznala i já. Kačenky mají dva měsíce a jsou o hodně drobnější než mí kačeři ve dvou a něco. Také hlavičky mají jemnější než kluci.
Takže všem ještě jednou děkuji a zítra nafotím.
lavacca
napsal(a):
Já se ti přiznám Evi, že podle hlavičky kachňata nerozeznám. Já je musim vidět celé. To je pak rozeznám už od nějakých 14 dní.
Nám se letos kačeny líhly začátekm května a dneska jsem ti pro porovnání vycvakla kačera a kachničku.
Kačer (vlevo) a kačenka stáří cca 3 měsíce.
Já bych řekl, že ten v pravo s tím černým peřím na hlavě je kachna už jenom podle narostlých letek.
Dobrý večer, tak tady jsou slíbené fotky a posuďte ještě jednou sami. Myslím, že není co řešit. Kačenky jsou to šikovné, žádné plašoňky, z domu zvyklé na zvířátka podobného složení co mám i já, takže byly chvilku zmatené pouze z prostředí, ale myslím, že to zvládly vše na jedničku.
mikesek
napsal(a):
ja sem minuli rok lihl v puli srpna a hruza a des,kachnata nestihla dorust a prosto ji radsi nenechejte pokud nemate vyhrivany kurnik atd.ja uz to nikdy neudelam prezili jen 3 z 10.
Nevím jak vy, ale my běžně druhá kachňata od 1 kachny (tj. její 2.snůška) míváme koncem srpna/začátkem září. A vždycky v pohodě vyrostou. Musí se holt nechat déle, my je necháváme cca 4,5 - 5 měsíců, ale narostou v pohodě. Dodám, že na první měsíc života je dáváme do části skleníku, kde se krásně vyhřívají a rostou jak z vody (což děláme ale i u těch květnových).
Také nevidím důvod - kachna mi vylíhla 27 káčat mají týden normálně je vodí, druhá kachna bude líhnout cca za 14 dní a vůbec to neřeším - když potřebuje tak se snima schová do chlívku jinak je pořád na potoce at je teplo nebo zima ona sama ví kdy je má zahřát a podobně - nikdy jsme neměli ač s pozdním líhnutím problém
300lukas008
napsal(a):
Kachny mate velmi pekne zfarbene.......chcel by som sa opytat chovatelov-mam pizmovku ktora mala 4 vajcia(jej prva znaska v zivote) znesene a nieco jej ich zozralo teras po mesiaci znova zniesla 1.vajco ak bude niest dalej mam ju nechat vysediet kacata?.dakujem za odpovede..
Pravděpodobně vaše kačka je vylíhnutá vloni na podzim, proto má tu první snášku tak nějak rozházenou. Než vám nanese a zasedne, to může být koncem srpna a než se vylíhnout tak tu máte říjen. A to je myslím pozdě. Já bych to nedělala. Když jí teď budete odebírat vejce, upotřebíte je v kuchyni, kačka vám začne snášet brzy z jara a to přece chceme všichni mít na jaře drobotinu. Pokud jí necháte teď zasednout, tak se vám může stát, že příští rok na jaře snášet nebude.
uska
napsal(a):
Pravděpodobně vaše kačka je vylíhnutá vloni na podzim, proto má tu první snášku tak nějak rozházenou. Než vám nanese a zasedne, to může být koncem srpna a než se vylíhnout tak tu máte říjen. A to je myslím pozdě. Já bych to nedělala. Když jí teď budete odebírat vejce, upotřebíte je v kuchyni, kačka vám začne snášet brzy z jara a to přece chceme všichni mít na jaře drobotinu. Pokud jí necháte teď zasednout, tak se vám může stát, že příští rok na jaře snášet nebude.
Aha, to jsem nějak přehlédla, že je to kačeny první snáška. Pak je jasné, že byla z pozdních kachňat. Takové rozhodně do chovu nedoporučuji. Vezmu-li, že kachna nese cca měsíc, tak máte 5 týdnů sezení a líhnutí vyjde někdy na konec října. A jak píšete, nemáte kam jí dát do tepla. A navíc je to tedy prvnička, takže člověk neví, zda to bude vše ok. To bych neriskovala - vejce bych jí odebrala a nechala ji zasednou až příští rok.
Ta kačka sa vyliahla 17.10.2009 jej matka bola tieš prvnička a ties zacala znasat tak neskoro ako teras jej dcera mala vtedy 10 vajec a vyliahlo sa 9 kacat a 8 prezilo a jedna z nich je aj tato kacka . Jej matka ktora ich vyviedla 17,10 zacala znasat tento rok v dubnu a vyvedla 18 kacat ted minuly tyden sa jej vyliahla druha znaska a ma 11 kacat,uvidim na jednej strane chcem tu mladu pizmovku nechat sediet na druhej strane nie.....
Dobrý večer, ještě stále jsem na vážkách s určením pohlaví u těchto dvou pižmovek. Jedna se již jeví jako kačer, ale ta druhá zatím beze změn. Jsem netrpělivá, protože pokud je to kačer, jeho osud bude ,, z PEČE
tě
N ,, pokud kačenka, tak bude vyměněna do chovu za stejnou. Udělala jsem pár fotek tak zkuste ještě mrknout jak se to jeví Vám. Děkuji.
A z tohohle by se měl asi vyklubat kačer. Na hlavě to již začíná být znát.