Kačer ruánský nebo kříženec???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2010 08:53
agria

XXX.XXX.227.68

Všechny Vás zdravím. Přítel s radostí přivezl z Polska tohoto kačera pro změnu krve. Chovatel mu jej prodal jako ruánského. Ale po prohlídnutí nevím jestli ho použít do chovu nebo dát raději na pekáč. Kačer je dost velký oproti našim kachnám. Nemá obojek, ale prý ještě přepeří což si myslím, že je nesmysl. A nemá tmavou náprsenku. Je to čistý kačer nebo nějaký kříženec? Už jsme přemýšleli, že uděláme pokus a necháme ho s jednou kačkou a uvidíme co z toho pak vyroste. Maximálně bychom nekroužkovali.

russli

8.9.2010 12:21
russli

XXX.XXX.169.168

Dobry den je to zbarveni tmavě divoke ale jestli je to čisty ruansky kačer to nevimsmajlík. U ruanek jsem zati viděl jen divoce zbarvene, světle divoce zbarvene a modře divoce zbarvene ale jinak to tmavě divoke zbarveni se u jinych kachen vyskytuje např.: kachna divoka, kachna vysokohnizdící, kachna křivozoba.

8.9.2010 12:47
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

VIdím, že má pár peří typicky u mládať. Tak mi připadá, že takové zbarvení, jak se vypadá teď, bude stejné a nebude změna.

8.9.2010 12:54
agria

XXX.XXX.227.68

Taky jsem koukala na tu vysokohnízdící. Přes víkend tady u nás bude výstava a tak přemýšlím, že ho tam vezmu. Jen ať se na něj podívá posuzovatel a uvidíme co tomu řekne.

8.9.2010 16:19
roklanka

XXX.XXX.6.16

Řekla bych ,že přepeřuje a vybarví se,počkala bych. Vypadá jako ruánský.

8.9.2010 19:20
zbosace

XXX.XXX.151.145

Bohužial Vás musím sklamať, náznak gaštanovej náprsenky v tomto štádiu preperovania by už bol viditelný. Niekedy sa vyskytne takto sfarbený jedinec aj v populácii divých kačíc. Vždy ak chýba naprsenka chýba aj biely krčný pásik. Na mesovú produkciu by sa kačer dal využiť v chove ,ale ako jedinec na výstavy je nepoužitelný. Taketo sfarbenie je uznané u fr. krivozobého plemena. Foto je v niektorom staršom čisle časopisu chovatel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík