Mám 3 kohouty na 30 slepic není to moc ?
Na fotce je moje ,,hejno" hnědých slepiček (5 + 1)
Černé slepičky - 2 mají bílé peříčka na krku 2 červené a 1 je celá černá ...
Šedé slepičky . Ty mám 4 ale na fotce jsou jenom 3 protože ta 1 byla v dobe focení na samotce :)
Taky mám jenom jeden kus ...
Jeste mi tu chybí 2 bílé leghornky které se odmitaly nechat vyfotit ...
Uživatel s deaktivovaným účtem

mate pekne hybridky:)
A takhle nejak to vypada pohromade :) ALE UPLNE VSECHNY TAM NEJSOU TO SE MI NIKDY NEPODAŘÍ SNAD VYFOTIT
deaf lukas
napsal(a):
Moc pěkné No, 3 kohouty v hejnu bude asi problém. Bílý je asi dospělý. Kohout vlašky koroptví a wyadnotky stříbrně lemované jsou mladí. Tak budou se všichni prát. Může se stát, že agresivní silný kohout bude pořád klovat slabší kohouty.
Ten bílej je tam ted pán (a zaříná být i agresivní)... Ale mezi sebou se neperou. Zatim je tam klid. Ale stejne toho bileho bych chtel dat na polivku Protoze tem slepicím dává pořádne zabrat a zacinaji byt oškubane. Slepice se ho bojí protože je nahaní do rožku a tam po nich skáče (a slepice řve přes celou zahradu)
No pokud by byly všichni tři kohouti stejně staří a dáni do hejna ve stejnou dobu neměl by to být problém. To je aspoň moje zkušenost mám takhle dva kohouty vlašek koroptvích a k nim 20 slepic a žádné šarvátky nejsou. Ale popravdě ten bílý kohout hybrid bývá vždy dost agresivní dříve jsem jich vyzkoušel snad deset a pokaždé zkončil brzo v polévce. Teď mám vlašáky a je klid.
martinzjihu
napsal(a):
No pokud by byly všichni tři kohouti stejně staří a dáni do hejna ve stejnou dobu neměl by to být problém. To je aspoň moje zkušenost mám takhle dva kohouty vlašek koroptvích a k nim 20 slepic a žádné šarvátky nejsou. Ale popravdě ten bílý kohout hybrid bývá vždy dost agresivní dříve jsem jich vyzkoušel snad deset a pokaždé zkončil brzo v polévce. Teď mám vlašáky a je klid.
Všichni 2 neprišli do hejna ve stejnou dobu - prvni byl ten bilej a pak prisel vlašák a těd ten kohout vyandotky ...
Jako jak sem psal mezi sebou se nebijou,ale jde mi o ty slepičky ktere se toho bileho boji a utikaji pred nim ... A si obcas musim davat pozor protoze zacina byt agresivní.
Jako je to na jednu stranu dobře protože si slepičky hlídá .. No asi pujde na polévku.
kikosandr
napsal(a):
Všichni 2 neprišli do hejna ve stejnou dobu - prvni byl ten bilej a pak prisel vlašák a těd ten kohout vyandotky ...
Jako jak sem psal mezi sebou se nebijou,ale jde mi o ty slepičky ktere se toho bileho boji a utikaji pred nim ... A si obcas musim davat pozor protoze zacina byt agresivní.
Jako je to na jednu stranu dobře protože si slepičky hlídá .. No asi pujde na polévku.
Přesně tohle mi dělali ty bílý hybridi také a vždycky skončili v polévce. Teď mám vlašky a někteří říkají, že jsou to docela někdy agresivní kohouti. Ale já asi mám štěstí, protože mí dva kluci jsou jak beránci a neperou se. Je pravda, že jeden je dominantnější, ale tak to má být, ale neperou se a je klid. A mám z 90% vejce oplozené což také jde.
Máte to moc pěkné- jak je vidět i hybridní drůbež může být atraktivní.
K těm kohoutům-já měla 2 vlašáky s 12 slepicemi dohromady několik let a nikdy se neprali a to byli na docela malém prostoru-chodili pořád za sebou,spolu seděli na bidýlku ,prostě se od sebe nehli.Ale ten jeden byl silně agresívní na lidi .
Ale to byli kohouti i slepice z jednoho líhnutí a byli spolu od vyklubání až do smrti.Žádnou jinou drůbež sem k nim nikdy nepřidávala.
Taky o ty svoje slepičky dobře pečuju :))) Se maj jak v bavlnce :)) Žizaly dostavaji skoro na zlatém talíři ... :)) Vybeh jim pravidelne okopavam a jak me videj s motykou v ruce tak uz jsou u me a motaji se mi pod nohama
Taky o ty svoje slepičky dobře pečuju :))) Se maj jak v bavlnce :)) Žizaly dostavaji skoro na zlatém talíři ... :)) Vybeh jim pravidelne okopavam a jak me videj s motykou v ruce tak uz jsou u me a motaji se mi pod nohama
Já osobně vyzkoušel taky plno hybridů, např. Dominant jsem vyzkoušel všechny a jediný kdo byl z kohoutů agresivná byl ten bílý. Sussex byl takový bambula ale skvěle pojímal. Těď chovám vlašky a jsem plně zpokojený ale je pravda že mám jednobarevné hejno dříve to bylo krásně pestré to je fakt.
no já mám 3O slepic a 2 kohouty.vlašáka a křížence který se vylíhnul pod kvočnou,občas ho vlašák prožene ale nikdy se neperou,jenže bych chtěla křížence zabít je na slepice moc těžký,ale nevím jestli by vlašák vše stihnul,pojímá jen svůj harém asi 6 slepic a na zbytek kašle,jenže potřebuju oplozená vajíčka pod kvočny ,stihne oplodnit 3o slepic nebo mám nechat i druhého ,mám 3 zakrslé slepičky ke kterým bych chtěla kohoutka tak nevím
iisaabeel
napsal(a):
no já mám 3O slepic a 2 kohouty.vlašáka a křížence který se vylíhnul pod kvočnou,občas ho vlašák prožene ale nikdy se neperou,jenže bych chtěla křížence zabít je na slepice moc těžký,ale nevím jestli by vlašák vše stihnul,pojímá jen svůj harém asi 6 slepic a na zbytek kašle,jenže potřebuju oplozená vajíčka pod kvočny ,stihne oplodnit 3o slepic nebo mám nechat i druhého ,mám 3 zakrslé slepičky ke kterým bych chtěla kohoutka tak nevím
Aj ked je vlaska lahke plemeno a kohut je schopny pojimat viac sliepok. 30 by bolo skutocne moc :) Ak mate vsetko ostatne vlasky mohli by ste kupit aspon jedneho dalsieho vlasaka, v inzercii urcite najdete
kikosandr
napsal(a):
Mám 3 kohouty na 30 slepic není to moc ?
Na fotce je moje ,,hejno" hnědých slepiček (5 + 1)
Zdravím,
chovám tu v zahradě 3/4 hektaru Australky, Brahmánky a Hedvábničky. U všeho mám kohouta a neplechu to nijak nedělá. Rozptýlí se všici po zahradě a každý chlapák si hledí svých pipinek.
Zároveň s nimi běhají i krůty a husy a ani u žrádla nejsou sváry.
Jen jak to navečer zavírám, bývá bitka, kdo že bude doma první a nabaští se hnedky.