Očista kurníku a výběhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2010 13:00
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Dobrý den vážení a milí chovatelé,
měl bych dotaz.Mám hibridy slepice a chci je zavraždit a místo nich si pořídit zdr.Brahmánky a zdr.Holanďanky.No a mám kurní a velký výběh a ty slepice jsou nakaženy spousta nemocma.A tak bych potřeboval poradit jak mám províct DEKONTIMINACI kurníku a výběhu.
Předem děkuji za odpověď.
O.S.smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2010 17:08

stary kurnik znicte a postavte novy a vybeh vycistite a potom niakym prostriedkom proti skodcom vystriekajte,ak tam nemate travnik,,,

29.10.2010 17:23
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

To je dobrý já mám kamenný velký kurník a mám ho ničit?smajlík Pane slovák vy ste si ťuknul hlavou do zdismajlík:-))

29.10.2010 18:46

tak ten pan ma napisat aky ma kurnik,,vacsinou sa stavaju drevene,,lepsie udrzuju teplo cez zimu, mili Pan cech:)))ak ma murovany tak ma vydenzifikovat,,a nemusite sa valat hned po zemi a smiat sa,,,s pozdravom

29.10.2010 18:48

Ondrej pozor nato ,aby ste nemali velku hrcu na hlave stolkeho buchania sa do steny:-))

29.10.2010 19:04

a este nieco to si neviem predstavit ,,potom co ste to za chovatel ked obycajne hybridne sliepky mate napadnute parazitmi a maju rozne choroby ako tu pisete,,a to este chcete narocnejsie plemena chovat ??? smajlík potom by ste sa mali na to vykaslat a nechovat nic,,ked neviete sa postarat o obycajnu sliepku hybridnu sliepku,,

29.10.2010 19:09
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Pane slovák.Je mi 12 let a chitlo mě to už od 3 let.Tímto rokem se tím zabývám líp.Mám dva kurníkiy Dřevjenej v něm mám Holanďaanky a zdr. Brahmánky.A ve zděním má moje babička hibridy a já je chci zlikvidovat a pořídit si Brahmánky velké.smajlíkTeď už to snad chápeš ty jeden.........

29.10.2010 19:58

novidis,,dalo sa to napisat aj slusnejsie,,a bez tych naraziek,,stacilo povedat ze mas murovany,,,tak ho poriadne vycisti a rozrob si vapno a natri ho snim,a vsetky parazity stym znicis,,mas pekne holandanky,,ja uz chvam hydinu -drubez,20rokov

29.10.2010 20:08

29.10.2010 20:09
29.10.2010 20:09
kostrata

XXX.XXX.132.7

To je ta dnešní mládež,poradíš a málem za to dostaneš přes čumák.Mladík by si měl uvědomit,že jsou tu chovatelé i dříve narození a v životě něco dokázali.Trochu úcty a slušnosti by neuškodilo.Ruda

29.10.2010 20:27
ovecka

XXX.XXX.26.131

No tedy ve 12 letech by měl mít každý alespoň jasno v měkkých a tvrdých souhláskách a psaní je-ě. Nechci mentorovat, ale je to ostuda, co někdo dokáže vypustit na veřejnost a ještě kritizovat ostatní. A to nemluvím o nějaké úctě k dospělým. :-( Dana

29.10.2010 22:05
malajky

XXX.XXX.245.151

Mně je 17 a umím být slušný. Chovám zdr. malajky

29.10.2010 22:09
malajky

XXX.XXX.245.151

Ale je pravda, že chovatel holanďanek je dost drzý. Když píše přes internet, myslí si, že může všechno.

29.10.2010 23:57
pepina

XXX.XXX.128.126

ovecka napsal(a):
No tedy ve 12 letech by měl mít každý alespoň jasno v měkkých a tvrdých souhláskách a psaní je-ě. Nechci mentorovat, ale je to ostuda, co někdo dokáže vypustit na veřejnost a ještě kritizovat ostatní. A to nemluvím o nějaké úctě k dospělým. :-( Dana

Paní Dano, tady se neřeší zda umí gramatiku nebo ne. I mě to trhá oči, ale jsou mezi námi lidé, kteří se to prostě nenaučí ať dělají co dělají. Jinak s vámi naprosto souhlasím, že slušnost se vytratila. A tohle napsat moje dítko, tak dostane pořádně za vyučenou. Trošku pokory a úcty by 12 náctiletému hošíkovi neuškodilo.

30.10.2010 00:36
malaceskafarma

XXX.XXX.200.11

No a já se pokusím se přidat něco k tématu. Z kurníku odstranit všechnu podestýlku a inventář jako hnízda,hřady,napáječky ,krmítka a další. Z podlahy a ze stěn řádně seškrábat co nejlépe veškerou špínu. Dočista omést i strop. Tak a teď je otázka zda vlastní tazatel vapku/vysokotl. čistič/pokud ano tak bych s tou vapkou ještě vše důkladně přejel a ostříkal. Pak nechat pořádně vyschnout. A teď je možnost použít roztoky cehmického původu jako např. savo,virocid a podobně. Vše důkladně vystříkat a opět nechat vyschnout. Po té bych doporučil vše vybílit vápnem. Nebo pokud nechcete použít chemii , tak rovnou po důkladné očistě vybílit vápnem. Jakmile to vyschne můžeme vrátit zpět dokonale vyčištění inventář kerý jsme také dezinfikovaly již popsaným způsobem. Ale pokud se objevily v chovu nemoci radši bych dřevěné části spálil a následně dal nové. Necháme vše důkladně vyschnout a poté navezeme čistou podestýlku. Před navežením podestýlky je možno vysypat podlahu tenkou vrstvou vápna a potom vyší vrstvu podestýlky. V´ýběh bych také dokonale vyčistil,seškrábal a zametl a pak posypal vápnem. Ideální by bylo kdyby výběh i kurník na chvilku zůstaly bez zvířat.Ten výběh posypaní vápnem určitě nechat bez zvířat minimálně do doby kdy vápno absorbuje do zemně. A předem se omlovám za pravopis a hrubky ač mě je 27 tak gramatika teda ta česká není moje silná stránka !:-)

30.10.2010 08:49
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

To se vám řekne že tam mám hrubky ale taky když jsem disgrafik!A moc se omlouvám za mojí drzost před tím jsem se pohádal se sestrou až do krve moc se omlouvám!:-)

30.10.2010 09:59
uska

XXX.XXX.253.239

Tak se nehádej se sestrou a za ten ušetřený čas si hrubky nechej opravit počítačem a je vymalováno :-)) Já mám dotaz - jak jsi poznal, že jsou slepice nemocné a o jakou nemoc jde ????

30.10.2010 11:06
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Poznal jsem to tím že mají řídkí trus.Vápenku na nohou a čmelíky pšíkají a to je infektční brontichýda a atd.Proto je chci smajlíksmajlík trefit sekyrou.smajlík

russli

30.10.2010 11:27
russli

XXX.XXX.169.168

Dobry den nemate prosím kohouta zd. malajek na prodej ? Děkuji za odpověd.

30.10.2010 21:44
malajky

XXX.XXX.245.151

Dnes jsem teprve koupil nového kohouta viz fotografie z Bohdalova. Vyhrál čestnou cenu a 3. místo z okresu Ždár nad Sázavou a je od paní Chlumské z Horní Rožínky. Ale myslím, že ani ona teď nebude mít chovného na prodej, ale zeptat se můžete. A když to nevyjde teď, tak určitě příští rok počítáme se slibnými kuřátky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík