Dobrý den vážení a milí chovatelé,
měl bych dotaz.Mám hibridy slepice a chci je zavraždit a místo nich si pořídit zdr.Brahmánky a zdr.Holanďanky.No a mám kurní a velký výběh a ty slepice jsou nakaženy spousta nemocma.A tak bych potřeboval poradit jak mám províct DEKONTIMINACI kurníku a výběhu.
Předem děkuji za odpověď.
O.S.
Uživatel s deaktivovaným účtem

stary kurnik znicte a postavte novy a vybeh vycistite a potom niakym prostriedkom proti skodcom vystriekajte,ak tam nemate travnik,,,

tak ten pan ma napisat aky ma kurnik,,vacsinou sa stavaju drevene,,lepsie udrzuju teplo cez zimu, mili Pan cech:)))ak ma murovany tak ma vydenzifikovat,,a nemusite sa valat hned po zemi a smiat sa,,,s pozdravom

Ondrej pozor nato ,aby ste nemali velku hrcu na hlave stolkeho buchania sa do steny

a este nieco to si neviem predstavit ,,potom co ste to za chovatel ked obycajne hybridne sliepky mate napadnute parazitmi a maju rozne choroby ako tu pisete,,a to este chcete narocnejsie plemena chovat ??? potom by ste sa mali na to vykaslat a nechovat nic,,ked neviete sa postarat o obycajnu sliepku hybridnu sliepku,,
Pane slovák.Je mi 12 let a chitlo mě to už od 3 let.Tímto rokem se tím zabývám líp.Mám dva kurníkiy Dřevjenej v něm mám Holanďaanky a zdr. Brahmánky.A ve zděním má moje babička hibridy a já je chci zlikvidovat a pořídit si Brahmánky velké.Teď už to snad chápeš ty jeden.........

novidis,,dalo sa to napisat aj slusnejsie,,a bez tych naraziek,,stacilo povedat ze mas murovany,,,tak ho poriadne vycisti a rozrob si vapno a natri ho snim,a vsetky parazity stym znicis,,mas pekne holandanky,,ja uz chvam hydinu -drubez,20rokov

Ale je pravda, že chovatel holanďanek je dost drzý. Když píše přes internet, myslí si, že může všechno.
ovecka
napsal(a):
No tedy ve 12 letech by měl mít každý alespoň jasno v měkkých a tvrdých souhláskách a psaní je-ě. Nechci mentorovat, ale je to ostuda, co někdo dokáže vypustit na veřejnost a ještě kritizovat ostatní. A to nemluvím o nějaké úctě k dospělým. Dana
Paní Dano, tady se neřeší zda umí gramatiku nebo ne. I mě to trhá oči, ale jsou mezi námi lidé, kteří se to prostě nenaučí ať dělají co dělají. Jinak s vámi naprosto souhlasím, že slušnost se vytratila. A tohle napsat moje dítko, tak dostane pořádně za vyučenou. Trošku pokory a úcty by 12 náctiletému hošíkovi neuškodilo.
No a já se pokusím se přidat něco k tématu. Z kurníku odstranit všechnu podestýlku a inventář jako hnízda,hřady,napáječky ,krmítka a další. Z podlahy a ze stěn řádně seškrábat co nejlépe veškerou špínu. Dočista omést i strop. Tak a teď je otázka zda vlastní tazatel vapku/vysokotl. čistič/pokud ano tak bych s tou vapkou ještě vše důkladně přejel a ostříkal. Pak nechat pořádně vyschnout. A teď je možnost použít roztoky cehmického původu jako např. savo,virocid a podobně. Vše důkladně vystříkat a opět nechat vyschnout. Po té bych doporučil vše vybílit vápnem. Nebo pokud nechcete použít chemii , tak rovnou po důkladné očistě vybílit vápnem. Jakmile to vyschne můžeme vrátit zpět dokonale vyčištění inventář kerý jsme také dezinfikovaly již popsaným způsobem. Ale pokud se objevily v chovu nemoci radši bych dřevěné části spálil a následně dal nové. Necháme vše důkladně vyschnout a poté navezeme čistou podestýlku. Před navežením podestýlky je možno vysypat podlahu tenkou vrstvou vápna a potom vyší vrstvu podestýlky. V´ýběh bych také dokonale vyčistil,seškrábal a zametl a pak posypal vápnem. Ideální by bylo kdyby výběh i kurník na chvilku zůstaly bez zvířat.Ten výběh posypaní vápnem určitě nechat bez zvířat minimálně do doby kdy vápno absorbuje do zemně. A předem se omlovám za pravopis a hrubky ač mě je 27 tak gramatika teda ta česká není moje silná stránka !
russli

XXX.XXX.169.168
Dobry den nemate prosím kohouta zd. malajek na prodej ? Děkuji za odpověd.
Dnes jsem teprve koupil nového kohouta viz fotografie z Bohdalova. Vyhrál čestnou cenu a 3. místo z okresu Ždár nad Sázavou a je od paní Chlumské z Horní Rožínky. Ale myslím, že ani ona teď nebude mít chovného na prodej, ale zeptat se můžete. A když to nevyjde teď, tak určitě příští rok počítáme se slibnými kuřátky.