Křepelka - nosnice
Kompletní krmná směs pro nosné křepelky
Použité suroviny:
Pšenice, sojový extrahovaný šrot toustovaný, kukuřice, uhličitan vápenatý, vápenný grit, dihydrogenfosforečnan vápenatý, hydrogenuhličitan sodný, chlorid sodný, DL methionin , síran měďnatý pentahydrát-CuSO4.5H2O, vitamin A, D3, E.
Deklarované jakostní znaky:
vlhkost 14,0 %
Dusíkaté látky 17,5 %
Tuk 2,5 %
Vláknina 3,3 %
Popel 11 %
Methionin 4,9 g/kg
Vitamin A 13500 mj./kg
Vitamin E/alfatokoferol/ 45 mg/kg
Vitamin D 3 3000 mj./kg
Cu 14 mg/kg
Krmný návod:
Kompletní krmná směs je určena pro nosné křepelky.
Zkrmuje se ad.libitum při dostatku pitné vody.
Ošetřeno proti plísním: Euromold L-Plus
Pán tím složením asi myslell směs od pana Sehnoutka http://www.sehnoutek.cz/1519/drubez/
Na webu mám kompletně popsané složení
http://krmivaprodrubez.okamzite.eu/?krepelky,20
Sophie

XXX.XXX.145.96
Dobrý den,
Krmím svou křepelky potrava přírodní. Denně dostávají bílkoviny (živočišné i rostlinné), semínky a oříšky, čerstvé rostliny, vždy mají přístup k obilovinám, namletý vaječní skořápky, písek a vody (dávám jim filtrovanou).
Velice jim chutná vařená vejce, tofu, rybičky ančovičky, maso, hrách, kukuřice, mrkev (vše krátce povařené ve vodě). K tomu denně dostava různé čerstvý saláty (př. ledový salát, obyčejná tráva, listy pampelišky apod.). Saláty musí být v pokojovém teplotě, nedávám do lednice. Nebo aspoň přes noc vyndat z lednice, jinak budou mít víc průjmový stolice (následkem působení chladu). Hodně jim chutná také čerstvý mungo kličky. Chutná jim také namočené jáhly a pohanky.
Občas dostává i tvaroh (krátce zahřát v horkém vodě).
Neustálé mají přístup také ke krmní směs pro nosnice slepice. Co se týče směsí obilovin, dávám přenice, čirok, oves, proso, pohanky a mnoho další. Z semínek jim nejvíce chutná slunečnicový semínky a mandlový lupínky. Dávám jim také lnění semínky, sezamový, občas také různý ořechu.
Nyní jsem jim pořídila klíčící směs pro ptáky, drcení mušlí, tak jsem zvědava jestli jim to bude chutnat.
Já má přes 4 měsíce křepelky doma, zatím denně snášejí vajíčka. Snáším se jim dat hezký život bez stresu . Chovám jej v bytě, kde mají svá ohrádky. Mají volný pohyb v bytě a jsou ochočené, dvě si nechá pohladit
oskar222
napsal(a):
mně by zajímalo to, jak nejlépe namíchat směs tak, abych nemuse kupovvat tu ,,chemickou''kupovanou, zrniny máme a šroťák taky, ale v jakém poměru bohužel nevím a co se musí přidat.. díky
zdravím, jediné co je na většině směsích chemické jsou konzervanty a antioxydanty.
Směs jako taková je vyrobená z různých šrotů a není na ní nic špatného.
Mylná je představa lidí, že kupovaná směs = chemické zlo.
Já se teď chystám nakoupit pro křepelky směs od jedné rodinné firmy.
Ve směsi nejsou ani GMO suroviny ani průmyslové antioxydanty.
Jako konzervanty a antioxydanty jsou použité výtažky z bylin apod....
To mi vadilo na současné směsi - že konzervanty a antioxydanty jsou Éčka, která v jednom případě ani nejsou schválená pro použití v potravinářství. Jelikož křepelky a jejich produkty jíme tak mi to vadí.
Kdo chce najde kvalitní směs. Kdo má čas a chuť namíchá to doma, ale pro ty křepelky je to náročnější. Aby dobře nesly potřebují opravdu velmi komplexní krmivo.
Setkal jsem se i s tím, že se křepelkám dává směs malých semen pro holuby + obohatit ještě nějakou vitamínovou směsí.
m.