Zdrobnělé malajské bojovnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.11.2010 09:40
malajky

XXX.XXX.245.151

Napadlo mě založit toto téma, protože moc lidí nezná malajky a třeba by se jim mohly zalíbit.:-) V ČR je zatím mnoho lidí nechová a proto by byli vítáni nový zájemcismajlík

2.11.2010 09:47
malajky

XXX.XXX.245.151

Chápu, že když někdo hledá hlavně užitkové plemeno tak si je asi nevybere. Ale byl jsem příjemně překvapen snáškou. Sice jsou vejce malá max jsem měl 48g, ale snáší mi obden a i teď na podzim. Dají se dobře využít i na maso, protože mají velké osvalení. Především dnes slouží jako okrasné plemeno. No řekněte jak často se vidí takový zjev? trošku mi připomínají nějakého okrasného pštrosa:-))

2.11.2010 09:50
malajky

XXX.XXX.245.151

A pro úplnost ještě fotka slepice.

2.11.2010 18:53
mysak

XXX.XXX.15.147

malajky napsal(a):
Chápu, že když někdo hledá hlavně užitkové plemeno tak si je asi nevybere. Ale byl jsem příjemně překvapen snáškou. Sice jsou vejce malá max jsem měl 48g, ale snáší mi obden a i teď na podzim. Dají se dobře využít i na maso, protože mají velké osvalení. Především dnes slouží jako okrasné plemeno. No řekněte jak často se vidí takový zjev? trošku mi připomínají nějakého okrasného pštrosa:-))

Zdravím., chápete to naprosto správně, řada lidí a kor teď v krizi hledá jen to co skutečně nutně potřebuje a to je nejlevnější produkce domácích vajec. Tak to bohužel je a moc s tím nenaděláme. Přesto se najdou podobně postižení jako Vy (třeba moje maličkost) a patlají se s plemeny, která nejsou rentabilní a nebo do nich není krev a pod. Patlám se tedy se sumatránkami už 11 let, kvočen jak havranů na nádraží a věčně hluboko do sudu s obilím. Takže plně chápu Vaše sympatie k plemenu bojovému (mnohdy opředenému nejrůznějšími mýty) jako jsou třeba malajky. Vy máte zrobnělé a co teprve velké- t y musí stát peněz než se vykrmí do takové výšky, aby kohout zobal chleba ze stolu bez výskoku. Takže né moc často se vidí takový zjev. I když je fakt, že po revoluci díky otevření hranic, se stav u nás poměr upravil ve prospěch bojových a málo chovaných plemen. Důkazem jsou výstavy, kdy místo dřívějšího "bílého moru" -30ti klecí leghornek a nebo červených rodajlenek dnes vidíme mnohem pestřejší skladbu plemen, bojovnic nevyjímaje. Ať už jsou to araukany, nebo ko šamo, či zdrobnělé indické nebo novoanglické a pod.
Proto patří i Vám dík, že pomáháte udržet pestřejší skladbu plemen a podporujete tak fakt, že se takovýto zjev naopak vidí.
Juraj Kafka

russli

2.11.2010 20:08
russli

XXX.XXX.169.168

Zdravím chovam toto plemeno v zdrobněle i velke formě. A schanim nutně zd. kohouta.

3.11.2010 17:50
malajky

XXX.XXX.245.151

russli napsal(a):
Zdravím chovam toto plemeno v zdrobněle i velke formě. A schanim nutně zd. kohouta.

Zkoušel jste se zeptat paní Chlumské? http://www.magyaragar.wbs.cz/Nase-drubezOur-poultry.html A jestli momentálně nemá tak bych počkal už na jaro na nové. Sice ted nechapu jednu moji slepci, ktera zacala kvokat pote co jsme dovezli noveho kohouta :-D Ještě vůbec nevím jestli by už vejce mohly být oplodněné a už vůbec se mně ted pres zimu nechce piplat s kuřaty, ale jestli by jste nutně potřeboval už ted nalíhnout podíval bych se, co by se s tím dalo dělat. Ale myslím, že to v tuto dobu není dobrý nápad.

russli

3.11.2010 21:22
russli

XXX.XXX.169.168

Od pani Chlumske jsem loni kupoval slípky tak skoušim schanět někde jinde. A kuřata ted samozdřejmě líhnout nechci ale chci jen koupit kohouta na přiští rok.

3.11.2010 22:14
malajky

XXX.XXX.245.151

Tak pan Sedlák také přestal chovat zdr. malajky, takže je možné, že ještě někdo jiný má, ale nikdo mě nenapadá. Já mám sice kohouta od paní Chlumské, ale slepice pochází z Německa, takže je nepříbuzná.

russli

4.11.2010 06:47
russli

XXX.XXX.169.168

A mužu teda vědět jestli mate naprodej toho kohouta? Děkuji

4.11.2010 13:04
malajky

XXX.XXX.245.151

russli napsal(a):
A mužu teda vědět jestli mate naprodej toho kohouta? Děkuji

Ne, zatím nemám. Už jsem to tady u nějakého tématu psal, že jsem koupil teprve nového kohouta a jiného nemám. Kdyby jste jiného nesehnal, tak příští sezonu bych měl mít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík