Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2010 22:11
snecule

XXX.XXX.167.106

dobrý večer
Mám pro vás téma na vyjádření. je to téma na celé hodiny diskuzí. Jedná se o ceny drůbeže na výstavách jak místních tak vrcholových.Dnes jsem se zúčastnil výstavy Moravy a Slezka v Přerově. Byly tam prodejné husy tuluzké za 1500 kč +10procent takže byly celkem za 1650 kč. Nemá smysl tajit že jsou to mé husy. Mnoho návštěvníků si myslelo že je to cena přemrštěna. Pojďme se na to podívat z té stránky chovatelské. Jestliže kupujete zvířata na chov, kupujete kvalitní zvíře a většina chovatelů si řekne cenu která se pohybuje okolo 2000 kč. Jestli je to moc můžete vyrazit za chovateli do ciziny. Chovatele na Slovensku si řeknou cenu také 2000 kč a na výstavě v Nitře jsou husy tuluzké prodejné za 2750 sk. takže na naše je to zase přes 2000 kč a když se někdo vydá do Německa tak Němečtí chovatelé prodávají doma ze dvora za 100 eur (2600 kč) a na výstavách dle kvality 140 - 180 eur (3100 - 5000 kč). Když chcete koupit housata je to problém. Řada chovatelů neprodá protože neví co prodává a nechce prodat možná v budoucnu kvalitní kus a když vám prodá nějaké to house cena se pohybuje okolo 500 kč. Tak se vraťme zpětně, zdá se vám 1500 kč za housera (ještě nehotového) moc? Zkuste se zamyslet a vyjádřit své názory a pocity. děkuji.smajlík

27.11.2010 05:26
jo012810

XXX.XXX.49.191

Cena obecně se odvíjí od poptávky. Pokud někdo chce a skutečně potřebuje, zaplatí co si kdo řekne. Na druhou stranu existuje určitá kupní síla a ta tlačí cenu dolů. A jak píše chovatel, prodávající, jemu vychází nabízená cena odpovídající jeho nákladům spojeným s chovem. Takže žádný problém. Pokud je zvíře kvalitní a někdo jej bude potřebovat, určitě bude prodáno. JB

27.11.2010 10:21
info8

XXX.XXX.72.22

Já osobně vůbec nechápu, proč se někdo vyjadřuje o ceně cizího zvířete a tvrdí že je přemrštěná? Když se to zdá někomu moc, tak ať se otočí a jde si někam jinam :-( Tenhle typ lidí absolutně nesnáším :-( Já když chci kvalitní zvíře do chovu, tak o ceně nediskutuji. Pokud to zvíře vypadá dle mých představ, zaplatím ho. Nemám problém vyrazit do Německa 1000 km, zaplatit za husu 200 EUR a jet zase zpátky. Nechovám zvířata na kšeft, ale pokud někdo chce kvalitního potomka po kvalitních rodičích, tak prostě nebude levné. Alespoň u mě ne. A pokud někdo prodává svoje odchovy pod cenou, tak by mi spíše bylo podezřelé proč to dělá. Opakuji, že se bavím o kvalitních a čistokrevných zvířatech. Nemluvím o housatech, o kterých vám navykládá chovatel báchorky, rodiče ani nevidíte a pak se divíte, co vám to vlastně vyrostlo. Nic proti křížencům - ale jen na výkrm a na pekáč. Tam potom smlouvejte o ceně, protože je celkem jedno, jestli má každé oko jinou barvu nebo má třeba trojitý podbřich :-) Asi těžko se někdo u nás uživí chovem čisté drůbeže, ale vzpamatujte se lidičky a neprodávejte své odchovy za ceny, které vám nemohou ani pokrýt náklady na krmení, léky, topení mladým, atd., atd. o času a obnově krve ani nemluvím. Vycházejme alespoň z doporučených cen ČSCH (ačkoliv byly aktualizovány naposledy před 2 roky) - tam je VD 1.0 husa tuluská za 1248 a to bylo před 2 lety. Cena 1500 mi připadá velmi velmi slušná. Navíc konkrétně tento pár hus byl celkem dost slušný, snad až na laloky, které jim ale také dorostou. Fuj to jsem si po ránu musel ulevit :-))

29.11.2010 17:55
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.61

JJ, je to těžký, setkal jsem se s názorem, jsou to přece jen smaragdové. To, že mají pravidelně ohodnocení E i SE, a že dvakrát za rok jedu do SRN pro materiál, kde se cena pohybuje kolem 35-40 E za kus, tak si myslím, že mých 1000 Kč za celý pár ve slušné kvalitě není žádná troufalost.

29.11.2010 18:26
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

no jo jemonže když dam cenu vetší za hodně kvallitní kusy tak stejnak lidi prskaj a nejsou schopni ujed ani 100km a dat jeste penize ja také jezdím po cele republice a nic nerikam za je to daleko vcera jsem byl taky dál anic se nestalo proste když chci mit kvalitni odchov tak pro to musim neco udelat taky nesmajlík

29.11.2010 18:32
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.61

chovatelpepa napsal(a):
no jo jemonže když dam cenu vetší za hodně kvallitní kusy tak stejnak lidi prskaj a nejsou schopni ujed ani 100km a dat jeste penize ja také jezdím po cele republice a nic nerikam za je to daleko vcera jsem byl taky dál anic se nestalo proste když chci mit kvalitni odchov tak pro to musim neco udelat taky nesmajlík

V Lysé jsem prodal vše, co jsem tam vezl z drubeže a dokonce dva králíky:-) Bylo to hned pryč, tak pak nevím, proč raději nezajedou chovatelé k chovateli, nepokecaj, vyberou si z více kusů a cena je menší než na velké výstavě, u mých kachen je rozdíl až 300 za kus (klecné a příplatek výstaviště a jsem ochoten se domluvit, případně dovézt na domluvené místo)
Sice to stojí peníze a čas, ale pak je z toho radost. Možná, že tu cenu nejsou schopni respektovat chovatelé, kteří dělají kvantitu a kvalita je pro ně jen podle váhy:-)

29.11.2010 20:25
danielbratislava

XXX.XXX.59.212

Úplne s Vami súhlasím. Na európskej výstave som kúpil kačku za 55,- € + káčera za 90,- €, každý rok obmieňam krv (už 8 rokov) a mám problém predať kvalitné kačky za 40,-€. Ale nič nepredám pod stanovenú cenu, radšej ich zjem.
Nech si chytráci kúpia chovný materiál za 10,- € (čo je 250,-Kč) a potom nech vyplakávajú čo za atrapu kúpili - zdegenerované a neštandardné. A tí čo predávajú lacno, lacno kúpili alebo krížia babku z vnukom a sesternicou z druhého kolena a tak dokola... preto to stojí za prd.smajlík

29.11.2010 22:35
info8

XXX.XXX.72.22

danielbratislava napsal(a):
Úplne s Vami súhlasím. Na európskej výstave som kúpil kačku za 55,- € + káčera za 90,- €, každý rok obmieňam krv (už 8 rokov) a mám problém predať kvalitné kačky za 40,-€. Ale nič nepredám pod stanovenú cenu, radšej ich zjem.
Nech si chytráci kúpia chovný materiál za 10,- € (čo je 250,-Kč) a potom nech vyplakávajú čo za atrapu kúpili - zdegenerované a neštandardné. A tí čo predávajú lacno, lacno kúpili alebo krížia babku z vnukom a sesternicou z druhého kolena a tak dokola... preto to stojí za prd.smajlík

A na toto si připíjím :-)

30.11.2010 06:12
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

info8 napsal(a):
A na toto si připíjím :-)

a já s Vámi smajlík

30.11.2010 11:15
pajda1

XXX.XXX.12.138

Taky se přidám. Drůbež mám jako koníčka, takže občas vyběhnu na výstavu, občas se mrknu do inzerce...na jednu stranu jsem ochotna si zaplatit za kvalitní materiál, souhlasím s tím, že když se někomu zdá cena vysoká, nemá kritizovat a má jít jinam, na druhou stranu když jsem viděla králíka za 400,- a pár týdnů později jsem toho samého koupila za 250,- Kč (bylo vidět tetování), tak se mi nezdá, že by cena na výstavě odpovídala skutečné poptávce. Zřejmě to chovatel silně přehnal a samec byl za ty peníze neprodejný. Jinak ale kdo nechce kupovat, ať nekoupí, ale ať nekritizuje...

2.12.2010 23:09
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

pajda1 napsal(a):
Taky se přidám. Drůbež mám jako koníčka, takže občas vyběhnu na výstavu, občas se mrknu do inzerce...na jednu stranu jsem ochotna si zaplatit za kvalitní materiál, souhlasím s tím, že když se někomu zdá cena vysoká, nemá kritizovat a má jít jinam, na druhou stranu když jsem viděla králíka za 400,- a pár týdnů později jsem toho samého koupila za 250,- Kč (bylo vidět tetování), tak se mi nezdá, že by cena na výstavě odpovídala skutečné poptávce. Zřejmě to chovatel silně přehnal a samec byl za ty peníze neprodejný. Jinak ale kdo nechce kupovat, ať nekoupí, ale ať nekritizuje...

dobrý den, mně osobně se zdá i cena 400Kč velmi dobrá. Tu změnu na 250Kč bych řekl mohlo ovlivnit jen to na jaké výstavě byl nabídnut za 400Kč. Pokud na ni chovatel musel jet delší cestu, platit poplatky, atd... pak jasně zvýšil cenu. U králíků bych si troufl říct, že cena dle poptávky muže být asi u dvou, tří plemen, jinak záleží na chovateli. A pod 400Kč bych nešel. To už si králíka raději sním (když by jej nikdo nechtěl za odpovídající cenu) i kdyby byl šampion, to spíš tuplem. Uvažte cenu králičího 200Kč/kg a i teho přerostlýho zakrslíka bych měl prodávat alespoň za 400Kč. Nehledě na národní plemena a u nich možný systém dotací a stejně se prodávají pod cenou. kolikrát když vidím králíka pod 400kč tak si říkám že jej vezmu na oběd, protože z vlastního chovu se do kuchyně nedostává dostatečné množství... :-(

6.12.2010 19:14
milošditr

XXX.XXX.182.49

snecule napsal(a):
dobrý večer
Mám pro vás téma na vyjádření. je to téma na celé hodiny diskuzí. Jedná se o ceny drůbeže na výstavách jak místních tak vrcholových.Dnes jsem se zúčastnil výstavy Moravy a Slezka v Přerově. Byly tam prodejné husy tuluzké za 1500 kč +10procent takže byly celkem za 1650 kč. Nemá smysl tajit že jsou to mé husy. Mnoho návštěvníků si myslelo že je to cena přemrštěna. Pojďme se na to podívat z té stránky chovatelské. Jestliže kupujete zvířata na chov, kupujete kvalitní zvíře a většina chovatelů si řekne cenu která se pohybuje okolo 2000 kč. Jestli je to moc můžete vyrazit za chovateli do ciziny. Chovatele na Slovensku si řeknou cenu také 2000 kč a na výstavě v Nitře jsou husy tuluzké prodejné za 2750 sk. takže na naše je to zase přes 2000 kč a když se někdo vydá do Německa tak Němečtí chovatelé prodávají doma ze dvora za 100 eur (2600 kč) a na výstavách dle kvality 140 - 180 eur (3100 - 5000 kč). Když chcete koupit housata je to problém. Řada chovatelů neprodá protože neví co prodává a nechce prodat možná v budoucnu kvalitní kus a když vám prodá nějaké to house cena se pohybuje okolo 500 kč. Tak se vraťme zpětně, zdá se vám 1500 kč za housera (ještě nehotového) moc? Zkuste se zamyslet a vyjádřit své názory a pocity. děkuji.smajlík

smajlík Ahoj a dobry večer vaše cena hus je ještě levná když jsem kupoval husy pro kámošku tak platila 10.000 za 1 pár hus takový vysoky a tlusty ale pěkný a měli pak skončít na pekačí kdyby je nikdo nekoupil a já jí řekl že se na ně podívám jestli nejsou nemocny a v husách se nevyznám ale zaměřil jsem se oči zobák a křídla a nohy a dychani nikde sem nic neoběvil a posuzovatel se smál jak jsem je tam asi 2 hodin sledoval a pak 1 hodinu prohlížel a pak se ptal a jestli husám rozumím myslel že husám rozumím a já mu řekl že husám prd rozumím ale že to takhle dělám když kupuju slepicesmajlíksmajlíksmajlík já občas pomaham na vystavach tak už vím na co se posuzovat zaměřuje a to dělám já taky s pozdravem Miloš Ditrich

11.12.2010 00:03
mysak

XXX.XXX.46.80

Připojuji se také k těm názorům, že to nejsou přemrštěné ceny, ale kdo je špekulant, holt by smlouval. Co se týče trhu: Já zvířata na trh nevozím, jelikož to neumím a vždycky jsem odjížděl akorád naštvaný. Zvíře žere i to nestandartní stejně jako standartní, takže raději jej sním. Takže všechna nekroužkovaná a nestandartní zvířata jím, vyjimečně prodám levně nebo dám někomu kohoutě, kdo ve vsi nutně potřebuje kohouta ke slepicím a pod. Ale pokud někdo chce plemeno, ať si zajede ke mě a můžem se bavit, vidí chov, vysvětlím mu co je špatně a co dobře. Pokud chce chovat, koupí i za cenu jakou si řeknu. Pokud je to spíš špekulant než chovatel, smlouvá a škemrá a pod. Asi chce sám po té prodat a ne chovat, tak takový má u mě smůlu.
Co se výstav týče tak na výstavy dávám málo, hlavně na místní, aby ty lidi tady taky něco viděli a zatím jsem nedával prodejné. Kdo má zájem, zastaví se u mé voliery déle a domluvíme se na návštěvě. Prostě prodávat kohouty za 90 kč a ještě smlouvat o dvacku asi neumím, není to moje parketa a konec konců já taky jezdím pro materiál ven a nikdo mi tam nesleví. Samozřejmě jako asi každý neprodávám to nejlepší - to se prostě neprodává. Pozor, tím se nechválím, že mám nějakou špičku. Ale rád prodám zvíře, který je srovnatelný jako to co si nechávám pro sebe a nebo eště pěkný, tzn. je ho škoda zabít jen proto, že je nadbytečné, protože by dobře mohlo posloužit jinde. Může přinést jinému chovateli prostě nějaký výsledek. Protože jak už jsem tu psal jinde, máte doma na dvorku 5 - 6 nakroužkovaných kohoutů, kteří se "dodělávají" a v mých očích jeden lepší než druhej a ted sedíte na bobku a kterýho nechat a kterýho zabít nebo prodat, aby už to nežralo, nehonilo slepice a pod. - však to mnozí znáte. Ale přitom prodat to Vietnamcům je jako je rovnou doma zabít, akorád, že si na tom pochutná někdo jinej. Pak to držíte v ruce jdete s tím ke špalku a zase to pustíte a hrůza... no:-) Já vím, že se tu objeví zase reakce těch racionálněji uvažujících. Ale ať.smajlík
Juraj Kafka

11.12.2010 22:22
regina

XXX.XXX.176.203

Mám 4 kohouty a dva musí jít pryč. Už se na to chystám 2 měsíce. Jednou prší, jindy sněží, třetí den musím žehlit. Při studiích se tomu říkalo "hnízdit". Cokoliv je lepší nežli konečné řešení a já se nemohu rozhodnout.

12.12.2010 10:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

regina napsal(a):
Mám 4 kohouty a dva musí jít pryč. Už se na to chystám 2 měsíce. Jednou prší, jindy sněží, třetí den musím žehlit. Při studiích se tomu říkalo "hnízdit". Cokoliv je lepší nežli konečné řešení a já se nemohu rozhodnout.

Nám se letos vylíhlo 7 kohoutů - a bylo jasné, že 1 si necháme a ostatní sníme. A tak jsem se jala pozorovat a vybírat toho nejlepšího. Nakonec jsem se rozhodovala mezi 2 - jeden krásně vybarvený, ale menší než ten druhý, který je ale zase světlejší v barvě. Když jsem to řekla mamce, že pořád nevím (asi 2x jsem si je vyndala z kotce, abych je vedle sebe srovnala a pořád ne a ne přijít na to, který je ten nej), tak prohlásila, že necháme oba! Pravdou je, že mít 2 kohouty je lepší - kdyby se náhodou 1 něco stalo, zastoupí ho druhý. :-)

12.12.2010 11:24
mysak

XXX.XXX.46.80

Tak, přesně. Takže víme o čem je řeč. :-)

12.12.2010 14:27
milošditr

XXX.XXX.182.49

regina napsal(a):

Já choval 5:25 5kohouty a 16 slepic 1 1,0 Australkovlaška velsumka zakrslá Vyandotka a bojovnice a drůbežářsky a slepičky podle barev a různý plemena a nechal křížit a v budoucnu bych chtěl slepice bojovnice a sebritky a velsumky a zakrsla rousná a kur divoky smajlíksmajlík

12.12.2010 17:19
zbosace

XXX.XXX.132.106

Ja si zásadne kohútikov dokupujem, podla zriedkavosti plemena aj staršieho, u bežnejších do 1 roka. Niekedy je treba predať aj 5 kusov z môjho chovu aby som si mohol dokúpiť takého ako potrebujem toho istého plemena. Samozrejme je meritkom kvalita. Lacná a rýchla kúpa sa mi nakoniec vždy vypomstila. U zVe mám pre istotu 2:0 plus náhradníka. Už sa mi stalo že kohútovy dorástla letka so zábelom, čoho som si pri kúpe nevšimol, mal ju vytrhnutú a musel skončiť. Na jeho miesto nastúpila rezerva. Toho keď nevyužijem tak v polovici sezony predám s dvoma troma sliepočkami. Našťastie zVe sliepok je stále nedostatok. Horšie je to stými 1:0. Ja som vlastne kohúta tohoto plemena ktorý by vyhovoval mojim predstavám vo všetkých smeroch nevidel. Ak sa niekto dlhodobo a cielavedome venuje chovu určitého plemena je len na ňom a na výsledkoch jeho chovu akú cenu za svoje zvieratá si určí. I čistokrvné zvieratá môžu mať realnu cenu len ako ,,jatočné-konzumné" alebo z chovatelského hladiska môžu byť v chove ,,škodlivé".

12.12.2010 17:51
milošditr

XXX.XXX.182.49

ahoj a zdravím Slovenský chovatelé s velkým CH u zakrslých Velsumek jsem měl 2 problemy 1 vysoky nohy špatná kresba i když jsem nekroužkoval u 1,0 i 0,1 2 vada špatný řebeny a bílý drápysmajlík u slepic.

Pro Laiky začátečníky 1,0 a 0,1 = smajlík1,0 Kohout samec i 0,1 slepice samicesmajlíksmajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík