Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2011 08:33
past

XXX.XXX.1.3

Neví někdo co je to za husu? Myslím si, že je to husa landeská, ale nejsem si jistý. Mám jich celé hejno a loni krásně seděli na vejcích, ale moc toho nevyseděli - tak uvidím jak to dopadne letos:-)

4.1.2011 09:47
dorm

XXX.XXX.64.242

je to husa landenská:-)

4.1.2011 13:02
wert

XXX.XXX.145.79

je to husa landeska a čim to že nic nevyseděla

4.1.2011 19:01
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

dorm napsal(a):
je to husa landenská:-)

ano je to husa landeská

4.1.2011 19:25
past

XXX.XXX.1.3

Nemám tušení čím to bylo. Sedělo mi jich asi šest, měli kolem 10 - 15 vajec a vyseděli 6 housat, který přežili. Jestli to bylo studeným jarem těžko říct. Uvidím letos.

4.1.2011 21:37
dorm

XXX.XXX.64.242

chovatelpepa napsal(a):
ano je to husa landeská

nojono se to lepší píšesmajlík

7.1.2011 19:48
ovecka

XXX.XXX.26.131

Možná je to tím, že husa landéská má šlechtěním potlačený pud sezení na vejcích. Tak zasedly, ale neseděly moc pečlivě a vejce zachladla. Já mám landeskou také a ta nijak zvlášť nesedí. Sice začne, ale po týdnu se loudá často po venku a sedí tak na půl. Vejce jsem jí nenechala a dávám je do líhně. Zkusmo seděla na podkladcích. Celkem nanasla asi 34 vajec a teprve potom si na poslední začala sedat. Ale ajk říkám, nesedí moc pevně. Mám na srovnání češky a to je úplně o něčem jiném. Ty nemohu zpočátku z hnízda dostat. Po 14 dnech začnou slézat na delší dobu, ale stále se drží u hnízd. Když se líhnou housata dokáží sedět na hnízdě i 30 hodin a nehnou se. Až když jsou všechna housata venku a suchá. Pokud tedy máte čisté landésky, pořiďte si kvočnu - přirozenou nebo umělou :-). Dana

15.4.2011 21:42
janapant

XXX.XXX.153.164

ovecka napsal(a):
Možná je to tím, že husa landéská má šlechtěním potlačený pud sezení na vejcích. Tak zasedly, ale neseděly moc pečlivě a vejce zachladla. Já mám landeskou také a ta nijak zvlášť nesedí. Sice začne, ale po týdnu se loudá často po venku a sedí tak na půl. Vejce jsem jí nenechala a dávám je do líhně. Zkusmo seděla na podkladcích. Celkem nanasla asi 34 vajec a teprve potom si na poslední začala sedat. Ale ajk říkám, nesedí moc pevně. Mám na srovnání češky a to je úplně o něčem jiném. Ty nemohu zpočátku z hnízda dostat. Po 14 dnech začnou slézat na delší dobu, ale stále se drží u hnízd. Když se líhnou housata dokáží sedět na hnízdě i 30 hodin a nehnou se. Až když jsou všechna housata venku a suchá. Pokud tedy máte čisté landésky, pořiďte si kvočnu - přirozenou nebo umělou :-). Dana

Ráda bych se zeptala, zda je možné dát housata , která se vylíhnou v umělé líhni, pod husu ( landeska), která sice snášela, ale zatím na vejcích nesedí.Bude husa ochotná je přijmout a postarat se o ně, když za sebou nemá proces sezení na vejcích?
Díky, Jana

15.4.2011 21:52
agria

XXX.XXX.41.113

Myslím, že to asi záleží taky na povaze husy. Měli jsme dvě husy a jedna jak vodila housata tak ta druhá jak je viděla a hlavně slyšela měla taky mateřské pudy. Ale bohužel jsme neměli odvahu je pustit dohromady. Chce to housata dát do ohrádky a pustit husu jak se k nim bude chovat. Případně pod dozorem zkusit jedno house volně vypustit k huse.

16.4.2011 18:49
ovecka

XXX.XXX.26.131

Myslím si, že pokud husa neseděla, tak housata nepřijme. Já jsem dnes zkoušela přidat housata k husám, které vodí 14 dní svoje a nepodařilo se. Ač mají housata jak žlutá, tak žlutošedá a včera jim jich 10 ubylo, dnes odmítly další žlutošedá vzít. Poznaly bezepčně, které nejsou jejich a ty šťípaly. Ve velikosti to nebylo, ale ty mladší byli jinak žluté. Nedalo se ani pod třetí husu, která má stejně stará, ale jen žlutá. Ta se jich nejdříve bála a pak je též štípala. Husy holt nejsou hloupé. Tak je mám dále v kuchyni. Počkám až povyrostou a pak půjdou na dvorek k pižmovkám. Dana

17.4.2011 22:17
janas

XXX.XXX.157.71

ovecka napsal(a):
Myslím si, že pokud husa neseděla, tak housata nepřijme. Já jsem dnes zkoušela přidat housata k husám, které vodí 14 dní svoje a nepodařilo se. Ač mají housata jak žlutá, tak žlutošedá a včera jim jich 10 ubylo, dnes odmítly další žlutošedá vzít. Poznaly bezepčně, které nejsou jejich a ty šťípaly. Ve velikosti to nebylo, ale ty mladší byli jinak žluté. Nedalo se ani pod třetí husu, která má stejně stará, ale jen žlutá. Ta se jich nejdříve bála a pak je též štípala. Husy holt nejsou hloupé. Tak je mám dále v kuchyni. Počkám až povyrostou a pak půjdou na dvorek k pižmovkám. Dana

Dobrý večer Dano prosím Vás v kterém okrese bylíte, koupila bych od Vás housata.janas

6.12.2011 20:35
palo1

XXX.XXX.73.163

kupil som nasadove vajicka landenskych husi a odchoval ich teraz mi ich je luto dat na pekac dokonca som im prikupil aj cudzieho husara kolko mu mozem nechat husi chcem si ich nechat na mlade dakujem smajlík

6.12.2011 21:43
zoofarma

XXX.XXX.60.162

palo1 napsal(a):
kupil som nasadove vajicka landenskych husi a odchoval ich teraz mi ich je luto dat na pekac dokonca som im prikupil aj cudzieho husara kolko mu mozem nechat husi chcem si ich nechat na mlade dakujem smajlík

Dobrý večer,mám kmen 1,3.Ale klidně můžete mít kmen 1,4.Mám vyzkoušené,že od jedné husy odchovám v průměru 40 housat,Zdraví A.B.Více na www.zoofarma.cz
:-)

29.2.2012 11:36
varšava

XXX.XXX.186.12

Prosim nema někdo na prodej housera landeskeho ? jsem z Karvine

29.2.2012 12:57
hankak

XXX.XXX.52.7

Mám jinou zkušenost, loni jsem přidala k housatům české husy i housata kříženců landerky z líhně. Byly o 14 dní mladší a přijala je mezi svoje v pohodě. Jen na ně chvilku koukala, ale nedělala jim nic. Hlídala jsem asi hodinu, houser začal na ně pořvávat a pak se zapojily do hejna.

30.4.2012 10:49
eliška92

XXX.XXX.197.37

ovecka napsal(a):

Podle mě je to o povaze husy jak dobře sedí, máme dvě landénky, první nám vyseděla 11 vajec z 12, za což může soused, protože mu zdrhli krávy a jak běželi kolem nás tak husa vejce rozšlápla ve snaze ubránit hnízdo. A druhá husa sedí zatím taky dobře, od ní budeme líhnout tak za týden.

Přidejte reakci

Přidat smajlík