Uživatel s deaktivovaným účtem

dnes mi prisla nova liahen,rcom king suro20,,vyskusal som ju zatial na prazdno,a vypada ze vsetko funguje tak som zvedavy ci konecne na jar budem mat uz niake kuriatka,,

mne povedali ze su skoro rovnake,,
Pozor, Octagon 40 DX je sice větší, ale jednak nemá automatickou kontrolu vlhkosti (což bych ještě překousl), ale také neumí vlhkost měřit (i to by se dalo řešit externím vlhkoměrem). Co mi na ní ale osobně vadí nejvíc, je lihový teploměr, který není samozřejmě nijak propojený s termostatem. To je v dnešní době docela krok zpět a je tedy nutné líheň pravidelně sledovat, protože pokud nebude ve stálém prostředí, bude kolísat i teplota uvnitř. Tohle v případě jakéhokoliv digitálu (King Suro, new20, new50 nebo Octagon Advance) odpadá. Tam si naťuknete na displeji teplotu a tu v líhni máte. PetrV.
Já chci letos vyzkoušet líheň zdr. malajka. Je značně levnější, má zabudovanou automatickou kontrolu vlhkosti, přesný teploměr, obrací dle potřeby. Malou nevýhodou zůstává menší kapacita vajec.
napsal(a):
dnes mi prisla nova liahen,rcom king suro20,,vyskusal som ju zatial na prazdno,a vypada ze vsetko funguje tak som zvedavy ci konecne na jar budem mat uz niake kuriatka,,
Prosím můžete mi napsaz kontakt na prodejce této líhně, případně výrobce. Děkuji předem. Jirka mail. jiri.dus@seznam.cz
jirka13
napsal(a):
Prosím můžete mi napsaz kontakt na prodejce této líhně, případně výrobce. Děkuji předem. Jirka mail. jiri.dus@seznam.cz

ahoj,stala ma aj s postovnym aj s prepoctom,229 euro
Liahne ponúka aj firma www.gyron.sk Ja mám taliansku od Covatutto 24ECO s motorčekom.
Adresa : www.novital.it
PS: som s ňou spokojný.
montyjack1
napsal(a):
Liahne ponúka aj firma www.gyron.sk Ja mám taliansku od Covatutto 24ECO s motorčekom.
Adresa : www.novital.it
PS: som s ňou spokojný.
Jenže Covattuto nemá propojený teploměr s termostatem a ani nereguluje vlhkost (pokud se tedy nemýlím). Takže za stejné peníze máte jen polovinu muziky

ja som mal liahen prvu od covattuta, na 16vajec,bola na ziarovku a stale mi ta ziarovka praskala,a este mi ani original teplomer knej nedodali,tak som pouzival lekarsky ortutovy,,a nebol som spokojny,a znova som sa rozhodoval,ze si tiez obiednam od gyronu automaticku na 24vajec, ale ked tam musim rucne teplotu nadstavit,a vobec nevie clovek aku ma vlhkost,v liahni,,tak som sa rozhodol pre Rcom suro24,ata je cela automaticka,este nemozem povedat zvlastnej skusenosti,aka je lebo zacnem az v marci,z liahnutim,,potom poviem ale co ty coju vlastnia tak maju snou dobre vysledky,,,aj ked bola drahsia ale myslim si ze sami to asi uz vyplati,,a dockam sa vlastnych kuriatok,,

tak dneska som uz zacal snovym liahnutim,,tie male vajicka su od milfleriek je ich 7 kusov,,hned za nimi je pekna rada 6 vajickami cistokrvnych oraviek,a este vtretej mam od nich 1vajicko tak dokopy tiez 7kusov,,lebo mam len 3sliepky,,a ostatne su od hybridiek skrizenym kohutom oravky a tych je 11 vajec,,dokopy 25 vajec,,na konci uvidim,,cely manual som si trikrat prestudoval,aby som nespravil chybu ,ale dufam ze sami to uz podari,,

a ventilacny otvor podla navoda ma byt zavrety,tak som aj spravil ze sa ma otvorit az 3 dni pred zacatim liahnutia,
napsal(a):
a ventilacny otvor podla navoda ma byt zavrety,tak som aj spravil ze sa ma otvorit az 3 dni pred zacatim liahnutia,
Ventilační otvor otevřete na maximum. Je to jediné větrání v líhni a vejce potřebují spoustu kyslíku. V tom návodu musím mít chybu, děkuji za upozornění. Každopádně otvor naplno otevřete, přivírá se pouze v případě, že se nedaří zvýšit vlhkost. NIKDY se ale nezavírá úplně !!! Pokud ho zavřete, budete muset alespoň 1x denně větrat, aby došlo k výměně vzduchu. PetrV.

dik za radu uz som ho naplno otvoril,,

a pekne si drzi aj teplotu ,aj vlhkost ,ked som ho otvoril ten ventilacny otvor,,
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Ďakujem za príspevok PetrV. Já som ho tiež mal podľa návodu zatvorený, ale teraz som ho otvoril. Treba aj vajíčka ochladzovať ?
dedojozef
napsal(a):
Ďakujem za príspevok PetrV. Já som ho tiež mal podľa návodu zatvorený, ale teraz som ho otvoril. Treba aj vajíčka ochladzovať ?
Ochlazování je zajímavá otázka. Já jsem ochlazovat u hrabavé drůbeže přestal a líhnivost se mi nijak nezměnila. Na druhou stranu prý může napomáhat odolnosti zárodku a jeho otužilosti. Ale jak říkám, líhnivost mi zůstala stejná. U vodní drůbeže jsem zatím neměl dost vajec na experimentování, ale letos budu dělat pokusy na kachnách. Vodní drůbež tedy zatím raději chladím - ochlazuji celkem nepravidelně - od 10. dne asi 15 minut denně nechávám líheň otevřenou. Při té příležitosti poslední cca týden vejce rovnou i rosím. PetrV.
napsal(a):
a pekne si drzi aj teplotu ,aj vlhkost ,ked som ho otvoril ten ventilacny otvor,,
pefoty to máš někde v ložnici(pro čechy spalňa
) u postele koukám,ty se mají jako v pokojíčku..držím ti palce ať se urodí když né 100,tak 99%..půběžně foť a podávej informace

kedze byvam v panelaku ,tak to nemam kde mat na chatke to mozem mat ,ale tam by som musel cely cas kurit v krbe ,tak to mam vo svojej izbe na stole,, aj tak je napisane ze ma byt v izbovej teplote 20-25stupnov,,a tam je 0stupnov,,a v izbe mam 23stupnov,,aj ked sa vyliahnu tak to mam asi z mesiac vo vlastnej izbe castejsie vetram ,ale je to pekne,ked ma to rano budi pipanim

chcem sa spytat pana Petra.V. mam tam nastavenu vlhkost na 45percent,teplota je ok,,,ventilacny otvor mam uplne otvoreny,,a cerpadlo mam na najmensie tahanie ako je doporucene v navode,,aby slo len po kvapkach,,a vlhkost mi beha od 45percent do 55,ale uz bolo aj na60 percentach ale to je zaujmave ze vzdy na vecer vlhkost sa napravi na 45percent ,nebude to vadit sa vyvyjajucim sa kuriatkam???
napsal(a):
chcem sa spytat pana Petra.V. mam tam nastavenu vlhkost na 45percent,teplota je ok,,,ventilacny otvor mam uplne otvoreny,,a cerpadlo mam na najmensie tahanie ako je doporucene v navode,,aby slo len po kvapkach,,a vlhkost mi beha od 45percent do 55,ale uz bolo aj na60 percentach ale to je zaujmave ze vzdy na vecer vlhkost sa napravi na 45percent ,nebude to vadit sa vyvyjajucim sa kuriatkam???
Dobrý večer, to je celkem normální jev. Vlhkost se přesně dodržuje daleko hůře než teplota. Večer klesá teplota venku, doma se více topí a vzduch se více vysušuje. Proto Vám klesá i vlhkost v líhni a čerpadlo ji bez problémů udržuje. Potom přes den vzdušná vlhkost stoupne, líheň přisává vlhčí vzduch zvenku a nastoupá i uvnitř (dokud se nevysuší savý papír, který se přes noc nasákl). Vlhkost by byla stálejší, pokud by se větrací otvor zavřel. Jenomže pak hrozí nedostatek kyslíku a to je daleko horší problém. Pokud se Vám vlhkost pohybuje mezi 45 a 55%, tak se vůbec nic neděje PetrV.

joj to ste ma potesili,to som rad,,a mna ta liahen pekne uspava,uvidim 26 marca potom dam vediet co a ako,,vtedy by sa mali dubat,,

vazne ,pootm dajte vediet kolko sa vam vyliahlo celkove?gratulujem
Ja som tut liahen kupil pred rokom a uz som aj cosi vyliahol. ALe ako teraz citam, ze preco sa mi nedarilo, mal som stale zatvoreny ventilacny otvor. To je ale strasne svinstvo, ked sa v navode pisu taketo bludy! Vsak co som zbytocne pominal elektriny a vajec za cely minuly rok! Normalne by som to dal niekomu k nahrade!
Prve liahnutie bolo jedine uspesne, kedy som vyliahol 21 kureniec z 24roch. Tiez som mal ventilacny otvor stale zatvoreny, lenze kvoli mojej zvedavosti som kazdy druhy den liahen otvaral, meral teplotu normalnym teplomerom atd... Pri dalsom liahnuti som vsak uz liahen neotvaral (nevetral) a vyliahol som len 4 kuriatka z 24roch, neskor len 2. V novembri som zohnal 9 husacich vajec od husi, ktora sa pomylila a zniesla vajcia na zimu a teda by ich ani nevysedela. Tak som sa tesil, ze budem mat husata. Liahen som takisto neotvaral a postupoval podla navodu. Vyliahli sa mi z 9tich vajec len 2 husicky, v ostatnych boli skoro vyvynute husata, ale mrtve, zrejme teda udusene.
Teraz pred dvoma dnami som dokoncil zase liahnutie a z 24 vajec sa mi vyliahlo 1 kuriatko z 24 (aj to kohutik)!!!!! A to vsetko kvoli chybe v navode!!!!!
Uz som myslel, ze sa liahen nejak rozkalibrovala a ze nedrzi hodnoty () a teraz sa docitam, ze treba mat ventilacny otvor otvoreny. Som zvedavy, kto mi nahradi skodu za cely rok neuspesneho liahnutia! Liahen som kupoval z lihne.cz.
No jo, jenomže ja som liahen nepouzival spatne, ale presne podla navodu ktory som dostal k liahni od predajcu a spatny je ten navod. Ako fakt ma to dost serie ked si spocitam tie naklady na skoro nonstop chod liahne pocas celeho roka.
Mimochodom, uz sa mi na nej pokazil ten ventilator, zrejme lozisko odislo. Strasne vrci a toci sa velmi pomaly. Takze pred dalsim liahnutim ho budem musiet vymenit.
Pokud jste ji koupil před rokem, tak reklamovat. Proč byste ji opravoval za své. Jestli se vám líhnutí opakovaně nedařilo, tak se divím, proč jste se nesnažil najít příčinu. Já měla problém s líhní také, půjčila jsem si tedy kalibrovaná teploměr a opakovaným měření jsem zjistila, že líheň je špatně nastavená. Překalibrovala jsem ji a doufám, že už bude v pohodě. Také jsem postupovala podle návodu a věřila, že je pravda, že je přesně kalibrována. Bohužel nebyla a tak jsem ji raději přeměřila. Přišlo mi to jednodušší, než si ztěžovat a mít opakovaně špatné výsledky. Nesmíte věřit všemu, i naše babi říkal, důvěřuj, ale prověřuj. Dana
Kedze sa mi prvy krat liahnutie vyborne podarilo, az som bol prijemne prekvapeny, tak som si bol isty, ze v liahni chyba neni. Chybu som neskor pripisoval vajciam. Myslel som, ze neboli dobre oplodnene, cez leto som myslel ze sa pokazili v teple prv nez som ich nazbieral 24 a zacal liahnut, raz sa mi stalo ze sa minula voda a jeden den klesla vlhkost na 40% atd... Netusil som, ze sa moze stat nieco take, ze v navode na pouzitie je chyba, resp. napisany presny opak.
Taky ventilator stoji cca 50 korun (pripadne zadarmo zo stareho pocitaca) a postovne do CR by bolo minimalne 150. Takze preto to nebudem reklamovat, ale opravim to sam.
squelch
napsal(a):
Ja som tut liahen kupil pred rokom a uz som aj cosi vyliahol. ALe ako teraz citam, ze preco sa mi nedarilo, mal som stale zatvoreny ventilacny otvor. To je ale strasne svinstvo, ked sa v navode pisu taketo bludy! Vsak co som zbytocne pominal elektriny a vajec za cely minuly rok! Normalne by som to dal niekomu k nahrade!
Prve liahnutie bolo jedine uspesne, kedy som vyliahol 21 kureniec z 24roch. Tiez som mal ventilacny otvor stale zatvoreny, lenze kvoli mojej zvedavosti som kazdy druhy den liahen otvaral, meral teplotu normalnym teplomerom atd... Pri dalsom liahnuti som vsak uz liahen neotvaral (nevetral) a vyliahol som len 4 kuriatka z 24roch, neskor len 2. V novembri som zohnal 9 husacich vajec od husi, ktora sa pomylila a zniesla vajcia na zimu a teda by ich ani nevysedela. Tak som sa tesil, ze budem mat husata. Liahen som takisto neotvaral a postupoval podla navodu. Vyliahli sa mi z 9tich vajec len 2 husicky, v ostatnych boli skoro vyvynute husata, ale mrtve, zrejme teda udusene.
Teraz pred dvoma dnami som dokoncil zase liahnutie a z 24 vajec sa mi vyliahlo 1 kuriatko z 24 (aj to kohutik)!!!!! A to vsetko kvoli chybe v navode!!!!!
Uz som myslel, ze sa liahen nejak rozkalibrovala a ze nedrzi hodnoty () a teraz sa docitam, ze treba mat ventilacny otvor otvoreny. Som zvedavy, kto mi nahradi skodu za cely rok neuspesneho liahnutia! Liahen som kupoval z lihne.cz.
Dobrý den, můžete mi prosím uvést kde přesně je v návodu uvedeno, že otvor má být během líhnutí uzavřený? Nikde to tam uvedeno výslovně není. A nezlobte se na mě, ale pokud nevím, tak se zeptám. Já jsem přiznal, že jsem v návodu nenapsal, že má být otvor otevřený. Ale ani tam není, že má být otvor zavřený !!! Každopádně pokud máte problém s líhnivostí, tak předpokládám, že mě budete kontaktovat a problém spolu budeme řešit. Píši si podobně s několika chovateli a hledáme možné příčiny, řešíme problém. Ale pokud mlčíte, těžko Vám mohu pomoci. To se můžete vztekat jak chcete.... PetrV.

nehnevajte sa na mna Pan Peter,V, je to tam napisane ako viete vsak mne ste to napisali ze je to tlacova chyba,mozem vam to vyzkenovat a ukazat kde to je napisane?

tu je dokaz ze je to tam napisane ,az ja som si tam dopisal ze ventilacny otvor ma byt otvoreny od zaciatku liahnutia,!!!!!!

poslem vam to na mail lebo tu mi to nejde dat tu fotku,,,ale vsak preco chcete dokazy ked ste tu vynu priznali ,ze v tom navode je chyba v tom ventilacnom otvore ze ma byt stale otvoreny,,ja tam citujem-behem lihnuti zbytecne lihen neotvírejte.-jakmile se zacnou lihnout mlade,otevrete ventilacny otvor na cca1/3. to tam je prestne ako pisem napisane mozem vam to poslat na mail ked mi neverite,Pan Vesely....
napsal(a):
poslem vam to na mail lebo tu mi to nejde dat tu fotku,,,ale vsak preco chcete dokazy ked ste tu vynu priznali ,ze v tom navode je chyba v tom ventilacnom otvore ze ma byt stale otvoreny,,ja tam citujem-behem lihnuti zbytecne lihen neotvírejte.-jakmile se zacnou lihnout mlade,otevrete ventilacny otvor na cca1/3. to tam je prestne ako pisem napisane mozem vam to poslat na mail ked mi neverite,Pan Vesely....
Já se přece nevymlouvám. Ale nikde v tom návodě není napsáno, že má být otvor zavřený. Myslel jsem, že to tam někde je a chtěl jsem to hned opravit. Ale nikde to tam není. Je tam napsáno to co píšete - tzn. že se líheň nemá zbytečně otvírat a že po vylíhnutí se má otvor otevřít na 1/3. Což ale přece nic nevypovídá o tom, jak má být otvor otevřený během líhnutí... Každopádně to už je asi jedno. Pokud po mně bude p. squlech náhradu za 60 násadových vajec, pošlu mu ji. Je jen škoda, že tyto líhně jsou zde přes 2 roky, je jich prodáno jistě okolo stovky a až nyní to řešíme... Nejsem určitě dokonalý a formulovat se dá dost věcí různě a každý to také potom jinak pochopí. Ale od toho jsme zde i na tomto foru, aby se nedokonalostem předcházelo. PetrV.

tak super ze mi to konecne nacitalo ten navod tak v cervenom kruhu to mate napisane,to druhe to som si tam ja dopisal aby som nezabudol ze ma byt vzdy otvoreny pocas liahnutia,,preco to nemozete najst??? ked som vam ja pisal hned ste to nasli a hned ste priznali chybu ze,,, tak sa stala zla tlacova chyba tak teraz neviem preco hovorite inak???

tak super ze mi to konecne nacitalo ten navod tak v cervenom kruhu to mate napisane,to druhe to som si tam ja dopisal aby som nezabudol ze ma byt vzdy otvoreny pocas liahnutia,,preco to nemozete najst??? ked som vam ja pisal hned ste to nasli a hned ste priznali chybu ze,,, tak sa stala zla tlacova chyba tak teraz neviem preco hovorite inak???
napsal(a):
A bavíme se o větracím otvoru během líhnutí nebo během klubání ? PetrV.
Pan Vesely, ano vyhovarate sa a z Vasej strany je to cisty alibizmus. Nic ine. Liahen mi prisla so zatvorenym otvorom a v navode je pisane, ze ho mam otvorit az pri liahnuti do 1/3. To je strasna blbost, kedze ma byt naplno otvoreny od prveho dna. Som trochu prekvapeny Vasmu pristupu, kedze pri predaji ste boli velmi ochotny a popisali ste mi este kadejake Vami odskusane hodnoty...
Samozrejme, ze nahrada skody sa vycislit ani neda. Nejde len o vajcia, ide aj o energiu ktoru som zbytocne spalil a stratu jedneho roku. O takomto case som uz mohol mat minimalne 60 nosnic. Namesto toho mam horko tazko 15. Takze hodne velky usly zisk. Co uz, snad sa mi dalsie liahnutie uz podari aspon tak, ako to prve.
squelch
napsal(a):
Pan Vesely, ano vyhovarate sa a z Vasej strany je to cisty alibizmus. Nic ine. Liahen mi prisla so zatvorenym otvorom a v navode je pisane, ze ho mam otvorit az pri liahnuti do 1/3. To je strasna blbost, kedze ma byt naplno otvoreny od prveho dna. Som trochu prekvapeny Vasmu pristupu, kedze pri predaji ste boli velmi ochotny a popisali ste mi este kadejake Vami odskusane hodnoty...
Samozrejme, ze nahrada skody sa vycislit ani neda. Nejde len o vajcia, ide aj o energiu ktoru som zbytocne spalil a stratu jedneho roku. O takomto case som uz mohol mat minimalne 60 nosnic. Namesto toho mam horko tazko 15. Takze hodne velky usly zisk. Co uz, snad sa mi dalsie liahnutie uz podari aspon tak, ako to prve.
Ano, jsem alibista, který se vymlouvá. A všichni, kdo mě osobně znají a s kým jsem řešil někdy nějaký problém, tak Vám to mohou potvrdit. Když se Vám komunikace se mnou tak líbila, proč jste po prvním neúspěchu nenapsal? Mohli jsme tomu předejít hned zpočátku a nikoliv to řešit po roce... PetrV.

ale je tam napisane a to neodskriepite,, ze behem lihnuti nedoporucuji otevirat liahen,a je tam napisane ze ventilacny otvor sa ma ked saZACNU KURIATKA LIAHNUT OTVORIT NA JEDNU TRETINU .TO ZNAMENA ZE NA TOM OTVORE SU BODKY KTORE OZNACUJU,, BODKY SU TAM 4 OD MALICKEJ PO NAJVACSIU A TO JE TAM TAK PISANE ZE SAMA OTVORIT NA TRETIU PODKU 1/3 TOTO ZNAMENA,,LEN ZE ON MA BYT OTVORENY CELY ABY VAJICKA CERSTVY VZDUCH,,
pisal som to vyssie preco som to s Vami nekonzultoval. Proste som si bol isty, ze v liahni chyba nie je, kedze prve liahnutie vyslo nad ocakavania. Len som potom hladal, ze kde som robil chybu a snazil som sa co najpresnejsie drzat navodu. Nenapadlo ma, ze chyba bude prave v tom, ze sa toho navodu drzim.
squelch
napsal(a):
pisal som to vyssie preco som to s Vami nekonzultoval. Proste som si bol isty, ze v liahni chyba nie je, kedze prve liahnutie vyslo nad ocakavania. Len som potom hladal, ze kde som robil chybu a snazil som sa co najpresnejsie drzat navodu. Nenapadlo ma, ze chyba bude prave v tom, ze sa toho navodu drzim.
Kdyby jste se opravdu tak slepě návodu držel, tak tam máte také doporučeno studium odborné literatury, kde se dočtete kolik kyslíku vejce během líhnutí spotřebuje. A je celkem logické, že se tam ten vzduch někudy musí dostat. Každopádně do návodu přidávám, že ventilační otvor musí být během líhnutí otevřený, děkuji Vám tímto za upozornění na neúplnost návodu a pokud budete chtít nahradit násadová vejce, ozvěte se. PetrV.

ja som zatial spokojny ,a nechcem ziadne spory,,vetko funguje akom ma ,,a dobre ze som sa opytal na ten ventilacny otvor,,ja budem kritizovat az 27 marca,len veim aky je to neuspech ze sa vam skoro nic nevyliahne,,z toho nic, toho som si zazil uz dost,,takych suflikanskych liahni a dufam ze tato taka nebude
napsal(a):
ja som zatial spokojny ,a nechcem ziadne spory,,vetko funguje akom ma ,,a dobre ze som sa opytal na ten ventilacny otvor,,ja budem kritizovat az 27 marca,len veim aky je to neuspech ze sa vam skoro nic nevyliahne,,z toho nic, toho som si zazil uz dost,,takych suflikanskych liahni a dufam ze tato taka nebude
bodejť ne čéče..je to super líheň a že z ní někdo udělá papiňák a ozve se až po roce,dvacetkrát pokus omyl mě je divný když v ní 99% líhne bez problémů..pefo kdy budeš prosvěcovat???
jasne, budes urcite spokojny. Je dobra a ja som presvedceny, ze cela moja chyba bola len v tom vzduchu. Vsak vyliahnut 21 vajec z 24 ako sa mi podarilo pri prvom liahnuti je super vysledok. Tak liahnutiu zdar ;)
(ale aj tak som si pre istotu prave dnes dohodol liahnutie v profesionalnej liahni. Dam liahnut naraz 80 vajec, nech co najskor dobehnem strateny cas)

vsobotu budu mat tyzden ale ja nebudem ja to necham na prirodu,,aj tak nemam presvedcovacku vajec,,

mne to nehovorte ,ja som doposial spokojny,,,,,,,,,, povedzte to tomu druhemu co na neho vyskocil,,kvoli tomu,,,ja som sa , ale slusne spytal ci ten otvor ma byt zatvoreny alebo otvoreny? a slusne odpisal ze ma byt otvoreny po celu dobu,,a to v tom navode neni,,,,a potom sa ten druhy chlapik,rozculil a napisal to tu,,ale nakoniec sa ospravedlnil,a vsetko je ok,, tak to tu uz nerozoberajte prosim!!!!! Pefo...
Tak jsem si jí ted objednal už mám 22 husích vajec a s husama to nevypadá vůbec dobře
v moderce viz /Česká Husa -prosím o pomoc / tak jsem se rozhodl radši koupit líhen protože nemám kam udat vejce a přitom mám čisto. husy české .Tak snad nebudu zklamán touhle líhní ,je moje uplně první
renda .

nebojte sa vypada ze je dobra ,ja nic nerobim iba sa obcas pozriem na teplotu a vlhkost,,vsetko robi sama,,az okrem poslednych troch dnoch to nastavim novu vlhkost na 60percent,a hlavne je ticha ja ju mozem doporucit kazdemu chovatelovi,,,

takto gratulujem to sa vam krasne vyliahlo,,ja cakam za tyzden,,

ak ich mate v spravnej teplote a pravidelne ich otacate tak oni tie vajicka vydrzia aj viacej ,,,,

tak mozno nieco ztoho bude,,ale musite este pockat na tu liahen a aka vam ma prist?

no ja v piatok uz budem mat vysledok
squelch
napsal(a):
Tak jak to dopadlo,pane Squelch ? Kdo komu se bude omlouvat ?
marysh
napsal(a):
Tak jak to dopadlo,pane Squelch ? Kdo komu se bude omlouvat ?
No kazdopadne ten, to uviedol chybnu informaciu v navode. Nebyt toho, ze som tu toto forum uplnou nahodou nasiel, by bola ta liahen, ktora je inak velmi dobra, nepouzitelna. Bohvie kolko ludi este existuje, ktoi nemaju tu informaciu ze v navode je chyba a marne sa snazia liahnut.

ahoj,tak este neviem,,mne sa maju zacat v piatok-sobota,,zajtra vytiahnem z kolisky a uz to necham tak,a budem len sledovat,ale ak budem mat dobre vysledky tak chcem hned za dva dni nalozit znova,,,chcem ju vycistit a pustit sa znova,aby boli este pred velkou nocou vyliahnute

este dopredu nejdem nic vravit,,,

ano uz zacalo,ale este nepoviem presny pocet bo ani ja ho este nepoznam,,,

musim rosit ,aj ked mam v liahni vlhkost na 65percent?lebo ja sa to bojim robit aby sa kuriatka neutopily aby sa im do vzduchovej bubliny nedostala voda a potom by bol koniec?

prosim rychlu odpoved,lebo ani rozprasovac nemam,,,

dik,lebo uz sa mi zacina 4 liahnut,,uz som pokojny

tak tu je vysledok,,zo7 vajiciek milfleriek nebolo nic 3 boli ciste a 4 boli odumrete este mozno v polovici liahnutia,,a zvelkych vajec tam som mal18 vajec dve boli ciste ,tak ostali 16vajec a 5uz mam vonku pekne ususenych ,8 sa este liahne,a tri este cakam kedy sa zacnu tak zatial budem mat na isto 13kurciat a tie 3 uvidim do vecera ci sa zacnu este liahnut,,ak ano tak bude ich 16,,ale to este uvidim,,

a este jedna fotka,,z liahni,,potom uz odfotim ked budu mat aspon 5dni,ked budu behat,,

a tu mi pribudli zase tri kuriatka ,stranda je ze otec je cistokrvna oravka a hybridky su hnede sliepky,samozrejme mam aj tri sliepky nepribuzdne ciste oravky,,tak niektore su na nepoznanie ako ciste oravky tich sami zatial vyliahlo zo 6vajec -5kureniec a 4neciste oravky a este dve kurcata maju listovy hreben,,este tuno noc by sa mallo to co tam ostava v liahni doliahnut a to je 5vajec v odchovni mi uz beha 9kuriatok,ja som spokojny,takze ich dokopy budem mat 14kuriatok,,ale hlavne od oraviek mam vsetkych 6 co som dal,,,skoda ze som vlozil od milfleriek,tam nic nebolo zo 7vajec,,

a jedno ma zvlastnu kresbu to si neviem vysvetlit hrebienok ma siroky po oravkach ale sfarbenie nie,ake to bude sfarbenie ked to vyrastie?

tak predsa sa uz namna stasie usmialo,po tolkych snahach si sam doma vyliahnut vlastne kuriatka,a konecne aj ked 14,alebo 15ich budem mat ale 18vajec je to dobry vysledok,,nad milflerkami nesmutim bo tie som ani nechcel to som len dal na skusku radsej som mohol dat viac velkych vajec,,tak s liahnou som spokojny,,,
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Gratulujem, je to ozej dobrý výsledok.Já mám tu istú liaheň ale úspech som mal trochu slabší. Z 24 vajíčok sa mi vyliahlo 16 kuriatok. Já som však vajíčka kupoval.Napíšte prosím priebeh liahnutia. Akú ste mali teplotu, akú vlhkosť, či ste rosili atď. Já som moje nechal v liahni ešte uschnú ť a potom som naraz všetky preložil do odchovne. Zajtra budú mať týždeň.Doteraz som ich kŕmil na radu chovatela Ferjenčíka len čistým kukuričným šroto a do napájačky som dával čisty čierny čaj. Od zajtra budem pridávať K1 pre malé kuriatka, až celkom prejdem na K1.Vo štvrtok som dal do liahne vajíčka ruanských kačíc. Teplota37,8 a vlhkosť 60%, presne podľa návodu..Ešte raz gratulujem.

tak uz je na svete 10kuriatko a v pondelok idem nalozit novu varku,,vajec

tak ja som mal stale teplotu 37,5 stupna stale ,ventilacny otvor bol stale otvoreny,a 4dni pred liahnutim som zvysil vlhkost na 65percent a na 5minut som ju este otvoril aby sa vajicka trocha ochladili,ale den liahnutia uz som ju neotvaral,a z kolisky som ju dal dole dva dni pred liahnutim,,,,a vobec som nerosil vajicka,,a ja ako sa vyliahnu tak ich tam necham tak z hodinku a sup ku ostatnym a tam sa pekne zohreju navzajom,na perinke a zaroven aj ziarovka,ich hreje,ja im davam aj ked som kupoval kuriatka jednodnove z liahni tak vzdy cistu vodu a hned zmesku pre kuriatka ale po troch dnoch som im zacal davat nadrobnucko nakrajanu pupavu,,a boli vzdy pekne,,a to budem aj teraz praktikovat,,,vajicka uvarene na tvrdo som prestal davat lebo po nich saim zlepovali zadocky,,tak preto hned davam pre male kuriatka zmesku,,aby mali peknu stolicu,,,ja si myslim zbytocne rosit kedze tam maju dostatocnu vlhkost,,

dik uz bolo na case,vsak?

ahojte vsetci dobry chovatelia,,konecny vysledok,,mal som ich 15 ale jedno mi uhynulo,pocas liahnutia ,to posledne,ale nastastie to bolo od hybridky,,ale mam 14peknych zdravych kuriatok,,a dnes rano som o 7.00hodine nalozil druhu varku ale uz na polovicu 12vajec od oraviek a 12vajec od hybridiek,,ale otec je aj tak kohut oravky,a hlavne ze je dobre plodny tu je ta nova varka uz,v liahni,,teraz nemam sukromie kazdu chvylu mam v izbe mamu co sa nevie nane vynadivat

budem ti drzat palce,,

,, dakujem,,

uz som im vycistil tak seno uz nemaju,,maju len handru a hobliny,a uz maju krasne kridla hlavne to tmavsie ma krasne sfarbene kridla,,,

zatial je taketo,ale ked vyrastie tak bude pekne sfarbene,,dufam ze to bude sliepocka,,,a ak kohut tak skonci asi v polievke,,
Kdyz bude slepicka, tak by bylo super. Já znám... Pral jsem třeba cerne kuratko s zlutym prdelkem bude slepicka. Nakonec se bohuzel stal kohout (oranzový-cerny), ale byl velmy krasny. Byl prodan. Pak opet meli jsme kuratka cerne s zlutym prdelkou. Tak uz jsem videl, ze bude slepicka. Mel jsem radost. Nakonec dalsi zlamani, pac zemrela :(
pup

ale mne sa zda ze to bude sliepocka bo sa aj tak chova ,aj sa pelesi,,a uz som aj spozoroval,prve nesmele suboje medzi dvoma kuratami a to zajtra budu mat len tyzden a rastie mi to pred ocami,,,,ale to ma este cas na urcenie pohlavia,,len to ma stve ako teraz rozpoznam ciste oravky tie by tam mali byt 6 kusov,,ale asi rozpoznam bo maju ine sfarbenie kridelnych letiek,,tie su cele zlatohnede,,a od nedele za dva tyzdne by mali byt nove kurcata ale to mam uz date na polovicu,,,, dnes predavali unas sliepky rocne za 2eu,za kus,,chuderky ako vypadali,,,a 3mesacne mladky za 7eu,,ato take male kurcata len ze boli operene,,strasne drahe 210korun za nic,,,este dobre ze si vychovam svoje ,,

ale ja to poznam bo tri maju aj normalny hrebienok tie krizence,,a som si vsimol od hybridnych hnedych sliepok maju inaksie sfarbene kridelka,,dnes som im dal aj piesok,aby si aj uz niaky zobli a oni hlupe ho aj zobu ale viac svitoria a pelesia sa v tom

toto je tatko mojich kurciat aj toho co mam este v liahni,,,nemusel skoncit v mraziaku tak skoro,ale uz si dovoloval aj na mna,,tak ma skopal ze mam modrinu,na nohe,,ale aspon mi dal potomstvo,,a aj to co je este na ceste,ak tam nieco bude,,,ale dufam ze bude,,aj tak na jesen by musel ist pod noz,,bo na jesen budem potrebovat noveho kohuta nepribuzdneho,ku sliepkam,ale zase oravku,,bo chcem len oravky,,fotiek do albumu s hydinou co som choval mam hodne od neho na pamiatku spravene tak nezabudnem na neho,,ako na predoslych kohutov a sliepky,a kacky,kraliky co som choval,,posledna jeho fotka,,
napsal(a):
ale ja to poznam bo tri maju aj normalny hrebienok tie krizence,,a som si vsimol od hybridnych hnedych sliepok maju inaksie sfarbene kridelka,,dnes som im dal aj piesok,aby si aj uz niaky zobli a oni hlupe ho aj zobu ale viac svitoria a pelesia sa v tom
Tak pokut vám po kohoutovi oravky a hybridních slepičkach vyšly kuřátka z listovým hřebenem tak něco není v pořátku.

a viete mi povedat co neni v poriadku?ja som to aj pocital,ze vacsinou kurcat bude mat hreben po kohutovi,,ale zopar ako pri mojom pripade napr,3kurcata maju normalny,hrebienok,,tak sa viac podali na mamku ako na tatka,,
napsal(a):
a viete mi povedat co neni v poriadku?ja som to aj pocital,ze vacsinou kurcat bude mat hreben po kohutovi,,ale zopar ako pri mojom pripade napr,3kurcata maju normalny,hrebienok,,tak sa viac podali na mamku ako na tatka,,
Ružicový hřeben je dominantní ( nadřazený) oproti hřebenům listovým.Takže pokut Váš kohout je čistý (homozygotní) oravka pak jeho potomci mají ružicový hřeben ( heterozygoti).

tak potom neviem preco sa vyskytli tri kurcata s listovym hrebenom,,ale kohut je cistokrvny -oravka,,alebo neni az tak cisty moznoze ma prdedkov niakych aj z listovym hrebenom,,ale kupoval som ho ako cistokrvneho,,,od jedneho chovatela oraviek,,,ale to uz je jedno aky bol bo uz je aj tak v mraziaku,,uvidim ake bude mat potomstvo,,,

ano je mozem ju kazdemu doporucit,,je naozaj dobra,a nenarocna,

3,fotka a za tyzden budem mat nove potomstvo,,tam uz mam viac vajec od cistych oraviek,,

dobry den vsetkym ,,tak v sobotu uz cakam druhu nadielku kureniec,,,dneska som prvy krat presvecoval,,a iba tri vajicka som vyhodil bo boli ciste,,,a mam nalozene 12 vajec od cistokrvnych oraviek,,a ten mam plny pocet,,a dal som druhu polovicu tiez 12 od hybridiek ,a od nich tri vajcia ako som uz pisal ciste,ale tobudu tiez ale skrizene oravky takze z toho 9kurciat by som mal mat,a oraviek 12kurciat,dokopy 21 by ich malo byt,,v sobotu,,ale v sobotu uvidim,a potom napisem,a dam aj novu fotku,,
Já jsem s líhni naprosto spokojený. Minulý rok jsem v ní nalíhnul plno kuřátek a neměl jsem s ní problémy. Taky jsem postupoval podle návodu, a když jsem si s něčím nevěděl rady, nebo měl pochybnosti všechno jsem konzultoval s panem Veselým a vždy dobře poradil. Jen chci dodat, že co se týče ventilačního otvoru taky jsem s toho co bylo v návodě nebyl moudrý, ale napsal jsem panu Veselému a ten mi sdělil, že musí být otevřený po celou dobu líhnutí. Chce to jen pořádně přečíst návod, a když něčemu nerozumím napsat dodavateli a požádat ho o vysvětlení a líhnutí by bylo úspěšné. Pan Veselý je seriózní člověk a určitě by nikomu úmyslně neradil špatně je taky v jeho zájmu, aby se líhnutí dařilo. Já jsem s jeho přístupem velmi spokojen a věřím tomu, že nejsem sám.
info8
napsal(a):
Já se přece nevymlouvám. Ale nikde v tom návodě není napsáno, že má být otvor zavřený. Myslel jsem, že to tam někde je a chtěl jsem to hned opravit. Ale nikde to tam není. Je tam napsáno to co píšete - tzn. že se líheň nemá zbytečně otvírat a že po vylíhnutí se má otvor otevřít na 1/3. Což ale přece nic nevypovídá o tom, jak má být otvor otevřený během líhnutí... Každopádně to už je asi jedno. Pokud po mně bude p. squlech náhradu za 60 násadových vajec, pošlu mu ji. Je jen škoda, že tyto líhně jsou zde přes 2 roky, je jich prodáno jistě okolo stovky a až nyní to řešíme... Nejsem určitě dokonalý a formulovat se dá dost věcí různě a každý to také potom jinak pochopí. Ale od toho jsme zde i na tomto foru, aby se nedokonalostem předcházelo. PetrV.
.... že se líheň nemá zbytečně otvírat a že po vylíhnutí se má otvor otevřít na 1/3. Což ale přece nic nevypovídá o tom, jak má být otvor otevřený během líhnutí... Každopádně to už je asi jedno.
Líheň jsem koupila letos v dubnu a je to tam myslím napsané stále stejně nejasně.
Nezdálo se mi to, líheň úplně zavřít, takže jsem to snad neměla doufám úplně zavřené až do toho 18. dne a hned jsem tam dala tu 1/3 štěrbinku.
Zatím se mi vylíhlo jedno kuře, ale ještě je čas, zítra to bude 21. den. Jak jsem si to zde přečetla, otevřela jsem otvor naplno, měla jsem ho od čtvrtka na 1/2, ta 1/3 se mi zdála pro kuřátka málo.
Nastavenou vlhkost má tato moje líheň skoro stále o 6% nižší. Je to v normě ? Co s tím ?
Ještě k tomu návodu, jsem laborantka, tak s návody k různým přístrojům mám docela dost zkušeností. Mrzí mě to, ale tento opravdu nepatří k těm nejlepším. Ale zase je lepší než nic.
Jestli mám otvor po vylíhnutí otevřít na 1/3, musel být předtím zavřený.
Je to v tom slově otevřete na 1/3. Takže logicky mi z toho vychází, že otvor byl předtím zavřený.
Kdyby byl otevřený třeba na 1/6 otvoru, tak by nebylo napsáno otevřete, ale pootevřete. Změňte nastavení otvoru je výraz neutrální a nevíme, zda ten pohyb bude k zvětšení či změnšení otvoru. Sloveso přivřít, vyjadřuje změnu stavu otvoru z většího na menší.
Pro další kupující, prosím o nový dobrý, jednoznačný a srozumitelnější návod. Děkuji.
CO ZDE HLEDÁM, NA CO SE PTÁM, CO NEVÍM ?
Nevím, zda a jak dlouho mohu dopoledne (v 10 hod.) vylíhlé kuřátko nechat v líhni. Větrací otvor jsem nyní otevřela na plno. Na dispeji je 37,3st.C a 64% vlhkosti. Líhnu v líhni poprvé. Předem děkuji za Vaše zkušenosti.
G) Nastavte teplotu na 37,2°C (viz výše).
Během posledních tří dnů líhnutí:
- Neotáčejte vejce.
- Pokud to není nutné, neotvírejte líheň, aby teplo a vlhkost, důležité pro líhnutí, neuniklo, což by zapříčinilo ztrátu kuřat ve skořápkách. Líheň otevírejte maximálně jednou za den k vyjmutí suchých kuřat.
Nově vylíhnutá kuřata ponechte v líhni asi 12 hodin. Mohou v líhni zůstat bez potravy a pití až 3 dny bez újmy.
Toto je sice z líhně Covina ... tak jak to tedy je ... Jaké máte zkušenosti ?