Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2011 14:25
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Zdravím všechny chovatele drůbeže a všeho možného.Měl bych prosbičku jestli nevíte jak vyčistit zdr.Holanďankám chocholy mám kohoutka a slepičku a právě je mají úplně hnědý.Děkuji předem za rady.smajlík

20.1.2011 20:14
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

já nemám sice toto plemeno slepic ale mám hedvábničky a když mají slepené chocholy od bahna a špinavé nohy tak je vykoupu a mýdlem jim ty chocholy vyčistím ale nesmí se jim mýdlo dostat do očí a pak je vyfénuji a jeto :-)

20.1.2011 22:59
incas

XXX.XXX.176.150

chovatel.slepic napsal(a):
Zdravím všechny chovatele drůbeže a všeho možného.Měl bych prosbičku jestli nevíte jak vyčistit zdr.Holanďankám chocholy mám kohoutka a slepičku a právě je mají úplně hnědý.Děkuji předem za rady.smajlík

Dobrý den,na špinavé chocholy u holanďanek se mi nejvíce osvědčil šampon na psy (nejlépe antiparazitální),ten je celkem šetrný i v případě vniknutí pěny do očí.Našteloval jsem si vždycky vlažnou vodu z kohoutku,chytil jsem slípku za nohy a namočil jí pouze chochol.Potom promnout chochol s šamponem,a důkladně propláchnout zase pod tekoucí vlažnou vodou.Potom vymačkat vodu z chocholu do starého ručníku,a vyfénovat z větší vzdálenosti,nebo nechat uschnout na podestýlce z hrubých hoblin,a je hotovo.Radost pohledět.J.S.

21.1.2011 10:21
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Moc děkuji za rady.A mě se jedna Holanďanka zašpinila bílej chochol od oleje jde to taky umít tim šamponem na psy?A někde jsem četl že by se měli taky slepice celé koupat aspoň 1 za půl roku.Je tomu tak?

21.1.2011 13:24
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

špinavé chcholy od oleje tak to by snads šlo taky šamponem pro psi ale já jsem je také mil dětským šamponém a určitě slepice jen tak nemiji ja je myji když jsou špinavé a nebo když jsou špinavé a jdou na výstavu:-)):-))

22.1.2011 12:03
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Děkuji pěkně za rady slepičky už září:-)) mají krásné bílé chocholy ale ještě mokré:-))

26.12.2011 16:56
ondrejvlk

XXX.XXX.92.8

Dobrý den jsem mladý chovatel chovám Hedvábničky a Holanďanky když se ušpiní tak je koupu v teplé vodě do které naředím ocet v poměru 1 ku 3,pomáhá to hlavně k lesku peří které je pak kovově lesklé a znepříjemňuje to život breberkám,mýdlo nepoužívám neboť je moc agresivní ,po koupeli kterou podle potřeby opakuji je vysuším fénem dovoluji si říct že některé kusy vzlášte kohouti si to fénování užívají ,lehnou si na bok a natáhnou nohu a křídlo, nebo ho zvednou a nechají se ovívat teplým vzduchem.pak přestříkám Arpalitem .Octová voda se nesmí dostat do zvukovodu ,zobáku a očí občas se my stane že vodu s nadšením konzumují ale v malém množství je neškodná.Slepice nechte naprosto proschnout v teplém prostředí ujistěte se že je suché i prachové peří na všech mýstech.:-)

26.12.2011 21:36
rate

XXX.XXX.170.45

chovatel.slepic napsal(a):

Příteli , hlavně aby to nebyli čmelíci (ornithonyssus) , ty se u chocholatých plemen vyskytují na hlavě nejvíce (!) a když je jich tam hodně vypadá to ,že je to špinavý. Dají se vidět okem,pokud dobře vidíš, nebo radši brýle či lupa.

26.12.2011 21:38
oskar222

XXX.XXX.93.3

nema tu nekdo foto jak to vypada, pro predstavu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík