Milí kamarádi a chovatelé, dnes nás opustil po těžkém boji s nemocí velký chovatel a kamarád - pan Miloslav Procházka. Kdo jste ho znali, zastavte se na chvilku a vzpomeňte na něho. Jistě ho znáte ze spousty článků, které pro nás do poslední chvíle psal - obrovský milovník zvířat, odborník a propagátor chovatelství nám bude všem moc chybět... PetrV.
Pokud je to tak, jak říkáte, je mi to velice líto a vyjadřuji jeho rodině upřímnou soustrast. Pan Procházka bude všem chybět, kromě rodiny i nám čtenářům časopisu a chovatelům drůbeže, protože to co "rozjel" On, to už bude těžko někdo jiný stíhat. Přínos pro české drůbežářství měl opravdu nedozírný.
Juraj Kafka
Úprimnú sústrasť celej rodine. Táto správa ma zaskočila o to viac, že sme sa len nedávno spolu stretli, keď prišiel ku mne koncom októbra 2010 nafotiť a písať reportáž o mojom chove. Ešte som mu vtedy dal kohúta Ayam cemani, o ktorom sa hovorí, že polievka z jeho čierneho mäsa má zázračné a o zdravné účinky. Bohužiaľ nie je to pravda. Je mi ľúto, že nás opustil CHovateľ a priateľ, ktorý všetkým dával chovateľskú nádej a energiu, hoci ju sám potreboval . Prikladám aspň jednu z tých fotografií, čo u mňa stihol ešte nafotiť.
Česť jeho pamiatke
Peter Ferjenčík
Tato zpráva mě dojala a neubránil jsem se slzám.Chtěl jsem se za pane Procházkou vydat a podívat a popovídat si o drůbeži.Bohužel tento plán už je zrušen.Pan Procházka byl výbornej člověk,chovatel,posuzovatel a mnoho dalšího.Všem chovatelům v ČR a některým v SR bude chybět.Toho to chovatele bude někdo těško ale hodně těško dohánět.A je mi strašně líto že jsem to to nenapsal v první zprávě ale byl jsem zaskočen a nebylo slov.Rodinu to musí strašně bolet aj jeho přátelé a kolegy a taky nás co jsme si nechali od něj radit a četli jeho články.
Pro toho to pána skládám velikou poklonu a klobouk dolů co rozjel.
Ještě jednou upřímnou soustrast.
Ondřej Slavičínský
kamarád.A

XXX.XXX.169.13
Slávek byl pro mě něco víc než kamarád.Stál jsem tak trochu pří zrodu jeho kariéry posuzovatele drůbeže a chovatele bojovných plemen slepic,takže nás spojovalo mnoho společných zájmů.Snad proto se z nás postupně stali velice dobří a mohu říci,že blízcí přátelé.21.1.2008 jsem přišel o svého syna a Slávek se postupně stal mým jakoby adoptivním synem.Jeho odchod je pro mě o to bolestivější,že až na jeden den přicházím během tří let o druhého mě velice blízkého člověka v mém životě.Proto bych Vám za sebe chtěl poděkovat,že na něj vzpomínáte.
Děkuji !!! A.Sedlák
Já tady jen připomenu přínos př. Procházky české drůbežářské odbornosti, snad za všechny postačí odkaz na tyto stránky. Kdo chce může se začíst:
http://www.adepti.estranky.cz/clanky/vstupni-pohovor-a-uvodni-informce.html
Byl to pan Procházka od Jihlavy? On se mnou loni začal studovat zootechniku v Praze Suchdole. Já studium přerušila, tak nevím, jak on šel dál. Měl tam nádherně zpracovanou prezentaci o drůbeži, bohužel nedoceněnou, protože většina posluchačů byli pejskaři. Také jeho články v Chovateli byly vždycky moc pěkné. Ta zpráva mě tedy dostala, skvělý člověk a obrovská ztráta.
borokoz
napsal(a):
Dobrý den,prosím mohl by někdo přiblížit jeho práci(to co rozjel,jak píšete)----pro nás,co jsme na drůbeži velmi krátce.....děkuji borokoz
http://www.adepti.estranky.cz/
http://www.chovprochazka.estranky.cz/
V každém čísle časopisu Chovatel několik článků po dobu několika let. Časopis chovatel má od něho k dispozici příspěvky o drůbeži ještě nejméně na půl roku. Bližší informace o časopisu najdete na http://www.cschdz.eu/
Ano, dnešního dne 28.1.2011 ve 13.00 hodin jsme se ve smuteční síni jihlavského krematoria rozloučili s velkým kamarádem, chovatelem, posuzovatelem přítele Slávou Procházkou. Jak byl mezi chovatelskou veřejností oblíben svědčí to, že na posledním rozloučení se sešli chovatelé snad ze všech koutů republiky. Bylo nás tolik, že jsme se ani do smuteční síně nemohli vejít. Jménem všech chovatelů se s Miloslavem Procházkou rozloučil př. ing. Šonka, který ve svém smutečním projevu vyzvedl všechny činnosti, které Sláva pro české chovatelství vykonal a připravoval.
Se Slávou jsem se znal snad od jeho chovatelských začátků. Pamatuji si jak poprvé vystavoval na naší výstavě v Třešti a od té doby pravidelně. Měl jsem i tu smůlu, že jsem se jako jeden z prvních o jeho nemoci dozvěděl a to když jsme se potkali v jihlavské nemocnici, krátce po smrti mé manželky, a na můj dotaz co on v nemocnici jako marod dělá, mi o své nemoci řekl a při tomto pobytu mu byla nemoc zjištěna. Do poslední chvíle jsem věřil, že tak silný člověk jakým Sláva byl, nemoc přemůže, i když nemoc mé manželky byla stejná a od lékařů jsem věděl, že naděje žádná.
Není to dlouho co jsme se spolu bavili na pohřbu také velkého chovatele a kamaráda Standy Kováře a tam mi Sláva říkal. Kdybych tu byl alespoň 10 let. Co jsem mu na to mohl říci, samozřejmě povzbudit, i když jsem sám tomu co jsem mu řekl, nevěřil.
Slávo, myslím si, že jménem všech chovatelů ZO ČSCH Třešť se s tebou mohu rozloučit poděkováním za vše, co jsi pro chovatelství, mimo jiné i na okrese Jihlava i Třešť udělal. Čest Tvé památce. Nikdy nezapomeneme. Pavlík Jiří, jednatel ZO ČSCH Třešť