Čistokrevné nosnice!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2011 22:07
kovato

XXX.XXX.212.213

Dobrý den , chová tady někdo hejno čistokrevných nosnic například vlašky,lenghornky,minorky atd.?rnPokud ano dejte mi vědět třeba na email nebo sem měl bych vážný zájem o menší množství nás. vajec.rnDíky za odpovědi :-)Tomáš:-):-)

5.2.2011 07:47
mismonik

XXX.XXX.150.88

Mám rynckou černou slepici kmen 1+5 kroužkované.:-)

5.2.2011 10:48
kovato

XXX.XXX.212.213

mismonik napsal(a):
Mám rynckou černou slepici kmen 1+5 kroužkované.:-)

A jakou májí snášku?:-))

5.2.2011 11:30
mismonik

XXX.XXX.150.88

180vajec ročně i více.O plemeni se dočteta na www.faranda.websnadno.cz

5.2.2011 16:11
pesa

XXX.XXX.104.36

Prosím Vás a nemáte k prodji i násadová vejce?? Petr:-)

5.2.2011 17:12
mismonik

XXX.XXX.150.88

Budu je odělovat a pak nasadová vejce budou .

5.2.2011 19:59
kovato

XXX.XXX.212.213

Nemáte prosím někdo vejce nějakých slepic dobrých na snášku nemozu nic sehnatsmajlíksmajlík

5.2.2011 20:28
pesa

XXX.XXX.104.36

Já mám slepice Dekalb white ( Něco jako lenghornka) Nosí jako blázen, i vlašky křížené s sasexkou. Jestli chcete mužu vam par vajec nasbirat. Petr :-)

5.2.2011 21:28
brenda

XXX.XXX.159.149

Dobrý den Petře, prosím co to jsou Delold White? Vůbec to plemeno neznám. A co znamená nesou jak blázen. ? A jakou mají barvu. Prosím je možné foto? děkuji k.

5.2.2011 21:33
pijo

XXX.XXX.155.145

brenda napsal(a):
Dobrý den Petře, prosím co to jsou Delold White? Vůbec to plemeno neznám. A co znamená nesou jak blázen. ? A jakou mají barvu. Prosím je možné foto? děkuji k.

Tu je foto aj popis-http://www.gyron.sk/xbiela.htmsmajlík

5.2.2011 22:18
brenda

XXX.XXX.159.149

Takže to je obyčejná leghornka..... ale děkuji moc.

5.2.2011 23:56
mysak

XXX.XXX.46.80

pijo napsal(a):
Tu je foto aj popis-http://www.gyron.sk/xbiela.htmsmajlík

Nesmíte věřit všemu co se píše:-), historie vzniku patří sice leghornkám, ale nabízený hybrid neodpovídá standardu čistokrevného plemene, je to velkoprodukční klecová forma bělovaječného hybrida vzniklého na bázi leghornky, hranatá. Podobní z Holandska jsou Hisex bílý aj. ale pokud chcete se s nimi seznámit, pořiďte si je. Schválně jestli budou nést deklarovaných 350 vajec za rok.
Juraj Kafka

6.2.2011 00:22
dkup

XXX.XXX.111.163

mismonik napsal(a):
180vajec ročně i více.O plemeni se dočteta na www.faranda.websnadno.cz

Je pravda, že průměrná snáška na slepici (rýnská černá) mi vychází něco málo přes 200 vajec - bez použití krmné směsi pro nosnice. Ale taky je pravda, že na krmivu nešetřím, míchám si směs asi 20ti druhů zrnin- některé jen v nepatrném množství pro zpestření, protože nemám volný výběh.
Divím se, proč toto plemeno není u nás více rozšířené, protože snášku má velmi dobrou, navíc jsou to slepice s velmi příjemnou povahou - klidné, snášenlivé, nemaqjí tendenci k přelétávání plotů.
Dana K.

6.2.2011 00:33
dkup

XXX.XXX.111.163

Vzkaz pro "mismoníka"
Mohli bychom vás uvést v seznamu chovatelů rýnských na našich stránkách? Pište na o.kupka@seznam.cz
D.K.

6.2.2011 09:41
pesa

XXX.XXX.104.36

Je to prej nejaká americká forma Lenghornky. Dá se tomu věřit, protože jsem si o tom plemenu prvně i něco pozjišťoval, a narazil jsem na americké stránky kde se o nich opravdu píše a dají si od tam tud zakoupit násadová vejce. To že budou nést 350 nebo kolik tam je napsáno vajec, tomu bych i veril, ale jen tehdy kdyz je budete od nevidim do nevidim ladovat kvalitní krmnou směsí. Já krmím jen pšeničný šrot a naklíčenou pšenici ( na pevnost skořápky mají stále starou obouchanou omítku) - od 8 slepic tohoto plemene mám každý den 7-8 vajec krásně velkých a bílých. Začaly nosit cca v září a od té doby je to stále stejné 7-8 vajec za den. Uvidíme jak to bude ted z jara,......... Už mám nasazené i jejich vejce, tak uvidim co se 16-tého vylíhne.
Petr :-)

6.2.2011 14:13
mysak

XXX.XXX.46.80

pesa napsal(a):
Je to prej nejaká americká forma Lenghornky. Dá se tomu věřit, protože jsem si o tom plemenu prvně i něco pozjišťoval, a narazil jsem na americké stránky kde se o nich opravdu píše a dají si od tam tud zakoupit násadová vejce. To že budou nést 350 nebo kolik tam je napsáno vajec, tomu bych i veril, ale jen tehdy kdyz je budete od nevidim do nevidim ladovat kvalitní krmnou směsí. Já krmím jen pšeničný šrot a naklíčenou pšenici ( na pevnost skořápky mají stále starou obouchanou omítku) - od 8 slepic tohoto plemene mám každý den 7-8 vajec krásně velkých a bílých. Začaly nosit cca v září a od té doby je to stále stejné 7-8 vajec za den. Uvidíme jak to bude ted z jara,......... Už mám nasazené i jejich vejce, tak uvidim co se 16-tého vylíhne.
Petr :-)

Přesně tak, je dobré si občas ověřit informace s více zdrojů. Kdo se pídí, doví se víc. Já po zkušenostech osobně prostě těmhle firmám nevěřím ani nos mezi očima, ale to je jen můj osobní pohled a řada lidí může být s nimi spokojená. Takže jak jsem řekl výše, proč to nezkusit. Já jen, že na otázku o čistokrevných plemenech je tady také odpověď doporučující firmu prodávájící velkoprodukční hybridy. Zrovna tak je to s těmi 350ti vejci, já veřím, že to dovedou, ale jen tomu, kdo tomu dá odpovídající podmínky. Tomu kdo to má v klecích, kdy mají slepice stálou teplotu, stálý světelný režim a krmný režim, a prostředí je prosté chorob a parazitů.
Pro dotazovatelku plně na začátek doporučuji vlašky koroptví a uvidí. Tedy pokud má větší výběh s trávou a keři. Jinak z malé ohrádky budou lítat pryč. Ale to lítají i hybridi. Hnědé hisexky když chtějí, přeletují jako nic, nejsou zas tak hmotnostně odlišné od standartních vlašek. Pokud má dostatek krmiva, může si troufnout na třeba rodajlendky. Mají příjemnou mahagonovou barvu. Na obrázku vidíte mé hejno, kde žádné vlašky ani rodajlenky nejsou, abych nedoporučoval jen to, co mám já. Snažím se být objektivní. Protože sice mám mezi nimi výborné nosnice, ale jsou věci, pro které na ně taky nadávám. :-)
Juraj Kafka

6.2.2011 14:28
kovato

XXX.XXX.212.213

mysak napsal(a):
Přesně tak, je dobré si občas ověřit informace s více zdrojů. Kdo se pídí, doví se víc. Já po zkušenostech osobně prostě těmhle firmám nevěřím ani nos mezi očima, ale to je jen můj osobní pohled a řada lidí může být s nimi spokojená. Takže jak jsem řekl výše, proč to nezkusit. Já jen, že na otázku o čistokrevných plemenech je tady také odpověď doporučující firmu prodávájící velkoprodukční hybridy. Zrovna tak je to s těmi 350ti vejci, já veřím, že to dovedou, ale jen tomu, kdo tomu dá odpovídající podmínky. Tomu kdo to má v klecích, kdy mají slepice stálou teplotu, stálý světelný režim a krmný režim, a prostředí je prosté chorob a parazitů.
Pro dotazovatelku plně na začátek doporučuji vlašky koroptví a uvidí. Tedy pokud má větší výběh s trávou a keři. Jinak z malé ohrádky budou lítat pryč. Ale to lítají i hybridi. Hnědé hisexky když chtějí, přeletují jako nic, nejsou zas tak hmotnostně odlišné od standartních vlašek. Pokud má dostatek krmiva, může si troufnout na třeba rodajlendky. Mají příjemnou mahagonovou barvu. Na obrázku vidíte mé hejno, kde žádné vlašky ani rodajlenky nejsou, abych nedoporučoval jen to, co mám já. Snažím se být objektivní. Protože sice mám mezi nimi výborné nosnice, ale jsou věci, pro které na ně taky nadávám. :-)
Juraj Kafka

Dobrý den,chováte minorky?:-) Měl bych zájem o násadová vejce.:-):-)

S pozdravem Tomáš

6.2.2011 14:56
pesa

XXX.XXX.104.36

No jéjé, já bych měl taky vážný zájem...
Petr

6.2.2011 16:33
pijo

XXX.XXX.155.145

mysak napsal(a):
Nesmíte věřit všemu co se píše:-), historie vzniku patří sice leghornkám, ale nabízený hybrid neodpovídá standardu čistokrevného plemene, je to velkoprodukční klecová forma bělovaječného hybrida vzniklého na bázi leghornky, hranatá. Podobní z Holandska jsou Hisex bílý aj. ale pokud chcete se s nimi seznámit, pořiďte si je. Schválně jestli budou nést deklarovaných 350 vajec za rok.
Juraj Kafka

smajlíkAle ja som nikdy netvrdil, že je to čistokrvné plemeno. V dobrej viere som odpovedal na otázku, "aké je to plemeno Deklab Vhite.....". Keďže som sa s týmto názvom stretol na danej stánke, odporučil som ju na prečítanie. Osobnú skúsenosť s týmto hybridom nemám, avšak zaujala ma udávaná znáška a aj údajná dlhá produkčná schopnosť a preto som si to zapamätal.

Osobnú skúsenosť s produktami fa. Gyron nemám, no tento rok tam budem nakupovať prví krát mulardy, barbarie, husy,
ale na čo som obzvlášť zvedavý sú brojlery kalimero. Po čase dám vedieť aká bude moja skúsenosť s touto firmou a s ich produktami.

6.2.2011 17:26
mysak

XXX.XXX.46.80

pijo napsal(a):
smajlíkAle ja som nikdy netvrdil, že je to čistokrvné plemeno. V dobrej viere som odpovedal na otázku, "aké je to plemeno Deklab Vhite.....". Keďže som sa s týmto názvom stretol na danej stánke, odporučil som ju na prečítanie. Osobnú skúsenosť s týmto hybridom nemám, avšak zaujala ma udávaná znáška a aj údajná dlhá produkčná schopnosť a preto som si to zapamätal.

Osobnú skúsenosť s produktami fa. Gyron nemám, no tento rok tam budem nakupovať prví krát mulardy, barbarie, husy,
ale na čo som obzvlášť zvedavý sú brojlery kalimero. Po čase dám vedieť aká bude moja skúsenosť s touto firmou a s ich produktami.

V pohodě, nic se neděje, já jsem tam na to najel a přečetl jsem si to. Upřímě jsem zvědavý co dostanete pod názvem mulard a co pod názvem Barbarie. Pokud to bude to co to má být, prosím. Bude to jen dobře.

6.2.2011 17:42
pijo

XXX.XXX.155.145

mysak napsal(a):
V pohodě, nic se neděje, já jsem tam na to najel a přečetl jsem si to. Upřímě jsem zvědavý co dostanete pod názvem mulard a co pod názvem Barbarie. Pokud to bude to co to má být, prosím. Bude to jen dobře.

http://www.gyron.sk/ponuka.htm-

Tu je odkaz na ich ponukový list. Pokial to bude tak ako to udávajú, malo by to byť ok.
Ako som písal-vyskúšam a uvidím, no predom nikoho nechcem osočovať a ani chváliť.

6.2.2011 19:44
mysak

XXX.XXX.46.80

pijo napsal(a):
http://www.gyron.sk/ponuka.htm-

Tu je odkaz na ich ponukový list. Pokial to bude tak ako to udávajú, malo by to byť ok.
Ako som písal-vyskúšam a uvidím, no predom nikoho nechcem osočovať a ani chváliť.

Díky, Viděl jsem to. Mohli tam aspoň napsat, že jde o mezidruhového křížence pekingské a pižmové a bylo by to úplné. Stejně tak tito kříženci nejsou žádnou novinkou jistě i u vás na Slovensku, mulard je známý dobře 20 let. Ale u firmy je to novinka pro tento rok. Budiž. Vadí mi u těch delkapů white ještě toto, když je to tedy leghornka tak proč nenabízejí leghornku. Stejně tak vlašku a pod. A nemusí vymýšlet ty prapodivné názvy. Jo? Pokud se jedná o tato plemena, tak by měli nabízet plemena. Tam žádná autorská práva nejsou a ani nebudou. Ale jestliže tomu dají název obchodní, tak už to zavání hybridy. Já to tak vnímám. Co myslíte?

O co mi jde? Jde mi o to, že pokud neustále pláčeme např. chovatelé čistokrevnýách koroptvích vlašek, že není cizí krve a musí se jezdit do Německa pro nenesoucí slepice, jestli by nebylo vhodné použít kohouty třeba od této firmy. Jinými slovy mám já jistotu, že si chov těmito zvířaty nepokazím? Protože jak známo křížením hybridních a čistkokrevných plemen dochází k štěpení i užitkových vlastností a pak se může stát, že tam kupříkladu vyvstane spousta kvočen. To je podstata celé mé nespokojenosti s nabízením některých hybridů vzhledově podobných některým čistokrevným plemenům. Viz. třeba lakendwer a to druhé slniečko:-) já si to ani nemůžu zapamatovat na těch samých stránkách.
Juraj Kafka

6.2.2011 21:24
pijo

XXX.XXX.155.145

mysak napsal(a):
Díky, Viděl jsem to. Mohli tam aspoň napsat, že jde o mezidruhového křížence pekingské a pižmové a bylo by to úplné. Stejně tak tito kříženci nejsou žádnou novinkou jistě i u vás na Slovensku, mulard je známý dobře 20 let. Ale u firmy je to novinka pro tento rok. Budiž. Vadí mi u těch delkapů white ještě toto, když je to tedy leghornka tak proč nenabízejí leghornku. Stejně tak vlašku a pod. A nemusí vymýšlet ty prapodivné názvy. Jo? Pokud se jedná o tato plemena, tak by měli nabízet plemena. Tam žádná autorská práva nejsou a ani nebudou. Ale jestliže tomu dají název obchodní, tak už to zavání hybridy. Já to tak vnímám. Co myslíte?

O co mi jde? Jde mi o to, že pokud neustále pláčeme např. chovatelé čistokrevnýách koroptvích vlašek, že není cizí krve a musí se jezdit do Německa pro nenesoucí slepice, jestli by nebylo vhodné použít kohouty třeba od této firmy. Jinými slovy mám já jistotu, že si chov těmito zvířaty nepokazím? Protože jak známo křížením hybridních a čistkokrevných plemen dochází k štěpení i užitkových vlastností a pak se může stát, že tam kupříkladu vyvstane spousta kvočen. To je podstata celé mé nespokojenosti s nabízením některých hybridů vzhledově podobných některým čistokrevným plemenům. Viz. třeba lakendwer a to druhé slniečko:-) já si to ani nemůžu zapamatovat na těch samých stránkách.
Juraj Kafka

Myslím že sa ta nikde nepíše že je to čistá leghornka. Je tam síce popísaní pôvod jej vzniku, ale tiež aj dodatok že sa jej ďalšiemu šlachteniu venovali odborníci v Holandsku a výsledkom tohoto šlachtenia je hybrid s názvom deklab white.
Mám za to, že žiadny chovatel nezaradí do svojho chovného kŕdľa zviera, ktoré nieje krúžkované a naviac nespĺňa ani štandard plemena. To by bolo maximálne nezodpovedné nemyslíte?

7.2.2011 16:47
pesa

XXX.XXX.104.36

Já myslím že je to solidní firma, jsem s ní spokojen. Ovšem na každém šprochu pravdy trochu.... Kord dnes ve světě plném podvodníků a překupníků.... Peša

9.2.2011 16:45
krokodil

XXX.XXX.6.176

mysak napsal(a):

Juraj Kafka

Juraj, len tak na okraj. Gyron má v ponuke naozaj lakenfeldky a forverky a sú čistokrvné. Nie sú to žiadné hybridné sliepky. A nijako sa nevzrušujte ich ponukou. Takže nemôžu ponúkať leghornku keď predávajú z nej prešľachtenú hybridku /to už nieje čistokrvná leghornka/ Tam je štandard rozhodený. Toto prešľachtenie nerobil Gyron, ale firma ktorá teraz expeduje buď vajcia do liahní alebo malé kurčatá na ďalší odchov. :-)

9.2.2011 18:20
mysak

XXX.XXX.15.147

krokodil napsal(a):
Juraj, len tak na okraj. Gyron má v ponuke naozaj lakenfeldky a forverky a sú čistokrvné. Nie sú to žiadné hybridné sliepky. A nijako sa nevzrušujte ich ponukou. Takže nemôžu ponúkať leghornku keď predávajú z nej prešľachtenú hybridku /to už nieje čistokrvná leghornka/ Tam je štandard rozhodený. Toto prešľachtenie nerobil Gyron, ale firma ktorá teraz expeduje buď vajcia do liahní alebo malé kurčatá na ďalší odchov. :-)

Já vím, že nic nešlechtí. Jen distribuuje. Však jen ať zahlcuje chovy barevnými hybridy, kdo to pozná? Moc lidí asi ne. Ale potom máme problém zaplnit pro výstavu 20 klecí. Jak se potom nemám vzrušovat? Já nemůžu chovat deset plemen. Začal s tím Dominant Dobřenice a teď už je to jako lavina.
Nevím, co si o této nabízené drůbeži mám myslet, odpověď jsem stejně moc nedostal. Použiju kuřice lakendfeldek k chovu a ono to bude nést hnědá vejce, ne? Nevímsmajlík, možná až zkusím, uvěřím. Nebo k čemu kalimero barevné kuře, které když mu necháme z milosti život, snese ještě dvěstě vajec, když můžeme mít třeba plymutky, které dovedou to samé a ještě jejich chovem podržíme to, co nám tu předci nechali? Kulturní dědictví? Nevím. Holt mám jiné myšlení.
Ale pokud je tomu tak, že nabízená drůbež je jen rozmnožená čistokrevná drůbež, pak firmě Gyron patří veliký dík, že pomáhá udržovat populaci. To říkám né proto, že lakendfeldky sám chovám, ale proto, že s populací tohoto atraktivního avšak zapomenutého plemene je to na štíru ne jen tady ale v celé Evropě. Lakendfeldka patří do první desítky existenčně ohrožených plemen vůbec. Přátelé "to není jako práce z buzolou, děti" To je jako se starými krajovými odrůdami jabloní. Vzpomeňte na staré dobré panenské české v záplavě nových slaďáků na bázi goldenu. Najdete tu chuť a vůni v některém z nich? A jestliže si holandská firma z jiných plemen vyšlechtila hybrida dvojníka se svým názvem, je otázkou času, zda původní linii tato nepřehluší. Já to nevím jen tady písemně přemýšlím zda je to to a nebo ono? Jestliže však pracuje s původní populací, je to jen přínos. :-)
U Gyrona a ne jen u něj (Gyron to má ještě informačně docela dobře zmáknutý) mi chybí odbornost, ale! snehulienka je sice milé označení zvlášť když mi připomene Pavla Hamela a jeho Snehulienku. Proč tam třaba nenapíšou, že ten mulard je mezidruhový kříženec mezi tím a tím, ať lidi vědí co je to zač a proč to tak moc roste a nemnoží se. Na tom přece není nic, co by mělo snížit poptávku po těchto kachnách. Ať to ty zákazníky taky trochu vzdělává ne jen konzumovat. Nevim, asi chci moc.
Jinak přeju firmě Gyron úspěšnou sezonu a mnoho zákazníků. Nějak se živit musíme. Já taky patřím k těm, co prodávají novinky na úkor starých.
Juraj Kafka

21.9.2011 10:37
asgard

XXX.XXX.10.92

Rýnské slepice.Dobrý den.Nevíte někdo prosím,jestli se Rýnské černé,nebo i jiný barevný ráz chovají někde v středočeském kraji.?Nejlépe okr.Ml.Bol.,Nymburk,Kolín.Na jaře bych chtěla násadová vejce.Děkuji

21.9.2011 19:40
blade

XXX.XXX.4.33

koukněte se:-) na www.faranda.websnadno.cz :-)(chovatelé):-|a tam vše zjistíte.smajlíkinternetová adresa je zde už ve vláknu uvedenasmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík