Zdravím !
Tak nám zrušili výrobu krmiv co jsem jí měl přímo u nosu . Zůstala zachována ale pordejna kde se prodávají výrobky firmy Sehnoutek a synové.. Máte někdo zkušenosti s tímto krmivem ? Jedná se mi hlavně o směsi pro kuřata,nosnice,káčata a housata.Reším zda kupovat toto krmení nebo zda radši jezdit do vzdálené výrobny která zatím ještě funguje.Děkuji za případné odpovědi.Honza
KarelMachač

XXX.XXX.216.113
Nevím jak to říct co nejvhodnějí..Asi takhle lepší než krmit co dům dá ale zázrak to není ta směs. Ale taky nemám jinou možnost.
Leni013

XXX.XXX.93.119
Taky používám,pro drůbež i králíky,jelikož je místně dostupné.Není špatné,spíš jedno z těch lepších,ale zase ne žádný zázrak.Např. králičí se dost rozpadávají a to je špatné.Raději mám krmiva Energys hobby,které kupuji v Běstovicích.Přechod na toto krmivo u drůbeže je evidentně znát na snůšce i peří.Tedy moje zkušenost.Dávám mu tedy přednost.www.enrgyskobby.cz,info@enrgyshobby.cz
Leni013
napsal(a):
Taky používám,pro drůbež i králíky,jelikož je místně dostupné.Není špatné,spíš jedno z těch lepších,ale zase ne žádný zázrak.Např. králičí se dost rozpadávají a to je špatné.Raději mám krmiva Energys hobby,které kupuji v Běstovicích.Přechod na toto krmivo u drůbeže je evidentně znát na snůšce i peří.Tedy moje zkušenost.Dávám mu tedy přednost.www.enrgyskobby.cz,info@enrgyshobby.cz
Táááákže Honzo, už víme, kdo stojí za zrušením našich místně dostupných mícháren - rodinná firma s mezinárodní působností - šmejdi holandský
jirinajanickova
napsal(a):
Táááákže Honzo, už víme, kdo stojí za zrušením našich místně dostupných mícháren - rodinná firma s mezinárodní působností - šmejdi holandský
To nebyla žádná reklama.Fakt mi vyhovují a že jsou holandský,ani nevím.A co je vlastně dneska naše?Už vůbec nic!!!!!!!A pěkně mě to ........,ale co s tím??Ignorovat?To bychom museli chodit nazí,vařit před domem na ohništi a to jenom vlastní kedlubny.Nic už nevyrábíme.A krmiva?Např. granule pro psy,a naše výroba,to by byla debata!!!!Raději ne.
Leni013
napsal(a):
Každá líška svoj chvost chváli.
leni013
napsal(a):
To nebyla žádná reklama.Fakt mi vyhovují a že jsou holandský,ani nevím.A co je vlastně dneska naše?Už vůbec nic!!!!!!!A pěkně mě to ........,ale co s tím??Ignorovat?To bychom museli chodit nazí,vařit před domem na ohništi a to jenom vlastní kedlubny.Nic už nevyrábíme.A krmiva?Např. granule pro psy,a naše výroba,to by byla debata!!!!Raději ne.
Takhle jsem to nemyslela. Ale bavili jsme se dřív s Honzou ( mimo ifaunu ), jak nám zrušili míchárny - oba jsme to měli za rohem - no ta naše funguje aspoň jako prodejna, ale všechno musíte dopředu objednávat a taky dřív měli rozvoz v dosahu v ceně - a teď prdeček, což hlavně mě hodně štve, protože vlastní auto nemám a musím pracně sjednávat
jirinajanickova
napsal(a):
Takhle jsem to nemyslela. Ale bavili jsme se dřív s Honzou ( mimo ifaunu ), jak nám zrušili míchárny - oba jsme to měli za rohem - no ta naše funguje aspoň jako prodejna, ale všechno musíte dopředu objednávat a taky dřív měli rozvoz v dosahu v ceně - a teď prdeček, což hlavně mě hodně štve, protože vlastní auto nemám a musím pracně sjednávat
Jasně to chápu.Navíc v prodejně je to dražší než u výrobce.Tady bylo silo a spolupr.s Biofaktory Praha.A teď?Zaměstnanci šli na pracák a do Biofakt.A míchá tam kdosi cosi.Tak že zkouším ci nějak vypadá.A jak jsem psala s tou naší výrobou,nic už není naše.A za chvíli se nebudu divit,že z Číny
A ten pán,co na mě reagoval,že každá liška si chválí svůj chvost.To jako myslí,že já jsem výrobce,či co???Hahaha,neškodilo by!!!!!
Dobrý den, chtěl bych se, jako úplný začátečník zeptat na množství krmiva pro malá kuřátka. Protože o problematice vím hodně málo, zakoupil jsem směs K1od firmy Sehnoutek. Mám nějaké stažené materiály o krmení, konkrétně slípek Dominant, kde se píše, že v druhém týdnu mají žrát 19g na osobu a den a k tomu mají vážit 130-150g to zřejmě po ukončení druhého týdne. Ty moje potvůrky, nevím co jsou za "značku", každý je jiný, ale byli to vejce od farmáře od nosnic, K1 sežrali v průměru od narození 40g/den a v desátém dni má průměrné kuře 85g. Krmení mají ad libidum, k tomu jim přilepšuji vařenejma vajíčkama. Nezávidím jim to, nemám je na kšeft, tak mě to netrápí ani ekonomicky. Jen mě zajímá jestli je vše jak má být.
chovatellubos
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se, jako úplný začátečník zeptat na množství krmiva pro malá kuřátka. Protože o problematice vím hodně málo, zakoupil jsem směs K1od firmy Sehnoutek. Mám nějaké stažené materiály o krmení, konkrétně slípek Dominant, kde se píše, že v druhém týdnu mají žrát 19g na osobu a den a k tomu mají vážit 130-150g to zřejmě po ukončení druhého týdne. Ty moje potvůrky, nevím co jsou za "značku", každý je jiný, ale byli to vejce od farmáře od nosnic, K1 sežrali v průměru od narození 40g/den a v desátém dni má průměrné kuře 85g. Krmení mají ad libidum, k tomu jim přilepšuji vařenejma vajíčkama. Nezávidím jim to, nemám je na kšeft, tak mě to netrápí ani ekonomicky. Jen mě zajímá jestli je vše jak má být.
Ono je to těžké a spousta názorů.Ale jak se říká,každý si musí objevit svou Ameriku.Při tom krmení kuřátek taky záleží co je to za slepičky.jestli nějaké konkrétní plemeno,nebo snůškoví hybridi.Pak také jestli mají volný travnatý výběh,či nějaké jen omezené místo,či jen voliéru.Každopádně je dobré nesnažit se vývin urychlovat z důvodu co nejčasnější snůšky.Pokud se krmí nějakou směsí pro určitý věk,relativně by to mělo obnášet vše potřebné,ale přilepšování něčím jako je vajíčko,masíčko atd.určitě uvítají.Pokud je kuřátko čilé,dobře opeřuje ,má jiskrné očičko,čistý zadeček,kaká bobky a né šlýchance,tak je asi všechno v pořádku.Krmení ad libitum,také upřednostňuji,protože se nestane,že na někoho nezbyde a když jsou zvyklí od malička,že nemusí žrát do zásoby,zbaští jen co potřebují.Ovšem ne u všech to platí.Jsou i plemena,nebo kříženci,kteří žerou víc než je třeba a je pak problém s lidově řečeno přecpaným voletem,kde pak krmivo kvasí.A slepice neumí blinkat,bohužel.
Tak že asi ,všeho s mírou,umožnit výběh a sledovat prospívání a chování slepiček.Ona i ta drůbež má své povahy individuelní i příslušné plemeni a všechno se vším dohromady souvisí.Přeji vám úspěch a radost z chovu
chovatellubos
napsal(a):
"Ty moje potvůrky, nevím co jsou za "značku", každý je jiný, "
... no jestli právě tohle nebude kámen úrazu. Slípky snáškového hybrida jsou finální produkt - tato věta vám možná moc neřekne, tak vysvětlím - jedině ta slepice, kterou si koupíte jako kuřici Dominant, Hisex, Moravii ..... má zaručené užitkové vlastnosti svého "druhu". Když ale vejce od této kuřice dáte do líhně ( oplodněné pochopitelně ), od vylíhnutých kuřátek už se nemusíte vůbec dočkat užitkovosti zaručené pro jeho "značkovou" matku ( dokonce ani tehdy ne, pokud použijete kohouta "stejné značky" ) - nastává štěpení vloh. Platí nejen pro snáškové hybridy, ale i pro brojlery na výkrm.
Ono se to rádo plete - když máte plymutku s plymuťákem, amroksku s amroksákem, hempšírku s hempšírákem, tak se vám vylíhnou plymutky, amroksy, hempšírky. Dominant, Hisex, Moravia - to nejsou plemena jako plymutky, amroksy, hempšíry, jsou to kříženci, hybridi, kombinace plemen volené tak, aby měli co nejlepší snáškovou užitkovost - a to už je ověřené. Jestliže je dále rozmnožíte, nastane kombinace těch kombinací - neověřená, nevyzkoušená, nepředvídatelná, a proto tak často ošidná.
danielbratislava
napsal(a):
Každá líška svoj chvost chváli.
Já má zkušenost a to dobrou též s Běstovicemi. Je to subjektivní pocit, ale bral jsem ještě ve VM a různě po trzích a běstovické mi přijdou nejlepší, samo, že to mám kousek, tak je to jasná volba, nedělám detailní zkoumání přírusků váhy a pod, není na to čas, králíkům i drůbeži chutnají a to je hlavní....JH
jirinajanickova
napsal(a):
"Ty moje potvůrky, nevím co jsou za "značku", každý je jiný, "
... no jestli právě tohle nebude kámen úrazu. Slípky snáškového hybrida jsou finální produkt - tato věta vám možná moc neřekne, tak vysvětlím - jedině ta slepice, kterou si koupíte jako kuřici Dominant, Hisex, Moravii ..... má zaručené užitkové vlastnosti svého "druhu". Když ale vejce od této kuřice dáte do líhně ( oplodněné pochopitelně ), od vylíhnutých kuřátek už se nemusíte vůbec dočkat užitkovosti zaručené pro jeho "značkovou" matku ( dokonce ani tehdy ne, pokud použijete kohouta "stejné značky" ) - nastává štěpení vloh. Platí nejen pro snáškové hybridy, ale i pro brojlery na výkrm.
Ono se to rádo plete - když máte plymutku s plymuťákem, amroksku s amroksákem, hempšírku s hempšírákem, tak se vám vylíhnou plymutky, amroksy, hempšírky. Dominant, Hisex, Moravia - to nejsou plemena jako plymutky, amroksy, hempšíry, jsou to kříženci, hybridi, kombinace plemen volené tak, aby měli co nejlepší snáškovou užitkovost - a to už je ověřené. Jestliže je dále rozmnožíte, nastane kombinace těch kombinací - neověřená, nevyzkoušená, nepředvídatelná, a proto tak často ošidná.
Tak tohle je hezky,stručně a srozumitelně vysvětleno.Ano, cílení kříženci-Dominant atd.mají samozřejmě své specifické zastoupení zaměřené na krátkodobou a maximální smůšku.Nejsou žádné parádnice,často mají různý způsob chování v hejnu,ale kombajn na vejce,kdo potřebuje.ALE,velmi často právě ta vajíčka jsou tím důvodem,že si kdokoliv pořídí drůbež,nic netuše,že to může být i jinak.Je to většinou první krok k chovatelství.Hodně chovatelů začínalo právě takto,a jakmile se rozhlédli,začalo se jim líbit tohle a támhleto,dozvěděli se něco bližšího o plemenech a proč vlastně vůbec existují a najednou si pořídí něco,co nejen ozdobí jejich dvoreček,ale hodí se právě do jejich podmínek a i jejich představ i vzhledu,zdraví a užitkovosti.A pán,který se tak pečlivě zajímá o to ,aby vše bylo jak má být,je myslím další potencionální dobrý chovatela tak je dobře ,že i každému takovémuto dotazu,je zde věnovaná přívětivá odpověď.Pořád přeci platí to staré heslo-pro krásu,radost a užitek
kdyby fa.Sehnoutek neměla kvalitní krmiva a směsi,které kontroluje vet. správa a dálší instituce,v neposlední řadě i samotným užíváním spotřebitelé,drobnochovatelé,velkochovatelé a zoo zahrady je dnes nemožné aby byla ještě na trhu!!!,že se někomu rozpadnou granule pro králíky,když je špatně skladuje ,není přeci věc fa.Sehnoutek....naopak věřím,že tato fa.dodržuje složení směsí atd. na gram přesně
dorm
napsal(a):
kdyby fa.Sehnoutek neměla kvalitní krmiva a směsi,které kontroluje vet. správa a dálší instituce,v neposlední řadě i samotným užíváním spotřebitelé,drobnochovatelé,velkochovatelé a zoo zahrady je dnes nemožné aby byla ještě na trhu!!!,že se někomu rozpadnou granule pro králíky,když je špatně skladuje ,není přeci věc fa.Sehnoutek....naopak věřím,že tato fa.dodržuje složení směsí atd. na gram přesně
Aha,tak tímhle to je?!A já si hned myslela,že je nemám dávat do sklepa na brambory.To víte,blondýna a nezkušená,co nadělám.
to: leni013, jirinajanickova
Děkuji za reakce, můj dotaz směřoval spíše k tomu zda má K1 dostatečné výživové hodnoty, což asi má to spochybňovat nechci. S výběrem plemene jsem si opravdu hlavu nelámal, ač o křížení nějakou představu mám, i když ne dokonalou, ale protože to bylo moje první líhnutí, zajímal jsem se spíše o průběh líhnutí samotného a studování fór o stavbě líhní a líhnutí.Teď na mě dolehla zodpovědnost za ty malé tvory, zjišťuji co jim do zobáku a jak je ubytovat. Přestože dnes už vím, že moje příští kuřata budou Plymutky, tak tyhle byly první a nějaké případné nedostatky jim odpustím. Musím říct, že líhnutí byl pro mě zážitek a děti byli přímo nadšené.
dorm
napsal(a):
Dobrý den, předesílám že se nevyjadřuji k fy.Sehnoutek se kterou nemám žádné zkušenosti, nicméně jsem měl možnost posoudit granule od tří nejmenovaných výrobců, co šarže to originál, dle složení na etiketě identické, co do barvy a objemu podobné si asi jako černoch s bělochem. Takže než uvěřím několikrát prověrím. Přeji mnoho zdaru tragopan
Zatím nemám zkušenost, ale takhle vypadá zbytek K1 ze dna pytle Energys a K1 Sehnoutek po otevření pytle.