"schlíplá nežeroucí slepička"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2011 10:40
pírko

XXX.XXX.5.45

Naše dcera má svoje stádečko 4 slepiček. Jedna z nich má stále svěšený ocásek, je načepýřená, skoro nežere (trus je jen voda s bílou hmotou)a má pootevřený zobáček. Vzali jsme ji domů do krabice (již 3.den), dostává naklíčenou pšenici, kukuřičný šrot, ale moc toho nesezobne. Poraďte prosím, jak bychom jí mohli pomoci.

24.2.2011 13:44
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Dobrý den,
tento problém jsem měl taky.Ale vyřešil jsem to tím že jsem si pozval souseda který je veterinář a řekl mi co jim je a pak jenom sehnat prášky.A pak uvidíte.Podle příznaků by to mohlo být nachlazení,infekční bronchitida,kokcidioza.Jedno tady z těch nemocí to musí být:-)
Zdraví
O.S.

24.2.2011 14:58
pírko

XXX.XXX.5.45

Děkuji za radu, právě jsem Sulfacox donesla od zvěrolékaře a aplikovala přímo do zobáčku "té naší nemocné", i ostatním slípkám. Uvidíme, jak to dopadne. smajlík

25.2.2011 10:32
josh

XXX.XXX.219.151

Prohmatejte vole, je-li stále plné zabijte ji, nic ji nepomůže. Osvědčená zkušenost je zabíjet hned při problémech, jinak se vám nemoc může rozšířit a budete muset likvidovat chov.

25.2.2011 11:20
ovecka

XXX.XXX.171.70

Moje babička to řešila radikálně. ,,Smutná" slepice, byla polévka. V případě slepic nejlevnější řešení. Pokud jde o nakažlivou nemoc, může zlikvidovat celé hejno, náklady na léčení přesahují cenu slepice. Léčená slepice - není polévka (ATB, hubená). Vím, že je to kruté, zvláště to vysvětlujte dítěti. Ale slepice může i trpět, tak proč jí to prodlužovat. Jsme navždy zodpovědní za to, co k sobě připoutáme (Exupéry). A zodpovědnost je i zajistit milosrdnou smrt. Dana

26.2.2011 12:21
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Já bych nezabil apatickou slípku, když je mladá. Právě jsem "záchranil" nemocnou slípku. Teď je úplně zdravá a nosí vajíčka.
Něco důležitého - sleduj jestli nemá plné volátko. Hlavně ráno, když má budíček, kontroluj. Pokud má stále plné volátko, tak sem napiš, já pak napíšu podobně, jak jsem zachránil slípku, která měla plné volátko. :-):-)
pup

26.2.2011 12:21
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

podobrně

26.2.2011 14:02
pírko

XXX.XXX.5.45

......sice je o trošku čipernější, ale stále má prázdnésmajlík vole, pije, něco málo sezobne, dáváme ji i na provětrání ven, to se hned pustila do uždibování trávy,trus není již jen voda (vždy tak ve velikosti dvou hrášků-tužší část).Dokonce si (máme ji doma v krabici) upravuje pod sebou stébla slámy, dřív jen odpočívala. Dcerka si ji odchovala od "dání vajíček pod kvočnu", tak se snažím nějak ji z toho dostat, jinak souhlasím i s ostatními schlíplá slepička-raději žádná slepička.

26.2.2011 14:36
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Jak je stará?
pup

26.2.2011 14:55
pírko

XXX.XXX.5.45

červenec 2010

26.2.2011 15:02
pírko

XXX.XXX.5.45

...a ten pootevřený zobák, jinak žádné pšíkání nebo sípání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík