Nasadove vajicka / mraz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2011 13:02
korola

XXX.XXX.99.3

dobry den mam kachny pizmove a uz mi zacinaji snaset tak bych se chtel zeptat jestli vajickum vadi kdys zmrznou hnizda maji ve zdenem chlivku a mrznetam kdyz je ted venku -15stupnu tak bych se chtel zeptat jestli vadi kdys vejce zmrnou a jestli se z nej pak neco vylihne dekuji za odpovedi

24.2.2011 18:41
zbosace

XXX.XXX.15.17

Momentálne mi sedí pižmovka na 11 vajičkach po presvietení- oplodnených. Zniesla ich sice 20 ale 4 roztrhol mráz keď som na noc vajička nezakryl vrstvičkou sena a 5 bolo neoplodnených. Takže podla mojich skúseností kačacie vajce a zvlášť pižmovky je do určitej miery ,,mrazuvzdorné,, . Podobné skúsenosti som mal aj v predošlých rokoch. Teraz som nasadil asi 120 prepeličiek ale tam to bude horšie, pretože vajička viditelne strácajú na váhe, takže majú asi mikrotrhlinky a uniká z nich fiziologická tekutina. Teda počas inkubácie sa odparuje. Ale u prepeličiek je to len pokus, čo keby..? Z 23 v. hodvábničiek bolo 6 čistých. Tie však boli mrazu vystavené len do 1 hodiny tak do -2stC. Mám v liahni aj emu ktoré boli vo výbehu vystavené teplote aj -15 stC, niektoré aj niekolko dní. Tomuto už dávam len malú šancu ale aj tak tých 55 dní obetujem. Dôležité je aby vajce nebolo vo vlhkom prostredí, preto dávam na dno znáškových hniezd vrstvu hoblovancov alebo pilín a až potom klasickú výstelku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík