Nezáleží na počtu, leda kdyby se nevešla, tak je třeba dát dvě. Dávám 60 W a to do věku cca 3 týdnů, řídím se podle toho, jestli jsou kuřata nacpaná po žárovkou natěsno na sobě - tak je to málo. Pokud jsou nacpaná na stěnách nejdále od žárovky, je to moc, stačí trochu zvýšit větrání, ideál je, když jsou rovnoměrně rozmístěna a leží v klídečku a spí
Přechod do nového prostoru bez osvětlení a vytápění je třeba provádět citlivě, neboť může dojít ke stresu a následným zábělům v letkách.
zbosace
napsal(a):
Zdravím. Má niekto skúsenosť s keramickými výhrevnými žiarivkami ponúkanými panom Laubem z fa Aves? Akú majú v praxi životnosť?
Tak životnost by mě taky zajímala. Koupila jsem si ji v lednu v Lysé, prodejce (fi Driml) na tuto otázku nedovedl odpovědět a na krabičce to taky není. Už 14 dní se pod ní vyhřívají kuřata, osvědčuje se výborně, jen doufám, že mi dlouho vydrží, protože stála 500,-
dkup
napsal(a):
Tak životnost by mě taky zajímala. Koupila jsem si ji v lednu v Lysé, prodejce (fi Driml) na tuto otázku nedovedl odpovědět a na krabičce to taky není. Už 14 dní se pod ní vyhřívají kuřata, osvědčuje se výborně, jen doufám, že mi dlouho vydrží, protože stála 500,-
Tyto keramické žárovky mám v nabídce sice teprve půl roku, ale výrobce uvádí životnost 10.000 hodin. Pokud tedy beru moje ceny, vychází to: 100W keramika 440,- Kč, 10.000 hodin, proti tomu 100W infra stojí 150,- Kč a životnost přes 6.000 hodin (žárovky Interheat s tvrzeným sklem). Ono je to ale také o odolnosti. Tu keramickou jen tak nerozbijete, zatímco infra je pořád "pouze" sklo. PetrV.
zdenlein
napsal(a):
Dobry den mohu se Vás na druh slepek ? Černé jsou zakrslé holandské?
Zdravím, černé jsou bantamky černé a ty do červena jsou bantamky tříbarevné = porcelánové (už nechovám). Více foto na www.herynek.eu.
Jiří Herynek
napsal(a):
Zdravím, černé jsou bantamky černé a ty do červena jsou bantamky tříbarevné = porcelánové (už nechovám). Více foto na www.herynek.eu.
Bantamka černá
info8
napsal(a):
Tyto keramické žárovky mám v nabídce sice teprve půl roku, ale výrobce uvádí životnost 10.000 hodin. Pokud tedy beru moje ceny, vychází to: 100W keramika 440,- Kč, 10.000 hodin, proti tomu 100W infra stojí 150,- Kč a životnost přes 6.000 hodin (žárovky Interheat s tvrzeným sklem). Ono je to ale také o odolnosti. Tu keramickou jen tak nerozbijete, zatímco infra je pořád "pouze" sklo. PetrV.
Díky za odpověď. Tak to tedy máte super ceny! Příště se vždy nejdřív podívám na vaše stránky.
Keramická žárovka má navíc tu velkou výhodu, že kuřata mají v noci opravdovou tmu - je to přirozenější.
Dana
dkup
napsal(a):
Díky za odpověď. Tak to tedy máte super ceny! Příště se vždy nejdřív podívám na vaše stránky.
Keramická žárovka má navíc tu velkou výhodu, že kuřata mají v noci opravdovou tmu - je to přirozenější.
Dana
S tou tmou je to určitě pravda. Jinak jsem také slyšel názor, že červené světlo od infražárovky podporuje vzájemné oklovávání. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti nebo je to jenom "blud" ?? PetrV.
info8
napsal(a):
S tou tmou je to určitě pravda. Jinak jsem také slyšel názor, že červené světlo od infražárovky podporuje vzájemné oklovávání. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti nebo je to jenom "blud" ?? PetrV.
To mohu potvrdit, vloni při velkých mrazech jsem dala na noc nad hřadující slepice červenou infražárovku a asi za hodinu vypukl ve slepičárně hrozný rámus, myslela jsem, že snad tam vnikla kuna. Ale žádný predátor, slepice se mezi sebou praly, byly v jednom chumlu, kohout se je snažil rozhánět, a ani můj příchod je nevyrušil - pomohlo až vypnutí žárovky.
U několikadenních kuřat se mi stalo, že se klovala do prstů u nohou a tahala se za ně až jedno kuře uvláčela k smrti. Ale bylo to asi taky tím, že byla na roštu, na vině asi nebyla jen červená žárovka. Když jsem jim místo roštu dala podestýlku, zklidnila se.
D.
dkup
napsal(a):
Dana
S tou tmou opatrně - kuřátka ve tmě nevidí a nežerou a tak nerostou.Mám odchovnu rozdělenou na " noclehárnu" s keramickou žárovkou a "jídelnu" s 15 W normal žárovkou - dělicí stěna z kartónu s dírou.Kdo chce papát a bumbát jde za světlem a pak do teploučka haját a přibírat.
info8
napsal(a):
Mohu znát název Vašich internetových stránek?
stejskal
napsal(a):
Mohu znát název Vašich internetových stránek?
Snad to nebude smazáno jako nepovolená reklama www.lihne.cz
Mám v odchovne také červenou žárovku a nestalo se mi, že by se kuřata oklovávala. A to jich tam je i k šedesáti na 1,4 m2. J e pravda, že přes den mohou ven do včelařského vozu, ale v noci jsou tam zavřená a v pořádku. Krmím K2 a pak šroty napůl s BR2. Jsem s ní spokojena, manžel mi ji zreguloval na 75W a nebo mám druhou po regulaci na 50W. Ke konci jim dávám 60W - 30 po regulaci. Dana
marysh
napsal(a):
S tou tmou opatrně - kuřátka ve tmě nevidí a nežerou a tak nerostou.Mám odchovnu rozdělenou na " noclehárnu" s keramickou žárovkou a "jídelnu" s 15 W normal žárovkou - dělicí stěna z kartónu s dírou.Kdo chce papát a bumbát jde za světlem a pak do teploučka haját a přibírat.
Platí to i pro odchov s kvočnou?. Rád bych jim přitopil
Dobrý den,
ještě mám dvě obyčejné 250W infra z doby kolem roku 1985 a jsou funkřní. Loni jsem koupil 3ks 150W červené infra Philips. První zemřela po asi 3 hodinách druhá asi po 2 dnech třetí po zapojení přez reostat a ubrání max výkonu vydržele celou sezonu. Keramické ELSTEIN používám asi 4 roky a zatím bez jakéhokoli problému.
Zdraví tragopan.
dkup
napsal(a):
Dana
Dobrý den,
dnes se mi vylíhlo kuřátko z jediného vajíčka co přežilo propadnutí celé násady dnem krabice. Musel jsem ho vzít do bytu a svítím mu obyč. žárovkou na 37stupňú. Jiný zdroj tepla nemám, doufám, že mu neustálé svícení neuškodí.