Dobrý den, mám netradiční dotaz. Před časem jsem viděla pořad o vaření, kde používali kuřata s tmavýma nohama, říkali, že je to francouzké plemeno, chuťově považováno za nejlepší. Ráda bych se vrhla na chov kuřat a ráda bych chutné a ne příliž náročné plemeno. O chovu se člověk dočte celkme hodně, ale o chuti ne Máte někdo prosím zajímavý tip?
Děkuji mnohokrát
Dobrý deň. Jedná sa o plemeno Bresse gauloise, váha kohúta 3,5-4kg, sliepky 2,5-3kg, ročná znáška do 240 vajec o hmotnosti 60g a viac. Farebné rázy sú biela, čierna, šedá a modrá. Čierna znáša najväčšie vajcia spomedzi nich. Mne to tento rok nevyšlo s ich chovom, ale dúfam že budúci rok sa pustím do nich . Inak pre informáciu násadové vajce z Nemecka stojí od 1,50-2euro. Link na Nemeckého chovateľa: www.1a-ei.de
Chovu zdar
Ja s nimi zatiaľ nemám skúsenosti, píšem informácie len čo som si naštudoval na nete, alebo čo mám od nemeckých chovateľov. Bresse gauloise je tak povediac národné plemeno aj ich tak balia do obchodov, aby reprezentovalo trikolóru Francúzska(modré nohy, biele perie a červený hrebeň). Údajne je to VIP plemeno aj pre prezidenta, tak ich kvalita bude asi jasná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

pekne sliepky kde sa daju zohnat?asi unas nie,
Už som tu raz písal, že násadové vajcia sa dajú kúpiť od nemeckých chovateľov. Napr.: www.1a-ei.de
Ale cena vajička je od 1,50-2euro, poprípade sa dajú vydražiť aj na ebay.de, posielaju ich potom s DHL kuriérom, na SK sú potom za 4 dni.
Tak prikladám aktuálne info ohľadne Bressov. Začali mi znášať v 18. týždni života a po mesiaci mi jedna začala znášať 70 a viac gramové vajcia, zatiaľ je rekord 76gramov
Takže, dnes moje Bresse spravili nový rekord, jedna zniesla vajce o váhe 83gramov
Dobrý den, posouvám nahoru jelikož v inzerci se objevili hned dva inzeráty na Bresse Gauloise.
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/1929135/breese-gauloise/
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/1928789/nasadove-vajcia-bresse-gauloise/
Nějak mi nesedí jejich nadměrná užitkovost, fotka 14ti týdeního kohouta, hnědá a bílá vejce od jednoho plemene atd.
Ještě přikládám odkaz na zahraniční stránky kde jasně i u bílých píšou bílá vejce kdežto v inzerátu jsou vejce světle hnědá.
http://www.feathersite.com/Poultry/CGA/Bresse/BRKBresse.html
Co si myslíte Vy ostatní chovatelé-více hlav více ví
Zaujalo mne to. Pokud někdo nabízí násadová vajčka má zájem.
toyscz(zav)seznam.cz
Děkuji
Dobrý deň. Ešte ste ich nepresvecovali, ako to vypadá? Mne sa už aj liahnu, už je 36 Bressov zo 40 von, ale tie 4 sú ešte stále v hre . Ja som mal oplodnenosť 92%, ale to bolo z prvých vajec, jednému pánovi čo som predal, tak mi písal, že má 100%.
Prikladám foto minuloročného odchovu
Mne sa včera vyliahlo 25 kuriatok bielych Bresse gauloise z 30 kúpených vajec od Petra
Rozdíl to je, mäso je tmavšie a štavnaté, najlepšie to je skúsiť, ja som s nimi spokojný, už s osobným skúseností mám vyskúšane, že kohúty mali v 16týždňoch priemerne 3kg, výtažnosť bola cca 70%, znáška zatiaľ vynikajúca, nosili celú zimu. Ale niečo na tom bude keď ich majú francúzi za "kráľov kúr", svedčí o tom aj cena
peterm
napsal(a):
Gratulujem Dúfam, že budete s nimi spokojný
Dobrý den, tak já se taky pochlubím našema Bresse Gauloise Rostou jako z vody
Černé bohužel máme jen 2. Bílých cca 50 různého věku
peterm
napsal(a):
Do ciernych a modrych som sa chcel pustit tento rok, ale tam je problem zohnat aj v Nemecku nieco nepribuzne, tak som sa vykaslal nato.
Přesně tak, máte pravdu. Ty černé se líhnou ochrnuté, nebo se neprotlačí ven vůbec, protože v Německu je mají jen 2 chovatelé ( z toho jeden už je stáhl konečně z nabídky) a jsou několikanásobně příbuzensky překřížení. Z 26-ti vajec mám jen 2 zdravá kuřata.
Teď mám načatý kontakt ve Francii, tak doufám, že se zadaří. Ty černé chci kvůli vejcím - mají je fakt obří
Co ja viem, tak len jeden chovatel je v Nemecku, ktory importoval, cierne a vsetky ostatne chovy su od neho. Je to proste bieda, to uz naozaj len priamo z Francuzska zo selekcnych centier, inak to nema vyznam. K tym vajciam, cierne znasaju vacsie vajcia, ale zial v mensom pocte ako biele a chovne jedince nedosahuju tu vahu co biele. Ja som mal aj u bielych rekordne 80gramove vajcia, zial sa to po case odzrkadlilo na roztrhanych vajcovodoch a nahlom uhyne.
supan
napsal(a):
Dobrý den, tak já se taky pochlubím našema Bresse Gauloise Rostou jako z vody
Černé bohužel máme jen 2. Bílých cca 50 různého věku
Prosím Vás od ktorého chovateľa máte tie biele Bresse?
peterm
napsal(a):
Prosím Vás od ktorého chovateľa máte tie biele Bresse?
První kmen mám od Ralfa Venjakoba z Německa - Guterloh a další 4 navzájem nepříbuzné kmeny od super chovatelky Katrin Stricker z Německa - Westerwiede. Druhá zmíněná se chovu věnuje už spoustu let a pravidelně obměňuje krev z Francie. Ona mi právě řekla, že ty černé mají jen 2 chovatelé a vše je to stokrát křížené...
O Ralfa mám aj ja a potom ešte od Regine Stephan, ktoré sa mi vidia byť oveľa lepšie v znáške ako od Ralfa. Prikladám link na stránky Katrin Sticker: http://www.bressegauloise.de/index.php?id=42
sú tam zaujímavé info o tomto plemene.
peterm
napsal(a):
O Ralfa mám aj ja a potom ešte od Regine Stephan, ktoré sa mi vidia byť oveľa lepšie v znáške ako od Ralfa. Prikladám link na stránky Katrin Sticker: http://www.bressegauloise.de/index.php?id=42
sú tam zaujímavé info o tomto plemene.
Tak Reginu Stephan neznám. Od Katrin Sticker musím říct, že oplozenost byla 100%
josefteska
napsal(a):
Dobrý den, zaujala mne tato diskuse o plemeni bresse.Je možnost sehnat v Čechách kohouta a slepičky na založení chovu? Aby nebyly příbuzné a mohl jsem mít od nich kuřata. Děkuji za kontakt.
Dobrý den,
máme 5 nepříbuzných kmenů, takže by to neměl být problém Teď máme 1 týden vylíhlá nejmladší kuřata a přebytky, které si nenecháme budeme prodávat. K nim by byl možný nepříbuzný kohout, kterému je nyní 9 týdnů. Kuřata máme očkovaná proti kokcidióze a Markově nemoci.
To sa mi páči, že sa začína rozširovať chov Len tak ďalej. Budúci rok chystám osvieženie krvy priamo z Francúzska.
jj to mala chudinka vtedy cca 23-24týždňov, keď to vajce vyprdla, ešte nasledovali dve také a už to vajcovod nezdržal na foto kolekcia vajec, vek slepic 26týždňov
peterm
napsal(a):
jj to mala chudinka vtedy cca 23-24týždňov, keď to vajce vyprdla, ešte nasledovali dve také a už to vajcovod nezdržal na foto kolekcia vajec, vek slepic 26týždňov
Chudinka Stalo se to pak ještě někdy nebo ne? Já jen jestli se mám nervovat jestli to bývá nějaký častý jev..To je neuvěřitelný takový vejce v tomhle věku. Ale jinak jsou ty slepice hrozný kyseliny, že jo? Čekám kdy mě při krmení sežerou za živa
supan
napsal(a):
Dobrý den,
máme 5 nepříbuzných kmenů, takže by to neměl být problém Teď máme 1 týden vylíhlá nejmladší kuřata a přebytky, které si nenecháme budeme prodávat. K nim by byl možný nepříbuzný kohout, kterému je nyní 9 týdnů. Kuřata máme očkovaná proti kokcidióze a Markově nemoci.
Dobrý den,
a můžete mi napsat odkud jste? Rádi bychom si 5+1 letos pořídili.
Můj e-mail je: imessanyova@seznam.cz
Mnohokrát děkuji
supan
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den, můžete mi na můj e mail: teskajosef@seznam.cz napsat Vaše telefonní číslo, rád se s Vámi spojím a domluvil bych se na spolupráci/odběru kuřat a kohouta/Předem děkuji,J.Teska.
Jen pro zajímavost aby to byla zkutečná delikatesa tak kuřata jsou krmena jen kukuřicí a mlékem plus v určitém věku jsou přesunuty na pastvu.Vše se řídí přísným postupem.Další zvláštností je že kuře se prodává s neoškubaným krkem,hlavou a s běháky.každé kuře má bud kroužek nebo křídelní známku a lze tak zjisti původ.
supan
napsal(a):
Chudinka Stalo se to pak ještě někdy nebo ne? Já jen jestli se mám nervovat jestli to bývá nějaký častý jev..To je neuvěřitelný takový vejce v tomhle věku. Ale jinak jsou ty slepice hrozný kyseliny, že jo? Čekám kdy mě při krmení sežerou za živa
Stalo sa mi to u troch slepic, všetky 3 dopadli ako som už spomínal, aj ostatné nosili veľké vajcia, ale nie až taký extrém a asi 3-4 mesiaci mi nosili všetky dvojžltkové vajcia, potom sa to upravilo. Spotrebu krmiva môžem porovnať s Maranskymi a Vlaškami a čo tak sledujem, tak sa mi nevidí žeby zožrali nejako veľa, kŕmim ad libidum, Bressom sa akurát nechce spásať výbeh, radšej zalezú do voliér ku krmítkum, asi som ich veľmi rozmaznal
eversil
napsal(a):
Jen pro zajímavost aby to byla zkutečná delikatesa tak kuřata jsou krmena jen kukuřicí a mlékem plus v určitém věku jsou přesunuty na pastvu.Vše se řídí přísným postupem.Další zvláštností je že kuře se prodává s neoškubaným krkem,hlavou a s běháky.každé kuře má bud kroužek nebo křídelní známku a lze tak zjisti původ.
Len pre upresnenie a opravu....do určitého veku sú vo výbehu a dva týždne pred porážkou sa zatvárajú a kŕmia kukuricou s mliekom, aby zostalo mäso štavnaté. Predávajú sa s hlavou, nesoškubaným krkom a behákmi, lebo to symbolizuje Francúzsku trikolóru beháky- modrá, perie- Biela a hrebeň- červená
peterm
napsal(a):
Len pre upresnenie a opravu....do určitého veku sú vo výbehu a dva týždne pred porážkou sa zatvárajú a kŕmia kukuricou s mliekom, aby zostalo mäso štavnaté. Predávajú sa s hlavou, nesoškubaným krkom a behákmi, lebo to symbolizuje Francúzsku trikolóru beháky- modrá, perie- Biela a hrebeň- červená
Přesně toto jsem chtěla odepsat
Teda kdybych je měla krmit celou dobu jen kukuřicí a mlékem a pak je přesunout na pastvu, tak to by mi chudinky asi moc dlouho nechodily
peterm
napsal(a):
Stalo sa mi to u troch slepic, všetky 3 dopadli ako som už spomínal, aj ostatné nosili veľké vajcia, ale nie až taký extrém a asi 3-4 mesiaci mi nosili všetky dvojžltkové vajcia, potom sa to upravilo. Spotrebu krmiva môžem porovnať s Maranskymi a Vlaškami a čo tak sledujem, tak sa mi nevidí žeby zožrali nejako veľa, kŕmim ad libidum, Bressom sa akurát nechce spásať výbeh, radšej zalezú do voliér ku krmítkum, asi som ich veľmi rozmaznal
Jůůů to máte krásný ty výběhy
Je to úžasné plemeno, určitě se s někým z Vás příští rok zkontaktuji o koupi násadových vajec. Letos mám v plánu si pořídit Faverolky a Plymutky bílé. Ale zajímalo by mě, jakou má barvu oka bílá Bresse? Na internetu jsem našel s oranžovým i s černým okem, a jaký je vůbec popis a standard plemene? Někde se uvádí váha u kohouta jenom 3kg. Některé fotky vypadají na drůbež lehčího typu, některé zase na středně těžký typ. Můžete mi to trochu objasnit. Děkuji
Kohútikov je viac ako sliepočiek - aspoň zistím, či je to naozaj taká delikatesa ako tvrdia Francúzi
peter z bratislavy
napsal(a):
Kohútikov je viac ako sliepočiek - aspoň zistím, či je to naozaj taká delikatesa ako tvrdia Francúzi
Já,osobně tvrdím,že nejen franc.plemena,ale i ostatní jsou delikatesou-záleží hlavně na krmení a pohybu venku a pak na stáří kuřat,kdy je použijete pro kulinářskou úpravu.U franc.je zvykem buď používat k jatečným účelům mladou drůbež ,a to skutečnou delikatesu ve stáří 9-11 týdnů a pak větší pro specialitu-kohout po Franc. a to je ve stáří 4-5 měsíců.Jinak ve Francii je mnoho plemen drůbeže,která je považovaná za delikatesu-např.tzv."Černé kuře",je to hadvábnička ve stáří 4 měsíců bez ohledu na to,zda-li je to slepička či kohoutek a to by jsem mohla pokračovat dlouho.I vodní drůbež používají v kuchyni v odlišném stáří než je u nás zvykem.Ale jinak si můžete delikatesu udělat z jakéhokoli kuřete-záleží na krmení,jak jsem už uvedla.Já osobně jsem to vyzkoušela nedavno,kdy jsem měla kohoutka velké faverolky-doslova despotu v hejnu,tak šel do trouby v 9,5týdnu stáří a upřímně řeknu,nic báječnějšího jsme ještě neměli-a je to také franc.plemeno.
peter z bratislavy
napsal(a):
Aj veľké faverolky mám od 2 rôznych nemeckých chovateľov, takže skúsim aj prebytočných kohútikov Faveroliek ochutnať
Zdraví,.jednoho kohouta budu potřebovat do chovu,protože náš "stařík" jede na "západ" k Chebu posilovat morálku slípek.Ale jinak věřte,že to je výborné masíčko.Nakonec faverolky jsou použity ke křížení tzv. brojlerových hybridů.Nej-nej faverolky ovšem mají v Anglii,Jitka
Včera 23.6.2013 mali moje Galouissky rovné 3 mesiace. Krmil som ich len granulami K1 a neskôr K2 (bez kokcidiostatik) + zelené zo záhrady. Schválne som ich ničím preventívne neočkoval. Nechal som do chovu 2 kohútikov a 6 sliepočiek. Ostatné kohútiky som včera zabil. Mali všetci vyrovnanú hmotnosť 2 kg (+/- 5 gramov). Vo Francii stojí 1 kg tejto špecialnej hydiny 16,90 EUR. Mám ich plný mrazák.
Dávam do pozornosti reportáž z Francie zo 7.7.2013 o 23,11 na ruskej webstranke:
http://www.fermer.ru/forum/porody-i-krossy-kur/124220#new
Kohúty síce chutili, ale budem potrebovať nepríbuzného do chovu. nechal som jedného na výmenu
V stredu 7.8. ma čakalo prekvapenie vo vybehu BG. našiel som tam 3 vajcia (v kožovitom obale ) a dnes 11.8. už normálne v škrupinke, aj keď malé. SOm trochu prekvapeny rannosťou znášky , kedže sa vyliahli 23.3.2013 a sliepocky majú cca 5,5 mesaica.
Podľa mňa je to veľmi skoro a sliepočky ešte nemôžu byť plne vyvinuté na znášku, aj keď dostávajú plnohodnotnu zmes K2 od Energysu.
peter z bratislavy
napsal(a):
V stredu 7.8. ma čakalo prekvapenie vo vybehu BG. našiel som tam 3 vajcia (v kožovitom obale ) a dnes 11.8. už normálne v škrupinke, aj keď malé. SOm trochu prekvapeny rannosťou znášky , kedže sa vyliahli 23.3.2013 a sliepocky majú cca 5,5 mesaica.
Podľa mňa je to veľmi skoro a sliepočky ešte nemôžu byť plne vyvinuté na znášku, aj keď dostávajú plnohodnotnu zmes K2 od Energysu.
Kuřata od vás rostou jedna radost, u nás už snáší jedna týden druhá začala včera, krmím stejnou směs míchanou s pšenicí.
Příští měsíc jedu pro nepříbuzného kohouta pokud budete chtít můžu přivézt dva.
peter z bratislavy
napsal(a):
Dobrý den, slepičky BG začínají na snášet cca ve věku 18-ti týdnů. Já měla první vejce, když jim bylo 17 týdnů. Sice malé o hmotnosti 52 gramů a prostě tam bylo
peterm
napsal(a):
Dobrý deň. Jedná sa o plemeno Bresse gauloise, váha kohúta 3,5-4kg, sliepky 2,5-3kg, ročná znáška do 240 vajec o hmotnosti 60g a viac. Farebné rázy sú biela, čierna, šedá a modrá. Čierna znáša najväčšie vajcia spomedzi nich. Mne to tento rok nevyšlo s ich chovom, ale dúfam že budúci rok sa pustím do nich . Inak pre informáciu násadové vajce z Nemecka stojí od 1,50-2euro. Link na Nemeckého chovateľa: www.1a-ei.de
Chovu zdar
Dobrý den jak ty násadová vejce posílají děkuji
Ak by mal niekto záujem o násadové vajcia Bresse, tak ma prosím kontaktujte na email info@liahne-shop.sk
Není tu někdo z Čech kdo má Bresse Gauloise ?
Já mám jen 1,2 a chci rozšířit chov.
www.ahele.cz
Tak mám kompletní kmen Bresse gauloise - francouzkých kuřat.
7 slepiček a kohouta + jednoho příbuzného kohouta.
Tak už se těším na vajíčka a pak maso.
http://ahele.cz/slepicky/
Děkuji za přání a za kmen Bresse.
Hledám další chovatele Bresse na vyměním nás.vajíčka Bresse gauloise za Bresse gauloise.
Vyměním nás.vajíčka Bresse gauloise za Bresse gauloise.
Chci vytvořit další kmen Bresse gauloise.
toyscz(zav)seznam.cz
bobcz
napsal(a):
Děkuji za přání a za kmen Bresse.
Hledám další chovatele Bresse na vyměním nás.vajíčka Bresse gauloise za Bresse gauloise.
Vyměním nás.vajíčka Bresse gauloise za Bresse gauloise.
Chci vytvořit další kmen Bresse gauloise.
toyscz(zav)seznam.cz
Jestli vydržíš 14 dní,tak nebude problém vyměnit vejce.Mám slíbené od tří nepříbuzných kmenů.Psali jsme si včera na emailu.S pozdravem Roman.
pridam par bresskovych rekordov, sliepky nam dvihli priemer vysoko nad 70g kazdodenne, pravidelne sa objavuju raritky ako 90g, obcas padne nejaka stovka, znasaju celu zimu, sliepky boli liahnute jul-august 2013
Násadová vajčka Bresse gauloise - francouzká kuřata a Wyandotky stříbrné černě lemované velké máme, ale pro velký zájem nestíháme dodávat. Je nutno si je zamluvit tak 3-4 týdny předem.
Máme jen 7 slepiček jednoho kmene. Ale v líhni jsou další nepříbuzná vajčka a tak by mohlo být časem i několik nepříbuzných kohoutků.
www.ahele.cz
dneska dalsie obrie vajce, 113,5 g, musi to byt genetikou, pretoze dostavaju len psenicny srot s kukuricnym 2:1 a neobmedzena pastva, plus vajecne skrupiny ad libidum a kuchynske prebytky, ziadne zmesky ani sojovy srot. vajicka su troska spinave , pretoze sa sa mi objavila jedna kura, ktora nacina vajcia.
na fotke je nedavny rekordman 114,8 , potom nejake 92g a od mladky 50g na porovnanie velkosti.
slovox
napsal(a):
nasadove vajicka budu, budu aj kuriatka, cakame na liahen Heka od Peta Michaliska :) momentalne si novy kohut zjednava respekt u sliepok a povodny kmen musi prejst testom oplodnenosti
dobry den
ja by som mal zaujem o 20 ks Bresse nasadove vajicka ak mate na predaj alebo aj 20 ks kurciat.. Chodim pravidelne do nitry na burzu a ak mozete mozeme sa stretnut 27. 04. 2014. Moj kontakt je office@biogazda.sk alebo mobil 0918197674.
spozdravom
stefan
Násadové vajcia už tažko, ešte bude zopár kurčiat a chovný materiál z minulého roka.
slovox
napsal(a):
nasadove vajcia su, v mnozstvach lubovolnych, moznost pozriet chov, stale cakam na liahen :( potom budu aj kurence
liahen HEKA nalozena , prve presvietenia uspesne, za nami 50/45, 50/ 42. Kde iny koncia s liahnutim , ja zacinam :) minulorocnu zasobu kohutov sme uz dojedli a cakame na novu varku, neni nic lepsieho nez na pekac zemiaky, kyslu kapustu a mlada bresska. expolozia chuti!
bobcz
napsal(a):
Násadová vajčka Bresse gauloise - francouzká kuřata a Wyandotky stříbrné černě lemované velké máme, ale pro velký zájem nestíháme dodávat. Je nutno si je zamluvit tak 3-4 týdny předem.
Máme jen 7 slepiček jednoho kmene. Ale v líhni jsou další nepříbuzná vajčka a tak by mohlo být časem i několik nepříbuzných kohoutků.
www.ahele.cz
Ve Vaším případě, bych přestal vychvalovat to co máte. Mohu Vám poslat fotky z toho co se mi vylíhlo od Vás(Víc jsem nekoupil, když jsem viděl v jakých podmínkách je má) z deseti vajec dvě vylíhlá kuřata. Z toho jedno žluté, druhé černo- žluté. Je mi na blití z takových "chovatelů" jako jste Vy. Když jste mě šel ukázat Váš "chov" češek, chtělo se mi zvracet. takový pyramidy hoven pod bydlem.... Vřele doporučuji- Fuck off.
Vytvořil jsem na FB stránku pro výměnu zkušeností s chovem Bresse.
https://www.facebook.com/bresse.gauloise
Tak Vás zvu .
Snad nám to pomůže dát dohromady kvalitní chovný materiál a vyměnit si víc zkušeností.
jinak o mě a mém chovu více na www.ahele.cz
Vážený pane, nevím proč toto píšete.
Nevím o tom, že by jste se mnou měl jakékoliv dočinění.
S Bresse začínám. Mám dva kmeny jeden z Rakouska a jeden z Německa.
Mám s nima určité problémy na které jsem přišel až spoluprací se zkušenými chovateli/chovatelkami.
Nikdy jsem nenabízel vajčka na prodej, jen na výměnu a i to jsem zrušil, vzhledem k tomu, že mne zkušení chovatelé upozornili na některé chyby, kterých jsem se nechtěně dopustil.
Nechci zde rozdávat rozumy, ale poučit se od těch lepších a pomoci i dalším k tomu aby jsme se jako chovatelé naučili toto plemeno chovat a používali jsme jen kvalitní chovný materiál.
Pokud nechcete spolupracovat nikdo Vás nenutí.
Omlouvám se všem, kteří mají se mnou nějakou negativní zkušenost, ale opravdu nevím co svím příspěvkem pan Prokop sleduje.
Pane Češky jsem Vám vůbec nenabízel. Mám jich jen pár a jsou na volno, takže samozřejmě tam kde hřadlují mají nakadíno. Taky je nemohu nikomu nabízet protože tím, že jsou na volno je může obskočit jakýkoliv kohout.
Tak konečně mi došlo kdo jste.
Jo viděl jsem Váš pohrdlivý úsměv při návštěvě u nás.
No nikdo nejsme dokonalí.
Ale pracuji na tom, aby jsem to vylepšil a třeba časem dosáhnu Vaší dokonalost.
bobcz
napsal(a):
Pane Češky jsem Vám vůbec nenabízel. Mám jich jen pár a jsou na volno, takže samozřejmě tam kde hřadlují mají nakadíno. Taky je nemohu nikomu nabízet protože tím, že jsou na volno je může obskočit jakýkoliv kohout.
Vůbec jsem se u Vás nesmál. Bylo mi k pláči. Měl jsem u Vás objednáno ccy 25 násadových vajec. Hned jsem Vám říkal, že dávat vejce od 8mi měsíčních slepic je riziko. Vzal jsem si od Vás nakonec jen 10 vajec. Z těch deseti mám dvě kuřata. Jedno žluté, které se začíná opeřovat, druhé žluto černé... asi ne bresse... Jsem to Já a má 5ti letá dcera, kteří jsme u Vás byli. Ona sama řekla, že jste Svině. Já jí opravoval, že ne, že sviňáci, páč jste z Trhových Svinů čp. 30? pokud si dobře pamatuji.
bobcz
napsal(a):
Já od Vás taky Češky nekupoval. Chtěl jsem se jen ze zájmu podívat jak vypadají u jiného "chovatele". Já s nima měl špatnou zkušenost. Po té, co jste mi ukázal přístřešek s pyramidami hoven pod bydli aniž byjste češky našel jsem byl "uspokojen"...
Zde máte obě kuřata Bresse odchovaná z vajec od Vás. Stáří dva týdny + dva dni.
Vaše nabídka zde na totom vlákně....
www.ahele.cz
proky
napsal(a):
A nechi od Vás ani žádnou refundaci, kterou jste mi nabízel při převzetí v případě ne-příliš dobré líhnivosti. Jen chci, aby i ostatní lidé věděli, že nejste férový. S pozdravem Prokop Bohm, Mojné 55, 38232 Velešín.
Tak zrovna tady se férovost projevila...
nabízel refundaci v případě špatné líhnivosti, že jste ji nevyužil, je váš problém. Tak tu přestaňte zbytečně spamovat, myslím, že jste tu svoji zkušenost již nastínil dost a nechte tu zase místo pro konstruktivnější věci
S pozdravem Těhníková
kristule
napsal(a):
Tak zrovna tady se férovost projevila...
nabízel refundaci v případě špatné líhnivosti, že jste ji nevyužil, je váš problém. Tak tu přestaňte zbytečně spamovat, myslím, že jste tu svoji zkušenost již nastínil dost a nechte tu zase místo pro konstruktivnější věci
S pozdravem Těhníková
Nezlobte se na mě, ale platit 25 kč za zvejce Bresse, a 12 Kč. za vejce velké je myslím důvod, proč mám právo si zde postěžovat. Tu refundaci mi nabízel sám pán, jehož jméno si bohužel nepamatuji. Pamatuji si však kam mám případně zajet a kde budu mít možnost projevit hlasitě své - Vaše neuspokoojení z líhnivosti vajec.
proky
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale platit 25 kč za zvejce Bresse, a 12 Kč. za vejce velké je myslím důvod, proč mám právo si zde postěžovat. Tu refundaci mi nabízel sám pán, jehož jméno si bohužel nepamatuji. Pamatuji si však kam mám případně zajet a kde budu mít možnost projevit hlasitě své - Vaše neuspokoojení z líhnivosti vajec.
Však ano sám pán Vám ji nabídl,tak co řešíte. Postěžovat si jistě právo máte, to vám nikdo neodpírá,ale snad stačí jeden příspěvek a ne to co tu provozujete. A těch 25 korun jste jistě platit nemusel, nebo Vás pán nutil? Pakliže ano, tak se Vám omlouvám,ale pokud Vás nenutil, tak jste měl možnost se otočit a nic nekupovat, navíc když po Vaší obhlídce jste nebyl spokojen s pánovým chovem....
Těhníková
kristule
napsal(a):
Však ano sám pán Vám ji nabídl,tak co řešíte. Postěžovat si jistě právo máte, to vám nikdo neodpírá,ale snad stačí jeden příspěvek a ne to co tu provozujete. A těch 25 korun jste jistě platit nemusel, nebo Vás pán nutil? Pakliže ano, tak se Vám omlouvám,ale pokud Vás nenutil, tak jste měl možnost se otočit a nic nekupovat, navíc když po Vaší obhlídce jste nebyl spokojen s pánovým chovem....
Těhníková
Jděte do prdele. Vy jste ta paní co mi ty vejce prodávala co? Samozřejmě, že mě pán nenutil. Ale jakmile za něco zaplatím peníze, mám právo si postěžovat. Je to tak složite?
proky
napsal(a):
Jděte do prdele. Vy jste ta paní co mi ty vejce prodávala co? Samozřejmě, že mě pán nenutil. Ale jakmile za něco zaplatím peníze, mám právo si postěžovat. Je to tak složite?
No dovolte. Nebuďte laskavě sprostý. S pánem opravdu nemám nic společného, jsem z druhé strany republiky, jen jsem Vám chtěla taktně naznačit, že svou zkušenost jste již sdělil a že to stačilo a vlákno by se opět mohlo vrátit ke svému tématu
Těhníková
Tak tady mám jen pár z našich Bresse kuřátek.
Ostatní jsou schovaný uvnitř na výhřevný desce.
Ty větší jsou od našich slepiček - jsou maliko starší.
Menší z vajíček od "konicar".
Možná nejsou dokonalá ale mě se líbí.
Nožičky postupně tmavnou až k fialové. Je to foceno jen mobilem tak ty barvy nic moc.
Tady je taky jedno Bresse kuře od "bdbarbora" .
Kuřátkům jsou 2 týdny, rostou jako z vody a teď vypadají jako mimozemšťané, jak jim roste první peří.
Mne este len zacinaju niest.Sice som par skusobne hodil do liahne,ale ci z toho budu aj zivotaschopne kuriatka zistim az po vyliahnuti.Takze nasadove zatial este nemam.
Mam kmen sliepky od Peta a kohuta z Nemecka od Katrin.
Buduci rok skusim aj modre,ale nebude toho vela,mam s istotou iba 3.modre sliepky a 2.ciernych kohutov.
Dobrý večer, jsem zadavatelka diskuze a po té dlouhé době to vypadá, že se konečně k chovu tohoto plemene také dostanu
Pokud by se našel někdo, kdo by měl na prodej kohoutka a k němu nepříbuzné 4 slepičky v bílé barvě, byla bych moc vděčná. I pokud by byli zatím mladí, stačí nám až na podzim. Děkuji. imessanyova@seznam.cz
mesič
napsal(a):
Dobrý večer, jsem zadavatelka diskuze a po té dlouhé době to vypadá, že se konečně k chovu tohoto plemene také dostanu
Pokud by se našel někdo, kdo by měl na prodej kohoutka a k němu nepříbuzné 4 slepičky v bílé barvě, byla bych moc vděčná. I pokud by byli zatím mladí, stačí nám až na podzim. Děkuji. imessanyova@seznam.cz
Dobrý den, mohla bych vám nabídnout kohoutka, teď mají 6 týdnů, slepičky bohužel nemám k prodeji. Pokud budete mít zájem ozvěte se mailem bdbarbora@seznam.cz, můžeme probrat i zdroj, odkud jsem měla vajíčka. Já letos také dávám dohromady chovná hejnka. Barbora
pri nahodnom listovani Zootechnickeho slovnika SNZ, Praha 1963 po mojom starom otcovi, zootechnikovi, som nasiel pod pismenom L heslo "Labressky" :)
" L.y je francouzske plemeno slepic nosneho typu. Vyznacuje se jednoduchy, vzprimenym hrebenem. Chovaji se v cerne a nekdy i v bile barve. Kohout vazi pres 3kg, slepice pres 2 kg. Prumerna rocni snaska je 120-180vajec s vahou 60-65 g.
Niesu len biele.Su aj sede,cierne,modre...
Nosnost maju naozaj velmi dobru,akurat len ta chut masa sa zrejme precenuje a ide skor o marketing.Dnes som ich mal k obedu.Netvrdim,ze je to zle,ale po takej reklame ako sa da vsade na nete docitat,som cakal o trosku viac.
Mozno bol problem v prilisnom ocakavani
Od druheho mesiaca boli krmene doma miesanou zmeskou s vacsinovym podiel kukurice a suseneho mlieka
merfi
napsal(a):
Niesu len biele.Su aj sede,cierne,modre...
Nosnost maju naozaj velmi dobru,akurat len ta chut masa sa zrejme precenuje a ide skor o marketing.Dnes som ich mal k obedu.Netvrdim,ze je to zle,ale po takej reklame ako sa da vsade na nete docitat,som cakal o trosku viac.
Mozno bol problem v prilisnom ocakavani
Od druheho mesiaca boli krmene doma miesanou zmeskou s vacsinovym podiel kukurice a suseneho mlieka
Však totoA ešte aj ten 14 týždňovi kohút na začiatku,autor sa trošku sekol zle preložil slovíčko mesiac
.Môj kohút ako 6 mesačný ešte takto nevypadá-myslím v porovnaní s tým 14 "týždňovým" Palo SK.
palo sk
napsal(a):
Však totoA ešte aj ten 14 týždňovi kohút na začiatku,autor sa trošku sekol zle preložil slovíčko mesiac
.Môj kohút ako 6 mesačný ešte takto nevypadá-myslím v porovnaní s tým 14 "týždňovým" Palo SK.
Máte pravdu, moji kohoutci mají teď 18 týdnů a také nejsou tak vyspělí, velikost těžko posoudím, ale pera v ocase nemají ještě takhle vyvinutá.
Afrika

XXX.XXX.69.164
Vážení chovatelé, sháním násdová vajíčka plemene
Bresse Gauloise rázu černého, modrého a bílého. Nevíte prosím o nějakém chovateli, který
toto plemeno chová v těchto barevných rázech? Děkuji za doporučení a poslání kontaktu. Tel.:
+420 730174740.
Afrika
napsal(a):
Vážení chovatelé, sháním násdová vajíčka plemene
Bresse Gauloise rázu černého, modrého a bílého. Nevíte prosím o nějakém chovateli, který
toto plemeno chová v těchto barevných rázech? Děkuji za doporučení a poslání kontaktu. Tel.:
+420 730174740.
Nasadove vajcia nepredavam ale predavam jednodnove kuriatka bresse brojlerove z cervenymi ocami alebo bresse podla vzornika s tmavymi ocami stefkaholla@zoznam.sk.
jjjjt
Bresse biele po rodičoch z Francuska vyliahnute 27.12 maju po dvoch mesiacov priemernu živu váhu 1,50 kg kohut a 1,10 kg priemerna živá vaha sliepky maransy vyliahnute 27.12 kohut ma vahu 1 kilogram takže zaostavaju zatial za brisami mam ale skusenost z kohutami bresse ze ak dojdu do kohutej puberty ich rychlost rastu sa spomali preto ich francuzi na dokrm zatvaraju do klietok aby energiu z krmiva nevybijali na suboje o prvenstvo ale priberali na váhe. Krmia ich kukuricou zmiesanou z mliekom ktora dava ich mesu jedinečnu chuť.
uhuuhu

XXX.XXX.139.226
peterm
napsal(a):
Chovu zdar
240 vajec ? To je víc než na co se v snáškovém testu 2014 zmohly Leghornky...
františka

XXX.XXX.136.230
A můžete tedy nějaká vajíčka do líhně poslat?
Díky Františka.