Bol som cez víkend v Monore - spravil som si radosť a kúpil si pár Holokrčiek. Majú 5 týždňov.
Som z nich úplne unesený. Nedalo mi a musel som ich sem zavesiť
hankapetr
napsal(a):
Mám dotaz, koupila jsem si holokrčky od farmy Hrabůvka. Jsou různé druhy, nebo jen velké a zakrslé?
Neřekli mi přesně, co to je /může být K-AVI?/
Nechcem Vás sklamať, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná len o nejakého kríženca "hybrida", nie čistokrvné plemeno. Holokrčka sa vyznačuje holým krkom až k hrvolu, bez akéhokoľvek operenia.
mám je taky objednané,ale přímo z Gyronu SK.Měli by být na maso i vejce,taky sem zvědavá.Původně sem je chtěla také z Hrabůvky-před 14 dny sem se na ně ptala-napsali že mám zkusit za měsíc se přeptat,ale že na jejich stránkách to nebude,tak info mejlem nebo tel.Trochu nejistá odpověď ,nevěděla sem tedy jak to bude-jestli vůbec,tak sem se ptala dál-jaká je šance že mi je prodají a popravdě jsem řekla,že mám možnost je mít z Gyronu,pokud by nebylo najisto u nich-pak mi tedy odpověděli,že je mají i teď-kolik pak že jich chci/????Jenže napřed mi řekli že budou až za měsíc /-možná. Mezi mejly uplynul asi den či dva,a my se tedy dohodli už s mužem,že tedy když to nebude hned,že to ještě u slepic trochu přebudujem.Proto hned sem je vzít nemohla-ale proč mi 2 dny před tým řekli,že se mám zeptat až za měsíc?
Ptala sem se tedy,jestli bych je mohla objednat až na květen,a to mi už nikdo neodpověděl.Tak sem je objednala u Gyronu-chceme si udělat výlet do Piešťan,roky sme tam nebyli,tak to vezmem při jednom.Objednávka přijatá za pár vteřin včetně objednávkového listu.
Před pár dny sem se na stránkách Hrabůvky dočetla-že prodávají holokrká kuřata/a to na stránkách být neměli .Tak to mě trochu naštvalo.No už je to,tamty mám objednané a už je vezmu z Gyronu ,stejně by zatím nebyly kam dát.Asi mi je nechtěli z Hrabůvky držet do května,mělo to být stylem,že kdyby se náhodou neprodaly dřív,tak by možná pro mne zbylo-kdyby je někdo vzal dřív,měla bych smůlu.
Sama sem zvědavá jaké to bude,jestli budou fakt nést-uvádí docela velkou snášku....
dado
napsal(a):
danielbratislava závidím vám holokrčky taky je dlouho schánim na kolik vás vyšli v monoru
V Monore minulý rok stáli 2,- € 5 týždňové kurence.
Nó ono to nie je, tak ako to vyzerá. Kurence z Maďarska som vychoval do dospelosti a nebol som s nimi spokojný, boli troška menšie, tak som ich predal ľudom na úžitok (kus za 8 €). Boli veľmi spokojný so znáškou. Ja som dosť náročný čo sa štandardu týka.
Tak som začal zháňať znova a podarilo sa v Čechách. Zohnal som kmeň 1+5, ale zatiaľ žiadna sláva, mám z nich jedno kura.
Je to hrozné, na Slovensku sa produkujú pseudo holokrčky, ktoré nemajú so štandardom nič spoločné. V okolitých krajinách to isté a v Maďarsku katastrófa. Dúfam, že niečo zoženiem v Nemecku. Keby som vedel ako dopadnem, nechal by som si kohúta z Monoru, aj keď menšieho, ale štandardného, bolo by to lepšie.
prodááám_chovnééé_ku
napsal(a):
Danieli, mohu se jako laik zeptat, k čemu toto plemeno slouží, a proč mají holý krk? Vypadají bizarně Děkuji
Jedná so o ľahké plemeno s uspokojivou znáškou, s váhou sliepky 2,0 - 2,5 kg a kohúta 2,5 - 3,0 kg. S hmotnosťou vajec 55 - 60 g, bielej až žltkastej farby.
V jakém věku holokrčky dospívají? Náš kohout kokrhá už od 13.týdne a zhruba i od té doby se dvoří kuřicím a snaží se je pojímat?
asperulo
napsal(a):
V jakém věku holokrčky dospívají? Náš kohout kokrhá už od 13.týdne a zhruba i od té doby se dvoří kuřicím a snaží se je pojímat?