buc239
napsal(a):
Zdravím , mám ku podivu dva kohouty (arakauna a hempšírka) do ted se nic nedělo , ale před nedávnem začal jeden z nich na mě útočit , stále si nedá říct. Tak se chci zeptat jestli se s tím něco dá dělat , nebo musí jít pod nůž?
já bych volil nůž.odnaučit se nedá a může ublížit třeba dětem atp.
Ja mam kraneho kohuta,no je to "zabijak",skace do vsetkych ludi okrem mna,na mna si vobec nedovoli...autoritu v kohutovych ociach si musite budovat uz od jeho mladeho veku.....vzdy ked bol mlady aj teraz chytam kury do ruk...ked bol mladsi obcas dostal prutikom aby si zapametal kto je panom....no nie je to vtom ze sa ma bojí...pretoze pride kumne ked davm kuram napr: skorapky vyleti mi na kolena a "krmi" sliepky spolu so mnuo...treba ho vychovavat ako aj cloveka ..Lukáš
Uživatel s deaktivovaným účtem

ja neviem co sa to robi s tymi kohutmi,mam kohuta oravky,doteraz bol kludny az ked neskocil do susedy ta aj vedro s vodou vyliala,co sa tak nalakala,,dnes zase do mamy skocil,,a uz si dovolil aj domna,dvakrat,,neviem co snim,jemi ho skoda zabit,,ked je tak plodny,ale stakym kohutom len do polievky,,nejdem ho lutovat,uz si svoju pracu vykonal,mam 13kuriatok po nom,a dalsiu varku 24vajec od neho nasadenu,,aj tak by musel ist na jesen do hrnca,bo do chovu mi by bol uz k nicomu,,,bude dobra polievocka
Zdravím, já mám podobný problém s houserem landéským. Loni jsme měli bílého, ten sice útočil, ale jen na cizí, připadal mi takový nějaký "rozumnější"... ale tento - to je neuvěřitelné. Venku se ještě odehnat nechá, ale jakmile jim jdu do chlívku s krmením nebo pro vajíčko, musím jednou rukou uchopit housera pod krkem a držet celou dobu co jsem v chlívku (velikosti půl koňského boxu). Houser se celou dobu snaží mě chňapnout a tluče mě křídly. Má dvě husy - ty sice řvou, ale neútočí. Myslíte, že se to uklidní, až husa přestane snášet???