Špatně uzavřeny pupík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2011 15:21
mismonik

XXX.XXX.150.88

Dnes se mě lihla kuřátka a několik jich mělo vnitřnosti venku pupík uzavřeny,ale střeva a játra jim vysela venku byla živá.smajlík

25.3.2011 17:52
dorm

XXX.XXX.64.242

určitě Vám odpoví Juraj Kafka(myšák)..já netušímsmajlík

25.3.2011 18:57
dorm

XXX.XXX.64.242

dorm napsal(a):
určitě Vám odpoví Juraj Kafka(myšák)..já netušímsmajlík

a nebo malá vlhkost..jestli teda se líhla uměle

25.3.2011 19:09
mismonik

XXX.XXX.150.88

Tak si pro ně přijel majitel a říkal,že to bude asi tím,že krmí směsísmajlík

25.3.2011 19:39
88panzany

XXX.XXX.3.46

mismonik napsal(a):
Tak si pro ně přijel majitel a říkal,že to bude asi tím,že krmí směsísmajlík

Zdravím, to se mi moc věřit nechce, že by to bylo směsí.
Mě se líhly včera a dnes kuřata, vejce sem měl poslané do 3 chovatelů, nevím čim krmí a pak i odemě vejce.
Já krmím zbytky, směsí pro kuřice, a pak si míchám cca 5druhů zrnin a vše bylo v pořádku.
Spíš bych řekl že to mohlo být vlhkostí.
Zdravím zdenek panzany88

25.3.2011 19:51
mikesek

XXX.XXX.129.171

bývá to při přehřátí, pokud je mi známo

26.3.2011 14:23
mismonik

XXX.XXX.150.88

Kdyby byli přehřáté tak se líhnou dřív ,ale líhli se přesně na den .A měli to kuřátka z vajec od jednoho chovatele a od druhého ne .smajlík

26.3.2011 14:25
mismonik

XXX.XXX.150.88

Myslíte malou vhkostí nebo nadměrnou nejde tam moc vhkost dostat vysoko bylo tam po dobu lihnutí okolo 49% vhkosti.Marcela

26.3.2011 14:26
mismonik

XXX.XXX.150.88

88panzany napsal(a):
Zdravím, to se mi moc věřit nechce, že by to bylo směsí.
Mě se líhly včera a dnes kuřata, vejce sem měl poslané do 3 chovatelů, nevím čim krmí a pak i odemě vejce.
Já krmím zbytky, směsí pro kuřice, a pak si míchám cca 5druhů zrnin a vše bylo v pořádku.
Spíš bych řekl že to mohlo být vlhkostí.
Zdravím zdenek panzany88

Bylo tam po dobu líhnutí okolo 49%i méně.

27.3.2011 00:30
rate

XXX.XXX.170.45

mismonik napsal(a):
Dnes se mě lihla kuřátka a několik jich mělo vnitřnosti venku pupík uzavřeny,ale střeva a játra jim vysela venku byla živá.smajlík

No pokud myslíš "pupík" v oblasti kloaky a tento byl zatažený (uzavřený) pak muselo jít o rozštěp duť. břišní, zvláště byly li vidět játra. To je pak vrozený defekt, na který nemají vliv podmínky líhnutí , Už to ,že se to vyskytlo u kuřat od jednoho chovatele (defektní geny se ale vyskytují všude - nikdo není dokonalý a netřeba pomlouvat onoho chovatele) Většinou se tato kuřata sama nevylíhnou a tak to řeší příroda... Nepomáhal jsi ...??

27.3.2011 08:18
mismonik

XXX.XXX.150.88

Ne kuřátka se dokázala vyklubat sama a chovatel to sám tvrdil,že to byla jeho chyba ,že krmí směsí to není pomlouvání spš zjištování příčiny jestli jeto opravdu tou směsí nezdá se mi to .Čím pak krmí v drůbežárnách kde jdou vejce pak na lihnutí určitě taky nějakou směsí.smajlík

27.3.2011 16:06
malajky

XXX.XXX.245.151

V kuřatech je zabudován mechanizmus, který ovlivňuje klubání, a to je pocit ohrožení na životě. Pokud se výrazně zvedne teplota v dolíhni, každé kuře si uvědomí, že největší chybou by bylo zemřít ve vejci a... “hajdy na svobodu“. V tomto momentě se začínají klubat i kuřata s nezataženým pupkem. Velké množství krvavých skořápek a pupků je pak důkazem, že v konečné fázi inkubace bylo tepleji než by mělo být.

Kuřata se naopak nelíhnou za nízké teploty, protože dobře ví že ten, kdo je má zahřívat a následně vodit, je někde jinde.
Ze stránek: http://chicken-xl.cz/kurata/index.php?action=show_article&id=28

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2011 17:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

zmeskou to neni ja krmim tiez zmeskou a pupceky mali pekne uzatvorene ked sa vyliahli,,

27.3.2011 17:58
mismonik

XXX.XXX.150.88

malajky napsal(a):
V kuřatech je zabudován mechanizmus, který ovlivňuje klubání, a to je pocit ohrožení na životě. Pokud se výrazně zvedne teplota v dolíhni, každé kuře si uvědomí, že největší chybou by bylo zemřít ve vejci a... “hajdy na svobodu“. V tomto momentě se začínají klubat i kuřata s nezataženým pupkem. Velké množství krvavých skořápek a pupků je pak důkazem, že v konečné fázi inkubace bylo tepleji než by mělo být.

Kuřata se naopak nelíhnou za nízké teploty, protože dobře ví že ten, kdo je má zahřívat a následně vodit, je někde jinde.
Ze stránek: http://chicken-xl.cz/kurata/index.php?action=show_article&id=28

Ale to by se lihli třeba dřív a né o den později,kdyby jim bylo horko a proč to tedy bylo z 60 kuřat u osmi ?To asi nevyřeším kde byla chyba holt přírodě neporučíme ted tam mám araukány a ty zas pro změnu nechcou ven ve vajíčkách křičí a né ané se vyklubat.

27.3.2011 18:30
malajky

XXX.XXX.245.151

Příroda, je právě neuvěřitelně dobře zařízena (v tom odkazu je popsáno mnoho zajímavostí o líhnutí umělém i přirozeném) http://chicken-xl.cz/kurata/index.php?action=show_category&id=12 Umělé líhnutí není zkrátka tak propracované jako pod kvočnou. Tam se nevylíhnou jen slabí jedinci, kteří by nepřežili.

27.3.2011 20:11
marysh

XXX.XXX.146.76

Říka se tomu " přírozený výběr ".:-)

22.3.2012 07:34
olivie

XXX.XXX.212.213

Když jsme u těch problému s líhnutím.Mně se letos zdá ,že má vajíčko silnou slupku pod skořápkou a ty chuděrky ji nemohou zdolat.Přemýšlím čím to je.Krmením?smajlíksmajlíksmajlík

22.3.2012 07:46
oskar222

XXX.XXX.93.3

může to být i krmením, ale zároveň také nízkou vlhkostí v líhni, takže zcela jasně se to říci nedá

22.3.2012 10:36
joginger

XXX.XXX.127.37

Já měla loni hoodně silné skořápky, ty pevné vápenaté ne blanky, tak jsem letos dávala skořápky v omezeném množství a letos v pohodě. Ale v případě blanky bych se asi přikláněla spíš k té vlhkosti, schválně si zkuste roztrhnout prsty tu blanku když je z čerstvě vykleplého vajíčka a pak když ji necháte chvilku na stole a oschne, nechtěla bych být pak v kůži kuřete.JJ.

22.3.2012 10:59
olivie

XXX.XXX.212.213

vhkost máme 70 a taky kropíme.Je jich z 20 pouze 14 ale loni se klubali lépe.V těch 5pípalo,ale nezvládli to.Čím krmíte,ať to můžu do příště zlepšit?Nedávali jsme granule.Dohadujeme se,že měli radši dostávat granule,ale v tomto vláknu se mluví taky o tom,že může být problém i v tom ,že krmili granulemi.Tak se v tom vážně nevyznámsmajlík

22.3.2012 15:14
joginger

XXX.XXX.127.37

Já krmím směsí pro nosnice, rozmáčený chleba a rohlíky, celou pšenici, kukuřičný šrot a přidávám plastin, v těch velkých mrazech jsem jim roztloukla obden půl kyblíčku předloňských vlašských ořechů. K dispozici mají seno , pak to, co si vyhrabou na zahradě, písek, drcené skořápky a samozřejmě vodu. Letošní líhnivost z 13 vajec 1 neoplozené a 12 kuřátek. Jsem spokojená, změny v krmení dělat nebudu.JJ.:-)

8.4.2012 21:34
dolco

XXX.XXX.132.59

Vloni se nám stalo u kachen, že se asi dvě vylíhly s neuzavřeným pupkem a líhnutí bylo vleklé.Myslíme si, že příčinou byla nižší teplota /líheň bez nuceného oběhu/. Letos máme líheň s nuceným oběhem a je všechno v pohodě.Taky se píše, že příliš mnoho pšenice a pečiva v krmivu způsobuje přilepování kuřat ke skořápce, která je pak hodně krvavá a kuře ulepené.To způsobuje vysoký obsah lepku z pšenice a pečiva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík