mismonik
napsal(a):
Tak si pro ně přijel majitel a říkal,že to bude asi tím,že krmí směsí
Zdravím, to se mi moc věřit nechce, že by to bylo směsí.
Mě se líhly včera a dnes kuřata, vejce sem měl poslané do 3 chovatelů, nevím čim krmí a pak i odemě vejce.
Já krmím zbytky, směsí pro kuřice, a pak si míchám cca 5druhů zrnin a vše bylo v pořádku.
Spíš bych řekl že to mohlo být vlhkostí.
Zdravím zdenek panzany88
88panzany
napsal(a):
Zdravím, to se mi moc věřit nechce, že by to bylo směsí.
Mě se líhly včera a dnes kuřata, vejce sem měl poslané do 3 chovatelů, nevím čim krmí a pak i odemě vejce.
Já krmím zbytky, směsí pro kuřice, a pak si míchám cca 5druhů zrnin a vše bylo v pořádku.
Spíš bych řekl že to mohlo být vlhkostí.
Zdravím zdenek panzany88
Bylo tam po dobu líhnutí okolo 49%i méně.
mismonik
napsal(a):
Dnes se mě lihla kuřátka a několik jich mělo vnitřnosti venku pupík uzavřeny,ale střeva a játra jim vysela venku byla živá.
No pokud myslíš "pupík" v oblasti kloaky a tento byl zatažený (uzavřený) pak muselo jít o rozštěp duť. břišní, zvláště byly li vidět játra. To je pak vrozený defekt, na který nemají vliv podmínky líhnutí , Už to ,že se to vyskytlo u kuřat od jednoho chovatele (defektní geny se ale vyskytují všude - nikdo není dokonalý a netřeba pomlouvat onoho chovatele) Většinou se tato kuřata sama nevylíhnou a tak to řeší příroda... Nepomáhal jsi ...??
V kuřatech je zabudován mechanizmus, který ovlivňuje klubání, a to je pocit ohrožení na životě. Pokud se výrazně zvedne teplota v dolíhni, každé kuře si uvědomí, že největší chybou by bylo zemřít ve vejci a... “hajdy na svobodu“. V tomto momentě se začínají klubat i kuřata s nezataženým pupkem. Velké množství krvavých skořápek a pupků je pak důkazem, že v konečné fázi inkubace bylo tepleji než by mělo být.
Kuřata se naopak nelíhnou za nízké teploty, protože dobře ví že ten, kdo je má zahřívat a následně vodit, je někde jinde.
Ze stránek: http://chicken-xl.cz/kurata/index.php?action=show_article&id=28
Uživatel s deaktivovaným účtem

zmeskou to neni ja krmim tiez zmeskou a pupceky mali pekne uzatvorene ked sa vyliahli,,
malajky
napsal(a):
V kuřatech je zabudován mechanizmus, který ovlivňuje klubání, a to je pocit ohrožení na životě. Pokud se výrazně zvedne teplota v dolíhni, každé kuře si uvědomí, že největší chybou by bylo zemřít ve vejci a... “hajdy na svobodu“. V tomto momentě se začínají klubat i kuřata s nezataženým pupkem. Velké množství krvavých skořápek a pupků je pak důkazem, že v konečné fázi inkubace bylo tepleji než by mělo být.
Kuřata se naopak nelíhnou za nízké teploty, protože dobře ví že ten, kdo je má zahřívat a následně vodit, je někde jinde.
Ze stránek: http://chicken-xl.cz/kurata/index.php?action=show_article&id=28
Ale to by se lihli třeba dřív a né o den později,kdyby jim bylo horko a proč to tedy bylo z 60 kuřat u osmi ?To asi nevyřeším kde byla chyba holt přírodě neporučíme ted tam mám araukány a ty zas pro změnu nechcou ven ve vajíčkách křičí a né ané se vyklubat.
Příroda, je právě neuvěřitelně dobře zařízena (v tom odkazu je popsáno mnoho zajímavostí o líhnutí umělém i přirozeném) http://chicken-xl.cz/kurata/index.php?action=show_category&id=12 Umělé líhnutí není zkrátka tak propracované jako pod kvočnou. Tam se nevylíhnou jen slabí jedinci, kteří by nepřežili.
Já měla loni hoodně silné skořápky, ty pevné vápenaté ne blanky, tak jsem letos dávala skořápky v omezeném množství a letos v pohodě. Ale v případě blanky bych se asi přikláněla spíš k té vlhkosti, schválně si zkuste roztrhnout prsty tu blanku když je z čerstvě vykleplého vajíčka a pak když ji necháte chvilku na stole a oschne, nechtěla bych být pak v kůži kuřete.JJ.
vhkost máme 70 a taky kropíme.Je jich z 20 pouze 14 ale loni se klubali lépe.V těch 5pípalo,ale nezvládli to.Čím krmíte,ať to můžu do příště zlepšit?Nedávali jsme granule.Dohadujeme se,že měli radši dostávat granule,ale v tomto vláknu se mluví taky o tom,že může být problém i v tom ,že krmili granulemi.Tak se v tom vážně nevyznám
Já krmím směsí pro nosnice, rozmáčený chleba a rohlíky, celou pšenici, kukuřičný šrot a přidávám plastin, v těch velkých mrazech jsem jim roztloukla obden půl kyblíčku předloňských vlašských ořechů. K dispozici mají seno , pak to, co si vyhrabou na zahradě, písek, drcené skořápky a samozřejmě vodu. Letošní líhnivost z 13 vajec 1 neoplozené a 12 kuřátek. Jsem spokojená, změny v krmení dělat nebudu.JJ.
Vloni se nám stalo u kachen, že se asi dvě vylíhly s neuzavřeným pupkem a líhnutí bylo vleklé.Myslíme si, že příčinou byla nižší teplota /líheň bez nuceného oběhu/. Letos máme líheň s nuceným oběhem a je všechno v pohodě.Taky se píše, že příliš mnoho pšenice a pečiva v krmivu způsobuje přilepování kuřat ke skořápce, která je pak hodně krvavá a kuře ulepené.To způsobuje vysoký obsah lepku z pšenice a pečiva.