skúste prosím poradiť, dnes ráno som sliepočkám dala umelé podkladky vajíčka aby teda mali radosť, aj sa tam pelešili hneď dve naraz... no a poobede keď som šla zbierať nadšená vajíčka, v hniezde ani jedno, ale ani tie umelé podkladky:-((((
bolo ich 5 ks, tak to zviera sa muselo 5 x otočiť pre akože vajíčka..
. nasla som na dvore kúsok od plota, čo ide na pole jeden umelý podkladok na zemi asi vypadol tomu zvieraťu z papule...
neviem čo to je asi ale najskôr kuna, poradte, ako s nou bojovať:-((((( som nešťastná, minulý rok mi 10 sliepočiek zahrdusila potvora jedna a asi sa jej u nás zapáčilo, dali sme aj minulý rok pasce, ale pochytali sme všetky mačky na okolí:-)))) tak neviem
poradte prosím ako na ňu:-))))))
ďakujem Jitka
no my jedného kocura ale susedia maju plno kociek okolo... a tie sa tu korzujú ale nic nepomáha, dnes zatial ziadna strata, ale predvcerom dve sliepocky, a vcera všetky vajícka aj s podkladkami zo sádry... potvora jedna , dali sme tam pascu,ale neviem, dnes bolidverká zatvorené, ale past prázdna... uvidím do zajtra podľa tu rád som dala slivku, slivkový kompot, snad ju navnadíme .... maju sa za chvílku liahnut aj husatá aj kuriatka.... tak dufam ze to nechovám pre kunu..... jitka
Řeším totéž - včera jsem přišla o kupu vajec. Syn byl sbírat, donesl v kyblíku asi 5 slepičích, 8 kachních a paví. nařídila jsem mu, aby kachní a paví vrátil do hnízda a večer, když jsem zavírala kurník, byly tam jen tři kachní. Jedno jsem pak našla vytažené kus za kurníkem...koček mám 8, po zahradě lítá i lovecký pes.
Jednu radu mám, ale trochu drastickou (vím že se ozvou milovníci zvířat, ale kuna je škodná a přemnožená), pomocí injekční stříkačky vyměnit ve vejci asi 20 ml obsahu za Fridex a dírku zakápnout voskem, dát do hnízda a podle potřeby zopakovat třeba 3x (u mne stačilo a kuny nejsou). Nevím jestli to nepřežily nebo je přešla chuť na vajíčka, ale už rok je klid. Dana
ovecka
napsal(a):
Jednu radu mám, ale trochu drastickou (vím že se ozvou milovníci zvířat, ale kuna je škodná a přemnožená), pomocí injekční stříkačky vyměnit ve vejci asi 20 ml obsahu za Fridex a dírku zakápnout voskem, dát do hnízda a podle potřeby zopakovat třeba 3x (u mne stačilo a kuny nejsou). Nevím jestli to nepřežily nebo je přešla chuť na vajíčka, ale už rok je klid. Dana
Dano plně s Vámi souhlasím .Dnes mi vzala kuna nebo tchoř bernešku bělolící z hnízda na zahradě odnesla i vejce 1 zůstalo .Bernešku jsem našla vtaženou pod plotem šprajcla se tam tak to dál neodtáhla. Musela to být kuna nebo tchoř má jen ožrané 1 prso a 1 stehno a taky ukousla a odnesla hlavu i s krkem .Vnitřnosti ani vole jsou neporušené , neotevřené takže potkani jistě ne. Každý rok aplikuji to co píšete ,letos jsem nějak zaspala. Kdyby si ta ludra chytla něco jiného je tu navolno spousta drůbeže lépe dostupných než byla ta husa a navíc byla ostrá jako břitva i houser který ji stále hlídal a nehnul se od ní na krok.Škodná at to bylo co chtělo si podepsala rozsudek smrti snad to vyjde a bude klid.Jana
dobrý deň, tak rok ubehol a veru aj my sme kunu videli v okolí opať, mam uz husatka s huskou, tak mam obavu, veru ze nás nieco nemilé postihne, zohnali sme si aj nejaku "pušku " neviem ani co to chalani doniesli ze ju skusia odstrelit... neviem minulý rok mi porobila veru riadnej skody 3 husi padli, 12 sliepok... a je akási krotká behá tu po ulici neviem ma uz asi aj mladé? poradte, ako na nu v takej situácii je kazdá rada drahá.