Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2011 23:52
mitraton

XXX.XXX.224.29

Dobrý večer,

Loni před jarem jsem koupil pár malých bojovniček, letos se mi podařilo koupit druhý pár těchto bojovniček, oba páry jsou z Rakouska.

Rád bych se zeptal, zda se jedná o bojovničky KO SHABO.

Našel jsem, že by to mohly být ony: http://www.flickr.com/groups/koshamo/

Děkuji za Vaše názory.

S chov. pozdravem
Martin Záruba

10.4.2011 23:59
mitraton

XXX.XXX.224.29

Oba páry jsou naaranžované na stromě...Zvláštní je, že loni zakoupený pár je nepatrně menší, kohouti však mají čísla kroužků jen pár čísel od sebe (př.103, 107-nevím přesně). Zakoupené páry byly pravděpodobně původem od jednoho chovatele, pestože jsem je koupil vždy od někoho jiného. Prodávající mi trvdili přesvědčivě, že jde o kusy po kvalitním chovu. Uváděli však název "bojovnička zakrslá" a "bojovnička indická"...

11.4.2011 09:44
pitbullherp

XXX.XXX.170.171

ano jsou to ko shamo bílé, akorát tomu kohoutovi s fialovou hlavou něco schází měl by ji mít pěkně červenou jako ten druhý.

11.4.2011 14:41
malajky

XXX.XXX.245.151

Taky mi to přijde nejvic jako ko shamo, ikdyž na te druhe fotce vypada ten kohout s fialovym oblicejem trosku jako zdr. indicka tím jak má robustní tělo. Ale jsou to ko shamo. Čili japonsky zdrobnělý bojovník :-) Taky chovam bojove plemeno a to z. malajky

11.4.2011 17:42
mitraton

XXX.XXX.222.136

Dobrý den,

Děkuji oběma za reakce. Zabarvení kohoutka, kterého jsme koupil o sezonu dříve přisuzuji kurníku, který není mrazuprostý. Předpokládám, že nově koupený pár byl v teplém kurníku. Kohoutek však omrzliny neměl, mazal jsem mu hřeben a masku obličeje poctivě sádlem.

Pro jistotu nepříbuznosti jsem slepičky kohoutkům prohodil. Pokud by se jednalo o ko shamo a o zdrobnělé indické bojovničky, tak by to byl problém. Kohoutek nově zakoupený se slepičkou jsou lehce větší, viditelnější rozdíl je u kohoutků, u slepiček to není tak viditelné(jsou téměř shodně veliké). Lehce větší kohoutek má trochu delí ocácek(rýdovací pírko), asi 4cm, kdežto menší kohoutek toto nemá tak viditelné.

Děkuji.

S chov. pozdravem
Martin Záruba

12.4.2011 08:00
malajky

XXX.XXX.245.151

Ještě bych chtěl říct, že ko shamo jsou poměrně náchylné na zimu. Možná proto má takovou barvičku.:-)

12.4.2011 11:07
maxim453

XXX.XXX.253.235

Dovolím si taky svůj názor na ty dvě fota.Za prvé nebylo dobré jako ukázku fotit tyto nelétavé slepice na stromě jako nějaké papoušky.Lepší by bylo je vyfotit na zemi,aby bylo možné posoudit jejich plemenný typ.I takto bych odhadoval,že ten drobnější pár jsou ko šamo (BKŠ),ale ten druhý mi připadá v postavě jako z.indické bojovnice v horší kvalitě nebo je to produkt meziplemenného křížení.
Dovolím si zde citovat současný platný Vzorník drůbeže - Bojovnice ko šamo :
Plemenný typ - Slepice bojového vzhledu,velmi malého tělesného rámce,se silně osvaleným,téměř kolmo zvednutým trupem,s masivní hlavou,masitým zvrásnělým obličejem,s výraznou hrdelni -uzdičkou-,s velmi krátkým svěšeným ocasem s nahoru vyhnutými krajními rejdováky a s tvrdým opeřením.Pro typ kohouta je charakteristický extrémě vzpřímený postoj,kdy běháky,holeně,trup a krk tvoří svislou přímku.Z celkové výšky zaujímají 1/3 hlava a krk,1/3 trup a 1/3 holeně a běháky.Typickým znakem jsou poskoky po špičkách prstů. Jako velká vada je větší tělesný rámec a málo vzpřímený postoj. Hmotnost nad 1 rok v kg: kohout 0,7-1,0 ,min.0,6 ,max.1,2 ,slepice 0,5-0,7 ,min.0,4 ,max.0,9 .Jako vodítko pro základní posouzení by to mělo stačit.Jěště dodávám,že ko šamo mj. chovám taky a nesouhlasím s tím,že jsou jsou v zimě málo odolné.Není tomu tak,mnohem horší je to s plemeny,co mají velké hřebeny.Je to moje osobní zkušenost...

Přidejte reakci

Přidat smajlík