Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mima

14.4.2011 21:31
Mima

XXX.XXX.70.18

Dobrý deň. Sliepočky ešte nemám, ale nejaký čes vás tu už bedlivo študujem. Chcem si teraz na jar zadovážiť zopár sliepočiek a chcem vás poprosiť o zopár cenných rád. Dostanem od známeho zopár nosníc(asi hybridy), ale chcela by som si k ním kúpiť čistokrvného kohútika s dvoma sliepkami. Mali by pekný výbeh, ale dvor by zdielali s mijími troma deťmi. Preto mi záleží na tom aby kohút nebol agresívny voči ľuďom. mám záujem len o nenáročné pokojné nosnice. Ešte nikdy predtým som hydinu nechovala. Veľmi ma zaujali zdrobnené velsumky kôli dobrej úžitkovosti, ale neviem akej povahy je kohút. Čítala som, že kohút austrálky je veľmi pokojný no neviem či to platí aj v zdrobnenej forme. Nechcem chovať sliepky na mäso, iba na vajíčka. Páčia sa mi veľmi zdrobnené wyandotky, ale bojím sa aby neboli kôli tomu našuchorenému periu veľmi háklivé. Veľmi by sa mi páčilo, keby mi sliepka raz za rok vyvodila kuriatka. Vopred ďakujem za praktické rady.

14.4.2011 21:47
malajky

XXX.XXX.245.151

Povaha kohouta, je ovlivněna plemenem, ale do jisté míry i samotným jedincem. Mezi často agresivní (alespoň co jsem slyšel) patří vlašky... Ale určitě může být spousta pokojných vlašáků. Myslím, že velsumky a obzvláště wyandotky jsou velmi milé. Také jsou dost rozšířené a myslím, že háklivé na počasí nejsou. Já s tímto problémy nemám, protože mám bojovnice a ty jsou ke člověku velmi ohleduplné. Jsou zvyklé na manipulaci s nimi odpradávna a nechají se bez problému hladit. Wyandotky nebo velsumky bych zkusil. Petr

Mima

14.4.2011 21:58
Mima

XXX.XXX.70.18

ďakujem pekne za odpoveď. Ešte sa to vo mne bije- tie velsumky mujú perfektnú úžitkovosť, ale tie wyandotky sú fakt pekné pokojné a dobre kvočky. Ešte uvidím k čomu dojdem, kým manžel pozbíja kurník. Možno niečo kúpi aj v Čechách, lebo brat má pri Prahe 4.6. svadbu.

15.4.2011 07:08
vladol

XXX.XXX.219.230

Male wyandotky som maval a takmer vzdy bol kohutik agresivny. Nie az do takej miery ako dokazu byt velke plemena ale predsa. Do dospeleho malokedy skocili ale zastrajali sa vzdy, ale pri detoch by som neriskoval. Kohuty malych wyandotiek su podla mojej skusenosti taki nezlomni bojovnici. S velsumkami skusenost nemam-ale radsej skuste tie.
Vlado

15.4.2011 07:37
marysh

XXX.XXX.146.76

Na agresivitu kohouta nemá žáden vliv polemeno ale chování a provokování obsluhy a chovatele !!!!! Mám s tím letité zkušenosti.

15.4.2011 14:22
mima

XXX.XXX.7.114

Ďakujem vam odpovede. Asi skúsim tie Velsumky. Tá úžitkovosť vyzerá fakt perfektne. smajlík Na yačiatočníka budú asi v pohode.

17.4.2011 09:18
mima

XXX.XXX.7.114

Nemáte niekto praktické skúsenosti so zdrobnenými austrálkami? O veľkých sa tu popisali samé dobré veci, ale neviem, či to platí aj na zdrobnené.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík