Nevím jestli je to blbá otázka, ale ještě nemám moc zkušeností. Prosím o radu jak je to s kroužkama (kde je sehnat, jestli se neco nekam pise atd), protoze nekde vidim "jen s rodokmenem" nebo kroužkované. Vím že kroužkování by asi měli být čistokrevní, ale to je asi tak vše. Díky za odpovědi Roman.
Dobrý den, na kroužkování pro svoji evidenci a chovatelské poznámky skutečně nemusíte být členem ČSCH. Na bursách okrasného ptactva je již tradičně nabídka kroužků všech velikostí na okrasné ptactvo. Výrobci těchto kroužků mají na svých webových stránkách i stanovené velikosti (průměr kroužku v milimetrech) na jednotlivé druhy ptáků. Jiná je situace u kroužkování domácích plemen drůbeže a holubů, tam již je členství nutné, a s těmito kroužky by se nemělo obchodovat v inzerci a na burzách. Pouze zvířata kroužkovaná svazovými kroužky jsou hodnocena na výstavách ČSCH. Ale bažanty je možno kroužkovat kroužky například od tohoto výrobce : http://www.stepansestak.cz/krouzky. S pozdravem J.S.
Dobrý den,
k tomu aby jste choval a kroužkoval bažanty nepotřebujete být členem žádné organizace a je otázkou zda by Vám to členství přineslo něco pozitivního. Kroužky si u pana Šestáka objednám a do dvou týdnů je mám doma na dobírku, již několik let naprostá spokojenost. Jinak kroužky potřebujete ke své vlastní evidenci a ve svém vlastním zájmu, aby jste si udržel přehled o svém chovu. Pokud Vás zajímají velikosti kroužků pro nějaký druh napište. Zdraví tragopan.
Velikosti kroužků jsem si přečetl v článcích zde na ifauně. Jsem rád, že je to tak jednoduché, protože v článku např. o bažantu Edwardovu jsem se dozvěděl , že je organizace , která má přehled o párech v Evropě, aže se to musí někam evidovat, i když u těhle druhů možná ano, ale to nevím. Vy to určitě budete vědět lépe. To mně to trochu zamotalu hlavu. Jinak díky za info. je mi teprve 15 let a začínám se o chov bažantů zajímat hlouběji až teď. Proto nemám moc zkušeností.