Více plemen v jednom hejnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2011 17:02
pipka

XXX.XXX.153.12

Dobrý den, poraďte mi, jestli je problém chovat více plemen v jednom hejnu. Nejde mi o chov, ale o vajíčka. Hejno bude mít jen jednoho kohouta, zřejmě maransky a k nim bych chtěla přidat nějaké jiné plemeno, zatím se mi líbí zdrobnělé velsumky. Proto mám obavy, jestli ty větší slepice maransek nebudou ty zdrobnělé napadat. Díky za odpověď.

9.5.2011 18:12
lavacca

XXX.XXX.1.3

pipka napsal(a):
Dobrý den, poraďte mi, jestli je problém chovat více plemen v jednom hejnu. Nejde mi o chov, ale o vajíčka. Hejno bude mít jen jednoho kohouta, zřejmě maransky a k nim bych chtěla přidat nějaké jiné plemeno, zatím se mi líbí zdrobnělé velsumky. Proto mám obavy, jestli ty větší slepice maransek nebudou ty zdrobnělé napadat. Díky za odpověď.

Máme doma vlašky, australky a jejich křížence + rousnou zakrslou slepičku, které už je 8 let. Cca 2 roky z toho strávila ve voliéře (s kuřaty či kohoutem hedvábničky). Občas ji velké zobnou (zvlášť když dostanou něco extra a je to o "pranice". Jinak ji spíš ignorují.

Taky doporučuji pořídit nejlépe oboje kuřata, aby spolu vyrostli. Pak bývají problémy méně časté.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík