Vysedí mi tyto husy housátka????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2011 09:59
borokoz

XXX.XXX.77.41

Ahoj,mohli byste mi někdo,prosím,říct,jestli tyto husy vysedí housata????Snásí už od února a pořád nic...Už je květen a není náznak ,že by zasedly....
Kupovala jsem je jako české,nejsou ,to jsem už poznala........Co jsou zač????
borokoz

11.5.2011 14:59
roklanka

XXX.XXX.215.166

borokoz napsal(a):
Ahoj,mohli byste mi někdo,prosím,říct,jestli tyto husy vysedí housata????Snásí už od února a pořád nic...Už je květen a není náznak ,že by zasedly....
Kupovala jsem je jako české,nejsou ,to jsem už poznala........Co jsou zač????
borokoz

Jestli zasednou,či nikoliv ti nikdo neřekne.Tady jsou plemena hus http://www.pravachovatelska.websnadno.cz/Plemena-Husi.html .Upřimně,nejsem znalec,takže pro mne je slovenská,německá a česká husa, stejná:-)).Moje husa (kříženka) zasedla až po dvou měsících (sedí už celé 4 dny :-)) jak přikovaná). Vejce jsem sbírala všude možně,udělala jsem jí dvě hnízda a až to druhé se jí líbilo,takže usedla na podkladek :-)),večer jsem jí dala vejce a od té doby sedí. Jednou denně se dojde sama nažrat,skočí do vaničky a pádí na vejce.

11.5.2011 15:19
borokoz

XXX.XXX.77.41

Tak díky Roklanko,večer projedu ty odkazy,já jenom jestli jsem nekoupila nějaké brojlery....Husy mám poprvé,tak vůbec nevím.Všecko se mi pěkně líhne,jen ty husy.....nic...!

11.5.2011 20:30
marysh

XXX.XXX.146.76

Chtělo by to více fotek,ale češky to nejsou.Bojím se,že máte pravdu o " brojlerkach".

11.5.2011 23:30
borokoz

XXX.XXX.77.41

marysh napsal(a):
Chtělo by to více fotek,ale češky to nejsou.Bojím se,že máte pravdu o " brojlerkach".

.....Tak to mě raní mrtvice...-.smajlík......no nic,tak příští rok.....Zítra nesu vejce do líhně-14kusů,tak uvidím....Díky.....

12.5.2011 08:20
roklanka

XXX.XXX.215.166

Já bych brojlerky tak nezatracovala. Jednou mi brojlerka zasedla,bohužel jsem měla husy dvě a druhá jí vyháněla z hnízda,nakonec vyseděla jen tři housata,ostatní vejce byla oplodněná,ale jak se přetahovaly o hnízdo,zřejmě zastydla.Zkusila bych udělat hnízdo a dala bych jí tam ty nejstarší vejce,třeba jí to secvakne i když pravděpodobnost je malá.

12.5.2011 09:25
borokoz

XXX.XXX.115.162

Ahoj Roklanko,podle těch obrázků ,mě to pasuje na husu emdénskou,ale jsem totální laik,tak nevím...O ní píšou,že je náročná na chov.No uvidím,jestli aspoň v té líhni něco bude...Tak na podzim koupím nové,ale rok bude v čudu......smajlíkahoj

12.5.2011 10:13
borokoz

XXX.XXX.115.162

...potvory,snáší pořád.....

12.5.2011 10:17
borokoz

XXX.XXX.115.162

.....druhá husa,taky snáší,musela jsem jim dát hnízda k sobě,tak si přestaly snášet do jednoho....píše se,že mají být co nejdál od sebe,ale já mám asi nerozlučné husy

12.5.2011 10:21
borokoz

XXX.XXX.115.162

....houser....je hodný.....už jsem je měla ochočené......myslela jsem,že budou u nás na furt......

12.5.2011 10:43
ivankav

XXX.XXX.171.58

borokoz napsal(a):
....houser....je hodný.....už jsem je měla ochočené......myslela jsem,že budou u nás na furt......

Jen klid, měla jsem brojlerku, když se vynesla (na počátku června) zasedla a housata vyseděla. Pak ji bohužel něco roztrhalo, tak mám novou a loni seděla s úplně stejným postupem. Nanesla kolem 70 vajec- ty můžete dát do líhně, prodat nebo z nich napéct buchty :-))a přinese tak větší užitek. Do hnízda jí dávám husí vejce vylitá sádrou jako podkladky, má jich tam 8. Česká už má 14 týdenní housata a šteinbašská týden sedí. Jediná nevýhoda je, že jsou housátka pozdnější.

12.5.2011 11:25
pesa

XXX.XXX.104.36

Tak jak vypadá Váš houser, vypadá přesně i můj a je to plemeno husy německé nosné.

12.5.2011 16:49
borokoz

XXX.XXX.115.162

......tak díky....mám nějakou naději......jsou to ale nervy s tím chovem zvířátek......

12.5.2011 17:55
frikmon

XXX.XXX.13.29

Dobré odpoledne, určitě zatím nezoufejte husy mohou ještě zasednou a bude vše ok. Určitě jsou mladé a jestli jsou brojlerové nebo křížené tak musí snést více vajec než je napadne sedět. Rodičovské páry brojlerů mají v genech vyšší nosnost aby chovy měli co sbírat do líhní. Tak jak psala paní zasedene později a jestli tak i z brojlerky budete mít matku na dlouhou dobu. Jen bych doporučil nechávat vejce v hnízdě-spíše podkladky a vejce k líhnutí schovávat nejlepe do chladného a temného sklepa. Když husa ostatně i kachna vidí velkou snážku ,,spočítá si to´´ tak rychleji sende. Opravdu jim dejte čas jsou zřejmě mladé ještě ,,hloupé'' a navíc možná brojlerky takže bude asi trvat než jim to secvakne husám jedněm:-)) Přeju hodně trpělivosti a ůspěchu s chovem a odchovem:-)

12.5.2011 19:03
pesa

XXX.XXX.104.36

Já si taky myslím že zasednou, jeden chovatel z vesnice chová taky bílé brojlerky, je už starý a vůbec asi ani netuší že je tolik plemen hus, chodí po vsi a všude se chlubí jaké má supr husy, že mu nosí tolik vajec, prý od jedné husy má za rok přes 60 housat, ze začátku je strká pod slepicey,kachny,.... a pak husa zasedne, dokonce ani ty podklady nedává, vy je pro jistotu radši dávejte. ;-)

12.5.2011 20:23
agac32

XXX.XXX.112.110

a kde jste husicky koupil?

12.5.2011 20:58
borokoz

XXX.XXX.115.162

Tak moc díky za odpovědi,budu čekat......Dnes jsem odvezla 14 ks do líhně....ale 2 ks, co jsem strčila pod krůtku byly záprdky,tak uvidím,jěště mám pár kousků strčené pod 3 kačenama,tak uvidím....

12.5.2011 21:08
borokoz

XXX.XXX.115.162

...no skleroza...zapomněla jsem doodpovědět.......husy jsem koupila od paní,co bydlí poblíž.Je to paradox zrovna hlásili špatné počasí,tak jsem je nejela koupit na výstavu do Týniště .Pak jsem si přečetla,že chovný pár má být sestaven už na podzim,tak jsem to uspěchala a koupila jsem,co bylo nejblíž,protože jsem je už rychle chtěla........:-)

13.5.2011 10:00
marysh

XXX.XXX.146.76

borokoz napsal(a):
Ahoj Roklanko,podle těch obrázků ,mě to pasuje na husu emdénskou,ale jsem totální laik,tak nevím...O ní píšou,že je náročná na chov.No uvidím,jestli aspoň v té líhni něco bude...Tak na podzim koupím nové,ale rok bude v čudu......smajlíkahoj

Zkuste to porovnat s emdenami.

13.5.2011 10:05
marysh

XXX.XXX.146.76

1

Metinka

22.10.2011 19:28
Metinka

XXX.XXX.17.249

Dobrý den! Podle fotek jak husiček tak housera to vypadá, že máme ty samé husy :). Jsou to Husy německé nosné a ty prý nemají moc pud sedět a vodit housata... Jsme celkem začátečníci a tak jsme to samozřejmě nevěděli, když jsme je kupovali. Mě konkrétně ale přirostli k srdci a míním to s nimi i tak zkusit :). Zkusím tedy rady, které tady proběhly ohledně ponechání vajec (podkladků) v hnízdě. Doufám, že to vyjde...

24.10.2011 20:33
tobolka

XXX.XXX.7.185

Dobrý den, nabízím letošní odchovy Českých hus. Zvířata byla oceněna na Klubové a Krajské výstavě v Třebechovicích s výborným oceněním a získáním čestné ceny a prvního místa v soutěži drůběže na Krajské výstavě. Rodiče zařazeni v genových rezervách ČR. V případě dalšího zájmu volejte 603226243. Děkuji Petr Tobolka

28.5.2012 21:54
metinka

XXX.XXX.177.2

Tak přátelé chovatelé, i přes všechny pomluvy jak nám německá nosná nesedne, tak ta holka šikovná sedla!!! :)

3.12.2012 00:02
honzapm

XXX.XXX.29.18

Borokoz - tak jak to dopadlo, co je nového, prosím?

Metinka - a jak jste to udělali? Nechali jste nakonec vejce nebo podkladky na hnízdě?
Doseděla, odvodila?

Přidejte reakci

Přidat smajlík