Kvočka s kuriatkami...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2011 14:16
luxdkas

XXX.XXX.1.101

Pridajte fotky vaších kuriatok a kvočiek alebo ak su z liahne tak aspoň kuriatka...:-))

9.6.2011 12:11
henste

XXX.XXX.138.254

zdrobnená Indická bojovníčka bažantia hnedá

9.6.2011 12:14
henste

XXX.XXX.138.254

zdrobnená Indická bojovníčka jubilejná

10.6.2011 13:38
henste

XXX.XXX.138.254

katjuschka napsal(a):
Kuriatko

Pridávam ešte jednu maminu Milflérka modrá porcelánovo sfarbená

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2011 16:25

ahoj,Stevo to tolko vysedi kvocka milflerky? to som nevedel ,,jaze iba 7vajiciek obsedi,,nezabudni na tie kruzky,,zacinaju im hrubnut behaky a aby sa mi to podarilo im to dat,,

11.6.2011 09:27
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Kuriatko

máte naozaj prekrásne Brahmanky...:-):-):-) sú to naozajstní obry...:-)):-)):-)) a navyše majú krásne kuriatka...:-):-) veľa úspechov...:-):-):-):-)):-)):-)):-):-)

13.6.2011 14:19
luxdkas

XXX.XXX.1.101

henste napsal(a):
Pridávam ešte jednu maminu Milflérka modrá porcelánovo sfarbená

Odkiaľ ste...??? nemali by ste na predaj jednu sliepočku tej Milflérky...??? P.S. Sú naozaj krásne aj my máme a ešte budeme mať aj kuriatka...už sa teším...potom pridám fotky tých naších a máme od spolužiaka tri vajíčka tak potom ich nafotím a vložim...:-)):-)):-)):-):-):-):-):-):-):-)):-)):-))

13.6.2011 14:38
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Brahmanka

Dobrý Deň!
Máte naozaj krásny chov roznych druhov zvierat...:-):-):-)
Najme sa mi páčia brahmanky...koľko ich máte...??? A aké sú to kvočky...??smajlík:-)):-)):-))
S pozdravom XXxx_____Lukáš_____xxXX
:-)):-)):-):-):-):-)):-))

14.6.2011 08:06
henste

XXX.XXX.138.254

Ahoj niečo by sa určite našlo tento rok ich je v celku dosť.

14.6.2011 13:12
luxdkas

XXX.XXX.1.101

henste napsal(a):

Dobrý Deň!:-))
A odkiaľ ste...???smajlík

14.6.2011 13:27
luxdkas

XXX.XXX.1.101

henste napsal(a):

Neviete náhodou rozoznávať pohlavie pri milflérkach už pri mesačných ...??? smajlíksmajlíksmajlík to len tak otázka ma napadla...:-)):-)):-)) ak nie nevadí máte ich krásne tie kuriatka sú zlatunké...:-)):-):-):-):-))

16.6.2011 12:03
songstr

XXX.XXX.196.183

přikládám fotku mých letošních kuřátek ale kvočna už je nevodí tak jsou už samostatně

16.6.2011 12:05
songstr

XXX.XXX.196.183

zakrslá kočinka ty se mi vylíhly 4

16.6.2011 12:06
songstr

XXX.XXX.196.183

zdrobnělá maranksa s jedním kuřátkem zbytek vajíček bylo čistých

16.6.2011 12:08
songstr

XXX.XXX.196.183

a rodiče hedvábničky a kočinky kohoutek není čistá vkočinka ale je mixnu:-)tý s japonkou

16.6.2011 12:09
songstr

XXX.XXX.196.183

a na závěr obětavá kvočna wyandotX vlaška která si sama bez pomoci vyseděla vajíčka v lese a přišla domů až s kuřátky:-)

17.6.2011 08:07
henste

XXX.XXX.138.254

Mesačné kuriatka sa už dajú rozoznať, a som od Krremnice , obec Nevoľné.Pridávam foto 1,0 tohtoročný fešák

17.6.2011 14:56
luxdkas

XXX.XXX.1.101

Aj ja pridám fotku kvočky ktorá bude zajtra sedieť už dva týždne na 13nástich vajíčkach...:-):-):-)...potom šte jeden a budu kuriatka...už sa TEŠÍÍÍÍÍÍM...!!!:-)):-)):-)):-)):-))

19.6.2011 01:31
katjuschka

XXX.XXX.236.166

luxdkas napsal(a):
Dobrý Deň!
Najme sa mi páčia brahmanky...koľko ich máte...??? A aké sú to kvočky...??smajlík:-)):-)):-))

Ďakujeme :-) Brahmaniek máme len 5 - kohúta a 4 sliepky. V našom kraji je ich dosť ťažko zohnať. My sme začiatočníci, brahmanky sme si vychovali od odstavených kuriatok, no a tento rok nám aj napriek nepriaznivym podmienkam a našim slabším skúsenostiam sadli dve kvočky a vodia dohromady 10 kuriatok. Neviem, či sa rozhodnú zakvočať aj ďalšie dve, rada by som si odchovala pod nimi perličky alebo čierne brahmanky. Určite lepšie ako liaheň. Menej starostí, mamina sa postará :-) A starajú sa naozaj príkladne.

19.6.2011 10:37
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Ďakujeme :-) Brahmaniek máme len 5 - kohúta a 4 sliepky. V našom kraji je ich dosť ťažko zohnať. My sme začiatočníci, brahmanky sme si vychovali od odstavených kuriatok, no a tento rok nám aj napriek nepriaznivym podmienkam a našim slabším skúsenostiam sadli dve kvočky a vodia dohromady 10 kuriatok. Neviem, či sa rozhodnú zakvočať aj ďalšie dve, rada by som si odchovala pod nimi perličky alebo čierne brahmanky. Určite lepšie ako liaheň. Menej starostí, mamina sa postará :-) A starajú sa naozaj príkladne.

Áno najlepšie je nechať kvočku vysedieť kuriatka tak sa one stará ona a vie čo potrebujú a chcú...:-):-))
P.S. nech sa Vám darí s Chovom a držim palce aby ste ich mali čo najviac v budúcnosti ak ich budete ešte mať tak od Vás možno kúpim... :-)):-))

19.6.2011 12:31
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Budúci rok ich asi už bude dosť aj na predaj. Tento rok "len" kohúti. Brahmanky máme vyslovene pre radosť, na okrasu a pre pár vajíčok. Máme hobby chov. Sú veru väčší machri :-)

19.6.2011 12:38
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Budúci rok ich asi už bude dosť aj na predaj. Tento rok "len" kohúti. Brahmanky máme vyslovene pre radosť, na okrasu a pre pár vajíčok. Máme hobby chov. Sú veru väčší machri :-)

A ako sa dajú rozoznať kohútikovia od sliepočiek...?? ešte keď sú malé...?smajlíksmajlík

19.6.2011 20:17
katjuschka

XXX.XXX.236.166

No my predávame až na jeseň/zimu, keď je to isté :-)

19.6.2011 21:40
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
No my predávame až na jeseň/zimu, keď je to isté :-)

jáááj tak ...keď budem starší tak od vás kúpim ... pretože by som chcel mať taku menšiu farmu...a tam mať rozne druhy sliepok najma sa mi páčia kočinky , brahmanky , milflérky , hodvábničky atď...:-)):-)):-)) a psov kóliu a welsh corgi pembroke...=):-)):-)):-)) javia sa mi ako naj psi...=):-)):-)):-))

20.6.2011 10:34
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Ovčiarske plemená psov sú strašne fajn, priateľské (ku každému). Len v kombinácii s tou hydinou potom treba dávať pozor. Nedostatok iných podnetov ich bude lákať pásť hydinu a to nemusí skončiť pre slepičky moc dobre. My teda všetkých máme na dvore pospolu. Vlkodav pasie kóliu, kólia pasie ovečky, ovečky pasú sliepky :-)) Každý si nájde svoje hobby, len treba dávať pozor na mláďatá. Kuriatka máme oddelené, lebo by z nich ostalo nejaké lasagne keby ich ten krokodíl-vlkodav prišpliapol.

20.6.2011 15:05
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Ovčiarske plemená psov sú strašne fajn, priateľské (ku každému). Len v kombinácii s tou hydinou potom treba dávať pozor. Nedostatok iných podnetov ich bude lákať pásť hydinu a to nemusí skončiť pre slepičky moc dobre. My teda všetkých máme na dvore pospolu. Vlkodav pasie kóliu, kólia pasie ovečky, ovečky pasú sliepky :-)) Každý si nájde svoje hobby, len treba dávať pozor na mláďatá. Kuriatka máme oddelené, lebo by z nich ostalo nejaké lasagne keby ich ten krokodíl-vlkodav prišpliapol.

No veď ale ak budem mať husy tak to ani moc nebude vadiť keď ich občas preženú...:-)):-)):-)):-)) a myslíte že by sa dali dva psy naučiť to že by sami ráno vyhnali ovce alebo kozy na pastviny a večer by ich priviedli domov...? asi hej či...?smajlíksmajlíksmajlík mne sa moc páčia kólie a korgiovia...kólie aj tie klasické ale aj border...:-)) len škoda že majú dlhú srsť...:-))

22.6.2011 17:01
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Určite nie. Ak je tu väčší znalec, nech ma opraví, ale pastieri majú kólie stále pod dohľadom, nepracujú úplne samostatne. Ono skorej ako dať stádo do pohybu je u kólie problém v kľude ležať, tak na to treba dohliadať. Ovčiarske psy sú práve na to, aby to stádo dostali z miesta A do miesta B, poprípade priženú stádo k pastierovi. Pastierske psy (väčšinou sú to tie ťažké chlpaté plemená) sú na to, aby sa nikto živý do stáda nedostal a už vôbec nie z neho. Iba tieto pracujú samostatne (vedia lepšie ako sa efektívne láme väz :-)). U nás je to však na neohradených alebo zle ohradených pozemkoch úplna ilegalita. Taktiež vypustenie čohokoľvek bez dozoru len tak po lúkach je ilegálne. Takže je to úplna demagógia. My síce nemáme zatiaľ ohradené, ale zvieratá majú veľkú plochu, ktorá je naša a držia sa pri dome. Do svojich príbytkov sa navečer vracajú aj bez psa. Už sme ale offtopic, s kvočkou to má už málo :-)) Skúste založiť vlákno radšej na ovciach, poradí viacej ľudí.

22.6.2011 19:25
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Určite nie. Ak je tu väčší znalec, nech ma opraví, ale pastieri majú kólie stále pod dohľadom, nepracujú úplne samostatne. Ono skorej ako dať stádo do pohybu je u kólie problém v kľude ležať, tak na to treba dohliadať. Ovčiarske psy sú práve na to, aby to stádo dostali z miesta A do miesta B, poprípade priženú stádo k pastierovi. Pastierske psy (väčšinou sú to tie ťažké chlpaté plemená) sú na to, aby sa nikto živý do stáda nedostal a už vôbec nie z neho. Iba tieto pracujú samostatne (vedia lepšie ako sa efektívne láme väz :-)). U nás je to však na neohradených alebo zle ohradených pozemkoch úplna ilegalita. Taktiež vypustenie čohokoľvek bez dozoru len tak po lúkach je ilegálne. Takže je to úplna demagógia. My síce nemáme zatiaľ ohradené, ale zvieratá majú veľkú plochu, ktorá je naša a držia sa pri dome. Do svojich príbytkov sa navečer vracajú aj bez psa. Už sme ale offtopic, s kvočkou to má už málo :-)) Skúste založiť vlákno radšej na ovciach, poradí viacej ľudí.

No Tak ďakujem...:-)):-)):-)) ale asi aj tak budem mať skôr hydinu...:-)):-)):-)) a ešte pridám aj fotku našich kuroatkok , ktoré sa mali liahnuť až v piatok a cez víkend ale tak možno , že ešte nejake budú teda ja aspoň dúfam...lebo ak bude z 13nástich vajec alen sedem kuriatok tak to je nanič , aj keď tá kvočka bude aspoň rada a bude vedieť to , že nesedela nadarmo...:-):-)):-)):-)):-)

ferencjo

23.6.2011 08:49
ferencjo

XXX.XXX.5.221

holokrčka s wyandotkami a vlaškami :)

24.6.2011 07:39
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
No Tak ďakujem...:-)):-)):-)) ale asi aj tak budem mať skôr hydinu...:-)):-)):-)) a ešte pridám aj fotku našich kuroatkok , ktoré sa mali liahnuť až v piatok a cez víkend ale tak možno , že ešte nejake budú teda ja aspoň dúfam...lebo ak bude z 13nástich vajec alen sedem kuriatok tak to je nanič , aj keď tá kvočka bude aspoň rada a bude vedieť to , že nesedela nadarmo...:-):-)):-)):-)):-)

Dneska im sú už dva dni a sú čiperné a krásnučké a je ich už šesť ale jedno ja tam ešte pod kvočkou ale nevieme že či sa vyliahne má tam príliž malú dierku a zobáčik má úplne vedľa tej dierky...smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík a prosím poraďte mám jej tam ešte nechať 4 vyjíčka milflériek aj keď v dvoch som videl len take veľké ako "dážďovka" take kuriatka tak neviem či ich tam ešte do nedele nechať , alebo či ich už dáť preč...???? a čo s tým jedním...??? mám ho nechať alebo mu mám nejako pomôcť....????smajlíksmajlíksmajlík

24.6.2011 11:08
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Dneska im sú už dva dni a sú čiperné a krásnučké a je ich už šesť ale jedno ja tam ešte pod kvočkou ale nevieme že či sa vyliahne má tam príliž malú dierku a zobáčik má úplne vedľa tej dierky...smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík a prosím poraďte mám jej tam ešte nechať 4 vyjíčka milflériek aj keď v dvoch som videl len take veľké ako "dážďovka" take kuriatka tak neviem či ich tam ešte do nedele nechať , alebo či ich už dáť preč...???? a čo s tým jedním...??? mám ho nechať alebo mu mám nejako pomôcť....????smajlíksmajlíksmajlík

tam som sa pomýlil pri tej vete že "čo s tým jedním"? tak tam malo byť "y" prepáčte za chybu....:-):-)....

28.6.2011 12:56
maruv

XXX.XXX.146.50

Termín SEDÍ JAKO PŘIBITÁ se mi moc líbí, ovšem zatím jsem neměla to štěstí ... Ovšem ...jen do doby, neže jsem sehnala zakrslou rousnou slepičku s kohoutkem a dvěmi dalšími, netroufnu si určit, co jsou zač ... Slepička před třemi týdny zasedla, a opravdu seděla jako přibitá. Skvělá, klidná a spolehlivá kvočna. Vyseděla nám 7 kuřátek z 10 nasazených vajíček, polovina byla od zakrslé kočinky. Těším se, jak se začnou vybarvovat ...

28.6.2011 13:05
maruv

XXX.XXX.146.50

agentka napsal(a):
jednodenní

Tak vidím, že máme podobné slepičky !!!:-)

28.6.2011 13:13
agentka

XXX.XXX.158.141

maruv napsal(a):
Tak vidím, že máme podobné slepičky !!!:-)

a nemáte ji třeba od nás :)- ale asi ne v loni jsem odchovy prodávala - slepičky jsou taky bez původu i kohoutek - mám to na spestření dvora - kuřátka jsou různá - některá dokonce mají na nožkách rousy - jsem taky zvědavá jak se vybarví - kohoutka máme už hodně starého, ale vejce jsou stále oplodňěnásmajlík - jsou to suprové mámy - jedna už má kuřata letos podruhé

29.6.2011 14:42
luxdkas

XXX.XXX.1.101

agentka napsal(a):
třídenní

Krásne kuriatka od oboch milflériek...:-)):-)):-)):-)):-))
..............:-)
................:-)
......................:-)
..........................:-)
.................................:-)
..........................:-)
...................:-)
................:-)
...............:-)
..............................:-)
..................................:-)
...............:-)
.........:-)
..................:-):-):-):-):-):-):-)

29.6.2011 15:37
maruv

XXX.XXX.146.50

agentka napsal(a):
a nemáte ji třeba od nás :)- ale asi ne v loni jsem odchovy prodávala - slepičky jsou taky bez původu i kohoutek - mám to na spestření dvora - kuřátka jsou různá - některá dokonce mají na nožkách rousy - jsem taky zvědavá jak se vybarví - kohoutka máme už hodně starého, ale vejce jsou stále oplodňěnásmajlík - jsou to suprové mámy - jedna už má kuřata letos podruhé

To asi ne ... mám je od chovatele, no chovatele ... tvářil se do mailu, že má kdeco v super kvalitě a z dovozu ... nakonec z inzerovaných rousných byla jen jedna a kohoutek (ovšem bez rousů, protože žili byli ve volieře 1 x 2 m a cca 2 metry vysoké, v temném průchodu společně s několika dalšími slepičkami a bažanty, takže o rousy přišli ...). Vzala jsem si tu na fotu, ta se na světle krásně začala vybarvovat, ale rousy jí nenarostly. Druhá je na tom o trošku lépe, rousy má, stejně tak kohoutek. a třetí ... to fakt nevím ... přikládám foto :-)

29.6.2011 15:39
maruv

XXX.XXX.146.50

Začínají se vybarvovat .. ale jestli je čistá zakrslá rousná ... nevím, nevím ...

29.6.2011 15:40
maruv

XXX.XXX.146.50

A kohoutek, kterému po měsíci konečně začaly růst rousy ...

29.6.2011 16:18
agentka

XXX.XXX.158.141

maruv napsal(a):
A kohoutek, kterému po měsíci konečně začaly růst rousy ...

kohoutka mám úplně stejného - ten je určitě zakrslý rousný a má stejný hřebínek jak náš - hvězdnicovitý nebo jak se to nazývá moc se v tom nevyznám (pro ty kdo jsou v tom zběhlí)
a ta slípka na první fotce je moc pěkně zbarvená - já jim prostě říkám liliputky at jsou co jsou jsou prostě zakrslé :-)

29.6.2011 22:53
maruv

XXX.XXX.46.163

agentka napsal(a):
kohoutka mám úplně stejného - ten je určitě zakrslý rousný a má stejný hřebínek jak náš - hvězdnicovitý nebo jak se to nazývá moc se v tom nevyznám (pro ty kdo jsou v tom zběhlí)
a ta slípka na první fotce je moc pěkně zbarvená - já jim prostě říkám liliputky at jsou co jsou jsou prostě zakrslé :-)

Jj, stejně tak je to u nás ... já když je tam viděla, tak jsem je tak prostě nemohla nechat ... snad z nich budou dobré kvočny ....

29.6.2011 23:57
ambra

XXX.XXX.93.198

slepička je liliputka neznámého původu a kuřata kříženci hybridek a kohouta vlašky

30.6.2011 11:19
deaf lukas

XXX.XXX.52.31

Tvé slepice mají vápenku... Snad nevidím špatně...
pup

30.6.2011 11:19
deaf lukas

XXX.XXX.52.31

deaf lukas napsal(a):
Tvé slepice mají vápenku... Snad nevidím špatně...
pup

Toto pro marva.
pup

3.7.2011 11:37
27jakub04

XXX.XXX.0.201

toto je moja kvocka s kuriatkami....kvocka je ISA Brown a kohut je krizenec vlasky.....

3.7.2011 11:40
27jakub04

XXX.XXX.0.201

vyliahla sa mi aj jedna myflerka.....

3.7.2011 12:06
27jakub04

XXX.XXX.0.201

od tych myfleriek sa mi vyliahlo kuriatko ale pod velkou slipekou...myflerka mi nechce zacat kvocat

3.7.2011 13:49
luxdkas

XXX.XXX.1.101

27jakub04 napsal(a):
od tych myfleriek sa mi vyliahlo kuriatko ale pod velkou slipekou...myflerka mi nechce zacat kvocat

Nádherné kuriatka!:-) aj nám sa vyliahlo len jedno kuriatko milflérky...:-)

3.7.2011 15:02
luxdkas

XXX.XXX.1.101

27jakub04 napsal(a):

A odkiaľ ste...? máte pekné milflérky...:-)

4.7.2011 14:00
27jakub04

XXX.XXX.0.201

luxdkas napsal(a):
A odkiaľ ste...? máte pekné milflérky...:-)

som z Radatic to je pri Prešova..:-)..dakujem

4.7.2011 14:07
27jakub04

XXX.XXX.0.201

4.7.2011 14:16
27jakub04

XXX.XXX.0.201

a kohutik...prepacte ze to nesuvisi s kvockami a kuriatkami

4.7.2011 17:00
luxdkas

XXX.XXX.1.101

27jakub04 napsal(a):
a kohutik...prepacte ze to nesuvisi s kvockami a kuriatkami

Krásné:-)...aj sliepočky aj kohútik:-) a nevadí ... :-)):-)):-)):-)):-)):-)

5.7.2011 15:09
kakariki

XXX.XXX.162.97

5.7.2011 15:53
luxdkas

XXX.XXX.1.101

kakariki napsal(a):
a jěště žlutá mamina

Krásne kuriatka....:-):-):-)

6.7.2011 17:29
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):
a na závěr obětavá kvočna wyandotX vlaška která si sama bez pomoci vyseděla vajíčka v lese a přišla domů až s kuřátky:-)

a takhle pěkně už kuřátka vyrostly kvočna je pořád bedlivě opatruje a brání jako o život

6.7.2011 17:30
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):
a takhle pěkně už kuřátka vyrostly kvočna je pořád bedlivě opatruje a brání jako o život

:-)

6.7.2011 17:32
songstr

XXX.XXX.196.183

tady ještě několik odrostlejších kuřátek bez kvočny 3 zakrslé kočinky a 3 hedvábničky:-)

6.7.2011 17:33
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):
tady ještě několik odrostlejších kuřátek bez kvočny 3 zakrslé kočinky a 3 hedvábničky:-)

7.7.2011 08:50
luxdkas

XXX.XXX.1.101

Nám už sedí ďalšia kvočka ... je to mlada sliepka ročná a pekná...už sa teším až bude behať s kuriatkami...:-)
P.S. Krásne kuriatka...! :-):-)
a ešte otázka môžem nejako podložiť kvočke cudzie kuriatka ku jej kuriatkam prijala by ich alebo nie...?smajlík

7.7.2011 10:47
songstr

XXX.XXX.196.183

luxdkas napsal(a):
Nám už sedí ďalšia kvočka ... je to mlada sliepka ročná a pekná...už sa teším až bude behať s kuriatkami...:-)
P.S. Krásne kuriatka...! :-):-)
a ešte otázka môžem nejako podložiť kvočke cudzie kuriatka ku jej kuriatkam prijala by ich alebo nie...?smajlík

díky to je fajn že vám sedí další kvočna já jsem s podkládáním cizích kuřat kvočně neměl problém když se kvočně vylíhlo jen několik kučat přidal jsem jí třeba několik kuřátek která jsem líhnul v líhni a vše bez problému důležité je aby mezi nimi nebyl moc věkový a barevný rozdíl pod kvočnu je nejlépe nová kuřátka vkládat večer když sedí na hnízdě a opatrně pod ni nová kuřátka vložit a pak ráno sledovat jqk se k nim chová pokud je pouští se zahřát pod křídla a neklove a neodhání pak je vše ok:-)

7.7.2011 10:58
akami

XXX.XXX.189.171

katjuschka napsal(a):

Je to síce hodne mimo tému, ale nedá mi nezareagovať. V prvom rade nevidím problém v tom že človek chová hydinu a kólie pokope. Sama mám dve border collie, obe majú silné pastierske vlohy, avšak nejaké ublíženie hydine nie je vôbec u nás reálne. Bez akéhokoľvek zásahu si spoločne žijú a psice nijak hydinu neohrozujú. jediné čo sa občas stane, ak z nudy sa rozhodnú troška popásť a to vyzerá tak že si zaženú všetky sliepky do kŕdla a tak ich držia. Po chvíli si už každý ide svojou cestou:-)

Druhé na čo musím reagovať... Nie je pravda že sa pes (aspoň teda plemena border collie) nedokáže naučiť že ráno stádo zaženie na pastvinu a večer doženie domov. Plemeno bolo šlahtené tak aby dokázalo samostatne pracovať aj na veľké vzdialenosti, niekedy aj niekoľkokilometrové. Ide o to že si to vyžaduje výcvik, pes to nerobí sám od seba ale musí sa to naučiť. Každopádne všetko vykonáva na povel pána, takže aj takéto odohnanie na niekoľkokilometrovú vzdialenosť vyzerá tak že pán dá povel, pes stádo odoženie ale neostane pri ňom a príde si po ďalší povel. Takto to celkom fajn funguje aj na niektorých farmách na Slovensku, v krajine pôvodu plemena je to stále bežná prax.
Rovnako šikovný je pes ale aj na prácu v tesnej blízkosti človeka a amozrejme táto sa neobmedzuje iba na prihnanie stáda z bodu A do bodu B. Rovnako napríklad dokáže pes stádo udržať na vymedzenom priestore, dokáže sledovať určitú líniu takže napríklad stádo sa môže pásť priamo vedľa neoploteného poľa, pes ustriehne a do poľa nepustí, dokáže z niekoľko sto kusového stáda oddeliť konkrétne kusy oviec.
Ale všetko, naozaj všetko je len a len o výcviku. Pes sa rodí len s vlohami a záleží len od človeka ako bude raz pracovať, čo všetko dokáže a ako poslúži pri práci na farme.

Nadôvažok, nech nie som len úplne mimo tému, pridám odkaz na fotky našich kuriatok s kvočkou. Kuriatka sú čistokrvné hempšírky, potom krížence hempšír a amroks a je tam jedno biele, kríženec sasexky a hempšírky (o to sme ale prišli, niečo nám ho muselo uloviť, takže už sa nedozviem čo z neho vyrastie, ako bude vyzerať) http://akami.rajce.idnes.cz/kuriatka_2/

7.7.2011 15:54
luxdkas

XXX.XXX.1.101

songstr napsal(a):
díky to je fajn že vám sedí další kvočna já jsem s podkládáním cizích kuřat kvočně neměl problém když se kvočně vylíhlo jen několik kučat přidal jsem jí třeba několik kuřátek která jsem líhnul v líhni a vše bez problému důležité je aby mezi nimi nebyl moc věkový a barevný rozdíl pod kvočnu je nejlépe nová kuřátka vkládat večer když sedí na hnízdě a opatrně pod ni nová kuřátka vložit a pak ráno sledovat jqk se k nim chová pokud je pouští se zahřát pod křídla a neklove a neodhání pak je vše ok:-)

Tak ďakujem...myslím že bude asi len jedno čierne alebo šedé lebo je po čiernej sliepke a čierno bielom kohútovi a potom už asi len take svetlé .... a možno tri vlašky ... takže ak by som si potom kúpil napr. kuriatka hodvábničiek a dal jej ich tak by ich mohla prijať...To by bolo supééér:-) ak sa vyliahnu má tam 9 vajec a ak sa vyliahne aspoň sedem alebo šesť alebo viac tak jej tam potom možno priložím iné kuriatka...a ešte mám dotaz o hodvábničkách ony kvočia aj keď sú z liahne...? P.S. Potom ich tie kuriatka odfotím keď sa vyliahu čiže za 21 dní ...:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)

7.7.2011 15:55
luxdkas

XXX.XXX.1.101

akami napsal(a):
Je to síce hodne mimo tému, ale nedá mi nezareagovať. V prvom rade nevidím problém v tom že človek chová hydinu a kólie pokope. Sama mám dve border collie, obe majú silné pastierske vlohy, avšak nejaké ublíženie hydine nie je vôbec u nás reálne. Bez akéhokoľvek zásahu si spoločne žijú a psice nijak hydinu neohrozujú. jediné čo sa občas stane, ak z nudy sa rozhodnú troška popásť a to vyzerá tak že si zaženú všetky sliepky do kŕdla a tak ich držia. Po chvíli si už každý ide svojou cestou:-)

Druhé na čo musím reagovať... Nie je pravda že sa pes (aspoň teda plemena border collie) nedokáže naučiť že ráno stádo zaženie na pastvinu a večer doženie domov. Plemeno bolo šlahtené tak aby dokázalo samostatne pracovať aj na veľké vzdialenosti, niekedy aj niekoľkokilometrové. Ide o to že si to vyžaduje výcvik, pes to nerobí sám od seba ale musí sa to naučiť. Každopádne všetko vykonáva na povel pána, takže aj takéto odohnanie na niekoľkokilometrovú vzdialenosť vyzerá tak že pán dá povel, pes stádo odoženie ale neostane pri ňom a príde si po ďalší povel. Takto to celkom fajn funguje aj na niektorých farmách na Slovensku, v krajine pôvodu plemena je to stále bežná prax.
Rovnako šikovný je pes ale aj na prácu v tesnej blízkosti človeka a amozrejme táto sa neobmedzuje iba na prihnanie stáda z bodu A do bodu B. Rovnako napríklad dokáže pes stádo udržať na vymedzenom priestore, dokáže sledovať určitú líniu takže napríklad stádo sa môže pásť priamo vedľa neoploteného poľa, pes ustriehne a do poľa nepustí, dokáže z niekoľko sto kusového stáda oddeliť konkrétne kusy oviec.
Ale všetko, naozaj všetko je len a len o výcviku. Pes sa rodí len s vlohami a záleží len od človeka ako bude raz pracovať, čo všetko dokáže a ako poslúži pri práci na farme.

Nadôvažok, nech nie som len úplne mimo tému, pridám odkaz na fotky našich kuriatok s kvočkou. Kuriatka sú čistokrvné hempšírky, potom krížence hempšír a amroks a je tam jedno biele, kríženec sasexky a hempšírky (o to sme ale prišli, niečo nám ho muselo uloviť, takže už sa nedozviem čo z neho vyrastie, ako bude vyzerať) http://akami.rajce.idnes.cz/kuriatka_2/

Ja som si to myslel že by to dokázali po riadnom tréningu...a ešte ku kuriatkam sú naozaj Kráááásnučké....:-):-) Len Nech sa darí...:-):-)):-)):-)

8.7.2011 15:52
katjuschka

XXX.XXX.236.166

akami napsal(a):

Akami - ale stavím sa, že by ste to pre začiatočníka, ktorý trochu naivne dúfa, že kólia sliepky postráži a bude hnať stádo z miesta A do miesta B nedoporučili... :-) O to šlo mne, lebo šlo o konkrétny dotaz konrétneho človeka. Vycvičiť ju na to, to sú hodiny driny pod skúseným dozorom. A treba sa tomu venovať. Nespomínala som, že by kólia vedela ublížiť - ale vie uhnať zviera dostatočne. Keď sa nudí samozrejme. Vy ich máte dve = t.z. nenudia sa :-) Prečo ich máte dve? Predpokladám, že preto, aby sa nenudili :-)) Čo som poznala majiteľov kólii, tak všetci majú skúsenosti s tým, že pokým nechceme, aby kólia pracovala, musíme ju zatvoriť. Do bytu, do voliéry.... Inak sa proste nezastaví (pokým to je pracant). My máme našu kóliu a írskeho vlkodava i s dvojtýždňovými kuriatkami, keďže nikoho nezatvárame. Ale začiatočníkom by som to výrazne nedoporučovala.

8.7.2011 22:23
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Akami - ale stavím sa, že by ste to pre začiatočníka, ktorý trochu naivne dúfa, že kólia sliepky postráži a bude hnať stádo z miesta A do miesta B nedoporučili... :-) O to šlo mne, lebo šlo o konkrétny dotaz konrétneho človeka. Vycvičiť ju na to, to sú hodiny driny pod skúseným dozorom. A treba sa tomu venovať. Nespomínala som, že by kólia vedela ublížiť - ale vie uhnať zviera dostatočne. Keď sa nudí samozrejme. Vy ich máte dve = t.z. nenudia sa :-) Prečo ich máte dve? Predpokladám, že preto, aby sa nenudili :-)) Čo som poznala majiteľov kólii, tak všetci majú skúsenosti s tým, že pokým nechceme, aby kólia pracovala, musíme ju zatvoriť. Do bytu, do voliéry.... Inak sa proste nezastaví (pokým to je pracant). My máme našu kóliu a írskeho vlkodava i s dvojtýždňovými kuriatkami, keďže nikoho nezatvárame. Ale začiatočníkom by som to výrazne nedoporučovala.

O to sa nemusíte báť ja mám strašnú fantáziu a niekedy prekvapím aj sám seba a ešte aj tak neviem či chcem neskôr kóliu alebo nie...:-)):-):-))

9.7.2011 00:52
akami

XXX.XXX.189.171

katjuschka napsal(a):

Nechcela som odporúčať, len poukázať na to že kólia dokáže všeličo, samozrejme až po VHODNOM VÝCVIKU. Že to nie je len pes na priháňanie, ale že dokáže aj samostatne pracovať na niekolkokilometrové vzdialenosti. Pretože otázku som pochopila tak že či by to pes dokázal. A z vašej odpovede som mala pocit že tvrdíte že kólia dokáže pracovať len pri pánovi, že sa nerada vzďaluje. Tu ma ešte napadlo... Akú máte vy kóliu? Je totiž aj rozdiel v tom ako ktoré plemeno pracuje. Inak totiž robí bordera a kelpia a inak napríklad škótska kólia, bearded kólia, šeltia. Aj zo znalosti vášho, konkrétneho plemena mohla vyplývať vaša odpoveď.
Ale rozumiem vášmu postoju. Samozrejme že začiatočníkovi nepoviem vezmi psa, on všetko spraví. Naopak budem zdôrazňovať potrebu výcviku pod skúseným vedením. Tiež som sa stretla s človekom, ktorý si kúpil borderku na pasenie, pričom po ani nie pol roku nariekal že pes nepasie "len behá okolo stáda, ale nevie čo má robiť" Niekomu je ťažko vysvetliť že psa treba najskôr vycvičiť. Je to podobné ako keď odo mňa chcela jedna pani nech jej predvediem ako moja sučka tancuje "veď to sú také šikovné psíky, oni to predsa vedia" Ani kólia nie je žiaden nadpes ktorý sa rodí s tým že niečo vie, rodí sa len s určitými vlohami, predpokladom k nejakej práci. Aj moja psica by vedela uštvať hydinu, keby nemali vhodné zamestnanie. Nemám stádo a pasenie je pre nás len okrajová záležitosť, forma zábavy. Psice mám ako aktívne parťáčky s ktorími sa stále niečomu venujem, či už je to šport (agility, flyball a okrajovo ďalšie) albo sú to rodinné výlety a túry s manželom a našimi deťmi. Kólia ktorá má zamestnanie je skvelý bezproblémový psík. Nudiaca sa border kólia je postrach. A nie je to o tom či mám psa jednoho a či dvoch, zamestnať ich musím ja.

Sadli nám ďalšie dve kvočky, tak už teraz sa teším na kuriatka. Sama som zvedavá čo sa z vajec vyliahne. A tiež čo narastie z už vyliahnutých kuriatok, tiež som zvedavá kedy sa bude risovať koľko mám kohutkov a koľko sliepočiek. Dúam že sa mi podarí sem potom vložiť aj fotky čerstvých kuriatok po vyliahnutí, kým budú maličké.:-)

9.7.2011 08:04
luxdkas

XXX.XXX.1.101

akami napsal(a):
Nechcela som odporúčať, len poukázať na to že kólia dokáže všeličo, samozrejme až po VHODNOM VÝCVIKU. Že to nie je len pes na priháňanie, ale že dokáže aj samostatne pracovať na niekolkokilometrové vzdialenosti. Pretože otázku som pochopila tak že či by to pes dokázal. A z vašej odpovede som mala pocit že tvrdíte že kólia dokáže pracovať len pri pánovi, že sa nerada vzďaluje. Tu ma ešte napadlo... Akú máte vy kóliu? Je totiž aj rozdiel v tom ako ktoré plemeno pracuje. Inak totiž robí bordera a kelpia a inak napríklad škótska kólia, bearded kólia, šeltia. Aj zo znalosti vášho, konkrétneho plemena mohla vyplývať vaša odpoveď.
Ale rozumiem vášmu postoju. Samozrejme že začiatočníkovi nepoviem vezmi psa, on všetko spraví. Naopak budem zdôrazňovať potrebu výcviku pod skúseným vedením. Tiež som sa stretla s človekom, ktorý si kúpil borderku na pasenie, pričom po ani nie pol roku nariekal že pes nepasie "len behá okolo stáda, ale nevie čo má robiť" Niekomu je ťažko vysvetliť že psa treba najskôr vycvičiť. Je to podobné ako keď odo mňa chcela jedna pani nech jej predvediem ako moja sučka tancuje "veď to sú také šikovné psíky, oni to predsa vedia" Ani kólia nie je žiaden nadpes ktorý sa rodí s tým že niečo vie, rodí sa len s určitými vlohami, predpokladom k nejakej práci. Aj moja psica by vedela uštvať hydinu, keby nemali vhodné zamestnanie. Nemám stádo a pasenie je pre nás len okrajová záležitosť, forma zábavy. Psice mám ako aktívne parťáčky s ktorími sa stále niečomu venujem, či už je to šport (agility, flyball a okrajovo ďalšie) albo sú to rodinné výlety a túry s manželom a našimi deťmi. Kólia ktorá má zamestnanie je skvelý bezproblémový psík. Nudiaca sa border kólia je postrach. A nie je to o tom či mám psa jednoho a či dvoch, zamestnať ich musím ja.

Sadli nám ďalšie dve kvočky, tak už teraz sa teším na kuriatka. Sama som zvedavá čo sa z vajec vyliahne. A tiež čo narastie z už vyliahnutých kuriatok, tiež som zvedavá kedy sa bude risovať koľko mám kohutkov a koľko sliepočiek. Dúam že sa mi podarí sem potom vložiť aj fotky čerstvých kuriatok po vyliahnutí, kým budú maličké.:-)

Tak to je supééér že vám sadli ďalšie dve kvočky...:-):-):-):-)
Nám zasadla už pred troma dňami druhé kvočka tak ak bude sedieť a vajcia budú oplodnené tak bude mať 9 kuriatok...a čo im dávate piť po vyliahnutí...? My im varíme čaj...a keď sú staršie tak im dávame vodu...:-)

9.7.2011 09:56
deaf lukas

XXX.XXX.134.33

Lukasi, ja bych nemusel davat kuratkum caj. Ale vodu s Acidomidem D. Kuratka jsou nachylnejsi na kokcidiozu, proto je velmi dulezite davat vodu s necim jako prevence pred kokcidiozou.
pup

9.7.2011 11:32
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
Lukasi, ja bych nemusel davat kuratkum caj. Ale vodu s Acidomidem D. Kuratka jsou nachylnejsi na kokcidiozu, proto je velmi dulezite davat vodu s necim jako prevence pred kokcidiozou.
pup

Ok...ale dnes som si všimol u jedného kuriatka že je stále prikrčené , stisnuté a ani moc nežerie. Bojím sa oň či prežije ...smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík už nám zdochlo jedno kuriatko a to bolo tiež stále take prikrčené a stisnuté... Bojím sa oň lebo kvočka má už len 5 kuriatok a bola by škoda ak by zdochlo a myslím si že je to sliepočka a to by bola veľká škoda...smajlíksmajlíksmajlík

9.7.2011 14:02
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Ja mám borderku, je v podstate blázon do všetkého ale taktiež nemá výcvik, takže viem o čom to je :-) Ja som to zase pochopila proste inak. Je jasné ale, že sú šikovnice, zvládajú parádne veci, keď sa vycvičia :-)

Inak aj nám sadli ďalšie kvočky. Dve odchovávajú kuriatka, tretia čaká na vhodné násadové vajíčka (perličky by som chcela zohnať, neviete o niekom?). No a kohút momentálne žije v monogamii :-)

9.7.2011 14:46
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Ja mám borderku, je v podstate blázon do všetkého ale taktiež nemá výcvik, takže viem o čom to je :-) Ja som to zase pochopila proste inak. Je jasné ale, že sú šikovnice, zvládajú parádne veci, keď sa vycvičia :-)

Inak aj nám sadli ďalšie kvočky. Dve odchovávajú kuriatka, tretia čaká na vhodné násadové vajíčka (perličky by som chcela zohnať, neviete o niekom?). No a kohút momentálne žije v monogamii :-)

Tak to je supér že vám zasadli ďalšie kvočky:-):-):-):-):-)...Nám už sedí druha kvočka jedna má už dvojtýždňové kuriatka a druhá sedí na 9 vajíčkach dva dni má pod sebou 3 vajíčka od vlašky to mám vymenené ale sliepka je vlaška a kohút je kríženec asi Vlašáka a normalnej sliepky ale ten kohút je naozaj moc Krásny , práve preto som chcel po vlaške a po ňom vajíčka . No potom má 2 vajíčka od našich milflériek jedno od starej a druhé od mladej a potom 1 vajce od leghornky ale je také veľké ako od milflérky , ( pretože sliepky sú ešte mládky a teraz ani nenosia chcel som pôvodne pod ňu dať od leghorniek ale keď prestali nosiť tak som dal vajcia čo sme mali )...no a nakoniec má ešte 1 od bielej sliepky , ktorá nosí hnedé vajcia a nakoniec 2 vajcia od hnedých sliepok... mala pôvodne jedno od čiernej sliepky ale to prasklo lebo malo slabú škrupinu a tak som ho vymenil za vajce od hnedej:-))...P.S. : nech sa vám darí a nech sa darí kuriatkam a nech Vám len pekne a poriadne sedia kvočky...:-):-):-)):-):-)):-):-)):-):-)

9.7.2011 14:53
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):

Môžem napísať jednému pánovi čo možno má perličky ale uvidím ak má tak Vám dám vedieť...

9.7.2011 22:03
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):

Ak chcete perličky napíšte na mail : mbajus1@azet.sk on Má aj perličky aj morky aj hodvábničky aj hempšírky aj kačice pižmové a aj pekínske kačice...tak napíšte tam...S pozdravom Lukáš :-))

10.7.2011 08:08
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Lukasi, hynou ti kuratka, ktere maji dvoutydnove stare, ze? TAk pravdepodne maji kokcidiozu. Proto davat jako prevence pred kokcidie. Ale kdyz kuratka uz MAJI kokcidiozu tak museji mit leky. Radeji zjisti, jestli kuratka nemaji kokcidiozu - hubnuti, ospale, nekdy ridky s červenym trus. Pokud ano, tak ESB3 (já mam zkusenost, vloni jsem měl 4 kuratka, tak 2 nemely dobre, zacal jsem davat leky. Nakonec se vsichni uzdravili, i kdyz jedno malem umrelo!).
pup

10.7.2011 12:47
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
Lukasi, hynou ti kuratka, ktere maji dvoutydnove stare, ze? TAk pravdepodne maji kokcidiozu. Proto davat jako prevence pred kokcidie. Ale kdyz kuratka uz MAJI kokcidiozu tak museji mit leky. Radeji zjisti, jestli kuratka nemaji kokcidiozu - hubnuti, ospale, nekdy ridky s červenym trus. Pokud ano, tak ESB3 (já mam zkusenost, vloni jsem měl 4 kuratka, tak 2 nemely dobre, zacal jsem davat leky. Nakonec se vsichni uzdravili, i kdyz jedno malem umrelo!).
pup

už sa to zlepšilo už je tomu kuriatku lepšie ako bolo...teraz už spokojne behá...:-) ale aj tak ĎAkujem....:-)):-)):-)):-)):-)

ferencjo

10.7.2011 13:45
ferencjo

XXX.XXX.5.221

luxdkas napsal(a):
Ak chcete perličky napíšte na mail : mbajus1@azet.sk on Má aj perličky aj morky aj hodvábničky aj hempšírky aj kačice pižmové a aj pekínske kačice...tak napíšte tam...S pozdravom Lukáš :-))

zdravím.ak máte záujem o perličky modré,.mám nejaké kurčatá.mesačné aj týždnové.som od ROžňavy
mail :ferencjo@gmail.com

10.7.2011 14:10
luxdkas

XXX.XXX.1.101

ferencjo napsal(a):
zdravím.ak máte záujem o perličky modré,.mám nejaké kurčatá.mesačné aj týždnové.som od ROžňavy

ďakujem ale ja nemám záujem ale tuto paní katjuschka by mala asi záujem...ale sôr o násad. vajcia...opýtajte sa jej ale jej mail nemám...ale máte pekné perličky na tomto obrázku tie maličké také zlaté...:-)

10.7.2011 14:11
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
ďakujem ale ja nemám záujem ale tuto paní katjuschka by mala asi záujem...ale sôr o násad. vajcia...opýtajte sa jej ale jej mail nemám...ale máte pekné perličky na tomto obrázku tie maličké také zlaté...:-)

nie sôr ale skôr...

11.7.2011 16:48
27jakub04

XXX.XXX.0.201

toto su uz moje 12 dnove kuriatka dalo by sa urcit co je kohutik a co sliepocka ?

12.7.2011 09:36
katjuschka

XXX.XXX.236.166

luxdkas napsal(a):

Dakujem, ale hladam niekoho na osobny odber, lebo poste moc neverim. Luxdas ma pravdu, hladam iba nasadove vajcia. Bolo by skvele keby mi kvocky prijali aj starsie perlicky, to by nebolo od veci :-) No a zase pubertiakov nechcem, lebo si ich chcem trochu navyknut i na ludi. Citala som prave tu, ze kvocka pri tom hodne pomoze. Inak nasla som uz pana, ktory vozi do BA, tak snad sa podari.

12.7.2011 14:13
luxdkas

XXX.XXX.1.101

katjuschka napsal(a):
Dakujem, ale hladam niekoho na osobny odber, lebo poste moc neverim. Luxdas ma pravdu, hladam iba nasadove vajcia. Bolo by skvele keby mi kvocky prijali aj starsie perlicky, to by nebolo od veci :-) No a zase pubertiakov nechcem, lebo si ich chcem trochu navyknut i na ludi. Citala som prave tu, ze kvocka pri tom hodne pomoze. Inak nasla som uz pana, ktory vozi do BA, tak snad sa podari.

Tak nech sa potom darí...:-) :-)):-):-)

ferencjo

12.7.2011 22:44
ferencjo

XXX.XXX.5.221

27jakub04 napsal(a):
dalsia

zdravím.a o aké plemeno/krížence ide? koľko máte tých jednofarbených a koľko tmavých?

13.7.2011 18:35
luxdkas

XXX.XXX.1.101

27jakub04 napsal(a):
toto su uz moje 12 dnove kuriatka dalo by sa urcit co je kohutik a co sliepocka ?

Možno podľa veľkosti hrebienkov a lalokov , kohútikom už asi je vidieť take trochu ružové laloky a sliepočkam ešte nie myslim ja som to skúsil tak pri našich dvoj týždňových ale neviem ale vyzerá to naOzaj tak na tri sliepočky a dvoch kohútikov...potom dám vedieť či som sa trafil...môžete to skúsiť rozpoznať podľa toho čo som tu napísal ja , ale veď aj ak som sa pomýlil tak potom keĎ budú staršie tak uviDíte čo je čo...S pozdravom Lukáš...:-))

13.7.2011 19:56

ferencjo napsal(a):

Dobrý deň, všimol som si na fotke kuriatko Wyandotky striebornej čierno lemovanej, nemáte na výmenu kohúta? Kontaktujte ma prosím na email: Mbajus1@azet.sk

17.7.2011 12:58
luxdkas

XXX.XXX.1.101

petra136 napsal(a):

Pekná kvočka aj jej kuriatka...nám sedí na 9 vajciach tak isto sfarbená sliepka ale asi to nie je Sasexka...ale aj tak je moc pekná....

17.7.2011 19:44
songstr

XXX.XXX.196.183

tak se také pochlubím dalšími kuřátky dnešní překvapení v podobě čerstvě vylíhlých kuřátek přichystala hedvábnička 3 kuřátka ze 4 vajec :-)

17.7.2011 19:45
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):
tak se také pochlubím dalšími kuřátky dnešní překvapení v podobě čerstvě vylíhlých kuřátek přichystala hedvábnička 3 kuřátka ze 4 vajec :-)

17.7.2011 20:49
mysak

XXX.XXX.46.80

27jakub04 napsal(a):
dalsia

na tom druhém snímku je slepička stoprocentně to kuře uprostřed s tou dlouhou tmavou čárou sahající až za ucho. Kohouti jsou určitě ti, co mají tu oční čáru jen k uchu nebo jen k oku. U těch žlutých kuřat to ale poznat nejde.
Juraj Kafka

17.7.2011 21:21
luxdkas

XXX.XXX.1.101

songstr napsal(a):

Krásne kuriatka...:-) Aj ja by som strašne moc chcel hodvábničky...ale neako sa mi ich nedarí zohnať..., čo je škoda...smajlík

17.7.2011 22:04
songstr

XXX.XXX.196.183

díky máte pravdu mě také trvalo než jsem si je sehnal a nedám na ně dopustit jsou moc krásné a hodné momentálně mi sedí ještě jedna slepička hedvábničky na vajíčkách tak pokud se něco vylíhne a nejste z daleka mohl bych pak nějaké to kuřátko nabídnout jsem z ostravy případně pokud máte líheň mohl bych zalsat nás vejce hedvábniček kuřátek ani vajec nemívám nějak závratné množství a vězšinou si vše nechávám pro sebe ale něco by se našlo:-)

18.7.2011 09:22
luxdkas

XXX.XXX.1.101

songstr napsal(a):
díky máte pravdu mě také trvalo než jsem si je sehnal a nedám na ně dopustit jsou moc krásné a hodné momentálně mi sedí ještě jedna slepička hedvábničky na vajíčkách tak pokud se něco vylíhne a nejste z daleka mohl bych pak nějaké to kuřátko nabídnout jsem z ostravy případně pokud máte líheň mohl bych zalsat nás vejce hedvábniček kuřátek ani vajec nemívám nějak závratné množství a vězšinou si vše nechávám pro sebe ale něco by se našlo:-)

ĎAkujem za ochotu , ale ja som zo Slovenska ale v čechách mám rodinu...a možno ak by ste mali ešte aj na budúci rok nejake na predaj tak by som mohol s rodičmi po ne prísť lebo teraz nemôžem pretože nemám občansky preukaz a tú budem mať až na budúci rok keď budem mať 15 rokov....ale aj tak Ďakujem...a máte len biele alebo aj iné fareb. rázy...? Chcel by som ich preto lebo máme "liliputky" a máme len tri kohútika a dve sliepky k nemu a minulý mesiac sa nám vyliahlo ešte jedno kuriatko . A ešte na dvoch sedí kvočka ale nemá len tie dve ale má aj od leghornky jedno a potom tri od normal. nosníc a tri od vlašky....tak snáď sa niečo s tých 9 vajec vyliahne....A nemáte ešte nejake fotky tých kuriatok hodvábničiek...?:-)):-):-):-)smajlík

18.7.2011 21:37
happyhome

XXX.XXX.102.165

songstr napsal(a):

Já jsem od Vás kupovala 40 násadových vajec - jak jste inzeroval - hedvábniček bílých vousatých. Poštou přišly nepoškozené. Inventura: 22 neoplozených, 12 se nevyklubalo vůbec - ani nenaklovalo vejce a 6 vyklubaných přikládám na obrázku. Líheň - Cosmo, 100 st. F, vlhkost 62%. Za cenu přes 700,-- Kč je to k smajlíksmajlík L. H.

18.7.2011 23:02
songstr

XXX.XXX.196.183

tak to mě mrzí ale co jsem líhnul pro sebe tak se mi vylíhlo vše ale líhnul jsem přímo pod kvočnami ak nevím v čem se stala chybasmajlík

20.7.2011 12:35
luxdkas

XXX.XXX.1.101

happyhome napsal(a):
Já jsem od Vás kupovala 40 násadových vajec - jak jste inzeroval - hedvábniček bílých vousatých. Poštou přišly nepoškozené. Inventura: 22 neoplozených, 12 se nevyklubalo vůbec - ani nenaklovalo vejce a 6 vyklubaných přikládám na obrázku. Líheň - Cosmo, 100 st. F, vlhkost 62%. Za cenu přes 700,-- Kč je to k smajlíksmajlík L. H.

Dve kuriatka vpravo ale nevyzerajú ako hodvábničky skôr by som povedal milflérky alebo už nejake krížence tak to vidím ja , ale možno že to sú hodvábničky ale ja si myslím že nie , pretože sa pozrite na tie štyri vľavo ako vyzerajú a na tie vpravo sú úple odlišné...

21.7.2011 11:51
lyrochvost

XXX.XXX.30.30

luxdkas napsal(a):
Dve kuriatka vpravo ale nevyzerajú ako hodvábničky skôr by som povedal milflérky alebo už nejake krížence tak to vidím ja , ale možno že to sú hodvábničky ale ja si myslím že nie , pretože sa pozrite na tie štyri vľavo ako vyzerajú a na tie vpravo sú úple odlišné...

podle mě ta kuřátka napravo jsou zakrslé kočinky

21.7.2011 15:02
luxdkas

XXX.XXX.1.101

lyrochvost napsal(a):
podle mě ta kuřátka napravo jsou zakrslé kočinky

áno , napríklad to môžu byť aj kočinky

26.7.2011 11:40
luxdkas

XXX.XXX.1.101

Ako som už písal že Nám sedí ešte jedna kvočka ( mládka:-) , na budúci mesiac bude mať jeden rok ) A tej by sa mali liahnuť až vo štvrtok a už sa liahnu teraz , teda už máme jedno kuriatko vyliahnuté je čiernej farby a s perím na nohách , pretože náš kohút čo je po ňom to kuriatko je čierno biely s perím na nohách sa aj čudujem že je čiernej farby a potom ešte v jednom vajci už ťuká ďalšie kuriatko ale zatiaľ to vyzerá tak že z 8 vajec budú len a Bohužiaľ dve kuriatka...smajlíksmajlíksmajlík , držte mi palce , teda aj tým kuriatkám a aj kvočke , aby sa ich vyliahlo čo najviac , ale ak budú všetky tak aj tak bude len 6 kuriatok , pretože dve sú asi pravdepodobne plavé smajlíksmajlíksmajlíksmajlík , keďže keď som ich presviecoval , boli úplne priesvitné...nojo tento rok je to bieda...aspoň že budem mať tie Hodvábničky , teda dúfam že na mňa nezabude ten pán. Tak možno na budúci rok bude lepšie...:-):-):-)):-):-)

27.7.2011 16:48
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Ako som už písal že Nám sedí ešte jedna kvočka ( mládka:-) , na budúci mesiac bude mať jeden rok ) A tej by sa mali liahnuť až vo štvrtok a už sa liahnu teraz , teda už máme jedno kuriatko vyliahnuté je čiernej farby a s perím na nohách , pretože náš kohút čo je po ňom to kuriatko je čierno biely s perím na nohách sa aj čudujem že je čiernej farby a potom ešte v jednom vajci už ťuká ďalšie kuriatko ale zatiaľ to vyzerá tak že z 8 vajec budú len a Bohužiaľ dve kuriatka...smajlíksmajlíksmajlík , držte mi palce , teda aj tým kuriatkám a aj kvočke , aby sa ich vyliahlo čo najviac , ale ak budú všetky tak aj tak bude len 6 kuriatok , pretože dve sú asi pravdepodobne plavé smajlíksmajlíksmajlíksmajlík , keďže keď som ich presviecoval , boli úplne priesvitné...nojo tento rok je to bieda...aspoň že budem mať tie Hodvábničky , teda dúfam že na mňa nezabude ten pán. Tak možno na budúci rok bude lepšie...:-):-):-)):-):-)

Nová dobrá správa Priatelia...!
Vyliahli sa už 4 kuriatka...sú naOzaj krásnučké takže máme zatiaľ od tej druhej kvočky cca 4 kuriatka , možno bude ešte aj piate ale neviem , no uvidím do zajtra sa možno vyliahne...

4.8.2011 21:05
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Nová dobrá správa Priatelia...!
Vyliahli sa už 4 kuriatka...sú naOzaj krásnučké takže máme zatiaľ od tej druhej kvočky cca 4 kuriatka , možno bude ešte aj piate ale neviem , no uvidím do zajtra sa možno vyliahne...

Tak vyliahli sa len 4 kuriatka...ale sú naOzaj krásne dnes už majú týždeň a asi pár dní...:-) Viem , už sú staršie , ale pridám fotku to mali asi 2 - 3 dni...

5.8.2011 11:29
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Tak vyliahli sa len 4 kuriatka...ale sú naOzaj krásne dnes už majú týždeň a asi pár dní...:-) Viem , už sú staršie , ale pridám fotku to mali asi 2 - 3 dni...

ďalšia fotka :)

5.8.2011 11:33
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
ďalšia fotka :)

Ďalšia fotka :) č.2

5.8.2011 12:26
deaf lukas

XXX.XXX.53.2

Poslední fotka - vlevo nahoře - vypadá, že jakoby spadlo smajlíksmajlík jinak kuřátka krásný! Kříženci?
pup

5.8.2011 14:28
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
Poslední fotka - vlevo nahoře - vypadá, že jakoby spadlo smajlíksmajlík jinak kuřátka krásný! Kříženci?
pup

Ďakujem veľmi pekne! áno vyzerá tak , pretože malo len dva dni a ešte nevedelo poriadne chodiť , ale dneska už mu to ide teda vlastne všetkým. kríženci sú len to čierne a to take biele a tie pásikavé sú vlašky koroptví...:-)):-):-)):-):-)):-)

5.8.2011 14:34
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Ďakujem veľmi pekne! áno vyzerá tak , pretože malo len dva dni a ešte nevedelo poriadne chodiť , ale dneska už mu to ide teda vlastne všetkým. kríženci sú len to čierne a to take biele a tie pásikavé sú vlašky koroptví...:-)):-):-)):-):-)):-)

To biele je po tomto kohútovi a hnedej sliepke , ale to čierne je tiež po tomto kohútovi , ale neviem už po ktorej sliepke....:-)):-)):-)):-)) a tento kohút je tiež kríženec po normal. čiernobielom kohútovi a skočením na liliputku...tak vznikol takýto fešák...:-):-):-)):-):-)):-):-)

5.8.2011 21:43
deaf lukas

XXX.XXX.53.2

Jj, s čerstvýma kuřátkama je legrace - nedrží se rovnováhu, učí se zobat... jsou zvědavý... :-) čistokrevné vlašky koroptví? Vidím, že první je tmavší, druhý je světlejší hnědejší, ne? smajlík kohout je fakt fešák smajlík
pup

7.8.2011 11:23
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
Jj, s čerstvýma kuřátkama je legrace - nedrží se rovnováhu, učí se zobat... jsou zvědavý... :-) čistokrevné vlašky koroptví? Vidím, že první je tmavší, druhý je světlejší hnědejší, ne? smajlík kohout je fakt fešák smajlík
pup

nie , vlašky už asi niesu čistokrvné , pretože otec-vlašák už je krížený s normálnymi sliepkami , ale vyzerá presne ako vlašák a matka je pravdepodobne čistá vlaška...:-)) ale mne to nevadí chcem ich pre ich krásu a vysokú znášku...a máme aj leghornky ale tie sme si kúpi:-)li na vajcia z auta čo predávali...aj tie sú krásne a ďakujem za toho fešáka...:-):-)):-)):-):-):-)) a áno jedno kuriatko je tmavšie a druhé bledšie , ale vyzerá to na dve kuričky a tie ostatné sú asi tieš kuričky , takže ak mám pradvu tak sú to všetky štyri kuričky...:-):-))

7.8.2011 16:49
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

Jak jsou teď starý?
pup

7.8.2011 19:09
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
Jak jsou teď starý?
pup

Majú zhruba cca týždeň a asi 5 dní...:-))

7.8.2011 22:23
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

Tak poznání pohlaví u dvoutýdnových kuřat je ještě dost brzo. Ještě počkej,... buď trpělivý :-)
pup

8.8.2011 12:21
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
Tak poznání pohlaví u dvoutýdnových kuřat je ještě dost brzo. Ještě počkej,... buď trpělivý :-)
pup

áno , počkám , a dúfam že sa mi ozve ten pán čo má tie hodvábničky mám u neho zajednané dve sliepky a kohútika , ale bajím sa že ich už niekomu predal , pretože mi ešte neodpísal na mail....smajlíksmajlíksmajlíksmajlíkplac1#smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

8.8.2011 17:36
songstr

XXX.XXX.196.183

luxdkas napsal(a):
Krásne kuriatka....:-):-):-)

a takhle vyrostli kuřátka co přišla s kvočnou z lesa nakonec 8 kuřiček a 7 kohoutků:-)

8.8.2011 17:37
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):

a kohoutcivypadají takto

8.8.2011 17:38
songstr

XXX.XXX.196.183

a ještě letošní odchovy pohromadě

8.8.2011 17:40
songstr

XXX.XXX.196.183

zajímavý kohoutek matka zakrslá kočinka otec hedvábnička :-)

8.8.2011 17:42
songstr

XXX.XXX.196.183

a slepičky opět zakrslá kočinka s hedvábničkou holt prostě kohoutek kočinek nestíhá:D

8.8.2011 17:47
songstr

XXX.XXX.196.183

a ještě perlička s perličaty

8.8.2011 18:11
songstr

XXX.XXX.196.183

časem ještě určitě nějaké fotky přidám momentálně ještě zarputile sedí na vejcích jedna hybridka a včera opět zasedla zdrobnělá maranska nanesla si svá vejce a objevil jsem ji až včera tak z toho zase bude mix zdrobnělá maranska x hedvábnička ale co kuřátka jdou dále po známých na okrasu nebo do malochovu tak snad to nevadí vypadají moc hezky pak přidám fotky ještě mi včera vyseděla hedvábka 2 čisté zakrslé kočinky tak pak také zveřejním přeji ať se všem v chovu a odchovu daří tak jako letos mě:-)

8.8.2011 20:28
happyhome

XXX.XXX.124.126

songstr napsal(a):
časem ještě určitě nějaké fotky přidám momentálně ještě zarputile sedí na vejcích jedna hybridka a včera opět zasedla zdrobnělá maranska nanesla si svá vejce a objevil jsem ji až včera tak z toho zase bude mix zdrobnělá maranska x hedvábnička ale co kuřátka jdou dále po známých na okrasu nebo do malochovu tak snad to nevadí vypadají moc hezky pak přidám fotky ještě mi včera vyseděla hedvábka 2 čisté zakrslé kočinky tak pak také zveřejním přeji ať se všem v chovu a odchovu daří tak jako letos mě:-)

..no mě to tedy vadí ..vašich 40 mixovaných vajec jste mi prodal za 600,-- (740,-- s pošt.) jako "bílé hedvábničky vousaté", jak jste tu inzeroval (ze kterých 22 nebylo oplozených) - z toho se vylíhly POUZE 4 hedvábničky, z nichž jedna má zkřížený zobák a dvě kočinky, z nichž jedna do hodiny zemřela. Takže když přejete všem, ať se daří jako Vám, tak to je docela mazec. Nepřijde Vám to nefér? L. H.

8.8.2011 22:02
luxdkas

XXX.XXX.1.101

songstr napsal(a):
a takhle vyrostli kuřátka co přišla s kvočnou z lesa nakonec 8 kuřiček a 7 kohoutků:-)

Pekné kuRiatka...:-) aj perličky a pekný a zaujívamý kohútik a sliepočky krížence kočinky x hodvánička...:-)):-):-))

11.8.2011 12:14
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
pup

Tak som dneska zasa fotil a takto už vyrástli...:-):-):-):-):-)):-):-))

11.8.2011 12:19
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Tak som dneska zasa fotil a takto už vyrástli...:-):-):-):-):-)):-):-))

"Čo je to...? Dá sa Do toho Ďobnúť...?"
Aj sú dosť zvedavé tie kuriatka...:-))
Toto čierne sa vyliahlo ako prvé...:-):-):-)

11.8.2011 12:25
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
"Čo je to...? Dá sa Do toho Ďobnúť...?"
Aj sú dosť zvedavé tie kuriatka...:-))
Toto čierne sa vyliahlo ako prvé...:-):-):-)

Toto kuriatko , čo sa vyliahlo ako biele sa zaujímavo sfarbilo , ale má moc pekné to sfarbenie:-)...a neviete mi niekto určiť pohlavie pri tých vlaškách...? sú na prvej fotke majú ten tmavý pásik až za ucho...smajlík:-)smajlík

11.8.2011 16:18
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):

a takhle kuřátka hedvábniček povyrostla

11.8.2011 16:20
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):
a takhle kuřátka hedvábniček povyrostla

a ještě druhá kvčna se zakrslými kočinkami:-)

11.8.2011 16:21
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):
a ještě druhá kvčna se zakrslými kočinkami:-)

13.8.2011 14:27
luxdkas

XXX.XXX.1.101

songstr napsal(a):

Krásne kuriatka aj tie hodvábničie aj hodvábničky...:-)

27.8.2011 22:40
hanumann

XXX.XXX.156.151

Náš letošní odchov, je to sice směs, ale i tak dělá radost :-)

27.8.2011 23:21
luxdkas

XXX.XXX.1.101

hanumann napsal(a):
Náš letošní odchov, je to sice směs, ale i tak dělá radost :-)

Hehe...Krásnee....:-):-):-)

28.8.2011 16:18
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

luxdkas napsal(a):
Dobrý Deň!

Dobrý den Lukáši, já mám :-)s kvočnou brahmanky velmi dobrou zkušenost, velice trpělivá a starostlivá

28.8.2011 18:19
luxdkas

XXX.XXX.1.101

sigimaus90 napsal(a):
Dobrý den Lukáši, já mám :-)s kvočnou brahmanky velmi dobrou zkušenost, velice trpělivá a starostlivá

aha , Ďakujem...Vážim si to...#0:-)8#:-):-):-):-)):-):-)

28.8.2011 19:37
hanumann

XXX.XXX.156.151

luxdkas napsal(a):
Hehe...Krásnee....:-):-):-)

Díky, a takhle vypadaj po měsíci a půl :-)

28.8.2011 23:25
luxdkas

XXX.XXX.1.101

hanumann napsal(a):
Díky, a takhle vypadaj po měsíci a půl :-)

Krásne sfarbené...:-)

5.9.2011 23:01
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

hanumann, jujky! Tvoje kuřátka jsou zajímavé zbarvené!!!
pup

5.9.2011 23:45
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Spousta krásných kuřátek:-)tak jsem si vzpoměl na babičku, její kuřátka a JÁHLI. Jaké I /Ynevím.:-)Krmí se jimi ještě dnes nebo všechno táhnou u většiny chovatelů komplexní moučky či granule? Mě to přijde trochu škoda, není nic hezčího než patlat směs doma a koukat jak jim chutná.smajlík

6.9.2011 09:41
pajda1

XXX.XXX.12.142

Taky bych patlala, ale povedlo se mi koupit přímo ve mlýně jáhly žluklé, takže nechci riskovat. Navíc mám pocit, že vyjdou dráž než směs.

20.9.2011 21:46
luxdkas

XXX.XXX.1.101

pajda1 napsal(a):
Taky bych patlala, ale povedlo se mi koupit přímo ve mlýně jáhly žluklé, takže nechci riskovat. Navíc mám pocit, že vyjdou dráž než směs.

Dobrý Večer.
TAk Vám Moc pekne ĎAkujem , za to ako ste mi to tu skrášlili , a teším sa na budúci rok na vaše kuriatka...a fotky potom pidajte sem ku kuriatkam a kvočkám...:-):-)):-)):-)):-)):-)):-)) Budem moc rád , a to už možno budem mať hodvábničku kvočku s jej kuriatkami , keďže už mám hodvábničky...:-) A ešte jedna prosba...neviete o niekom , kto chová velsumky a aké sú vysoké tie zdrobnelé...? ĎAKUJEM za všetku pomoc , aj keď viem , že to nemá s kuriatkami a kvočkami nič spoločné ale za pokus to stojí .
CHcel by som si ich niekedy v budúcnosti zaobstarať.
TAk Chovu zdar!

20.9.2011 22:23
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

sigimaus90 napsal(a):

Dřív jsem to nestihl, tak se omlouvám. Brahmanka koroptví vlnitá a její prt´ata hedvábničky.

20.9.2011 23:02
ambra

XXX.XXX.93.198

luxdkas napsal(a):
Dobrý Večer.
TAk Vám Moc pekne ĎAkujem , za to ako ste mi to tu skrášlili , a teším sa na budúci rok na vaše kuriatka...a fotky potom pidajte sem ku kuriatkam a kvočkám...:-):-)):-)):-)):-)):-)):-)) Budem moc rád , a to už možno budem mať hodvábničku kvočku s jej kuriatkami , keďže už mám hodvábničky...:-) A ešte jedna prosba...neviete o niekom , kto chová velsumky a aké sú vysoké tie zdrobnelé...? ĎAKUJEM za všetku pomoc , aj keď viem , že to nemá s kuriatkami a kvočkami nič spoločné ale za pokus to stojí .
CHcel by som si ich niekedy v budúcnosti zaobstarať.
TAk Chovu zdar!

Velsumky přímo nechovám, tedy né tak že bych je vyloženě dělala na chov. Ale první "liliputky" byly právě zdr. velsumky a letos jsem je po pár letech obnovila znovu. A pokud můžu porovnat tak snáší na to že jsou zdr. celkem velká vajíčka, jsou oproti zdr. vyandotkám létavější a ani tak moc na dvoře mezi ostatními nepřitahují pozornost Co jsem měla ty předtím tak byly menší, ale mohutnější tyto se mi zatím zdají vyšší a spíš tenčí, ale uvidíme na jaře. A taky jsem zvědavá jestli budou kvokat, jsou líhnutí v líhni. A mám je od chovatele z Hulína, inzeroval zde na ifauně a musím pochválit spokojenost. Jak mi druhý ten po přivezení sami napochodovali do kurníku k ostatním slepicím, tak tam choděj spávat bez nějakého večerního nahánění. Takže za mě spokojenost a snáška bude snad taky fajn.

21.9.2011 12:32
luxdkas

XXX.XXX.1.101

ambra napsal(a):
Velsumky přímo nechovám, tedy né tak že bych je vyloženě dělala na chov. Ale první "liliputky" byly právě zdr. velsumky a letos jsem je po pár letech obnovila znovu. A pokud můžu porovnat tak snáší na to že jsou zdr. celkem velká vajíčka, jsou oproti zdr. vyandotkám létavější a ani tak moc na dvoře mezi ostatními nepřitahují pozornost Co jsem měla ty předtím tak byly menší, ale mohutnější tyto se mi zatím zdají vyšší a spíš tenčí, ale uvidíme na jaře. A taky jsem zvědavá jestli budou kvokat, jsou líhnutí v líhni. A mám je od chovatele z Hulína, inzeroval zde na ifauně a musím pochválit spokojenost. Jak mi druhý ten po přivezení sami napochodovali do kurníku k ostatním slepicím, tak tam choděj spávat bez nějakého večerního nahánění. Takže za mě spokojenost a snáška bude snad taky fajn.

Tak dúfam , že budete spokojná so znáškou vajec a aj s nimy...a nemali by ste potom nikedy na predaj násad. vajcia..? chcel by som si ich neskôr kúpiť alebo vyliahnuť , ale až , keď nebudú hybridky ktoré máme na vajcia...a koľko ich máte...? sú naOzaj moc pekné...ja by som si chcel zohnať buď jarabičie / koroptví alebo potom striebornoprsé alebo tie oranžové či aké to su...
Tak nech sa darí a CHovu zdar ! :-)):-)
Lukáš:-):-)

21.9.2011 12:38
luxdkas

XXX.XXX.1.101

sigimaus90 napsal(a):
Dřív jsem to nestihl, tak se omlouvám. Brahmanka koroptví vlnitá a její prt´ata hedvábničky.

Krásne Kuriatka a nemusíte sa ospravedlňovať sú naOzaj krásnučkéé aj tá brahmanka , ja sa už teším na budúci rok , na kvočky a kuriatka svojich hodvábničiek...mám striebornošedé hodvábničky sú naOzaj moc krásne ešte im musíme postaviť kurníček a ohrádku a budu oddelené od normal. nosníc...a potom už len ak nejaka zakvoká a budem podsádzať vajíčka od liliputiek alebo hodvábničiek a možno aj od leghorniek , ak ich nový lilipután bude pojímať a možno vznikne aj nejaká nová farba... teda možno budem podsádzať...:-):-)):-):-):-):-):-):-):-):-):-)):-)

21.9.2011 22:48
ambra

XXX.XXX.93.198

luxdkas napsal(a):
Tak dúfam , že budete spokojná so znáškou vajec a aj s nimy...a nemali by ste potom nikedy na predaj násad. vajcia..? chcel by som si ich neskôr kúpiť alebo vyliahnuť , ale až , keď nebudú hybridky ktoré máme na vajcia...a koľko ich máte...? sú naOzaj moc pekné...ja by som si chcel zohnať buď jarabičie / koroptví alebo potom striebornoprsé alebo tie oranžové či aké to su...
Tak nech sa darí a CHovu zdar ! :-)):-)
Lukáš:-):-)

No uvidíme na jaře, zatím jsem spokojená a vajíčka no nevím, co z toho bude u mě je to bez záruky. Mám je na dvoře s hybridkama, zdr. vyandotkama a hedvábničkama všechno společně a co jsem koukala tak důchodce zdr. velsumky pojímá kromě hybridek i zdr. vyandotky. Jinak zdr. velsumek mám 4+1 kohout nepříbuznej. Toto by měl být barevný ráz rezavě koroptví.
No doufám, že i vám se bude dařit.

22.9.2011 14:25
luxdkas

XXX.XXX.1.101

ambra napsal(a):
No uvidíme na jaře, zatím jsem spokojená a vajíčka no nevím, co z toho bude u mě je to bez záruky. Mám je na dvoře s hybridkama, zdr. vyandotkama a hedvábničkama všechno společně a co jsem koukala tak důchodce zdr. velsumky pojímá kromě hybridek i zdr. vyandotky. Jinak zdr. velsumek mám 4+1 kohout nepříbuznej. Toto by měl být barevný ráz rezavě koroptví.

TAk , ak budete potom mať na predaj pár násad. vajec tak mi napíšte buď sem , alebo na mail lukas_pagac@centrum.sk alebo Vám potom napíšem ja keď nám sakvočí/čia moje hodvábničky...máte ešte nejake fotky tých vaších velsumiek...? a ĎAKUJEM aj ja Dúfam , že sa mi ich podarí niekedy zohnať...:-):-)):-):-):-):-):-):-)):-)

22.9.2011 14:28
luxdkas

XXX.XXX.1.101

ambra napsal(a):

a koľko máte kohútov...? alebo nemohli by ste ich potom niekde zatvoriť alebo dať zvlášť od ostatných sliepok , keby ste zbierala násad. vajíčka...? smajlík

22.9.2011 22:17
ambra

XXX.XXX.93.198

luxdkas napsal(a):
a koľko máte kohútov...? alebo nemohli by ste ich potom niekde zatvoriť alebo dať zvlášť od ostatných sliepok , keby ste zbierala násad. vajíčka...? smajlík

No fotky mám jak budu mít zítra čas tak postahuju a potom nahraju. Jinak kohoutů tu mám víc a s tím zavíráním jsem taky přemýšlela, ale na nějaký budování není čas, snad na jaře, jelikož teďka trošku opravujeme barák. Tak na budování pro havěť není čas, buduje se jenom to nejnutnější na přežití zimy.
A kohoutů mám hodně, starýho a mladýho zdr. velsumky, 2 letošní zdr. vyandotky, 2 hedvábničky a ještě jsou tam letošní 2velcí jeden má ale slíbený že si prohlídne pekáč, protože mi lozí po oknech a jak je tam někde něco postavené tak to samozřejmě končí na zemi a druhej (kříženec červená hybridka x kohout vlašky) nemá o svým osudu rozhodnuto.
Každopádně zdr. a hedvábničáci zůstavají, na to aby se porovnali mají nejenom slepičky k sobě ale další cca 30 hybridek.
Takže u mě fakt jaro a příroda ukážou..., ale nad nějakou voliérou uvažuji, protože co mis em chodí lidi na návštěvy tak o to co tu mám celkem projevují zájem, že by si časem taky odkoupili nějaký potomky.

23.9.2011 14:10
luxdkas

XXX.XXX.1.101

ambra napsal(a):
No fotky mám jak budu mít zítra čas tak postahuju a potom nahraju. Jinak kohoutů tu mám víc a s tím zavíráním jsem taky přemýšlela, ale na nějaký budování není čas, snad na jaře, jelikož teďka trošku opravujeme barák. Tak na budování pro havěť není čas, buduje se jenom to nejnutnější na přežití zimy.
A kohoutů mám hodně, starýho a mladýho zdr. velsumky, 2 letošní zdr. vyandotky, 2 hedvábničky a ještě jsou tam letošní 2velcí jeden má ale slíbený že si prohlídne pekáč, protože mi lozí po oknech a jak je tam někde něco postavené tak to samozřejmě končí na zemi a druhej (kříženec červená hybridka x kohout vlašky) nemá o svým osudu rozhodnuto.
Každopádně zdr. a hedvábničáci zůstavají, na to aby se porovnali mají nejenom slepičky k sobě ale další cca 30 hybridek.
Takže u mě fakt jaro a příroda ukážou..., ale nad nějakou voliérou uvažuji, protože co mis em chodí lidi na návštěvy tak o to co tu mám celkem projevují zájem, že by si časem taky odkoupili nějaký potomky.

Tak , ich budete mať odelené na jar , tak mi ak budete mať čas nazbierajte pár tých vajíčok od tých velsumiek...ale , vlastne ja Vám potom ešte napíšem na jar...smajlíksmajlík

23.9.2011 18:18
deaf lukas

XXX.XXX.44.5

luxdkas , co tvoje letošní kuřátka?? ? smajlík Jak se vypadaj, jak se mají, a tak. A co ppohlaví?
pup

23.9.2011 19:47
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
luxdkas , co tvoje letošní kuřátka?? ? smajlík Jak se vypadaj, jak se mají, a tak. A co ppohlaví?
pup

HAh...ĎAkujem za opýtanie...majú sa dobre a zrejme to budú tri kuričky a jeden vlašák kohútik...necháme ich všetky...ak to je tak pri tom pohlaví , ako si myslím...len , ešte počkám a uvidím , ale najviac dúfam , že to bude tak ako to tu píšem...:-):-)):-):-):-):-):-)):-) a ináč , už mám aj hodvábničky...:-):-):-):-) tak snáď na budúci rok nejaka z tých dvoch hodvábničiek zasadne a vysedí kuriatka , chcel by som začať s chovom zdr. velsumiek a asi by som k nim nechal aj tú vlašku a toho vlašáka...ak sa podarí , tak ich niekedy zasa odfotím...smajlík

24.9.2011 00:29
deaf lukas

XXX.XXX.44.5

ja jsem zvedavej ja k se vypadaji kuratka smajlík foto! smajlík
pup

24.9.2011 08:46
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
pup

Podrástli len trochu , ale už sú celé zaperené , a už ich ani kvočka nevodí , ale ešte na nich cez noc sedí a zohrieva ich , takže sa in celkom darí...smajlíksmajlíksmajlík:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))smajlíksmajlíksmajlík

9.10.2011 14:25
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
pup

Dneska sem po dlhej dobe zasa prispejem aktuálnymi fotkami Kuriatok + Hodvábničky , ale tie už sú dospelé...:-)
Tak , a začíname...!
1.

9.10.2011 14:31
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Dneska sem po dlhej dobe zasa prispejem aktuálnymi fotkami Kuriatok + Hodvábničky , ale tie už sú dospelé...:-)
Tak , a začíname...!
1.

2.

9.10.2011 14:36
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
2.

3. Vedel by mi niekto povedať , čo je to za pohlavie...?smajlík

9.10.2011 14:44
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
3. Vedel by mi niekto povedať , čo je to za pohlavie...?smajlík

4. Vlašky , Sú to takí Bodyguardi od kvočky...=)))

9.10.2011 14:46
deaf lukas

XXX.XXX.44.5

Jsou pěkní :-) Poslední určitě je kohoutek. První tmavší je asi taky. Bílý není poznat, protože neni vidět hlava smajlík
pup

9.10.2011 14:49
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
Jsou pěkní :-) Poslední určitě je kohoutek. První tmavší je asi taky. Bílý není poznat, protože neni vidět hlava smajlík
pup

Tak , a ja som si myslel , že budem mať párik kohúta a sliepočku tých Vlašiek...smajlíksmajlík
Tu je fotka toho bieleho , myslím si že je to kurička...

9.10.2011 14:55
dorm

XXX.XXX.64.242

kuře s kvočnamismajlík zdr.plymutky stř.čer.lemované

9.10.2011 14:58
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
Tak , a ja som si myslel , že budem mať párik kohúta a sliepočku tých Vlašiek...smajlíksmajlík
Tu je fotka toho bieleho , myslím si že je to kurička...

6. Tearz pridám fotky naších liliputiek , 2 farebné a 1 kohútika som dostal od jednej Babkinej Kamarátky...

9.10.2011 15:03
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
6. Tearz pridám fotky naších liliputiek , 2 farebné a 1 kohútika som dostal od jednej Babkinej Kamarátky...

7.

9.10.2011 15:20
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
7.

8. Kohútik je pekne sfarbený...=)

9.10.2011 15:23
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
8. Kohútik je pekne sfarbený...=)

9. Všetky Aj tie nové , aj tie NAše staré...

9.10.2011 15:32
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
9. Všetky Aj tie nové , aj tie NAše staré...

10. Staršie Kuriatka , tiež tento rok liahnuté zo 6 prežili len tri dvaja kohúti a jedna sliepočka...
Kurička , príliž plachá , odfotená v úteku...smajlík

9.10.2011 15:34
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
10. Staršie Kuriatka , tiež tento rok liahnuté zo 6 prežili len tri dvaja kohúti a jedna sliepočka...
Kurička , príliž plachá , odfotená v úteku...smajlík

kohút č.1

9.10.2011 15:37
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
kohút č.1

kohút č.2

9.10.2011 15:40
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
kohút č.2

11. ešte druhá vlaška , podľa mňa tiež kohút...smajlíksmajlík

9.10.2011 15:44
ambra

XXX.XXX.93.198

dorm napsal(a):
kuře s kvočnamismajlík zdr.plymutky stř.čer.lemované

Plymutky? nejsout ho náhodou zdr. vyandotky?

9.10.2011 15:45
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
11. ešte druhá vlaška , podľa mňa tiež kohút...smajlíksmajlík

12. kuriatka / súrodenecká fotka...

9.10.2011 16:53
dorm

XXX.XXX.64.242

ambra napsal(a):
Plymutky? nejsout ho náhodou zdr. vyandotky?

ne!! plymutky novošlechtění...http://www.youtube.com/watch?v=g3PgduD6Eis

9.10.2011 21:32
deaf lukas

XXX.XXX.44.5

12. ti hnědí jsou 100% kohoutci. Ta tmavá by měla být slepička. Ta bílá asi taky slepička.
pup

9.10.2011 21:52
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
12. ti hnědí jsou 100% kohoutci. Ta tmavá by měla být slepička. Ta bílá asi taky slepička.
pup

No , TAk Ďakujem , TAkže som sa marne tešil s toho , že to budú dve alebo aspoň jedna sliepočka...no čo už asi pôjdu do polievky , alebo sa jeden nechá ku hybridkám...ale toho druhého mi je ľúto zabiť...je na to príliž pekný...smajlíksmajlíksmajlík

9.10.2011 21:56
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
No , TAk Ďakujem , TAkže som sa marne tešil s toho , že to budú dve alebo aspoň jedna sliepočka...no čo už asi pôjdu do polievky , alebo sa jeden nechá ku hybridkám...ale toho druhého mi je ľúto zabiť...je na to príliž pekný...smajlíksmajlíksmajlík

a ešte otázka ... je tu na ifaune aj Peter Ferjenčík...? ak niekto vie , aké má meno , alebo má na neho niekto kontakt , tak mi to napíšte kontakt , chcel by som vedieť , či má zdr.Wyandotky , alebo klasické veľké...tak , prosím ak niekto má na neho kontakt , alebo mail , tak mi ho tu napíšte...vopred Ďakujem , za akékoľvek rady...:-)

9.10.2011 21:59
luxdkas

XXX.XXX.1.101

luxdkas napsal(a):
a ešte otázka ... je tu na ifaune aj Peter Ferjenčík...? ak niekto vie , aké má meno , alebo má na neho niekto kontakt , tak mi to napíšte kontakt , chcel by som vedieť , či má zdr.Wyandotky , alebo klasické veľké...tak , prosím ak niekto má na neho kontakt , alebo mail , tak mi ho tu napíšte...vopred Ďakujem , za akékoľvek rady...:-)

aha , už som niečo našiel ... ale to o tej ifaune platí...alebo poznáte ho niekto...?

9.10.2011 22:21
deaf lukas

XXX.XXX.44.5

No vidíš, Lukáši, dávno, když kuřátka měla skoro dva týdny staré, jsi tvrdil, že všechny jsou kuřičky. Potřeboval jsi mít trpělivost :-) Já znám, že není jednoduché dát krásného kohouta do polívky. Já si pamatuji, že kdysi jsme měli 9 kuřat (z devití jedno bylo černé s žlutou prdelkou :-)), tak byli až 8 kohoutů (i ten tmavé kuřátko)! Rodiče zabili všechny kohouty kromě tmavého kohouta. Byl fakt nádherný, já jsem si ho oblíbil. Byl černý s oranžovým. Nakonec jsme udali pánovi, protože byl nádherný a asi rodiče nechtěli zabít takového nádherného kohouta.
pup

10.10.2011 13:36
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deaf lukas napsal(a):
No vidíš, Lukáši, dávno, když kuřátka měla skoro dva týdny staré, jsi tvrdil, že všechny jsou kuřičky. Potřeboval jsi mít trpělivost :-) Já znám, že není jednoduché dát krásného kohouta do polívky. Já si pamatuji, že kdysi jsme měli 9 kuřat (z devití jedno bylo černé s žlutou prdelkou :-)), tak byli až 8 kohoutů (i ten tmavé kuřátko)! Rodiče zabili všechny kohouty kromě tmavého kohouta. Byl fakt nádherný, já jsem si ho oblíbil. Byl černý s oranžovým. Nakonec jsme udali pánovi, protože byl nádherný a asi rodiče nechtěli zabít takového nádherného kohouta.
pup

No áno , ale hovoril som , že "asi" to budú všetko kuričky...A teraz neviem , či nechať jedného alebo druhého...smajlík
Ale ešte jedna otázka prečo má ten jeden vlašák viac tých zubov na hrebienku , než ten druhý ...smajlík
A či vôbec nechať nejakého...
Chcel by som časom prestúpiť na zdr.Wyandotky a tie moje hodvábničky , a možno asi necháme ešte aj tie liliputky čo sú tuto na fotkách...:-):-)

12.8.2014 17:29
eliska1903

XXX.XXX.5.171

dobri den mam zaujem o hodvabnicky mate estesmajlík

15.8.2014 16:44
gibo123

XXX.XXX.210.219

Moje kuriatka ale japonskych prepelic smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík