Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2011 11:51
pafka

XXX.XXX.53.50

Zdravím všechny a moc prosím o radu. Mám brojlerová kuřata a dnes těsně před porážkou(zítra jsem je chtěla zabít) jsem v jejich trusu oběvila krev. Chci se zeptat, co by to mohlo být za nemoc a zda se to maso bude dát jíst. Popřípadě poraďte nějaký lék, protože je mám společně s brojlerovýmy krůťaty a bojím se, aby to také nechytly. Předem všem moc děkuji za pomoc. pafka

26.6.2011 15:17
aazalka

XXX.XXX.219.237

Mohla by to být kokcidioza. Zabít a umístit do bílé truhly. co nejdříve. Nebo přeléčit, ale bude pravděpodobný váhový úbytek. Asi bych zabila jedno a zjistila v jakém je stavu -jestli je slušně zmasilé nebo už hubne.

26.6.2011 15:37
mozaik

XXX.XXX.40.144

Pokud je to kokcidioza, je maso normálně jedlé, ale někomu se může protivit. Krev v trusu je už vážné stádium. Jde přeléčit a celkem rychle, ale přijde úbytek svaloviny a kus by měl projít ochrannou lhůtou, aby podávané léky z těla odešly. Já bych začal okamžitě zabíjet a zbytku rodiny to neříkal, abych to nemusel jíst sám.

26.6.2011 23:09
pafka

XXX.XXX.53.50

Děkuji. Na váze zatím neubírají(převažuji a mají přez 3kg),žerou a vypadají zdravě. Zítra tedy jedno zkusím a když bude ok., tak je nacpu do mrazáku. Dám vědět, jak to dopadlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík