Tak Vás opět po čase zdravím. Dnes je první neděle v měsíci a tak kam jinam se má správnej chovatel po ránu vypravit, když né do Soběslavi. Vzal jsem tam nějaká kuřata a morčata. Kuřata rousnejch trojbarevnejch ta byla za malou chvilku pryč. Nó, za malou chvilku, spíš za trochu větší, ale šla všechna. Měl jsem tam bílé zdrobnělé barnaveldky. Ty šly taky brzo, ale sasexky zdrobnělé trojbarevné, ty nikdo nechtěl. Nevím proč, ale chovatelé tyto slepičky asi neznají, protože se mi hodně lidí ptalo, co že to je za kuřata. Proto jsem se rozhodl, abych udělal nějakou reklamu tomuto nádhernému plemeni, že něco z fotek dám na moderku. Jo a dvě morčata si vzal sám náčelník od okrasného ptactva. Sám je určitě velký chovatel , ale prý pro změnu krve, což mě potěšilo. Když to teda shrnu, tak dnešní Soběslav supr. A co jsem koupil? Jednu černou kamzlu, samo klobásku i kafíčko a hurá domů. No a teď ty fotky bez komentáře. Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
no a zatím poslední
Ahoj Stando, tak já doufám, že toto nejsou poslední fotky. Máš to tam, jak říkají Němci, bunt. No, docela mě ty tečky nakřáply. (A pak že to není porcelán). Jenže já už se vidím jak po nich hážu koštětem až mi budou lízt v jahodách. Už takhle mi tu šumujou zd. sumatránky.
Na Soběslav ovšem už nějak nedosáhnu. Je to přeci jen kus cesty a půl dne času mimo moje miláčky. O to víc se těším na podzimní jihočeskou výstavu v Soběslavi, protože je to jedna z mála výstav, kde je na co koukat. A hlavně tam mám kamaráda, kterej mi pomohl s chovem, taky váží cestu až z Votic, J. Bubníka a jeho ostravačky. Což se taky tady v těch končinách nevidí. Takže "Sobík" je pro mne tak trochu i symbolický. Takže doufám, že se mi podaří na výstavu zajet.
Juraj Kafka
Ale notak Juro. Do Soběslavi je to od nás 60 km, což znamená slabá hodinka. Ráno to pochytam a v půl na sedum vyrážím. Tam jsem do devíti, protože to na pokochání, pokecání a i prožití několika chovatelských orgasmů stačí a hajdy domů.Doma pokrmím, potom v jedenáct do Kestřan do kostela, pak mrknu na politiku a v jednu na pohádku. No řekni, není to nádherná neděle? A všechno stihnu. Příští Soběslav můžeme jet klidně spolu. Jináč Honzu Bubníka znám už asi třicet let , protože kromě bagdet chová pražáky a od něj jsem letos přivezl po asi dvacetileté přestávce samce do chovu. Ty fotky sasexek jsem dal na moderku schválně, zda se někdo chytí. Nejde mi vůbec o kšeft, ale o to, aby se tu u nás tento přenádherný barevněkresebný ráz rozšířil. Nejde mi do hlavy, že jsem jediný v celé republice, kdo je chová. Jo a ten porcelán stále u nich hledám a stále marně. Voni Němci jsou asi nějak mimo, když ho tam vidí. A protože já jsem v Čechách, tak tam vidím stále ty tři barvy. Měj se a přemejšlej o tom. A eště něco. Sasexky nelítají a tak do jahod ani náhodou. Zdraví St. Toman
Trojanek

XXX.XXX.235.12
Dobrý den, pane Tomane.
Zdrobnělé susexky trojbarevné chová jeden kamarád v naší organizaci. Jak jsem rychle zjistil, má je pravděpodobně od Vás, ale ztratil číslo Vašeho telefonu. měl by zájem s Vámi hovořit, zda nemáte něco nepříbuzného. Prosím o zaslání telefonu na můj e-mail info@obec-vsestary.cz. Předám mu ho. Trojánek
Děkuji za ty fotečky trojbarvých. Jsou opravdu nádherné, líbili se mi na těch starších, méně kvalitních, fotkách, ale tady jsou parádní. Už se na ně moc těším Já o víkendu zas zaslechl, že někdo viděl někde na výstavě trojbarvé ve velké formě. Jinak uvidíme na podzim jestli se kamarádům podaří něco nepříbuzného sehnat v cizině, snad jo. Snad brzy na viděnou A.
Trojanek
napsal(a):
Dobrý den, pane Tomane.
Zdrobnělé susexky trojbarevné chová jeden kamarád v naší organizaci. Jak jsem rychle zjistil, má je pravděpodobně od Vás, ale ztratil číslo Vašeho telefonu. měl by zájem s Vámi hovořit, zda nemáte něco nepříbuzného. Prosím o zaslání telefonu na můj e-mail info@obec-vsestary.cz. Předám mu ho. Trojánek
Zdravím tel na mě je 603 240 687. Letos mám zatím docela dost kuřat a tak se rád s někým podělím, ale hlavně je třeba schánět cizí krev. Východní Německo, Polsko, Maďarsko atd. Zdraví St. Toman
chovatelpodluzi
napsal(a):
Teď sem si všiml, uvádíte i Polsko. Je to pouze příklad, nebo víte že by tam mohly být? Teď jsem tam zařizoval králíky, tak bych se kluků z Polska mohl zeptat. Třeba by se usmálo štěstí, zkusím to
Zdravím. Uvádím Polsko, protože si myslím, že by se tam v té veliké zemi mohl někdo najít, kdo tento ráz sasexek chová. Je to fakt složitý, ale musí člověk vytrvat. Díky za reakci. Zdraví St. Toman
Ty sasexky jsou nádherný slepičky.Také jsem je měl.Byly právě z Polska.Chovatel co mě je dal (strejda),ale bohužel umřel a tím to skončilo.Nemohli jsme sehnat jinou krev a zbytek vyřešila liška.Sice už je to skoro dva roky co se to stalo..Příští týden jedu do Polska na návštěvu a tak se tam zeptám.Byli tam ve vsi ještě dva chovatelé co je měli,ale jsou to dva roky a tak nevím jak na tom jsou.Takže pane Toman,až se vrátím dám vědět.Třeba se potkáme ve Strakonicích.Ruda
kostrata
napsal(a):
Ty sasexky jsou nádherný slepičky.Také jsem je měl.Byly právě z Polska.Chovatel co mě je dal (strejda),ale bohužel umřel a tím to skončilo.Nemohli jsme sehnat jinou krev a zbytek vyřešila liška.Sice už je to skoro dva roky co se to stalo..Příští týden jedu do Polska na návštěvu a tak se tam zeptám.Byli tam ve vsi ještě dva chovatelé co je měli,ale jsou to dva roky a tak nevím jak na tom jsou.Takže pane Toman,až se vrátím dám vědět.Třeba se potkáme ve Strakonicích.Ruda
Zdravím Rudu. Držím palce a už se těším. St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Uvádím Polsko, protože si myslím, že by se tam v té veliké zemi mohl někdo najít, kdo tento ráz sasexek chová. Je to fakt složitý, ale musí člověk vytrvat. Díky za reakci. Zdraví St. Toman
- OTEVŘETE SI POLSKÉ "allegro.onet"- drůbež a tam je najdete v nabídkách prodeje i s cenou! B.
Děkuji pane Autrata za ten Polský kontakt, jen se v něm moc neorientuji, tak jsem to nenašel. Ale zato jsem se vrhl na německé stránky. Našel jsem něco, co se tváří jako rodinná líheň čistokrevné drůbeže, mimo jiné mají nabídku námi hledaných zdr. sasexek trojbarevných, přičemž ceník uvádí plošnou cenu 1.20€ za násadové vejce, 2.20€ / ks netříděná kuřata, 7.50€ /ks starší tříděná kuřata a 7€ za roční chovné kusy. U některých mají omezení časové (chovné kusy pouze v dubnu, násada a netříděná kuřata leden - květen). Jinak nabízejí také dopravu a sídlí v Porýní-Vestfálsku kousek od Bielefeldu. Nevýhoda - už někdy v lednu hlásili na letošek vyprodána násada a netříděná kuřata. Zkusím to proklepnout písemně a případně sem sdělím další postřehy, pak by jsme se mohli i domluvit případně na společném postupu ADAM
Tak jsem vložil odkazy na tu německou líheň a německý klub SA na http://chovatelesasexky.webnode.cz/odkazy/. Doufám, že Vám pane Tomane nebude vadit, že jsem použil zde uvedené foto trojbarevných i na klubovém webu. K líhni. Pokud domluva dopadne dobře a byla by možnost dovést násadová vejce, tak by byla hloupost jezdit jen pro 100ks trojbarevných. Líheň má v nabídce z velkých forem - sasexky bílé kolumbijské, amroxky, araucany,australky, barneveldky, bielefeldky, maransky, hampšírky, forverky, velsumky, hamburčanky a vlašky ve třech barvách. ze zdrobnělých pak amroxky, barneveldky, bielefeldky, hampšírky, velsumky a trojbarevné sasexky. Zatím se poptám na všeobecné informace, ale pravděpodobně tam pojedeme pro násadu sasexek, které by jsme nalíhli pro klub. Byla by ale škoda nevyužít kapacitu auta, takže kdyby měl někdo případně zájem o násadová vajíčka z Německa, tak napište o jaké plemeno byste měli zájem a cca kolik ks. Na letošek hlásili vyprodáno už v lednu, tak by bylo lepší si to zamluvit dýl dopředu. Samozřejmě by jsme se pak domluvili více individuálně.
chovatelpodluzi
napsal(a):
Tak jsem vložil odkazy na tu německou líheň a německý klub SA na http://chovatelesasexky.webnode.cz/odkazy/. Doufám, že Vám pane Tomane nebude vadit, že jsem použil zde uvedené foto trojbarevných i na klubovém webu. K líhni. Pokud domluva dopadne dobře a byla by možnost dovést násadová vejce, tak by byla hloupost jezdit jen pro 100ks trojbarevných. Líheň má v nabídce z velkých forem - sasexky bílé kolumbijské, amroxky, araucany,australky, barneveldky, bielefeldky, maransky, hampšírky, forverky, velsumky, hamburčanky a vlašky ve třech barvách. ze zdrobnělých pak amroxky, barneveldky, bielefeldky, hampšírky, velsumky a trojbarevné sasexky. Zatím se poptám na všeobecné informace, ale pravděpodobně tam pojedeme pro násadu sasexek, které by jsme nalíhli pro klub. Byla by ale škoda nevyužít kapacitu auta, takže kdyby měl někdo případně zájem o násadová vajíčka z Německa, tak napište o jaké plemeno byste měli zájem a cca kolik ks. Na letošek hlásili vyprodáno už v lednu, tak by bylo lepší si to zamluvit dýl dopředu. Samozřejmě by jsme se pak domluvili více individuálně.
Zdravím. Díky za iniciativu i informaci. Bylo by dobře se sejít , jak říkáte individuálně a vše probrat. Jak začnou větší výstavy, tak se domluvíme a určitě se někde sejdeme a nebo když budu mít cestu na Moravu, tak se ozvu. Díky a zdravím St. Toman
jen na okraj....velké nelétají, obvykle, ale ta co se rozhodla, že bude kvočna a vyvedla tedy mladé, tak za nimi přes plot létá, nebo možná přeskakuje, protože vodí jako umanutá a to už mají přes kilo.
Ty trojbarevné jsou dost romantické, takové jako z ilustrací a navíc zdrobnělé.....těch by se snad lidi nebáli, protože mého kohouta světlé sasexky se bojí všichni členové rodiny, řemeslníci atp.
regina
napsal(a):
jen na okraj....velké nelétají, obvykle, ale ta co se rozhodla, že bude kvočna a vyvedla tedy mladé, tak za nimi přes plot létá, nebo možná přeskakuje, protože vodí jako umanutá a to už mají přes kilo.
Ty trojbarevné jsou dost romantické, takové jako z ilustrací a navíc zdrobnělé.....těch by se snad lidi nebáli, protože mého kohouta světlé sasexky se bojí všichni členové rodiny, řemeslníci atp.
Zdravím. To je nádherné přirovnání " romantické jako z pohádky". Je to ale fakt pravda. Já jim říkám, že jsou to živé drahokamy. Vždy, když mám čas si sednout na dvůr a oni se kolem procházejí po trávníku, tak jsem i po dlouhé době chovu stále v úžasu. Je to prostě bomba, ale nádherná. S tím lítáním to není vůbec problematické. Slepičky to jsou velice klidného temperamentu, ale ne na úkor shánčlivosti. Tak zatím asi tak. Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
Tak Vás opět po čase zdravím. Dnes je první neděle v měsíci a tak kam jinam se má správnej chovatel po ránu vypravit, když né do Soběslavi. Vzal jsem tam nějaká kuřata a morčata. Kuřata rousnejch trojbarevnejch ta byla za malou chvilku pryč. Nó, za malou chvilku, spíš za trochu větší, ale šla všechna. Měl jsem tam bílé zdrobnělé barnaveldky. Ty šly taky brzo, ale sasexky zdrobnělé trojbarevné, ty nikdo nechtěl. Nevím proč, ale chovatelé tyto slepičky asi neznají, protože se mi hodně lidí ptalo, co že to je za kuřata. Proto jsem se rozhodl, abych udělal nějakou reklamu tomuto nádhernému plemeni, že něco z fotek dám na moderku. Jo a dvě morčata si vzal sám náčelník od okrasného ptactva. Sám je určitě velký chovatel , ale prý pro změnu krve, což mě potěšilo. Když to teda shrnu, tak dnešní Soběslav supr. A co jsem koupil? Jednu černou kamzlu, samo klobásku i kafíčko a hurá domů. No a teď ty fotky bez komentáře. Zdraví St. Toman
Ty trojbarevné zdrobnělé sasexky se mi moc líbí, bylo by možno získat na Vás kontakt a případně v srpnu 2 slípky a kohoutka? Děkuji Jelínková mail: jkj@cbox.cz, tel 777 737645
joginger
napsal(a):
Ty trojbarevné zdrobnělé sasexky se mi moc líbí, bylo by možno získat na Vás kontakt a případně v srpnu 2 slípky a kohoutka? Děkuji Jelínková mail: jkj@cbox.cz, tel 777 737645
Zdravím. Kontakt je Stanislav Toman, Štětice 8, 398 11 Protivín. Štětice jsou asi 10 km od Písku směr Ražice. Tel 603 240 687. Kuřat mám nalíhnuto dost a když se nic nestane, tak se můžeme domluvit. Jsem rád za každého opravdového nového chovatele zdr. sasexek trojbarevných . Zdraví St. Toman
Paní regino, tady šlo o něco jiného. Od pupa v tom nebylo nic špatné. Jen se nepochopili. Pup má ve zvyku psát zkratkovitě, občas to jde těžko pochopit. Mám od něj asi 10 emailů, ze kterých vím tolik, co od jiných zájemců o trojbarevné sasexky z jednoho... Já to beru tak, že pup chtěl navrhnout, pro výraznější zviditelnění, zadat inzerát s fotografií na zdr. sasexky trojbarevné, aby se třeba našlo více zájemců. Na toto reagoval pan Toman ve smyslu a proč ? celkem běžnou a vtipnou variantou vocogou Chápu oba názory. Jinak jsem moc rád, že se tahle diskuze tak chytla, co sem se díval tak pokusy o SA diskuzi zatím většinou upadly v zapomnění. AH
Zdravím. Hlavně klídek .. Kuřata mám nalíhnuta, nakroužkována, ale ještě nepřebrána. Proto je zatím nikomu nenabízím. Ty co nebudou splňovat moji představu, tak skončí v "nechovu" a ty fešáky, bych strašně rád dal někomu, kdo je bude chovat a udržovat v čisté formě. Bohužel to zatím není moc snadné sehnat něco nepříbuzného. Takže proto je nedávám do inzerátu a stále jim dělám na moderce, nebo se alespoň snažím, reklamu. Tu reklamu nedělám pro finanční užitek, protože je v podstatě rozdávám, ale proto, aby se toto plemeno v tomto rázu , kresbě a barvě u nás rozmnožilo. Proto, když mi někdo řekne, že chce jednu a nebo dvě slepičky na dvorek, tak se mu to snažím rozmluvit. Doufám, že jsem to vysvětlil dobře a bude to i dobře pochopeno. Zdraví všechny St. Toman
díky a promiňte. Já bych brala ty do nechovu. Na chov si netroufám a mám ráda pěkné slepice a barevný dvorek. Velké sasexky jsou v sadu, tam opravdu zdobí a mám ještě prostor pro "barevný dvorek". Tam teď je jen jeden plivník (přeživší kuře australka ze skupinky udupané krocanem - už je pryč), párek divokých kachen se třemi mladými a 4 obstarožní hempšíry. A docela bych si ráda zkusila zdrobnělé.
chovatelpodluzi
napsal(a):
Zajímalo by mne jak je to s výběrem zvířat. Zda, když nalíhnu třeba 50kuřat, tak jich bude okolo 40 použitelných, nebo je to z 50 kuřat vyberu horko těžko 10 kousků? Na mém záměru si je pořídit to nic nezmění, jen případně vezmu z Německa víc vajíček na příští rok AH
Zdravím. Na tuto otázku je těžká odpověď. Záleží vždy na prošlechtěnosti daného chovu, odkud vajíčka pocházejí, dále na obtížnosti plemene. Já chovám zdr. sasexky trojbarevné, zdr. barnaveldky dvojlemové a bílé, antverpské vousáče a rousné trojbarevné. U všech kuřat začínám drápky. Ty jsou vidět hned po narození. Nesmí chybět. Dále potom je selekce na hřebínek, prsní kost, rovnost prstů a zobáku. Potom nastoupí selekce na barvu, kresbu a typ. To už jsou ale většinou kuřata nakroužkována a tak se často dostane nakroužkované zvíře do chovu nezkušeného, začínajícího chovatele, který si myslí, že kroužkované zvíře je zárukou kvality a potom může nastat i zklamání. Tak to je asi vše, kolem výběru zvířat do dalšího chovu a na výstavy. Zdraví St. Toman
Tomane, já se ti nedivím, že kvalitní kuřata jsou málo. Vloni jsem si pořídil 4 kuřátka zdrobnělé bielefeldky rodobarvé (dvě hnědoprsé a dvě stříbrné). Tak tři mají vadu (první stříbrná má na hlavě hnědé tečky, druhá stříbrná má uzší pírka a jedna hnědá je trošku menší a má kratší nožky), jen jedna (ta poslední hnědá) je asi vhodná do výstavy Ale všechny slepičky u nás mají na dožití, jejich vady mi nevadí
Také navíc hezky nesou
pup
To je to, na co nemám u slepic nervy. Koupíte hromádku kuřat u vystavujícího chovatele a pipláte. V mém případě pak hledáte tu jednu, která by odpovídala, a moje nekritické oko jásá, jak jsou krásný a všechny. A pak koukáte s otevřenou pusou na plato vajec a vejce nemají stejnou barvu. A některá jsou kropenatá. A jedna snáší úplně odlišnou barvu. Tak pro jistotu vytlučete a oddělíte ty starý a zjistíte, že to byly ty, co nesly stejnou barvu vajec. Co na to říct?
Mně to tolik nebere. Mám papírovou kočku, která se nepovedla. Je přesně jako zcela jiné plemeno, více méně původní, v Čechách velmi vzácné. No alespoň víme, z čeho to moderní plemeno namíchali.
Zdravím. To, že se kuřata vylíhnou jako kříženci, to je normální, když máte jako já větší chov a větší prostor. Já mám na jaře vše rozděleno podle plemen a když mám již plno, tak to zase pustím všechno dohromady. No a protože chovám samé malé plemeno a malé slepičky jsou špičkové kvočny a protože kohouta nepřesvědčím, že ty jeho jsou ty nejlepší, tak se vždycky najednou přinesou na dvůr nakřížená kuřata. Samo s čistokrevností nemají nic společného, ale jsou nádherná. Kolikrát si říkám, že by to mohl být impuls pro vyšlechtění "něčeho " jiného. Blbí je ale u Vás, když koupíte kuřata čistokrevná a oni se z nich potom vyklubají všelijací nečistokrevní jedinci a nebo jedinci , kteří nesplňují standart. Jak jsem již řekl v článku někde nahoře , všechna kuřata nejsou vždy supr. To by ani člověka - chovatele, nemohlo bavit, kdyby nemohl do toho dát svůj kumšt, svůj chovatelský cit a nemohl svým výběrem dané plemeno šlechtit. Každá drůbež je svým způsobem krásná, každá slepice nese vejce a vůbec nezáleží na tom, zda je čistokrevná a nebo kříženec, každá chce denně žrát a každá potřebuje posloužit a chovat se k ní jako k živé bytosti. Zdraví St. Toman
no jistě, ale přece jenom - na výstavě je kolekce krasavic a krasavců a stanovený standard je zákon, ale fakticky to čistokrevné není, dovedu si představit, co bylo přilito a mám své zkušenosti celoživotní praxe od psů a koček, i když tam to je více o umění pracovat s chemií, ale fakt mně vždycky nadzvedne, že nedám dohromady 10 vajec stejné barvy. Marně vysvětluji, že nesbírám na kšeft vejce po celé vesnici.
Zdravím Vás Regino, tak u hnědovaječných plemen je vždycky jistá variabilita s odstíny skořápek. Já mám slepice co snášejí bílá vejce a problém odpadá, naopak problém je při kontrole snesených vajec, kdy se od sebe špatně rozeznávají. Mám tu jednu australku která nese hnědá vejce a tak vím, že když je hnědé vajíčko, že snesla, a je to téměř denně, někdy jeden dva dny v týdnu vynechá.
Juraj Kafka
regina
napsal(a):
no jistě, ale přece jenom - na výstavě je kolekce krasavic a krasavců a stanovený standard je zákon, ale fakticky to čistokrevné není, dovedu si představit, co bylo přilito a mám své zkušenosti celoživotní praxe od psů a koček, i když tam to je více o umění pracovat s chemií, ale fakt mně vždycky nadzvedne, že nedám dohromady 10 vajec stejné barvy. Marně vysvětluji, že nesbírám na kšeft vejce po celé vesnici.
Zdravím. Já si myslím, že taková pěkná vošatka plná vajec s různou barvou skořápky je právě záruka , že jsou to vajíčka ze dvora a ne z nějakého vajaxu. I velikost vajíček je různá a je to hezký. Zdraví St. Toman
Pánové,
jak se to všechno zbláznilo do slepic........neměl byste někdo pro mně na základě loňské diskuse sasexky? Chtěla bych zdrobnělé, když tak i velké, na trzích už není vidět nic, co by mne bralo, kuřata si odchovám sama, ale nelíhnu, a u velkých sasexek mi schází kohout.....australka se mi utopila, když jsem byla v lázních, to je život......
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Já si myslím, že taková pěkná vošatka plná vajec s různou barvou skořápky je právě záruka , že jsou to vajíčka ze dvora a ne z nějakého vajaxu. I velikost vajíček je různá a je to hezký. Zdraví St. Toman
Stando, mě by spíš zajímaly výsledky, jak jsi naložil s oním kohoutkem kříženým rousná x z. sasexka tr.? Jestli už po něm něco máš nebos mu po čistém přínosu z Lipska vzal právo na život?
J. Kafka
Já bych doplnil o letošní hlášení z jižní Moravy... Holky začaly nést později než ostatní barevné rázy zdrobnělých SA, ale to nevadí. V první líhni bylo tuším 24 vajec a pak cca o deset víc. Výsledek jedu omrknout k Bayerům 6/5, tak Vám pak mohu podat i bližší zprávy a fotky. Pokud jde o nepříbuzného kohouta, bohužel pán od Welsu se mi neozval na email, a tak z Rakous při trhu nic nového nedojelo. Letos ale bude v Lipsku i dobrá příležitost pro nejen drůbežáře, tak snad. Ať se daří! AH
1 - tak takhle to začíná... i dnes ještě stále líheň běží v plném provozu nonstop
2 - poté jsou v dolíhni, i tam trojbarevných pořád je nějaká desítka...
3 - pohled dovnitř, paleta je pestrá - zdr SA trojbarevné, žluté kolumbie, stříbrno a měděněprsé, yokohamky, velsumky, češky, bílo-černé vlašky, ...
7 - skupina 15ks trojbarevných kuřátek s námi odcestovala k novému chovateli
8 - "bedna" do níž se umisťují kuřata z dolíhně, teď je zde ke 100ks kuřat, především Zdr. SA trojbarevných. Snad se z toho něco k slušné propagaci sasexek na CVMD v Hodoníně vybere.
9 - dorost se pak z "bedny" přesune do takovýchto výběhů. Protože trojbarevné začali snášet o něco později, tak jsou teď výběhy osazeny "jen" ostatními SA.
No a fotka kohouta se slípkama mi vložit nejde. Ale už tak toho bylo dost. Hodně úspěchů. No a snad se letos povede dovézt několik cizích kohoutků. Na výročce klubu Ččp mne totiž o ně požádal Laďa Heřman, který Vám je prý pane Toman nechával. Tak jsme se domluvili, že až po cizích kohoutech (na rok), aby ste si mohli spolupracovat i Vy dva blízko sebe.
Takhle se mají adoptovaná sasexsčí trojbarevná kuřátka u nás na kladensku
Dobrý den,
trojbarevné jsou k mání v ČR nejspíš pouze jen jako zdrobnělé. Před měsícem měl předseda klubu přes 100kuřat tohoto rázu. Určitě bude hodně z nich k mání na CVMD v Hodoníně 8-9/9. Pokud se Vám však nechce čekat, napište přímo příteli Bayerovi na email. Kontakt je na klubovém webu. AH
chovatelpodluzi
napsal(a):
Dobrý den,
trojbarevné jsou k mání v ČR nejspíš pouze jen jako zdrobnělé. Před měsícem měl předseda klubu přes 100kuřat tohoto rázu. Určitě bude hodně z nich k mání na CVMD v Hodoníně 8-9/9. Pokud se Vám však nechce čekat, napište přímo příteli Bayerovi na email. Kontakt je na klubovém webu. AH
Zdravím Aleši. Tak čtu, že se chov asi podařil. Sehnali jste jinýho kohouta a nebo je to po tom co jsem vám dal? Já mám asi 50 kuřátek, které jsou po tom kohoutovi z Lipska. Ještě jsem nechal odpojímat slepice tím křížencem s rousnýma a po něm se mi vylíhlo asi 12 kuřat. Nějaké mají malinké rousky-kalhotky a nějaké jsou bez rousů. Jsem na to velice zvědavej. Pozdravuj př. Bayera a zdraví všechny na Moravě. St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím Aleši. Tak čtu, že se chov asi podařil. Sehnali jste jinýho kohouta a nebo je to po tom co jsem vám dal? Já mám asi 50 kuřátek, které jsou po tom kohoutovi z Lipska. Ještě jsem nechal odpojímat slepice tím křížencem s rousnýma a po něm se mi vylíhlo asi 12 kuřat. Nějaké mají malinké rousky-kalhotky a nějaké jsou bez rousů. Jsem na to velice zvědavej. Pozdravuj př. Bayera a zdraví všechny na Moravě. St. Toman
Ano, trojbarevné se velmi daří. Jsou nádherné. Už si je od Bayerů odváželi asi 2 nebo tři chovatelé tady z okolí, většinou 10-20 kuřátek. A i oni, co jsem slyšel, jsou spokojeni. Z poznatků - ze zdrobnělých SA, které jsou u Bayerů, jsou to největší kvočny. Bylo mi řečeno, že letos kvočely slepičky trojbarevných snad sedmkrát.
Pokud jde o kohouta, tak vaříme z toho co jsme od Vás dovezli. Nákup ve Welsu nevyšel, tamní chovatel nekomunikoval, takže nebylo zbytí. Teď mi pan Bayer přeposlal korespondenci s chovatelem ze Severních Čech, který má zdr. červený i žlutý kolumbie díky spolupráci s místopředsedou německého klubu SA. A tento pán z Liberecka přijal členství v Klubu, nabídl spolupráci a tlumočil přání naší návštěvy na Německé speciálce. Tak uvidíme, třeba mimo Lipsko bude letos i další výstava, kam bychom mohli jet ve skupině a pořídit krev. Chtělo by to aspoň tři kohouty
Tak to Vám moc gratuluji, snad bude něco z těch hladkonohých vhodné do chovu, ono asi ani v té cizině té krve nebude nekonečně, takže to osvěžení je vítané tak, jako tak. Pozdravy vyřídím, mějte se fajn, a kdyby ste se viděl s Vláďou H. pozdravujte, snad se ta krev podaří a bude si je moc taky zpátky pořídit. Ve sklépku mi tu říkal, že by je zas chtěl když je doma líhne AH
Po viacročnom úsilí mám teraz 1.5 hejno veľkých sasexsiek trojfarebných (porcelánových)
Kohúta som doviezol z Nemecka a sliepočky som vyliahol z importovaných holandských vajec