Zdravím chovatele ruánek a těch zkušenějších bych se ráda zeptala. Mám 10 kachen ruánských ( svůj odchov ) z toho 8 kačerů. Dva jsou tmaví a šest jich má o hodně světlejší zbarvení. I když nejsou ještě přepeření, myslím že stejně budou odlišně zabarvení a teď kteří z nich budou standartní barvy ? Ruánky se mi nalíhli poprvé, nemám s tímto žádné zkušenosti a jsem netrpělivá.
tady zasílám ta fota těch světlých ruánských kachen,jsou to fotky z výstavy:
Saské to nejsou určitě, protože mám jenom ruánské a pižmovky, ale pižmák je nepojímal, chodili zvlášť. Mezi chovnými je však jedna světlá, takže potomstvo bude zřejmě po ní.
Standartní jsou obě barvy, nebo jen ta tmavá. někdo mi říkal, že ty světlé se vyřazují z chovu.
Foto chovných kačen.
Tak tady na téhle fotce je to zřetelnější. Jedna kachna je světlá a dvě tmavé. A co kačer ? Je standartního zbarvení, nebo také světlý ? Díky.
Jejich mladé si nechávám až do dospělosti a přepeření. Potom nafotím a uvidíme jak se vybarví. Jsem jen trochu nedočkavá, ještě když jsou mezi nimi dva rozlišné odstíny už v mládí
mysak
napsal(a):
Dobrý den, přiklonil bych se k názoru Jonyho, tedy, že jde o ruánské světlé, které nemají takový kýl jako ty tmavší. Stačí se podívat do vzorníku.Juraj Kafka
Tak jsem se podíval do vzorniku,a nemůžu souhlasit.Ano,kachny ruánske jsou ve dvou barevných rázech - divoké ( to jsou ty tmavé) a modře divoké ( viděl jsem loní v Hodonině). Jsou ve vzorníku i kachny ruánské světlé ve zbarvení světlé divokém ale to je uplně jiné plemeno - daleko vyžší hmotnost,úplně jiný tvar a nesení trupu a plno jiných odlišnosti.Zatím jsem se ještě s nimi v republice nesetkal,ale to neznamená,že tu nejsou.Jen doufám,že je někdo nezačne nebo už nezačal " montovat " do kachen ruánskych.
rybka
napsal(a):
Saské to nejsou určitě, protože mám jenom ruánské a pižmovky, ale pižmák je nepojímal, chodili zvlášť. Mezi chovnými je však jedna světlá, takže potomstvo bude zřejmě po ní.
Standartní jsou obě barvy, nebo jen ta tmavá. někdo mi říkal, že ty světlé se vyřazují z chovu.
Foto chovných kačen.
Prosím fotku kačera z boku,asi taky není v " divokém " zbarvení.
Také bych se přiklonil k názoru,že kačer není přírodního zbarvení,ale toho světlého.Toho přírodního Vám posílám tady na fotografii.
Zdravím Rozano ( zřejmě z Meziny ) Tuším, že v pozadí jsou pižmovky z Razové, nebo se mýlím ?
Jinak ti světlí kačeři se krásnš vybarvili a je to myslím klasika. Foto je víc jak měsíc staré, teď už jsou to chlapáci
rybka
napsal(a):
Zdravím Rozano ( zřejmě z Meziny ) Tuším, že v pozadí jsou pižmovky z Razové, nebo se mýlím ?
Jinak ti světlí kačeři se krásnš vybarvili a je to myslím klasika. Foto je víc jak měsíc staré, teď už jsou to chlapáci
tak tak kačenky jsou z Razové Kačerci se mi po neůspěšném líhnutí vylíhli pouze tito dva a pochází z Ekostatku Vlkaneč
jinak více foto mám http://rozana.rajce.idnes.cz/Drubez/
Chtěl bych je nechat aby mi společně nadělali na jaře radost z malýma kačenkama ( mulardi ) Tak snad to klapne