Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2011 16:16
sikáček

XXX.XXX.103.76

Měl bych takový hloupý dotaz, letos jsem začal chovat drůbež na užitek, koupil jsem si v pojízdném koncentráku( jinak to nazvat nemohu) 6 ks kuřic a jednoho(snad) kohouta + 4 mulardy na porážku. Toto bude můj první chovatelský rok a potom bych chtěl přejít na čistokrevná plemena + mám na srpen objednaný chovný kmen pižmovek. Můj dotaz je následující, mám mít 2 "bílé" slepice na snášku hybridky + jednoho bílého (snad) kohouta, ale zdá se mi že jsou to snad všechno slepice jelikož to nepoznám( zatím), vím dotaz je to hloupý ale je to tak. Jsem si u jedné bílé jistý že je to slepice ale pak mám jednu a jednoho údajného kohouta co si myslím, že je slepice a nebo jsou to oba kusy kohouti. Můžete mi dle fotek poradit, abych kdybych neměl kohouta mohl popřípadě dokoupit u chovatele? Velice Vám děkuji za radu a omlouvám seza tento hloupý dotaz:-). Fotky těch kusů na posouzení viz. níže.

6.7.2011 16:18
sikáček

XXX.XXX.103.76

+ podotknu že ten kohout co mi dávali z jiné klece měl myslím, hřebínek přepadnutý na stranu..prostě mu nestál:)

7.7.2011 15:17
lavacca

XXX.XXX.1.3

Máte to 2 slípky. Kohout by měl v tomto věku o kus větší hřeben, pořádný ocas (min. by bylo vidět, že se mu dělá), silnější nohy a ostruhy.

Některé slepice mají tak velký hřeben, že jim padá přes 1 oko, běžné je to např. u vlašek. :-)

7.7.2011 15:43
sikáček

XXX.XXX.103.76

Hmm...no to moc nadšený nejsem, ale co se dalo také čekat když jsem poprvé nakupoval v pojízdné drůbežárně že?
Tak holt koupím kohouta, jelikož se mi líbí a předpokládám, že bude dělat i pořádek mezi slepicemi a koneckonců kdyby byly kuřátka tak by to taky nebylo špatné.

Tak jsem holt naletěl co se dá dělat....ale jinak velice děkuji:(

7.7.2011 18:38
lavacca

XXX.XXX.1.3

sikáček napsal(a):
Hmm...no to moc nadšený nejsem, ale co se dalo také čekat když jsem poprvé nakupoval v pojízdné drůbežárně že?
Tak holt koupím kohouta, jelikož se mi líbí a předpokládám, že bude dělat i pořádek mezi slepicemi a koneckonců kdyby byly kuřátka tak by to taky nebylo špatné.

Tak jsem holt naletěl co se dá dělat....ale jinak velice děkuji:(

Jen tak pro úplnost - málokterá pojízdná prodejna vůbec kohouty prodává. Vlastně jsem o takové ještě neslyšela. Všechny prodávají kuřice (tj. slípky před snáškou), ale kohouti se obvykle už jako malí likvidují (zkrmují). Popř. si i nějaké nechají do vlastního chovu, ale ven málokdy nějaký "pronikne".

8.7.2011 05:52
m.l.

XXX.XXX.209.24

Dobrý den, také si myslím, že to jsou slepice. U takto starého kohouta by jste viděl sedlový závěs, to znamená, že na zádech u ocasu kohouta roste špičaté, delší peří, zatím co slepice má peří po celém těle na koncích zakulacené.Mimo krčního závěsu, ten mají oba. Platí to u většiny plemen a začíná růst ještě dřív než ostruhy a někdy i než hřebínek. Neplatí to u Sebritek, Hedvábniček, kadeřavých. Pokud ještě u některých plemen, prosím nekamenujte mě.

11.7.2011 18:28
sikáček

XXX.XXX.247.152

Dal jsem na Vaše rady a pořídil jsem od sousedky kohoutka vlašky rudobarvé šedoprsté. Kohoutek je mladý a slepice ho strašně terorizujísmajlík, snad se to časem zlepší, docela nám lítá tak jsme mu přistřihly křídla, ale stejně létá holomek jeden. Velice Vám děkuji za odpovědi, asi to opravdu všechno budou slepice, co myslíte ty bílé? mě přijdou dle atlasu a internetu jako leghornky, je to možné že by je v pojízdné prodejně prodávali?

11.7.2011 19:51
janahol

XXX.XXX.60.169

Dobrý den, jsem sice začátečník, ale chci poradit k tomu střihání křídel. Bylo mi řečeno, že mám přistřihnout jen jedno křídlo, pak nemají rovnováhu a už nikam neuletí.:-) Já tedy naštěstí střihat nemusela, slepičky strašně rychle vyrostly a teď už jsou tak těžké, že 1,5m plot prostě nedají, ale taky občas lítají po výběhu jak splašené:-)) Jinak jsem nakupovala také z pojízdné prodejny a jsem spokojená. Tahle firma nabízí kohouty (Kavapo) a tuším že chtěli 200kč za kus. Tak ať se daří. Jana

11.7.2011 20:09
sikáček

XXX.XXX.247.152

NO já nakupoval u firmy Gallus extra. Kohoutovi jsem zastříhl obě křídla, ale metrový plot překoná, snad zesílí a ztěžkne aby nelítal:)...ale slepice to nepřeletí ty už jsou těžké. Já jsem kupoval jednoho "kohouta" a dali mi slepici, no ještě že sousedka měla přemíru kohoutů( z 30 kuřat 20 kohoutků:D)

11.7.2011 22:28
marysh

XXX.XXX.146.76

sikáček napsal(a):
Dal jsem na Vaše rady a pořídil jsem od sousedky kohoutka vlašky rudobarvé šedoprsté. Kohoutek je mladý a slepice ho strašně terorizujísmajlík, snad se to časem zlepší, docela nám lítá tak jsme mu přistřihly křídla, ale stejně létá holomek jeden. Velice Vám děkuji za odpovědi, asi to opravdu všechno budou slepice, co myslíte ty bílé? mě přijdou dle atlasu a internetu jako leghornky, je to možné že by je v pojízdné prodejně prodávali?

To jsme všichni rádí,že máme noveho chovatele,ať se moc daři. Jen tak na okraj - kohoutek je " vlaška rodobarva šedoprsa " rodobarva jako že se kuřátka RODI v BARVĚ podle pohlavi ( kohoutci světlejší a s méně výraznou divokou krezbou).Nevěřte tomu,že koupíte z auta čisté leghornky,ty jsou poslední dobou dost vzácne a k sehnání opravdu jen u chovatelů.:-)

11.7.2011 22:32
lavacca

XXX.XXX.1.3

sikáček napsal(a):
NO já nakupoval u firmy Gallus extra. Kohoutovi jsem zastříhl obě křídla, ale metrový plot překoná, snad zesílí a ztěžkne aby nelítal:)...ale slepice to nepřeletí ty už jsou těžké. Já jsem kupoval jednoho "kohouta" a dali mi slepici, no ještě že sousedka měla přemíru kohoutů( z 30 kuřat 20 kohoutků:D)

Přesně jak píše Jana, chce to ostříhat jen 1 křídlo (nemá pak rovnováhu). I když u nás nestříháme ani to a ač máme vlašky všude profláknuté právě přelétáváním, u nás jsou to holky hodný.

On se teď bude holek trochu bát (už jen dík barvě jim bude podezřelý), ale spraví se to. :-)

11.7.2011 23:30
m.l.

XXX.XXX.209.24

Dobrý den, v prodejnách zaručeně není na prodej čistokrevná drůbež. K vyšlechtění hybridu s bílou skořápkou byly použité Lenghornky, ovšem výsledný hybrid je většinou čtyřliniový. Pokud chcete vědět víc, zadejte si do vyhledávače - nosný hybrid s bílou skořápkou. Jestli "ukecám" vnuky tak sem dám foto Lenghornek, nějaké sem líhla známému a nechala sem si jich několik na výstavy.

12.7.2011 14:53
sikáček

XXX.XXX.247.152

No samozřejmě, že jsem nepočítal že v prodejnách koupím čisté plemeno, ale jsou to moje první slepice v životě. Potom bych chtěl přestoupit na čistokrevná plemena, asi buď vlašky nebo nějaké těžké plemeno. No já mu tedy více zastříhnu jedno křídlo, jelikož opravdu léta hodně, skoro každé ráno ho naháním po zahradě, když přelítne z výběhu:-)

12.10.2012 11:58
lukas333666

XXX.XXX.185.57

lavacca napsal(a):
Jen tak pro úplnost - málokterá pojízdná prodejna vůbec kohouty prodává. Vlastně jsem o takové ještě neslyšela. Všechny prodávají kuřice (tj. slípky před snáškou), ale kohouti se obvykle už jako malí likvidují (zkrmují). Popř. si i nějaké nechají do vlastního chovu, ale ven málokdy nějaký "pronikne".

kavapo kdysi prodávalo u nás starý bílý a kropenatý kohouty prej 2 roky starý... jinak u každé jsem viděl kohouty jak u vopa tak kavapo... stejně není nad čistokrevnou drůbež :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík