Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2011 08:09
aazalka

XXX.XXX.219.237

Prosím zkušenější o radu. Před 26 dny se nám nalíhlo 29 kuřátek- 23 z 30 vajec v líhni a 6 z 8 vajec pod kvočnou. Všechna se vyklubala sama, v průběhu jednoho dne. Vodí je 2 kvočny. Prvních pár dnů i hezky prospívala. Pak jsem začala ráno v hnízdě nacházet mrtvolky. Zdánlivě bez příčiny. Začala jsem léčbou kokcidiózy - BAYCOXem. Nepomohl. Přidala jsem antibiotika. Bez výsledku. Změna antibiotik - rovněž bez výsledku. Pokud jsem jeden den mrtvolku nenašla, byly následují den aspoň 2. Nicméně vývoj přežívajících jako by se zastavil. Krmím K1, kukuřičným šrotem s vařenými vajíčky, krájenými kopřivami. Kuřátka mohou v pěkném počasí ven. Kvočny se vzorně starají, i když dnes už jen o 3 kuřata. Ta v měsíci vypadají na týden... Průjem nemají, jsou čilá, běhají, sbírají červíky. Jen mám strach kdy spustí křídla a odejdou...
Včerejší uhynulé (v jakoby tetanické křeči - natažené nožky, hlavička až na páteři - umřelo mi v ruce) jsem podrobila "soudní pitvě" s překvapivým výsledkem. Absolutně čisté vnitřnosti, obrovský žaludek, který zabíral téměř celý hrudník, a nevstřebaný žloutkový váček. Kde je chyba? Jinak po stejném rodičovském hejnu mám už 3měsíční a 2měsíční kuřata. Nejstarší ukázková, ta mladší trochu slabší (po kokcidióze- úspěšně přeléčené).

13.7.2011 11:00
aazalka

XXX.XXX.219.237

Opravdu jste se s ničím podobným nikdo nesetkali a neumíte mi poradit?

13.7.2011 13:11
kyšák

XXX.XXX.124.5

Zkuste Streptonamid. U mě vždycky zabral. smajlík

13.7.2011 14:32
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Já bych se ale okamžitě obrátil na veterináře!!smajlík

13.7.2011 14:45
aazalka

XXX.XXX.219.237

chovatel.slepic napsal(a):
Já bych se ale okamžitě obrátil na veterináře!!smajlík

Zkusila jsem to. Nevěděl...

15.7.2011 15:13
matus111

XXX.XXX.45.249

je smutny ze clovek ako vy se tak pekne stara o zviratka ( to jsem si z textu vydedukoval ze maji nadstandardni podminky) a pak se mu matka priroda takhle odvdeci ja to poznam sam na sobe a s tim veterinarem si nedelejte velkou hlavu ze vam neporadil, protoze to jsou jenom lide zamnereni jenom jednou cestou a to jsou psy a kocky, neznaji nemoci drubeze a jinych hospodarskych zvirat. Zkuste hledat na internetu dal a nejen tady, nebo si kopte nejake knihy o nemocich drubeze a kdyby ste natrafila na neco podobny a nejste si jista protoze vecsina znaku se sice s touhle chorobou zhoduje a pak zas se najde nejaky znak ktery se nezhoduje, tak nezoufejte, klidne to ta choroba bejt muze, vzhledem na to ze kazde zvire ma jinak reagujici organizmus na nemoci, vse co najdete v knize se nemusi hnedka shodovat s tem co vidite na svejch zviratech, myslim si ze tady jde o pripad latentniho( skryteho ) stadia choroby, ktery muze byt zapricinen tim ze se o zviratka hezky starate maji dostatek vitaminu zivin energie tak se to na jejich zevnejsku nerojevuje, jestlize by kuratka byly jenom pod lampou, zivili by se jenom srotem, tak by mozna mneli i vnejsi priznaky ako je malatnost, hubnuti... Ani ja sem se s touhle chorobou jeste nesetkal, tak si nedovolim 100 procentne rici co to muze bejt ale myslim si ze pujde o nejakou virusoovou infekci postihujici kurata do urcitiho veku anebo to bude nadorove choreni, kdyby vam nahodou umrelo jeste nejaky kuratko nadelejte vice fotek z pitvy a dejte je sem mozna pomuzu ale nemuzu nic slibovat. Timto textem jsem chtel rict aby ste se nevzdavala a hledala na internetu a v literature dal i kdyz to ted z pocatku vypada jako nevaresitelny pripad urcite se jedou najede odpoved,

16.7.2011 12:37
m.l.

XXX.XXX.209.24

Dobrý den, škoda že nevíte jestli nevstřebaný žloutek byl jen u toho jednoho kuřete a jestli měla kuřata po vylíhnutí uzavřené pupky. Protože pokud se jim žloutek do 2 dnů nevstřebal (proto se mohou jednodenní kuřata bez problému posílat) mohl by to být důvod k úhynu kuřat i ve 3 týdnech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík