Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2011 17:34
janahol

XXX.XXX.60.169

Dobrý den, prosím poraďte mi jako začátečníkovi, kdy rostou kohoutům ostruhy? Dostala jsem od známého mladého kohoutka, nyní asi 4měsíce starý, s tím že je to vlašák stříbrokrký a nemá ostruhy. Narostou mu ještě a kdy? A pak se ještě zeptám v jakém věku začínají kohouti kokrhat? :-)
Jinak se kohout ze začátku bál našich slepic a oni ho pěkně proháněli, ale teď už na ně začíná vyskakovat, i když pojímat je ještě pořádně neumí, ale to snad přijde s věkem smajlík Díky Jana

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2011 18:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj hedvábník začal kokrhat asi ve 4 měsících. M.

12.7.2011 19:53
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Nejsem až takoví odborník ale kohoutovi začnou růst kolem 5-6 měsíce kokrhat kolem 4-5měsíce možná i dýl a pojímat mě začal v 5 měsících.:-)

12.7.2011 20:50
blade

XXX.XXX.74.107

smajlíkTak to je zajímavé,mě už kokrhá 7.týdení vlašák (koroptví),ještě to musí tochu vyladit:-)),ale pokaždé odpovídá na kokrhání svého otce.smajlíkostruhy ,ty se začínají objevovat kolem 5.-6.měsíce.

12.7.2011 20:55
janahol

XXX.XXX.60.169

No ten náš se naučil krásně kdákat smajlík přesně jak slepice co právě snesla vajíčko, ale od sousedů slyší kokrhat jiného kohouta, tak snad mu to dojde, že má taky kokrhat smajlík Ten co jsme měli před tím kokrhal krásně a krásně slepicím "zpíval" ale byl agresivní, tak nakonec skončil v papiňáku.:-) jana

12.7.2011 22:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

Ostruhy začínají opravdu růst až kolem 5.měsíce. Kokrhat nám začínají cca 2 měsíční kohoutci (i když se najde i takový, co kokrhá už v měsíci, ale to je spíš výjimka). Navíc ze začátku jsou to spíš skřeky než kokrhání. :-)

13.7.2011 10:03
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Já mám teď dva měsíce a jeden týden starýho kohoutka a ten ještě nekokrhá.Je to zdr.Brahmanka:-)

13.7.2011 16:19
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

Je normální, že kohout kdáká - znamená, že je to poplach o nebezpečí. Kohout hlídá, když uvidí něco nebezpečného, tak dává poplach, aby slepice si dávají pozor, aby byly připraveny třeba útěk, nebo shovat se pod křoví smajlík Já chovám slepic mnoho let a pořád nechápu, proč slepice po opuštění hnízd kdáká smajlík
pup

13.7.2011 18:57
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Asi se lekla co z ni vypadlo smajlík:-):-))

13.7.2011 19:39
ladd

XXX.XXX.144.13

Divocí kurové žijí v pralesích, v ne moc přehledném terénu. Slepice po snesení vejce kdáká proto, aby po opuštění hnízda našla zbytek hejna, kohout ji kdákáním odpovídá. /U divokých kurů to kdákání kvůli predátorům asi nebude tak intenzivní ani asi nezačne kdákat hned u hnízda./
Pokud slepice chce snést vejce a teprve hnízdo hledá vydává něco jako krá kra krakra, krá kra krakra. Dělají to hlavně slepice které si ještě nanavykly nést v kukaních. Kohout slepici někdy s hledáním hnízda pomáhá, prozkomávají přitom všechny možné kouty a křoviny. Proto občas načapete kohouta ve snáškovém hnízdě. Vydává u toho takové tiché kručení.
Pokud kohout a slepice hlásí nebezpečí ze vzduchu vydávají zvuk krrrr,krrrr. Nebezpečí na zemi je tázavé kokokoko. Vyplašené hejno, pokud je někdo nebo něco honí pak už zase klasicky kdáká.
Když už slepici/kohouta něco nebo někdo odloví /a nese ji ke špalku/ je to kráá kráá.
Ztracené kuře dělá hlasité pja, pja ,pja.
Někdo by možná ty zvuky popsal jinak, možná si to ale nějaký začátečník v chovu rád přečetl .

Někteří kohoutci lehkých plemen někdy začínají kokrhat v časném mládí, jak píše Zuzka F. Při přenesení kohoutka do nového hejna, kde je dočasně na nejnižšším stupni hiererchie se může doba začátku kokrhání pozdržet.

13.7.2011 22:00
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

ladd, jééé, hezky píšeš! :-) Ano, mám zkušenost, jak kohout pomáhal slepicím - našel hnízdo na slámě a ukázal slepicím, že mají sednout v hnízdě smajlík
Já bych řekl, že při nebezpečí ze vzduchu "krrrrrrrr" umí jen u kohouta. Slepice volá tiše kokokoko.
Ještě si pamatuji dobře - jedna slepička seděla v hnízdě, druhá chtěla sednout tam, kde sedí první. Ale to nemohla, protože první byla silnější než druhá. Tak druhá čekala a šla okolo. Když první už začala kdákat, tak druhá běžela rychleji do hnízd sednout smajlík A ještě - když slepice po opuštění hnízd kdákala, tak kohout okamžitě běžel k kdákajícím slepicím a začal taky kdákat. Slepice kdáká, tak kohout kdákal - střídání kdákání smajlík Když přestala slepice kdákat, tak kohout taky přestal smajlík
pup

15.7.2011 15:41
matus111

XXX.XXX.45.249

janahol napsal(a):
Dobrý den, prosím poraďte mi jako začátečníkovi, kdy rostou kohoutům ostruhy? Dostala jsem od známého mladého kohoutka, nyní asi 4měsíce starý, s tím že je to vlašák stříbrokrký a nemá ostruhy. Narostou mu ještě a kdy? A pak se ještě zeptám v jakém věku začínají kohouti kokrhat? :-)
Jinak se kohout ze začátku bál našich slepic a oni ho pěkně proháněli, ale teď už na ně začíná vyskakovat, i když pojímat je ještě pořádně neumí, ale to snad přijde s věkem smajlík Díky Jana

kohout ve vecsine pripadech zacina kokrhat v 4 mesicech a ostruhy mu rostou od 6 mesice do tretiho roku zivota prcemz uz v druhem roku jsou skoro vyvinuty

10.1.2012 13:49
xjosefx

XXX.XXX.64.228

Chtěl bych se optat, můžou se skřípat ostruhy kohoutům aby nezraňovali slepice .

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.66

xjosefx napsal(a):
Chtěl bych se optat, můžou se skřípat ostruhy kohoutům aby nezraňovali slepice .

Ano možu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík