Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2011 12:00
lachtan

XXX.XXX.76.209

Kúpil som pár husi tulúzkej. Neviem či má zachovaný pud kvokavosti a koľko vajec asi znesie.Nebude potrebné liahnutie v liahni? Tu naokolo nikto niečo také nechová a má niekto nejaké skúsenosti budem rád keď mi odpíše.
Ďakujem

16.7.2011 13:23
m.l.

XXX.XXX.209.24

Dobý den, sama tyto husy nechovám i když se mi velice líbí, a tak mohu napsat jen co o nich vím od svých známých. Aby byla vysoká oplozenost udělali jim rybníček, říkají že jim snese kolem 20ti vajec i když každá husa je jiná. Spolehlivá kvočna to prý není. Pokud je ochotná sedět, tak to dělají tak, že jí nechají jen pár vajíček, ostatní líhnou v líhni a pak jí housata co neprodají přidají. Taky jsem jim jednou líhla pod pižmovkou.

16.7.2011 16:44
lachtan

XXX.XXX.76.209

Neviete akú má znášku či dva alebo raz do roka?

16.7.2011 17:00
m.l.

XXX.XXX.209.24

To nevím, ale mohu se Vám zítra zeptat, pokud Vám nikdo neodpoví.

16.7.2011 17:36
lachtan

XXX.XXX.76.209

Budte taká dobrá a spítajte sa všetky informácie ma potešia.Ja som k nim dal 6 týždňové húsatá husi rýnskej, dovtedy boli husi také apatické len nažrať a späť do chlievca ale zmena prospela gunár vyvádza všetky a sypí aj domňa a ochraňuje ich, len do potoka sa im veľmi nechce.
Ďakujem a teším sa na ďalšie informácie ak budete taká dobrá.

16.7.2011 21:21
m.l.

XXX.XXX.209.24

Dobrý večer, tak prý snáší jen v jednom cyklu, ale jestli chcete mít informace od chovatelů z klubu vodní drůbeže tak zadejte www klub chovatelů vodní drůbeže a tam najdete jména s plemeny co chovají i jejich mejlovou adresu a taky popis tulůzké husy. Přeji hodně štěstí v dalším chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík