seděla vám někomu perlička je schopná vysedět prličata a vychovat je mně nanesla v kopřivách a pak tam zasedla sedí už asi 10 dní tak sem zvědavej jak to dopadne mám strach s lišek aby jí neodnesli
Dobrý den, kuny a lišky jsou problém pokud je tam máte je riziko že ji vyčmuchají a hnízdo vyplení, jestli může létat tak se sama zachrání. Mě se stalo totéž seděla v trávě na louce za chalupou ale byl neskutečný problém ji pak s kuřaty nějak dostat do klece. Rozutekly se mi do trávy a nešlo dělat nic jiného než ji tam nechat a nosit ji tam krmení. Ale byla úspěšná vylíhly se ji 4 a odvodila do dospělostí 3 :-). Byly však divoké jak blázen podařilo se mi je chytit až na podzim kdy sem je naučil do voliéry na krmení .
Dobrý den. Mně vloni perlička mimo výběh vyseděla 17 perličat. Chopdila se domů napít a nakrmit tak jedenkrát za 4 dny. I s jednodenními perličaty přišla domů. Měl jsem ji jeden den zavřenou, ale rodina ji z nerozumu vypustila. Protože jsem se pozdě vrátil se schůze, už jsem je za tmy nechytal. Všechna perličata byla ve výběhu večer pod perlákem, jen nožičky jim koukaly. Bohužel ráno nebylo ani jedno. Asi je přes noc vychytal potkan. Nakonec se ztratila i ta perlička. Troj.