To máte takhle odchovnu plnou zlatého faktoru?:-D
Příteli, máte nádherný zvířata a Vaše práce by měla být ohodnocena. Doufám, že to konečně pochopí konzumenti. Vychovat předšlechtěná já nevim třeba kalimera je hračka, ale sehnat nepříbuzná zvířata, sestavit kmen aby se zvířata k s sobě hodila, aby pak byl výsledek takový jaký je, nachovat a nakrmit množství v té pestrosti plemen a k tomu všemu umět z toho množství vybrat zase zvířata odpovídající plemeni, aby to mohl třeba někdo další použít dál a ten dotyčný někdo mohl si říct, že ještě je kde plemeno brát, a tím pádem, že plemeno žije, že existuje - to je práce neocenitelná. Bohužel. Vděkem takovému pracovitému chovateli je často "ty vejce od vás byly čistý" a nebo "ty kuřata jsou pěkní kříženci" a nebo nanejvýš dostane jeden malý pohárek na výstavě. A jede se domů.
Skutečnou hodnotu je třeba vidět jinde a tou je šance vidět tato plemena ještě dnes v době drůbežářských koncernů, které zaplavili naše dvorky uniformními továrničkami na vejce, v době pohodlnosti konzumního života, kdy se říká že všechno, máme-li prostředky, můžeme mít. Myslím si však, že nebýt lidí jako je př. Ferjenčík, tak bychom všechno neměli. I když se to týká jen pitomé drůbeže. Mohli bychom klidně zavítat do jiných oborů.
Tak jako se obecně úspěchy nepřejou, já Vám pane Ferjenčík přeju, abyste zvířata, která nepotřebujete do dalšího svého chovu, šikovně prodal, aby byla taky nějaká satisfakce. A ať se Vám daří vše dochovat bez zdravotních, osrstěných a opeřených problémů(případně některých dvojnohých problémů) a ať Vám slouží zdraví, protože bez toho zdraví nelze skákat kolem té havěti.
Juraj Kafka
Juraj,
ďakujem za slová uznania. Od Teba je to viac ako pohár, či čestná cena na národnej výstave.
Peter Ferjenčík
Čítam všetky Vaše príspevky .... Obdivujem vašu zapálenosť pre chov a energiu, ktorú do toho vkladáte. To nieje len ísť niekam za roh a kúpiť Issa Brown..... som niekde ohľadom nejakých husí čítal ako sa ich snažíte získať z Ruska a pod. Klobúk dole pred Vami. Prajem veľa šťastia a úspechov.
vasickovaa
napsal(a):
Kousíček od Nového Jičína
V profilu máte můj E-mail. Jsem z Třinecké ZO.
marysh
napsal(a):
Možná Vám prodám na jaře kuřátka, ale nejdřív si Vás trošku vyzkouším . Tak co už všechno o forverkach víte ?
:) takže co všechno vím ? Zatím vše co jsem si přečetla na internetu,kde byly vyšlechtěni,kdo je vyšlechtil,jaké jsou povahy,míry i zdrobnělých forverek,atd.... Nejsem žádný zkušený chovatel,slepice miluju od dětství. Forverky mě zaujaly hned,když to řeknu jako neznalec - jsou pro mě zázrak přírody (v jejich případě šlechtění) vypadá robustně přesto dokáže léta,má tmavou barvu přesto bílá vajíčka. .
Pokud ovšem máte jiný názor ráda si nechám od zkušeného chovatele poradit.
vasickovaa
napsal(a):
:) takže co všechno vím ? Zatím vše co jsem si přečetla na internetu,kde byly vyšlechtěni,kdo je vyšlechtil,jaké jsou povahy,míry i zdrobnělých forverek,atd.... Nejsem žádný zkušený chovatel,slepice miluju od dětství. Forverky mě zaujaly hned,když to řeknu jako neznalec - jsou pro mě zázrak přírody (v jejich případě šlechtění) vypadá robustně přesto dokáže léta,má tmavou barvu přesto bílá vajíčka. .
Pokud ovšem máte jiný názor ráda si nechám od zkušeného chovatele poradit.
Noo..., tak zatím nic moc Létají opravdu dobře jako kuřice, když dospějí tak je po létaní, nepřeletí ani nad vědrem, račí jej obejdou. Mají kratší ale širší křídla. Kohouti dokonce nelétají vůbec nebo jen výjimečně. Při útoku psa mi dokonce mladá kuřička ( 4 měsíce ) přeletěla na druhou stranu řeky, večer už bez poplachu krásně zase zpátky a to kontrolovaným létem.
Robustní - je to něco mezi lehkými a středními plemeny, taková jemnější plymutka.
Barva není tmavá, barva je žlutá a černá - jaký je to barevný ráz ?
Vajíčka nejsou bílá ale smetanově žlutá, viz. foto.
Zatím jste mně nepřesvědčila.
marysh
napsal(a):
Noo..., tak zatím nic moc Létají opravdu dobře jako kuřice, když dospějí tak je po létaní, nepřeletí ani nad vědrem, račí jej obejdou. Mají kratší ale širší křídla. Kohouti dokonce nelétají vůbec nebo jen výjimečně. Při útoku psa mi dokonce mladá kuřička ( 4 měsíce ) přeletěla na druhou stranu řeky, večer už bez poplachu krásně zase zpátky a to kontrolovaným létem.
Robustní - je to něco mezi lehkými a středními plemeny, taková jemnější plymutka.
Barva není tmavá, barva je žlutá a černá - jaký je to barevný ráz ?
Vajíčka nejsou bílá ale smetanově žlutá, viz. foto.
Zatím jste mně nepřesvědčila.
Nesnažím se nikoho přesvědčovat :) z tohu už jsem vyrostla buď mi je prodáte nebo ne. Psala jsem,že vím vše z netu nemám doma knihu forverky v encyklopedii:) to je to samé jako bych se vás zeptala na porod v životě jste nerodil a řekl byste mi co si přečtete na netu. Navíc barva černa je podle mě tmavá nebo ne,nejsou bílé ani šedé,takže tmavší. Na netu píšou vejce s bílou skořábkou možná byste měl obepsat všechny tyhle weby a napsat jim o jejich mylných informacích :) mohla bych vypisovat a vysvětlovat všechno co jsem napsala výše,ale na to opravdu nemám náladu. . . jen tak mimochodem,nevím jestli tohle vše děláte pro dobrou slepic nebo kvůli důležitosti,ale fandím Vám. Já bych vás mohla poučovat jak se starat o kočku s amputovanou nohou,kolik peněz to stojí atd,proto hledám zkušeného chovatele,který dokáže poradit ne zkoušet jako u maturity. Nic ve zlém :) ale možná jste si spletl obor,myslím,že by z Vás byl výborný učitel. Děkuji Vám za čas a přeji Vám mnoho úspěchu v chovu.
vasickovaa
napsal(a):
Nesnažím se nikoho přesvědčovat :) z tohu už jsem vyrostla buď mi je prodáte nebo ne. Psala jsem,že vím vše z netu nemám doma knihu forverky v encyklopedii:) to je to samé jako bych se vás zeptala na porod v životě jste nerodil a řekl byste mi co si přečtete na netu. Navíc barva černa je podle mě tmavá nebo ne,nejsou bílé ani šedé,takže tmavší. Na netu píšou vejce s bílou skořábkou možná byste měl obepsat všechny tyhle weby a napsat jim o jejich mylných informacích :) mohla bych vypisovat a vysvětlovat všechno co jsem napsala výše,ale na to opravdu nemám náladu. . . jen tak mimochodem,nevím jestli tohle vše děláte pro dobrou slepic nebo kvůli důležitosti,ale fandím Vám. Já bych vás mohla poučovat jak se starat o kočku s amputovanou nohou,kolik peněz to stojí atd,proto hledám zkušeného chovatele,který dokáže poradit ne zkoušet jako u maturity. Nic ve zlém :) ale možná jste si spletl obor,myslím,že by z Vás byl výborný učitel. Děkuji Vám za čas a přeji Vám mnoho úspěchu v chovu.
No,no,no.... Vy jste snad jasnovidec O porodu si můžeme klidně pokecat, několik stovek jsem jich zvládnul jako zootechnik, i z učitelem jste si trefila.
Také nemám důvod ani náladu Vám něco vysvětlovat - jen s malým rozdílem - já mám a Vy chcete.
Dělám to pro dobro plemene, nedám forverky urážlivému amatérovi, to je račí vyhodím na hnůj.
Barevný ráz je žlutá tmavá kolumbijská.
marysh
napsal(a):
No,no,no.... Vy jste snad jasnovidec O porodu si můžeme klidně pokecat, několik stovek jsem jich zvládnul jako zootechnik, i z učitelem jste si trefila.
Také nemám důvod ani náladu Vám něco vysvětlovat - jen s malým rozdílem - já mám a Vy chcete.
Dělám to pro dobro plemene, nedám forverky urážlivému amatérovi, to je račí vyhodím na hnůj.
Barevný ráz je žlutá tmavá kolumbijská.
Urážlivá ne,povhu mám přes opačnou jinak bych neměla šanci v tomhle světě přežít.Ale vím,že mi je neprodáte. Asi jste moc nepochopil co jsem psala,nemyslela jsem to vezlém. Ale vyhazovat na hnůj by byla škoda,a porod jsem myslela dětí :) jsem si jistá,že o porodu zvířat bysme na tom byli stejně jako u forverek. Pokud nechcete amatérovy nic vysvětlovat,tak se nedivím,že je tak málo chovatelů forverek,když zkušení se nechtějí o nic dělit. Člověk to s vámi myslí dobře,že když toho tolik víte,měl byste to uvést na pravou míru,aby nějaký amatér měl šanci od Vás koupit kuřátka. Žádný učený chovatel z nebe ještě nespadl i vy jste se musel určitě něco učit. Jak už jsem řekla přeji úspěšný chov.
vasickovaa
napsal(a):
Urážlivá ne,povhu mám přes opačnou jinak bych neměla šanci v tomhle světě přežít.Ale vím,že mi je neprodáte. Asi jste moc nepochopil co jsem psala,nemyslela jsem to vezlém. Ale vyhazovat na hnůj by byla škoda,a porod jsem myslela dětí :) jsem si jistá,že o porodu zvířat bysme na tom byli stejně jako u forverek. Pokud nechcete amatérovy nic vysvětlovat,tak se nedivím,že je tak málo chovatelů forverek,když zkušení se nechtějí o nic dělit. Člověk to s vámi myslí dobře,že když toho tolik víte,měl byste to uvést na pravou míru,aby nějaký amatér měl šanci od Vás koupit kuřátka. Žádný učený chovatel z nebe ještě nespadl i vy jste se musel určitě něco učit. Jak už jsem řekla přeji úspěšný chov.
Tak to je něco jiného
Kuřátka Vám prodám a to dokonce ze dvou kmenů + dostanete adresy ostatních chovatelů pro výměnu krve + jména ostatních kupujících jsou u mně v notesu pro případ, že by Vám někdo z nich nabízel zaručeně " nepříbuznou" krev. Ale něco chci na oplátku - přečtěte si, prosím Vás, aspoň článek o forverkach tady na ifauně v rubrice články, Iveta jej napsala velmi stručně ale dobře.