Fotky a popis indický běžec a jiná vodní drůbež

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2011 10:40
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Ahoj všichni, vkládejte foto běžců a jiné vodní drůbeže. Vkládám fotky hnědých indických běžců a smaragdových.

27.7.2011 10:44
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Letošní mládež, mají rádi žabinec, volátka mají vždy narvaná k prasknutí.

27.7.2011 10:46
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

27.7.2011 10:47
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Tří odroslí letošní běžci a chovné páry.

27.7.2011 11:45
zbosace

XXX.XXX.123.175

Keď som čítal na nemoderke diskusiu o bežcoch napadla ma myšlienka založiť toto téma a som rád že ste ma predbehol kedže ste aj chovatel IB pan Herynek. Tu by mali možnosť prezentácie ponúkaných zvierat a aj porovnať úroveń ich chovu všetci čo ich majú v ponuke. Mám podozrenie, že už všetko čo má trochu vyššie držanie tela je považované za bežca. Ako sa Vám vydarila sezona? Vaši bežci sú z liahne alebo spod kačeny?

27.7.2011 12:35
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Zdravím pane Kyselico. Nechci sem moc zatahovat problematiku běžců, ale jsou i dotazy, kde se dají sehnat kroužky, že kachny jsou pěkné a podobně, že by je snad chtěli kroužkovat. Problém je v obrovském nárustu populace, ale jde především o křížence různých barev a někdy i s ruánkou a podobně. Tato zvířata by neměla dostat kroužek, i když modrá*černá není problém:-)
Letošní jaro smaragda sedla později - někdy v květnu, týden před vylíhnutím hnízdo rozházela, dal jsem co šlo do líhně a vylíhlo se 8 malých smaragdovek. Po druhé jsem ji už ani nenechal a spojil jsem je s běžci. Běžkyně snášela někdy od dubna, z první várky jen 3 mladé, postupně po 1-2 mládětech z týdenní dávky. Jak jim chci dopřát, tak jsem hlupák. Zřejmě jsem je překrmoval a mláďata se nedolíhla, zemřela vždy tak týden před klubáním, nebo přímo při něm. Jelikož mám tyto běžce z třetí ruky, ani nevím, jak jsou příbuzní, každopádně chci v německu na vodní něco sehnat. Celkem se dolíhlo 10 kousků a cca 12 vajec jsem nechal pod kachnou. Nevěřili by jste co vyváděla, tahala hnízdo po celém chlívku, za den ho posunula o 1,5 m. Říkám si, že z toho nic nebude. Avšak při zkoušce na vodě bylo 10 vajec dobrých. V den líhnutí z vajec slezla nadobro.
Nebyla ani naklubaná, rychle jsem je studené dal do líhně. druhý den při zkoušce byla všechna ok, začala se líhnout o 3 dny později, zřejmě špatný průběh sezení zapříčinil opoždění. Říkají, že nejsou dobří rodiče, běžci. Nakonec se vylíhlo 5 kousků s vydatnou pomocí. 2 uhynula ve vajíčku, 3 při líhnutí.
Z toho mi vyplývá, že příští jaro budu podávat směs jen před začátkem snůšky a pak spíše přírodní potravu a pšenici.

27.7.2011 14:12
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Každopádně sem dávejte fotky všech vašich běžců.

28.7.2011 14:40
jafar

XXX.XXX.30.22

Slyšela jsem od člověka, co má IB že jejich pořírání slimáků jako specialita, je obchodní tah. Slimáky prý žerou všechny kachny. Dcera má pižmovky, taky jedí slimáky a jsou to teprve mláďata. Slimáků španělských má na pozemku přemnoženo.

28.7.2011 16:12
marysh

XXX.XXX.146.76

jafar napsal(a):
Slyšela jsem od člověka, co má IB že jejich pořírání slimáků jako specialita, je obchodní tah. Slimáky prý žerou všechny kachny. Dcera má pižmovky, taky jedí slimáky a jsou to teprve mláďata. Slimáků španělských má na pozemku přemnoženo.

Všechny kachny žerou slimáky,bez rozdilů v plemenu,barvě,narodnosti a vyznání.Vidite jak ten " obchodní tah " pomohl rozmnožit a rozšířit chov běžcu ? A o to vlastně šlo ! :-)

28.7.2011 18:09
jafar

XXX.XXX.30.22

marysh napsal(a):
Všechny kachny žerou slimáky,bez rozdilů v plemenu,barvě,narodnosti a vyznání.Vidite jak ten " obchodní tah " pomohl rozmnožit a rozšířit chov běžcu ? A o to vlastně šlo ! :-)

Ještě že mám tak chytrou dceru, byla jsem u ní na dovolené a když jsem viděla kolik slimáků ničí její práci na skalce, tak jsem doma pátrala a dopátrala se IB. Hned jsem jí volala, ona se poradila se sousedy ve vesnici kde bydlí , bylo pro mě překvapením co zjistila. Díky za vaši odpověď, je stejná jako dcery souseda. Dcera má od středy nakoupeno. Husy a kačenky, IB ani jednoho:-) Narychlo udělala i bazének, drobotina se cachtá, ale husy co jsou dospělé do vody nechtějí.

28.7.2011 18:15
jafar

XXX.XXX.30.22

28.7.2011 18:17
jafar

XXX.XXX.30.22

3 denní housátko Matýsek, co dostala jen tak k nákupu na ochočení.

28.7.2011 18:17
inbezka

XXX.XXX.97.148

jafar napsal(a):
Ještě že mám tak chytrou dceru, byla jsem u ní na dovolené a když jsem viděla kolik slimáků ničí její práci na skalce, tak jsem doma pátrala a dopátrala se IB. Hned jsem jí volala, ona se poradila se sousedy ve vesnici kde bydlí , bylo pro mě překvapením co zjistila. Díky za vaši odpověď, je stejná jako dcery souseda. Dcera má od středy nakoupeno. Husy a kačenky, IB ani jednoho:-) Narychlo udělala i bazének, drobotina se cachtá, ale husy co jsou dospělé do vody nechtějí.

Husy jsou krásné, ale spolu s kačenkama sežerou za čas i celou skalku, na rozdíl od běžců.

28.7.2011 18:33
jafar

XXX.XXX.30.22

inbezka napsal(a):
Husy jsou krásné, ale spolu s kačenkama sežerou za čas i celou skalku, na rozdíl od běžců.

Tak myslím, že ne, pozemek má 3500 m, drůbež je zatím před domem, na dvoře, skalka je za domem. Budou mít svoje oplocený a nový jezírko, ale časem. Snad i to sníží počet slimáků, na travnatém dvoře je jich spousta.

28.7.2011 20:47
Jiří Herynek

XXX.XXX.220.228

Souhlasím s vámi, všechny kachny žerou slimáky, spíše bohužel ta medializace přispěla k rozšíření kříženců všech možných barev a i s ostatními kachnami. Pokud je to na jídlo, ok, hrozí tu nebezpečí, že se kříženci dostanou do chovu a následně můžou nadělat nechtěnou paseku třeba začínajícímu mladému chovateli. Je pravda, že IB si moc nevšímají ostatnízeleně, ale zase toho hodně udupou. Já si je pořídil pro jejich srandovní a poplašené chování, když neleží, tak furt někde utíkají.

28.7.2011 22:17
marysh

XXX.XXX.146.76

Jiří Herynek napsal(a):
Souhlasím s vámi, všechny kachny žerou slimáky, spíše bohužel ta medializace přispěla k rozšíření kříženců všech možných barev a i s ostatními kachnami. Pokud je to na jídlo, ok, hrozí tu nebezpečí, že se kříženci dostanou do chovu a následně můžou nadělat nechtěnou paseku třeba začínajícímu mladému chovateli. Je pravda, že IB si moc nevšímají ostatnízeleně, ale zase toho hodně udupou. Já si je pořídil pro jejich srandovní a poplašené chování, když neleží, tak furt někde utíkají.

Ano,s těma křiženci máte pravdu,ale každý s nás nějak začínál - nejdřív kříženci a hybridky,pak studium a návštěvy výstav,debaty s chovatelamá,čistokrevné plemena a vstup do CSCH........chovatelem se nikdo nenarodí,ale postupně dozrává a učí se cely život ( aby neumřel blbý ):-))

Mate tam krásne dvě landeské husičky a jednu opravdu parádni labuti husu.Jen tak na okraj - husy jsou vegetariáni a slimáky nežerou,ale krásně vám vypasou cely dvorek a tím taky omezi slimáky .

28.7.2011 23:41
jafar

XXX.XXX.30.22

marysh napsal(a):
Ano,s těma křiženci máte pravdu,ale každý s nás nějak začínál - nejdřív kříženci a hybridky,pak studium a návštěvy výstav,debaty s chovatelamá,čistokrevné plemena a vstup do CSCH........chovatelem se nikdo nenarodí,ale postupně dozrává a učí se cely život ( aby neumřel blbý ):-))

Mate tam krásne dvě landeské husičky a jednu opravdu parádni labuti husu.Jen tak na okraj - husy jsou vegetariáni a slimáky nežerou,ale krásně vám vypasou cely dvorek a tím taky omezi slimáky .

Vy myslíte, že to je husa? ta labutí? Má to být houser, byl i na výstavě, chovný, kroužkovaný. Husičky jaou opravdu landeské. Housata jsou labutí 5 ks a pižmovky 5 ks. Jako dárek navíc byl zdarma kačer pižmovky, nachlazený pšikálek a housátko Matýsek, které bylo jen 3 dny staré. Drobečci jsou doma v kuchyni a ostatní na dvoře. Dvůr je travnatý, dcerka je začínající chovatelka:-), koupila vše tento týden. Housera labutího , husičky landeské a kačera pižmovky má od jiného chovatele než tu drobotinu.Chtěla aby byli nepříbuzní. Tak příští rok, jestli přežijí zimu ve zdraví a žádná šelma ani dravec je neuloví, snad budou mít i nějaká vajíčka na odchov. Zatím sedí jedna mladá slepice, ale kohout je hodně starý, tak se neví, zda z toho něco bude. Vše začalo právě tím kohoutem, toho jsem v práci, zachránila od hrnce. Putoval z města na vesnici k dceři, ale utíkal do vesnice za slepicema. Sousedka se slitovala a darovala k němu 3 staré slepice. Jedna umřela, tak dostal 4 mladé holčičky, aby měl své hejno. Má jen 6 slepiček, ale hlídá je bedlivě. Nejvíce se mi líbí, jak najde žížalu a sám nejí a volá na holky aby si daly.

29.7.2011 08:43
zbosace

XXX.XXX.90.82

Odkedy som uvidel prvý obrázok týchto kačiek v knihe Atlas okrasných vtákov som z nich hotový. Netrpezlivo čakám kedy sa budú vyfarbovať tohtoročný kačery.

29.7.2011 08:46
zbosace

XXX.XXX.90.82

Ospravedlňujem sa za nizku kvalitu obrázkov ale vtedy som držal foťák v ruke prvý krát v živote. Fotky nie sú tohtoročné ale z ,,archivu,,.

29.7.2011 14:32
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

jafar, krásný příběh!!! smajlík:-)
pup

31.7.2011 20:56
marysh

XXX.XXX.146.76

jafar napsal(a):
Vy myslíte, že to je husa? ta labutí? Má to být houser, byl i na výstavě, chovný, kroužkovaný. Husičky jaou opravdu landeské. Housata jsou labutí 5 ks a pižmovky 5 ks. Jako dárek navíc byl zdarma kačer pižmovky, nachlazený pšikálek a housátko Matýsek, které bylo jen 3 dny staré. Drobečci jsou doma v kuchyni a ostatní na dvoře. Dvůr je travnatý, dcerka je začínající chovatelka:-), koupila vše tento týden. Housera labutího , husičky landeské a kačera pižmovky má od jiného chovatele než tu drobotinu.Chtěla aby byli nepříbuzní. Tak příští rok, jestli přežijí zimu ve zdraví a žádná šelma ani dravec je neuloví, snad budou mít i nějaká vajíčka na odchov. Zatím sedí jedna mladá slepice, ale kohout je hodně starý, tak se neví, zda z toho něco bude. Vše začalo právě tím kohoutem, toho jsem v práci, zachránila od hrnce. Putoval z města na vesnici k dceři, ale utíkal do vesnice za slepicema. Sousedka se slitovala a darovala k němu 3 staré slepice. Jedna umřela, tak dostal 4 mladé holčičky, aby měl své hejno. Má jen 6 slepiček, ale hlídá je bedlivě. Nejvíce se mi líbí, jak najde žížalu a sám nejí a volá na holky aby si daly.

Ne,ne..Je to určitě houser,ja jsem použil " husa labutí" jako název plemene.Myslim.že je škoda křížit landesky s labuťákem,budou z toho sice zajimavé mlaďata ale pořát jen křiženci.Sežeňte husam landeským krásneho landesáka a houserovi labutimu krásnou labuti nevěstu.:-)

31.7.2011 23:32
jafar

XXX.XXX.30.22

marysh napsal(a):
Ne,ne..Je to určitě houser,ja jsem použil " husa labutí" jako název plemene.Myslim.že je škoda křížit landesky s labuťákem,budou z toho sice zajimavé mlaďata ale pořát jen křiženci.Sežeňte husam landeským krásneho landesáka a houserovi labutimu krásnou labuti nevěstu.:-)

Dcera má 5 hus labutích koupených (housata) co z nich vyroste ještě neví. Tak snad příští rok bude mít houser nevěsty. Dcera nemá líheň, tak zatím by stejně z vajec nic nebylo. Má sice 4 mladé slepice, ale nevíme jestli slepice vysedí husičky, když její doba sezení je kratší než potřebují husí vejce. Třeba časem bude líheň. bylo jí řečeno že husy landeské ani labutí na vejcích nesedí, nebo špatně. Příští rok už budou dospělé i kačeny pižmové a houser, zatím jsou to miminka.
No nebudem plánovat, uvidíme, co bude příští rok.

1.8.2011 19:39
marysh

XXX.XXX.146.76

A tak se nám rodí nový chovatel.Držime všechny palce,ať se daři.Chovu zdar.:-)

1.8.2011 19:41
marysh

XXX.XXX.146.76

zbosace napsal(a):
kačica zelená

A já jsem si myslel,že to je kachna smaragdová.No nic,nemusím vědět všechno.:-|

3.8.2011 11:59
ovecka

XXX.XXX.31.130

Já si myslím, že máte pravdu oba: česky kachna smaragdová - slovensky kačica zelená :-) Dana

3.8.2011 19:11
zbosace

XXX.XXX.110.138

Prepáčte že som použil tento výraz,,zelená,, ale každý kto vidí u mňa kačerov v svadobnom šate im inak nepovie. Totiž i po slovensky sa toto plemeno volá kačica smaragdová. Mám ich celoročne na potoku pokial to kolísajúca hladina dovolí- už niekolko krát mi ich vzala velká voda- vedla dosť frekventovanej asfaltky a tak pohlad na ne je volne dostupný okoloidúcim. Pri správnom dopade slnečných lúčov je i z večšej vzdialenosti vidieť ich lesklo zelenú farbu operenia a tak právom budia pozornosť . To čo sa často na inzercii i na burzách ponúka ako kačica smaragdová má od skutočnej smaragdovej velmi ďaleko a často sú to len melanické krížence medzi divokou a smaragdovou s výraznejším leskom len na hlave a vrchných chvostových krovkách. Takže ešte raz , prepáčte , je to kačica smaragdová.

3.8.2011 21:47
marysh

XXX.XXX.146.76

zbosace napsal(a):
Prepáčte že som použil tento výraz,,zelená,, ale každý kto vidí u mňa kačerov v svadobnom šate im inak nepovie. Totiž i po slovensky sa toto plemeno volá kačica smaragdová. Mám ich celoročne na potoku pokial to kolísajúca hladina dovolí- už niekolko krát mi ich vzala velká voda- vedla dosť frekventovanej asfaltky a tak pohlad na ne je volne dostupný okoloidúcim. Pri správnom dopade slnečných lúčov je i z večšej vzdialenosti vidieť ich lesklo zelenú farbu operenia a tak právom budia pozornosť . To čo sa často na inzercii i na burzách ponúka ako kačica smaragdová má od skutočnej smaragdovej velmi ďaleko a často sú to len melanické krížence medzi divokou a smaragdovou s výraznejším leskom len na hlave a vrchných chvostových krovkách. Takže ešte raz , prepáčte , je to kačica smaragdová.

Nemusite se omlouvat,vlastně mate pravdu,jsou opravdu zelene jak smaragd ( drahokam ),a jsou neskutečně krásné,když se o ně opře sluníčko. To já jsem rád,že jsem je ještě poznal,už dlouho jsem je neviděl.:-)

3.8.2011 23:05
pepina

XXX.XXX.128.126

marysh napsal(a):
Nemusite se omlouvat,vlastně mate pravdu,jsou opravdu zelene jak smaragd ( drahokam ),a jsou neskutečně krásné,když se o ně opře sluníčko. To já jsem rád,že jsem je ještě poznal,už dlouho jsem je neviděl.:-)

Jestli mohu přispět s troškou do mlýna.... do mého kačera když se opře sluníčko a správně se natočí, tak přechází až do fialova. Je to opravdu nádhera. Kolemjdoucí ho obdivují.

4.8.2011 07:51
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Tak tady dávám foto mých loňských smaragdů - odchov na výstave v Bohdalově.
Pěkná zelená, že?

6.8.2011 08:18
pipina

XXX.XXX.84.11

Ty jsou nádherné!!!!! Naše kačka je na zádech taky zelená :-) - myslíte, že je to čistá pižmovka? Díky Helena

P.S. Kačky bojkotovaly novou vodu v bazénku - radši se několik dní koupaly v kbelíku s vodou na pití (to jen na vysvětlenou)

6.8.2011 08:32
pipina

XXX.XXX.84.11

A ještě jedna fotka z druhé strany - dá se z toho poznat, co je zač?

6.8.2011 08:56
marysh

XXX.XXX.146.76

pipina napsal(a):
Ty jsou nádherné!!!!! Naše kačka je na zádech taky zelená :-) - myslíte, že je to čistá pižmovka? Díky Helena

P.S. Kačky bojkotovaly novou vodu v bazénku - radši se několik dní koupaly v kbelíku s vodou na pití (to jen na vysvětlenou)

Pižmovka nemá více plemen a tak nejde udělat křižence jako třeba australka + vlaška.Pižmovky mají více barevných rázu a ta vaše je všechno možne jen ne "čistý " barevný ráz ( typnul bych si černě sedlatou+bílou barberii).:-)

4.9.2011 15:13
stastko77

XXX.XXX.168.97

vybeh spoza plota, inak by kacicky usli do vzdialeneho kuta :-)

4.9.2011 22:00
zbosace

XXX.XXX.56.230

4.9.2011 22:04
zbosace

XXX.XXX.56.230

Zakrslice dva dni po vyliahnutí, leto 2011

4.9.2011 22:08
zbosace

XXX.XXX.56.230

Zakrslé a smaragdové, leto 2011

5.9.2011 17:11
katjuschka

XXX.XXX.236.166

stastko77 napsal(a):
vybeh spoza plota, inak by kacicky usli do vzdialeneho kuta :-)

Ako sa Vam tento sposob drzania kaciek osvedcil? Planovali sme urobit nieco podobne - akusi vodnu priekopu okolo ostrovceka s pristreskom. Nerozvrtavaju kacky breh? Mate foliovane ci nie? My planujeme nefoliovane jazierko, uvidime ci sa podari. Kazdopadne mam pochybnosti ci kacky nerozvrtaju dno a neurobia z toho ostrovceka Atlantidu. :-)

5.9.2011 22:18
stastko77

XXX.XXX.67.56

katjuschka napsal(a):
Ako sa Vam tento sposob drzania kaciek osvedcil? Planovali sme urobit nieco podobne - akusi vodnu priekopu okolo ostrovceka s pristreskom. Nerozvrtavaju kacky breh? Mate foliovane ci nie? My planujeme nefoliovane jazierko, uvidime ci sa podari. Kazdopadne mam pochybnosti ci kacky nerozvrtaju dno a neurobia z toho ostrovceka Atlantidu. :-)

Ostrovcek vznikol vlastne prirodzene, pretoze je to povodne taky kruh (kolotoc) na behanie pre kone, takze to bol betonovy zaklad, ako vidno na obrazku a kedze sa to jazierko nachadza v anglicku, kde je poda velmi ilovita (asi po 50cm), tak to nebolo take komplikovane. Z pumpy v potoku mame staly prisun vody, takze ak aj nieco presiakne, tak sa to stiha doplnit. Inak predtym sme mali dve biele kacky domace a tieto su tam len asi mesiac, ale paseku narobia riadnu, nejaku vysadbu zdemolovali uz tie predosle obyvatelky :)

5.9.2011 22:20
stastko77

XXX.XXX.67.56

este jedna fotka pre lepsiu predstavu

4.12.2011 12:38
zbosace

XXX.XXX.215.55

Na oživenie témy. Takúto krásu som si doviezol.

4.12.2011 12:43
zbosace

XXX.XXX.215.55

Mala by to byť slečna. Je to momentálne šéfka dvorka. Aj NO má pred ňou rešpekt. Hladám pre ňu ženícha, mladého fešáka.

4.12.2011 12:45
zbosace

XXX.XXX.215.55

A toto ponúkal jeden pán vedla mňa v Přerove. Tak som ich vzal.

4.12.2011 12:46
zbosace

XXX.XXX.215.55

Po príchode domov som zistil že kačenka nevie chodiť.

4.12.2011 12:48
zbosace

XXX.XXX.215.55

Od ruhého dňa postupne som do nej napratal všetky možné vitamíny aké som doma našiel.

4.12.2011 12:49
zbosace

XXX.XXX.215.55

Po týždni sa konečne postavila.

4.12.2011 12:52
zbosace

XXX.XXX.215.55

Je to zábavná hydina. Svoje meno si aspoň tie moje právom zaslúžia. Ale asi bude treba ešte jeden pár na prepárenie. určite sú príbuzné.

6.12.2011 09:42
zbosace

XXX.XXX.215.55

6.12.2011 09:52
zbosace

XXX.XXX.215.55

Táto kačička dokáže kvákať, popri tom papá alebo pije vodu a to celé vydrťí robiť v kuse aj 5 minút. Mám zakázané ju nechávať cez noc vo výstavnej klietke ak ide na výstavu. Dokáže hulákať aj dve hodiny. Ale inak je velmi zlatá.

12.12.2011 21:32
zbosace

XXX.XXX.135.70

Tak toto je ,,pan kačer,, tak sa o tomto krásavcovi vyjadril posudzovatel. Zdrobnelý divoko sfarbený,

12.12.2011 21:35
zbosace

XXX.XXX.135.70

To je jeho otec, má trochu dlhší zobák.

12.12.2011 21:40
zbosace

XXX.XXX.135.70

12.12.2011 21:44
zbosace

XXX.XXX.135.70

Kačenka ktorá ma sklamala. Ako mláďa v prvom perí bola modro divoká. Keď začala preperovať nestačil som sa diviť čo sa s ńou deje. Takto sa prebielila.

12.12.2011 21:48
zbosace

XXX.XXX.135.70

Do ich mamky som sa zamiloval na prvý pohlad....

12.12.2011 21:52
zbosace

XXX.XXX.135.70

A ešte niečo menšie ako zdrobnelé, čírky červenoramenné. Sú to vlasne dôchodci, už si nepametám či má ta kačenka 9 alebo 11 rokov.

13.12.2011 12:45
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

zbosace napsal(a):
Do ich mamky som sa zamiloval na prvý pohlad....

Koukám, co všechno nemáte:-) Hezké kousky....JH

13.12.2011 16:17
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

Muj provní pár hus tak rok (2006) husu jeset mám ale housera jsme museli zabít :-(

18.12.2011 11:53
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý den, dám sem pár fotek indických běžců focených včera v rakouském Riedu. Opravdu nebyli špatní. J.S.

18.12.2011 13:41
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

Opradu nejsou špatní ,prosím vás nevíte jestli mají také zveřejměný katlog na webu? smajlík

21.12.2011 08:15
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

incas napsal(a):
:-)

Málo kdy vidíte takovéto v typu na české výstavě, bohužel dochází k neustálému křížení a zařazování nekvalitních jedinců do chovu. A pak....ne každý posuzovatel je umí, k mým řekl, že v této barvě je vidí poprvé.....:-(

23.9.2013 20:01
rosnička

XXX.XXX.166.149

zbosace napsal(a):
A ešte niečo menšie ako zdrobnelé, čírky červenoramenné. Sú to vlasne dôchodci, už si nepametám či má ta kačenka 9 alebo 11 rokov.

Zdravím , podařil se Vám již nějaký odchov od těch perliček supích ? Dávám sem také svoje běžce nyní sháním černého kačera k letošním kačenkám co jsem si nechala , ale chci jen čistého z kvalitního čistého černého chovu , nevíte někdo o kačírkovi IB ? nemusí být kroužkovaný ale kvalitní , díky všem Rosnička

23.9.2013 20:14
rosnička

XXX.XXX.166.149

další můj rybníček tady jsou jen husy

23.9.2013 20:22
rosnička

XXX.XXX.166.149

Tento rybníček čeká na nové obyvatele ale zatím se nemohu rozhodnout co sem dát ?

25.9.2013 21:17
vokounka

XXX.XXX.11.138

rosnička napsal(a):
policajti na hlídce

Dobrý den, bydlíte v zologické? Je to nádhera smajlík Ted se celkem stydím za svůj rybníček jeden a půl metru na jeden a půl metru pro 1,2 pižmovek a 1,2 běžců :-/

25.9.2013 22:11
rosnička

XXX.XXX.135.241

vokounka napsal(a):
Dobrý den, bydlíte v zologické? Je to nádhera smajlík Ted se celkem stydím za svůj rybníček jeden a půl metru na jeden a půl metru pro 1,2 pižmovek a 1,2 běžců :-/

Zdravím v ZOO nebydlím jen je to o tom že zvířata a příroda jsou pro mě po dětech a vnoučatech vše co mám na tomto světě nejraději a o tom že mám velkou zahradu se 4 prameny pitné vody a protože je podloží pod skrývkou v cca 30-40 cm jílové , tak kam hrábnu tam mám rázem rybníček. A na příští rok plánuju další minimálně 3 - 4 malé rybníčky , myslím že za chvíli zatopím celou zahradu a budu chodit po lávkách, jestli nejste daleko zvu Vás na jaře na brigádu Rosnička.

25.9.2013 22:22
rosnička

XXX.XXX.135.241

vím že to sem nepatří ale fotka jen tak pro oko , takhle pasu

26.9.2013 11:26
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

rosnička napsal(a):
ještě kousek vody

Takové vody, to jen tiše závidím....

26.9.2013 20:22
rosnička

XXX.XXX.146.50

Jiří Herynek napsal(a):
Takové vody, to jen tiše závidím....

Je to sice fajn tolik vody je tu spousta možností hlavně pro chov vodního ptactva ale jsem na to sama i když občas přijde někdo pomoct ale to je stále málo asi budu muset sehnat nějaké brigádníky , sponzora nebo spoluchovatele ( ku).smajlíksmajlíksmajlík A kdyby měl někdo zájem chovat kachny , husy , krůty nebo něco jiného ve velkém tak TADY .Budova a pozemek je můj,rybník je rybářů , chov všeho povolen.smajlík

26.9.2013 21:07
vokounka

XXX.XXX.11.159

rosnička napsal(a):
Je to sice fajn tolik vody je tu spousta možností hlavně pro chov vodního ptactva ale jsem na to sama i když občas přijde někdo pomoct ale to je stále málo asi budu muset sehnat nějaké brigádníky , sponzora nebo spoluchovatele ( ku).smajlíksmajlíksmajlík A kdyby měl někdo zájem chovat kachny , husy , krůty nebo něco jiného ve velkém tak TADY .Budova a pozemek je můj,rybník je rybářů , chov všeho povolen.smajlík

No krása jestli jsem daleko nevím, jsem z Jílového u Prahy. Na čumendu bych přišla hned a s prací bych taky pomohla, když se u toho něco přiučím. smajlík Teda ne že bych ji doma taky neměla dost, ale na Vás nejspíš nemám... :-D A kdeže Vás to najdeme?

26.9.2013 21:50
rosnička

XXX.XXX.146.50

vokounka napsal(a):
No krása jestli jsem daleko nevím, jsem z Jílového u Prahy. Na čumendu bych přišla hned a s prací bych taky pomohla, když se u toho něco přiučím. smajlík Teda ne že bych ji doma taky neměla dost, ale na Vás nejspíš nemám... :-D A kdeže Vás to najdeme?

Zdravím jsem od Jindřichova Hradce na tý poslední fotce je můj pozemek na samotě u rybníka tam Vám za výpomoc poskytnu bezplatně v létě rekreaci , ted tam žádná zvířata nemám a je tam moc krásně pozemek je oplocený tak si můžete sebou vzít i nějaké zvířátko přidám další fotky R.

26.9.2013 21:55
rosnička

XXX.XXX.146.50

voda bez lidí. Ty tu nemáme jen ptáky.

26.9.2013 22:01
rosnička

XXX.XXX.146.50

Jiří Herynek napsal(a):
Ahoj všichni, vkládejte foto běžců a jiné vodní drůbeže. Vkládám fotky hnědých indických běžců a smaragdových.

Já Vám zase závidím ty hnědé běžce , máte je ještě ? R.

27.9.2013 19:37
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

zbosace napsal(a):

Můžu se zeptat co ty perličky supí ? smajlík

27.9.2013 21:09
zbosace

XXX.XXX.5.232

Možno som to už písal v inom temate ale perličky supie sú krásna minulosť. Bohužiaľ som o všetky postupne prišiel. Poobtazoval som všetky zoo po svete ktoré ich mali v kolekcii, techniku krmenia som zvládol na 100% ale ako väčšina, podcenil som ich nároky na teplo. V zime ked som bol na nočnej zmene a bolo minimálne -15 mi u nich strelila 150W infralampa mi prechladli a namrzli im behaky. Ja som ich totiž kúpil ako mrzacikov s omrzlinami po predošlej zime. Dal som ich ako tak do poriadku, prvú zimu sme zvládli, na jar prišli aj do toku ale kohúti keďže sa videli cez pletivo,celý deň len bojovali. Dokonca útočili aj na sliepky. Perfektne skrotli, maskrty brali z ruky a ku zvukovým prejavom sa dali na povel vyprovokovať. Ich repertoár je úžasný a vždy som mal príjemné zimomriavky ked spustili. Naučil som ich aj na voľno po vonku vždy sa rozblaznili ale ochotne sa vracali do boxov. Z ostrihanymi letkami dokázali preskočiť 2 metrovú bránu. Hlavne jedna sliepka rada pajdala po streche ale keď ju ostatné ignorovali vrátila sa. Vedel by som o nich hovoriť celé hodiny ale teraz mi je ľúto že som tam nedal namontovať ešte zaloznu lampu na termostat.

27.9.2013 21:32
zbosace

XXX.XXX.5.232

Pre tých ktorým by to nedalo pokoj. Jeden chovateľ z USA mi napísal že jeho5 párov strávilo hodinu v snehu, pozabudol na ne, a všetky vajcia boli neoplodnene. Cena jedného vajca v USA bola 60-200 USD. Minulý rok som zisťoval ceny v EU za pár príbuzných a boli od 400 do 1000 e. Odchovy sú aj v ČR, dokonca aj u súkromných chovateľov ale nie sú tak jednoduche ako u p.chocholatych.

1.10.2013 13:29
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Už je nemám, musel jsem je dát pryč, pač jsem se stěhoval a nemám pozemek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík