Co by to mohlo být za druh?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2011 07:18
alexandr

XXX.XXX.3.250

Zdravím, koupila jsem si housata z rozvozu firmy Prace a mám takového krasavce nebo krasavici s chocholkou. Předpokládám, že je to nějaký kříženec, ale čeho? Dá se houser od husy poznat podle nějakých vněkjších znaků a nebo jen podle prozkoumání kloaky?
Děkuji za odpověď.

28.7.2011 09:01
pesa

XXX.XXX.104.36

Minulý rok sem si koupil housata landeska z drubežarny benkovice a byla uplně stejná... landéská s chocholkou, zajimave je, že tu chocholku měli jen houseři.

29.7.2011 22:47
jeroným

XXX.XXX.3.153

Loni jsem taky měl jednu husu Landenskou s touto chocholkou a bylo to z Benkovic,že by dovezli nové chocholaté plemeno??

17.12.2013 13:09
reddriver

XXX.XXX.84.88

Nechci zakládat nové téma, tak napíšu sem. Zajímá mě, co jsme to vlastně letos vychovali za druh hus? Šeduška piští vždy, když štěkne pes, asi je to houser a zbylé dvě husičky? Jaký typ kačen a hus chovaly naše babičky? Děkuji za odpovědi a názory.

18.12.2013 00:20
etua

XXX.XXX.191.213

Nejen,že všichni máte křížence, žádné nové dovozy.Tyto drůbež.firmy dělají křížence záměrně kvůli zmasilosti.Takže když jste koupili takové pěkné křížence,tak teď jde o to,zda-li budou také plodní.Ono nejde jen o jednoduché prvotní křížení F1,ale o mnohonásobné křížení.Takže ještě k otázce,co,že to ty naše babičky chovaly-v prvé řadě si zakládaly na kvalitním českém plemeni hus a ničím to nekřížily,protože prioritou bylo,aby husa vyseděla housata,aby husy měly kvalitní peří a mohly se maximálně 3x škubat a potom zmasilost.Není pravdou,že když se husy škubaly,že ztrácely na zmasilosti-naopak. Ale co bylo hlavní-husy měly přístup k vodě a proto to bylo kvalitní plemeno,které se cenilo i v Rakousku,Německu atd.Husy landeské jsou husy na maso,ale musí mít dostatek prostoru,kvalitní pastvu a zrno a hlavně mají delší dobu růstu,což u husy české není.

18.12.2013 04:54
zapotokem

XXX.XXX.233.18

etua napsal(a):
Nejen,že všichni máte křížence, žádné nové dovozy.Tyto drůbež.firmy dělají křížence záměrně kvůli zmasilosti.Takže když jste koupili takové pěkné křížence,tak teď jde o to,zda-li budou také plodní.Ono nejde jen o jednoduché prvotní křížení F1,ale o mnohonásobné křížení.Takže ještě k otázce,co,že to ty naše babičky chovaly-v prvé řadě si zakládaly na kvalitním českém plemeni hus a ničím to nekřížily,protože prioritou bylo,aby husa vyseděla housata,aby husy měly kvalitní peří a mohly se maximálně 3x škubat a potom zmasilost.Není pravdou,že když se husy škubaly,že ztrácely na zmasilosti-naopak. Ale co bylo hlavní-husy měly přístup k vodě a proto to bylo kvalitní plemeno,které se cenilo i v Rakousku,Německu atd.Husy landeské jsou husy na maso,ale musí mít dostatek prostoru,kvalitní pastvu a zrno a hlavně mají delší dobu růstu,což u husy české není.

krizenci to jsou, o tom zadna, ale s plodnosti to nema nic spolecneho. Plodni samozrejme budou, vysledni potomci budou husy, ovsem ruznych "parametru" :) (vetsi, mensi, ruznych barev, ruzne vyuzivajici pastvu...)
Nicmene v malem, na vykrm, davno dobre.

Přidejte reakci

Přidat smajlík