Vajíčka se 2 žloutky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2011 12:39
mesič

XXX.XXX.100.81

Dobrý den, máme mladou kuřici, která cca 1 měsíc snáší. Je to plymutka. Má skoro každý den vejce, někdy vynechá, ale měla už asi 6x vajíčko se dvěma žloutky. Je o dost větší než vajíčka, která snáží normálně. Dříve jsem četla, že to může být porucha vaječníků apod., ale není to třeba jen tím, že je mladá? Nebo nemá nedostatek nebo naopak přebytek nějakých vitamínů nebo minerálů? Ještě máme stejně dlouho sasexu a ta nesnáší vůbec smajlík, ale četla jsem, že těm to trochu trvá..Děkuji za odpověď

12.8.2011 14:20
janahol

XXX.XXX.60.169

Dobrý den, nejsem odborník a ani nemám nijak moc zkušeností s chovem, ale jedna z mých hybridek také začínala s dvoužloutkovými vejci. Trvalo to asi dva měsíce a pak dvoužloutková vejce úplně vymizela, takže si myslím, že to může být i tím, že začíná snášet. Třeba někdo bude mít jiný názor, já píši jen svou osobní zkušenost. Jana

12.8.2011 18:04
uška

XXX.XXX.253.239

Ubrat bílkovin v krmivu, to může být jedna z příčin,

12.8.2011 18:19
deaf lukas

XXX.XXX.161.251

Pamatuji si, že před pár lety jedna hnědá hybridka začala snášet vejce s dvěma žloutkama, ale za pár dní už normálně snesla a dvoužloutky už nikdy.
pup

13.8.2011 11:30
m.l.

XXX.XXX.209.24

To se někdy stane, že do vejcovodu spadnou 2 žloutky a společně se obalí bílkem a skořápkou. Je to většinou na začátku snášky a upraví se to. Bílkoviny bych ubrala proto, že při přebytku sice začínají dříve snášet ale menší vajíčka než by měla.

13.8.2011 15:17
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den, děkuji za rady. Přemýšlím, jak ubrat bílkoviny. Slepice dostávají 2x denně směs:
a) vařené bezvaječné těstoviny
b) vařené brambory
k tomu jim mícháme pšenici, pšeničný šrot, přisypneme šrotupro nosnice a granulky pro nosnice, dodnes byly s kačenama, tak jim ujídaly jejich výkrmný šrot (motná tam je moc bílkovin...??) k tomu pečivno namočené ve vodě (to jim teď po oddělení od kačen snížíme), na přilepšenou zbytky zeleniny - strouhaný okurek, cuketu, kousek melounu, nějaký ten zbytek z kuchyně. Mají čerstvou pastvu a každý den ještě dostávají sekané zelené. Děkuji

13.8.2011 15:46
m.l.

XXX.XXX.209.24

mesič napsal(a):
Dobrý den, děkuji za rady. Přemýšlím, jak ubrat bílkoviny. Slepice dostávají 2x denně směs:
a) vařené bezvaječné těstoviny
b) vařené brambory
k tomu jim mícháme pšenici, pšeničný šrot, přisypneme šrotupro nosnice a granulky pro nosnice, dodnes byly s kačenama, tak jim ujídaly jejich výkrmný šrot (motná tam je moc bílkovin...??) k tomu pečivno namočené ve vodě (to jim teď po oddělení od kačen snížíme), na přilepšenou zbytky zeleniny - strouhaný okurek, cuketu, kousek melounu, nějaký ten zbytek z kuchyně. Mají čerstvou pastvu a každý den ještě dostávají sekané zelené. Děkuji

Jak to tak vidím, jsou spíš tlusté, i to může prozměnu způsobit zadržení žloutku ve vejcovodu, a že Vám druhá slepička, pokud je stejně stará, nenese. Asi jim to chce ubrat. Těstoviny nechte kachnám, brambory jen trochu a ty je dobré malinko, ale opravdu jen malinko přisolit a přidat vitamíny, minerální a stopové prvky např. Roboran pro drůbež, ale jsou i jiné, určitě Vám v obchodě poradí. Prostě se mají u Vás moc dobře. :-)

13.8.2011 17:08
jeroným

XXX.XXX.3.153

Jestli já můžu říct,tak se vyvarujte brambor a kukuřice(zemáků a turkyně). To je jen na výkrm a ne na snášku. Nadměrně zasádlené slepice moc nenesou. Jinak jedna má Australka nesla běžně každé druhé vejce dvoužloutkové,ale rok a nic......

13.8.2011 19:25
mesič

XXX.XXX.182.1

Děkuji Všem za rady! Ještě se zeptám na pečivo, to taky nedoporučujete? Nebo v malém množství? Je mi jich trochu líto je nechat jen na pšenici, šrotu a zeleném, ale nedá se nic dělat, uberu jim. Doteď to bylo takové nekontrolovatelné, ale jsou nyní oddělené od ostatních, tak už jim můžu stravu dělit (kačení vs. pro nosnice :-))

13.8.2011 22:01
m.l.

XXX.XXX.209.24

Je pravda, že jsme se nikdo nezeptal co je ta "dvoužloudková" slepice zač. Lehká plemena, patří tam i některé nosné kříženky, tak lehko nezatloustnou, sasexka patří spíš ke slepicím s kombinovanou užitkovostí a ty rády tloustnou. Jestli máte jen ty 2, tak je skutečně musíte krmit míň, hlavně pokud mají velký, zatravněný výběh.No a občas namočený krajíc chleba nebo rohlík v míchanici jim neuškodí. A ještě Vás musím ujistit, že snad neexistuje chovatel, kterého by jeho chovy nikdy ničím nepřekvapily. smajlík . Míla

13.8.2011 22:17
mesič

XXX.XXX.182.1

No k těm plemenům... jsme se pěkně sami doběhli... půl roku než jsme se přestěhovali do domečku jsem se snažila pobrat co nejvíce informací a ve finále zjistím, že nevím prakticky nic... :-)) Problematiku čistokrevné drůže... V pojízdné prodejně jsme si koupili "plymutku" a "sasexku" dnes, tj. cca po měsíci přibyly "grand moravia" a "whysex??". Naivně jsem si myslela, že to je čistokrevná drůbež, i když jsem byla v rozpacích z toho, že nejsou kroužkované. Dnes už vím, že jsou to snáškoví hybridi vyšlechtěny do líbivých a hlavně prodejných barev. Na druhou stranu nelitujeme, dle toho, co jsme vyčetli na internetu by měli mít zajímavější snášnu než čistokrevná drůbež. A to že nejsou "nákej ten von" jim na kráse taky neubere :-) I když, co se tady objevuje za fotky nádherné drůbeže, to by člověk musel mít 3 hektary pozemku, pole a celoživotní dovolenou, aby si splnil všechny sny :-))) U nás je to zatím o té užitkovosti, ale už teď pokukujeme po hedvábničkách či rousných slepičkách :-|

13.8.2011 22:52
m.l.

XXX.XXX.209.24

mesič napsal(a):
No k těm plemenům... jsme se pěkně sami doběhli... půl roku než jsme se přestěhovali do domečku jsem se snažila pobrat co nejvíce informací a ve finále zjistím, že nevím prakticky nic... :-)) Problematiku čistokrevné drůže... V pojízdné prodejně jsme si koupili "plymutku" a "sasexku" dnes, tj. cca po měsíci přibyly "grand moravia" a "whysex??". Naivně jsem si myslela, že to je čistokrevná drůbež, i když jsem byla v rozpacích z toho, že nejsou kroužkované. Dnes už vím, že jsou to snáškoví hybridi vyšlechtěny do líbivých a hlavně prodejných barev. Na druhou stranu nelitujeme, dle toho, co jsme vyčetli na internetu by měli mít zajímavější snášnu než čistokrevná drůbež. A to že nejsou "nákej ten von" jim na kráse taky neubere :-) I když, co se tady objevuje za fotky nádherné drůbeže, to by člověk musel mít 3 hektary pozemku, pole a celoživotní dovolenou, aby si splnil všechny sny :-))) U nás je to zatím o té užitkovosti, ale už teď pokukujeme po hedvábničkách či rousných slepičkách :-|

Každý začátek je těžký, a jestli můžu poradit, teď bude spousta výstav a tam uvidíte drůbež i králíky tak jak vypadají ve skutečnosti, taky se něco o nich dovíte. I když mě teď asi ukamenují, ale chce se to zeptat u víc chovatelů, protože k a ž d ý chovatel má ty svoje plemena za nejlepší. Mne nevyjímaje. Prostě každýmu vyhovuje něco jiného. Tak Vám přeji hodně spokojenosti v chovu. :-)

14.8.2011 22:08
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý večer, to máte pravdu, spoustu věcí se člověk snaží zjistit, vyčíst, aby pak nebyl překvapen a pak ho překvapí něco, kde by problém vůbec nečekal... ale i o tom to je a BUDE :-)) No a pak jsou i neočekávané radosti. Dnes jsme našli ve výběhu vajíčko jen v blance, takže to vypadá, že se sasexka konečně hecla a začala snášet. Asi cítí konkurenci u hybridů v barvě moravia a hysex smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík