Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2011 15:54
dasenka0

XXX.XXX.122.111

Nedávno jsem psala že jsem si koupila v Drůbežárně Hrabůvka koupila 20 ks kalimer a mám jich už jen 6 a z toho dvě jsou malé jak dvoutýdenní kuře a to jsem si je koupila na počátku června tak by mě zajímalo proč mi tak moc hynuly a nerostou. Jen ty 4 jsou hezké z 20 ks to je děs.Kdo jste si je taky koupili taky vám tak hynuly?Dája

14.8.2011 16:15
mismonik

XXX.XXX.150.88

Já je kupovala v dubnu a neměla žádny uhyn dnes jsou pěkně velká některá jsou menší a to mě bylo vyvětleno,že je to tím ,aby se mohli zabyjet postupně tak ,že některé pomaleji rostou pět z 20kusů vubec nevypadá jako kalimero.Marcela

15.8.2011 09:56
sefri

XXX.XXX.160.177

Zaujímavé tvrdenie, kalimerá som nikdy nemal, ale pochybujem, že by mohli byť tak nerovnorodé čo sa rastu týka. Dobre, že som si tento príspevok prečítal lebo ma celkom zaujala ich ponuka, ale po takomto tvrdení ich asi obídem. Kto je vlastníkom značky "Kalimero ", neviete náhodou niekto?

15.8.2011 11:37
dasah

XXX.XXX.97.193

Mám jich 10, taky jsem je kupovala v dubnu, rostou hezky, byl tam jeden menší kohoutek, ale už dorostl ostatní. Jsem s nima spokojená.

15.8.2011 12:26
m.l.

XXX.XXX.209.24

mismonik napsal(a):
Já je kupovala v dubnu a neměla žádny uhyn dnes jsou pěkně velká některá jsou menší a to mě bylo vyvětleno,že je to tím ,aby se mohli zabyjet postupně tak ,že některé pomaleji rostou pět z 20kusů vubec nevypadá jako kalimero.Marcela

Omluvte mě, ale velice mě rozesmálo jak Vám někdo vysvětlil proč jsou něktěrá menší. "Kalimero" je brojlerové kuře, jen je vyšlechtěné aby mělo žlutou kůži a tuk. Je to žádanější, a aby se mohlo prodávat tzv. jako selské kuře. Obvykle v obchodě je udáváno, že posledních 7 - 14 dní je přidáván kukuřičný šrot, a za kilo takového kuřete většinou chtějí 80.-kč/kg. A že je některé menší, to se ve větším množství stane. Těch 5 nejsou náhodou kohouti?

16.8.2011 19:56
market

XXX.XXX.171.29

Dobrý den, letos mám poprvé kalimera , zatím stará jen pár dnů, ale jsou nádherná a dobře rostou.
Má někdo skušenost se snáškou.

2.9.2011 20:27
janča

XXX.XXX.150.102

My si je brali 1. května jako 1 - 3 denní kuřátka a jsou super, neuhynulo ani jeno, některé kohouty jsme už zabili, měli okolo 3,5 kg, jen hodně malá prsa, jinak ok. Jedna slepice nám už dokonce začala snášet a kupodivu dvoužloutková vejce, příjde mi to brzo, ale je to tak. Takže u nás naprostá spokojenost.smajlík

5.9.2011 17:18
katjuschka

XXX.XXX.236.166

My sme na skúšku kúpili 10 jednodňových kuriatok z Gyronu. 2 nám uhynuli asi tak po mesiaci. Ostatné sú v poriadku. Sú dosť pažravé a aktívne, uvažujem, že si dokonca nechám kohúta a sliepku. Jeden kohút má pekné sfarbenie, je mi ho ľúto upiecť:-) Budúci rok by som si chcela zobrať 30.

9.9.2011 18:24
market

XXX.XXX.171.29

Já mám sedm měsíčních kalimer a je mezi nimi dost veliký růstový rozdíl.Líhla jsem je sama,jsou vylíhlé v jeden den.Krmím je směsí a všichni mají přístup ke krmné misce.Nezdá se mi že by nějaké žralo méně.Jinak jsem s nimi spokojena,rostou rychle.Určitě si nechám nějaké do chovu.

10.9.2011 08:00
m.l.

XXX.XXX.209.24

market napsal(a):
Já mám sedm měsíčních kalimer a je mezi nimi dost veliký růstový rozdíl.Líhla jsem je sama,jsou vylíhlé v jeden den.Krmím je směsí a všichni mají přístup ke krmné misce.Nezdá se mi že by nějaké žralo méně.Jinak jsem s nimi spokojena,rostou rychle.Určitě si nechám nějaké do chovu.

Pokud je máte vylíhlé z vajíček od Kalimero slepice, která byla pojímána Kalimero kohoutem, tak se nemůžete divit. Je to hybrid a ten se štěpí. Zrovna tak se rozštěpí kuřata od brojlerky.

10.9.2011 12:34
masak

XXX.XXX.253.239

market napsal(a):

do chovu nenechávat nic.Hybridy doma nemnožit.Rozdíly v růstu budou ještě větší.

11.9.2011 16:51
market

XXX.XXX.171.29

Násadová vejce kalimer jsem měla z drůbežárny. Nevím jak se mají správně křížit. Chtěla jsem si nechat slepičku a kohoutka a na jaře nasadit vejce do líhně.Mohl by jste mi poradit jakým způsobem bych si mohla doma zařídit chovný pár.Když hybrid nemám dál rozmnožovat.Budu ráda za každou informaci, moc tomu nerozumím.Letos jsem si pořídila líheň a chtěla jsem mít vlastní násadová vejce.Předem děkuji.

11.9.2011 20:18
m.l.

XXX.XXX.209.24

market napsal(a):
Násadová vejce kalimer jsem měla z drůbežárny. Nevím jak se mají správně křížit. Chtěla jsem si nechat slepičku a kohoutka a na jaře nasadit vejce do líhně.Mohl by jste mi poradit jakým způsobem bych si mohla doma zařídit chovný pár.Když hybrid nemám dál rozmnožovat.Budu ráda za každou informaci, moc tomu nerozumím.Letos jsem si pořídila líheň a chtěla jsem mít vlastní násadová vejce.Předem děkuji.

Zkusit to klidně můžete, v tom Vám nikdo nebrání, jen že v dalším množení se štěpí. Zkuste to a uvidíte, za to nic nedáte. Také je možné to zkusit zkřížit s nějakým masmým plemenem, ale tam by to taky chtělo zkusit co lépe roste. Jestli slepice Kalimero a kohout masné plemeno, nebo naopak.Přeji hodně štěstí, s líhní se určitě nudit nebudete, je to zábava. :-)

11.9.2011 20:41
market

XXX.XXX.171.29

To máte pravdu líhout je úžasné.Bylo by možné křížit slepice kalimer s kohoutem dominant sussex?
Líhla jsem dvakrát a úspěšnost je 55procent,vajíčka cestovali přes celou republiku.Může se převážením snížit líhlivost?Nebo dělám někde nějakou chybu.

11.9.2011 21:09
masak

XXX.XXX.253.239

Kalimero = hybrid a Dominant = hybrid. tak to si nepomůžete. To můžete si rovnou nechat obojí kalimera.chtělo by to vyzkoušet zkřížit s polotěžkým čistokrevným kohoutem třeba hempšírka ...... a nepíšete co jste líhla.co máte doma?

12.9.2011 08:11
m.l.

XXX.XXX.209.24

market napsal(a):
To máte pravdu líhout je úžasné.Bylo by možné křížit slepice kalimer s kohoutem dominant sussex?
Líhla jsem dvakrát a úspěšnost je 55procent,vajíčka cestovali přes celou republiku.Může se převážením snížit líhlivost?Nebo dělám někde nějakou chybu.

Hempšírka je dobré plemeno s kombinovanou užitkovostí, kuřata se rychle opeřují a dobře rostou. Chovám je řadu let, ale klidně to může být plymutka, amrokska, orpingtonka, australka a pod. S převozem je někdy potíž v tom, že se potrhají úponky které drží žloutek uprostřed vajíčka. Musí se nechat v klidu ustát alespoň 24 hodin na proložce špičkou dolu a nehýbat s nima. Také líhnivost je ovlivněna stářím vajíček, pokud možno nasazují se vajíčka do 7 dnů stáří, potom líhnivost klesá. Také záleží jak je zacházeno s násadovými vajíčky, jak často se sbírají, jak jsou zašpiněná, počet slepic na kohouta. Je toho dost co ovlivňuje líhnivost. Také nepíšete jestli byla vajíčka neoplozená, nebo odumřelá a v jakém stádiu líhnutí.

12.9.2011 13:51
market

XXX.XXX.171.29

O hempšírkách jsem slyšela jen samou chválu ale nepodařilo se mi sehnat žádné násadové vajíčko.Doma mám sussex,maransky a aurakany slepice i kohouty 19 týdeni ,horal ty jsou z loňska,kalimera a křepelky ty jsou měsíc staré.Z dvaceti kalimer jsem měla 8 čistých 1 nevylíhlé udušené 1 odumřelo v půlce líhnutí a 10 krásných kuřátek.Z dvaceti křepelek jich mám 5 krásných,8 bylo čistých a 7 odumřelých zárodků.A z kuřátek pro kamarádku všeho směs z dvaceti máme 9 kuřátek 6 bylo čistých a 4 odumřelé zárodky.Žádná sláva ale snad na to přijdu.Mám líheň cleo je na principu biosky,topná spirála a ventilátorek,stolní líheň.Vlhkost 55-60% koncem jsem zvyšovala na 70-80%.Teplota 37,8.Obracení ručně dvakrát denně.Chladila jsem 5 min.Nevím jestli jsem je nechladila moc prudce,nebo jestli je špatně otáčím.Budu ráda za každou informaci od vás.Předem děkuji.

12.9.2011 16:53
masak

XXX.XXX.253.239

.........Z dvaceti kalimer jsem měla 8 čistých 1 nevylíhlé udušené 1 odumřelo v půlce líhnutí a 10 krásných kuřátek.......

vždyť je to úspěch ! líhnutím neovlivníte neoplozená vejce. tak chybu nehledejte u sebe ale u prodávajícího vajec.

13.9.2011 07:51
m.l.

XXX.XXX.209.24

market napsal(a):
O hempšírkách jsem slyšela jen samou chválu ale nepodařilo se mi sehnat žádné násadové vajíčko.Doma mám sussex,maransky a aurakany slepice i kohouty 19 týdeni ,horal ty jsou z loňska,kalimera a křepelky ty jsou měsíc staré.Z dvaceti kalimer jsem měla 8 čistých 1 nevylíhlé udušené 1 odumřelo v půlce líhnutí a 10 krásných kuřátek.Z dvaceti křepelek jich mám 5 krásných,8 bylo čistých a 7 odumřelých zárodků.A z kuřátek pro kamarádku všeho směs z dvaceti máme 9 kuřátek 6 bylo čistých a 4 odumřelé zárodky.Žádná sláva ale snad na to přijdu.Mám líheň cleo je na principu biosky,topná spirála a ventilátorek,stolní líheň.Vlhkost 55-60% koncem jsem zvyšovala na 70-80%.Teplota 37,8.Obracení ručně dvakrát denně.Chladila jsem 5 min.Nevím jestli jsem je nechladila moc prudce,nebo jestli je špatně otáčím.Budu ráda za každou informaci od vás.Předem děkuji.

Co se týká líhně musíte najít někoho kdo má stejnou, každý výrobce má trochu jiné parametry. To se dá vychytat a také umístění líhně je důležité - průvan, teplota místnosti. Ale poměrně vysoká neoplozenost znamená, že byla horší násadová vajíčka. Pokud někdo chce odebírat od slepic vajíčka pro líhnutí je dobře dodržovat poměr slepic na jednoho kohouta. U lehkých je to cca 15 slepic, u kombinovaného plemene cca 10-12 slepic, u těžkých třeba jen 6-8 slepic. Já to dělám tak, že z hejna hempšírek oddělím nejlepší a dám je zvlášť. Ovšem musí se to udělat do koncem ledna. Do líhně dávám tak ,že první kuřata se líhnou začátkem března - pro výstavy a líhnu do června. Pozdější kuřata rostou pomaleji, zkracuje se den, a většinou nesou až zjara pokud nemají zateplený kurník a nepřisvěcuje se jim.

Vladimirzmoravy

18.1.2012 22:36
Vladimirzmoravy

XXX.XXX.149.169

Vážení,dovoluji si poznamenat k citaci nekterých členů ,osobně jsem si byl koupit v drůbežárně Klokočí 10 husokachen
Tel. jsem objednal kdy přijedu kachny byly připravené v přepravce,která mi dokonce byla zapůjčena ,k tomu jsem si mohl ještě vybrat z dalších kusů,kdyby se mi připravené nezamlouvali.Všech 10 kachen se dožilo porážkové váhy 3 -3,5 kg
Byl jsem velice spokojen a proto v letošním roce opět pojedu koupit další a svuj chov určitě rozšířím.
Vím,že zkušenosti mohou býti dobré i špatné tak jako ,ale to je v lidech a o lidech

19.1.2012 08:01
patola

XXX.XXX.92.166

Ja nakupujem priamo zo zdroja-GYRONU. Kuriatka su krásne, zdravé, za pár hodín sú už pri vodičke a krmive. Vedia tam poradiť, nakúpim si priamo na farme aj krmivo, prípadne aj niečo iné z ich predajne, ktorú majú priamo na farme. Zatiaľ nedám na nich dopustiť. Viem že zasielajú aj násadové vajcia, no ja si prídem radsej osobne kupit, ppoštou to je vždy risk, no chapem tých, ktorí ste z ďaleka, je to jediná možnosť. Videl som, že zo zadu jednej haly nakladajú priekupníci ktorí to rozkŕmia alebo hneď ďalej predávajú vo svojom okolí. Videl som tam i české špzetky. Kalimerá sú super!:-):-)smajlíksmajlík

19.1.2012 11:30
sefri

XXX.XXX.160.177

Ono priamo zdroj je vo Francúzsku. Taktiež zakladám farmu a nechcel by som robiť cez prostredníka, našiel som alternatívu pre kalimera, uvidíme ako sa osvedčí v praxi.

19.1.2012 12:16
patola

XXX.XXX.92.159

Pre sefri: Zaujímalo by ma viac o vašom chove a o aký druh kurčiat sa bude jednať. Kde bude ten chov, pretože aj ja sa práve rozhodujem že by som začal s vlastným chovom takýchto kurčiat. Je mi jasné že kurčatá ktoré predáva gyron sú z francúzska, myslím že to majú aj na stránke.Tým zdrojom som myslel najbližšie miesto vrámci Česka a Slovenska.

19.1.2012 13:30
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

m.l. napsal(a):
Pokud je máte vylíhlé z vajíček od Kalimero slepice, která byla pojímána Kalimero kohoutem, tak se nemůžete divit. Je to hybrid a ten se štěpí. Zrovna tak se rozštěpí kuřata od brojlerky.

Dobrý den.
Co se týče štěpení je pravdou že při chovu těchto kuřat se pouští kohouti kteří jsou těžcí na o polovinu lehčí slepičky.
Ale mohu vás ujistit že obojí jsou krásně omasená. Jak mi vysvětlili v HUBBARDU tak užitkové vlastnosti u těch co my nabízíme jako selská jsou přenášena na kuřata otci-kohouty.Pokud by jste dál použili drůbež k dalšímu chovu tak dojde k to mu že část drůbeže naroste do vyšší porážkové hmotnosti a část do nižší. Ale co se týče omasení tak to by mělo být dobré u všech.Co bych možná vyzkoušel tak to je pouštět těžkého kohuta od selských kuřat na farmářské slepice. Při pohovoru s Panem Jurikem ( majitel Gyronu) mi zdělil že zkoušeli pouštět kohouty Kalimero na Hempšíry ale že to nemá efekt a že se to nedá z oreginálem srovnat.
Bláboly typu že se jedná o kuře které kopíte v obchodě za 80 korun /kg nejsou na místě.Kdo ochutnal mi dá za pravdu že tak lahodnou chut která tato kuřata poskytují se nedá ničemu přirovnat.Takzvané kukuřičné kuřátko které mněl pán na mysli je zcela jiný produkt.
Sám jsem tomu nevěřil do té doby než jsem na popud jednoho zákazníka obětoval kohouta na nedělní oběd a od té doby jsem si tu chut zamiloval.
Tichý
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

19.1.2012 13:33
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

PRO PŘEDSTAVU ZDE VKLÁDÁM FOTKU MATKY SELSKÝCH KUŘAT :-)

19.1.2012 13:45
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

PRO ILUSTRACI ZDE VKLÁDÁM NĚKOLIK FOTEK OTCU SELSKÝCH KUŘAT. :-) POKUD SE VÁM ZDAJÍ PONĚKUD HUBENĚJŠÍ JE TO Z DŮVODU OMEZENÍ PŘÍJMU KRMIVA DLE TECHNOLOGICKÉHO POSTUPU FIRMY HUBBARD.
ABY SE UDRŽELA STANOVENÁ HMOTNOST, NA COŽ BY JSTE MNĚLI DBÁT I V PŘÍPADĚ ŽE BUDETE POKRAČOVAT V CHOVU AT JIŽ KALIMER NEBO SELSKÝCH KUŘAT JE NUTNO OMEZIT KRMNOU DÁVKU NA 80 PROCENT OPROTI TOMU CO BY SEŽRALI BEZ OMEZENÍ.V OPAČNÉM PŘÍPADĚ DOJDE K TOMU ŽE JSOU PŘÍLIŽ TĚŽCÍ DOJDE KE SNÍŽENÍ UŽITKOVOSTI A UŽEROU SE K SMRTI.
:-)

19.1.2012 13:46
sefri

XXX.XXX.160.177

Intezívne pracujem na internetových stránkach. Hraničný termín pre spustenie je začiatok februára. O daných "brojlerových kurčatách" pre extenzívny chov budem jednať na začiatku februára a vtedy budem schopný vystaviť kompletnú ponuku. Reklama je tu zakázaná a z toho dôvodu ak chcete vedieť o moje činnosti viac, poprosím Vás obrátiť sa na zverejnený email. S pozdravom Schäffer

19.1.2012 14:07
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

sefri napsal(a):
Intezívne pracujem na internetových stránkach. Hraničný termín pre spustenie je začiatok februára. O daných "brojlerových kurčatách" pre extenzívny chov budem jednať na začiatku februára a vtedy budem schopný vystaviť kompletnú ponuku. Reklama je tu zakázaná a z toho dôvodu ak chcete vedieť o moje činnosti viac, poprosím Vás obrátiť sa na zverejnený email. S pozdravom Schäffer

TAK SI DEJTE PLACENOU INZERCI TAM MŮŽETE UVÁDĚT KONTAKTY A VŠECHNO CO POTŘEBUJETE. MY JSME OD DOVOZU JEDNODENNÍCH KUŘAT Z FRANCIE UPUSTILI Z DŮVODU OBROVSKÉHO STRESU PŘI PŘEPRAVĚ KTERÝ SE PROJEVIL VE VÝSLEDCÍCH ODCHOVU. :-)

19.1.2012 14:15
sefri

XXX.XXX.160.177

K 01.02.2012 mám začiatok činnosti, následne budem určite o takom niečom uvažovať. Nechcem voziť hydinu z Francúzska, v tomto sortimente budem nový, čiže ani by som ich nedokázal zaujať so svojou požiadavkou. Vy už máte trošku iné meno vybudované.

GYRON

19.1.2012 21:39
GYRON

XXX.XXX.92.166

drubezarnabenkovice napsal(a):
Dobrý den.
Co se týče štěpení je pravdou že při chovu těchto kuřat se pouští kohouti kteří jsou těžcí na o polovinu lehčí slepičky.
Ale mohu vás ujistit že obojí jsou krásně omasená. Jak mi vysvětlili v HUBBARDU tak užitkové vlastnosti u těch co my nabízíme jako selská jsou přenášena na kuřata otci-kohouty.Pokud by jste dál použili drůbež k dalšímu chovu tak dojde k to mu že část drůbeže naroste do vyšší porážkové hmotnosti a část do nižší. Ale co se týče omasení tak to by mělo být dobré u všech.Co bych možná vyzkoušel tak to je pouštět těžkého kohuta od selských kuřat na farmářské slepice. Při pohovoru s Panem Jurikem ( majitel Gyronu) mi zdělil že zkoušeli pouštět kohouty Kalimero na Hempšíry ale že to nemá efekt a že se to nedá z oreginálem srovnat.
Bláboly typu že se jedná o kuře které kopíte v obchodě za 80 korun /kg nejsou na místě.Kdo ochutnal mi dá za pravdu že tak lahodnou chut která tato kuřata poskytují se nedá ničemu přirovnat.Takzvané kukuřičné kuřátko které mněl pán na mysli je zcela jiný produkt.
Sám jsem tomu nevěřil do té doby než jsem na popud jednoho zákazníka obětoval kohouta na nedělní oběd a od té doby jsem si tu chut zamiloval.
Tichý
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Je pravda, že v minulý rok som panu Tichému spomínal o spojení Hempšírky sliepky s kohútmi Kalimero. Ano výsledek bol taký ako pan Tichý píše a jak ste to mohli mnohí sami vyskúšať, keď ste si takéto násadové vajcia z našej farmy zakúpili. Kuriatka boli krásne, no efekt neporovnateľný s originálom, hlavne čo sa týkalo vyrovnanosti jednotlivých kusov. Niektoré kusy po ťažkom otcovi boli pekné ťažké, no niektoré kusy boli po matkách menšie. No vo všeobecnosti bola spokojnosť aj s týmto malým experimentom ako v liahnivosti, tak i v odchove.
Plne súhlasím s panom Tichým v tom, že chuť kurčiat Kalimero je jednoducho neporovnateľná snáď s nijakým iným kurčaťom. A kto ochutná mäsové holokrké K-AVI, zažije nebíčko v papuľke :-)smajlík.
Preto sme investovali do rodičovského chovu z francúzska veľmi veľké finančné prostriedky, aby sme nemuseli už kuriatka voziť až z ďaleka a trápiť ich dlhou cestou na Slovensko či do Čiech. Tu si ich vo vlastných liahňach vyliahneme, zavakcinujeme a takto pripravené odovzdáme zákazníkom hneď ako sa vraví z prvej ruky.
Budeme veľmi radi, keď sa tento druh kurčiat vo svojom štvrtom roku pôsobenia v našich krajinách natrvalo zakorení a do odchovu týchto originálnych kurčiat sa pustia aj ďalšie bio či eko, menšie či väčšie farmy a farmičky.
Sme pripravení Vám ponúknuť to najlepšie čo máme, či už v násadových vajciach, alebo v kuriatkach finálneho hybridu.

GYRON - hydinárska farma

smajlíksmajlík

19.1.2012 22:25
hydina

XXX.XXX.96.45

sefri napsal(a):
K 01.02.2012 mám začiatok činnosti, následne budem určite o takom niečom uvažovať. Nechcem voziť hydinu z Francúzska, v tomto sortimente budem nový, čiže ani by som ich nedokázal zaujať so svojou požiadavkou. Vy už máte trošku iné meno vybudované.

Viem o origináloch čo doviezol p. Antony Guillaume, ešte pod názvom Gazdovské brojlery.

20.1.2012 07:09
patola

XXX.XXX.92.166

Ano predaval ich aj po burzach, jednalo sa o hybrid od firmy SASSO.

20.1.2012 14:52
krokodil

XXX.XXX.94.234

patola napsal(a):
Ano predaval ich aj po burzach, jednalo sa o hybrid od firmy SASSO.

:-)Aj to bol prekupník. Nič pre sefriho.:-)

20.1.2012 16:14
lukas146

XXX.XXX.168.49

dobry den muze mi nekdo prosim vysvetlit rozdil mezi selskym kuretem a kalimerem dekuji smajlík

20.1.2012 16:18
krokodil

XXX.XXX.94.234

lukas146 napsal(a):
dobry den muze mi nekdo prosim vysvetlit rozdil mezi selskym kuretem a kalimerem dekuji smajlík

:-)Mám taký pocit, že názov Kaliméro dali selskému kuratu v Gyrone aby sa lepšie predávalo. Marketingový ťah. Ale nezaručené. Krokodíl.:-)

20.1.2012 16:23
lukas146

XXX.XXX.168.49

Krokodyle moc ti dekujusmajlík je mi 15 a chtel bych si poridit 1 kohouta a 5 slepicek techto kurat na chov ale moc sem nepochopil jak se tu psalo o tam stepeni smajlík

20.1.2012 16:57
mysak

XXX.XXX.46.80

Zdravím, takže začátečník, no je to v podstatě jedno s čím začneš, dovolím si odpovídat. Ať je to hybrid nebo čistokrevná drůbež, naučit se líhnout a odchovávat můžeš i s těmahle. Nicméně ptáš se na štěpení. No, aby bylo jasno a ne jen Tobě tak pod slovem finální hybrid FINÁLNÍ! tj. konečný se myslí zvíře - několikanásobný kříženec - hybrid určený JEN k produkci buď vajec a nebo masa konečnému spotřebiteli. Tím několikerým křížením se sleduje užitkovost, vitalita, konverze krmiva a pod. s tím že toto křížení má tzv. heterozní efekt. To znamená že potomstvo je v sledovaných vlastnostech lepší než jeho už tak dobří rodiče. Tento heterozní efekt netrvá věčně a zpravidla jsou dvou, tří maximálně čtyřlinioví kříženci jako finální. Dalším množením nebo křížením už se kýžený efekt oslabuje, a dochází zákonitě k štěpení těch vlastností, tj. máš skupinu jedicnů, kteří mají touto hybridizací sjednocené vlastnosti(např stejný nástup snášky, stejný počet snášky, stejná barva, stejná hmotnost vajec, žádná kvokavost a pod. Kdežto při štěpení dojde k projevení původních vlastností ze kterých je to celé jakoby poskládáno. Takže snáška bude o tohoto potomstva nevyrovnaná, nevyrovný nástup do plodnosti, menší vejce, mnoho tzv. kuřecích vajec, vyskočí i kvokavost a pod. Zmasilost bude různá, není to jen nerovnoměrná hmotnost u odchovu, které si nejsnáze všimneme, ale také rychlost růstu případně nasazení svaloviny na kosti.
Já, protože jsem zahradník, tak rád dávám příklad na maceškách- Koupíme si třeba modré macešky s okem a celý rok kvetou tyto rostliny takto. Jedna jako druhá. Uniformita. Tyto rostliny se během léta a podzimu vysemení tj. generativně se namnoží že a na další rok nám jich tam kvete, ale každá jiné barvy jen ne ta koupená modrá s okem. Nebo jsou tam dvě rostliny z toho množství. Takže se divíme kde se nám tam vzali hnědé, červené žluté, blědě modré a pod. Tak takhle je to i s těmi hybridními slepicemi a jejich užitkovostí.
Juraj Kafka

20.1.2012 20:32
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.106.46

krokodil napsal(a):
:-)Mám taký pocit, že názov Kaliméro dali selskému kuratu v Gyrone aby sa lepšie predávalo. Marketingový ťah. Ale nezaručené. Krokodíl.:-)

I tak by se to dalo říct ale kdybych prozradil více ztratilo by to ten punc tajemnosti co to jenom může být?

Ale ve skutečnosti se jedná o tohle. Firma Gyron má filozofiii že nabídne chovatelům kuřata které budou dosahovat různé intenzity růstu a chovatel tak může kuřata zabíjet postupně tak jak dorůstají na pekáč. A těmto kuřatům dali název Kalimero.
KALIMERO je produktem firmy Gyron a neseženete je nikde jinde!!!! Stejně jsko Selské a Farmářské kuře.
Jelikož si firmy Gyron vážíme a zároven ji respektujeme upustili jsme od názvu KALIMERO.A rozhodli jsme dát chovatelům možnost si vybrat kuřata které rostou rychleji (Selská) nebo dají přednost kuřatum s o něco pomalejším růstem(Farmářská) s tím že slepičky těchto kuřat poskytuji uspokojivou snášku a kohouti se hodí na porážku. Mimo to můžeme nabídnout i kuřata holokrká.

22.1.2012 18:29
lukas146

XXX.XXX.168.49

Moc dekuji za vysvetleni pane Tichy.Chovatelem uz sem 10 let ale chtel sem ted zkusit neco noveho. Choval sem do teto doby slepice hybridky a kachny pizmove a ted sem chtel zkusit neco jineho.Pane Tichy moc vam dekuji za vysvetleni a mam na vas jeste 1 dotaz a to tykajici se snasky vajec kolik vajec snasi farmarky a kolik selky jeste jsem se nerozhodl jeke z nich si vybat. PS Predem dekui za odpoved Terl

23.1.2012 14:38
lukas146

XXX.XXX.168.49

prosim smajlík

23.1.2012 21:37
gyron

XXX.XXX.92.166

krokodil napsal(a):

ááááááááále pán Krokodíl ze záhorá , Kalimero sa dobre prodává ! Marketingový ťah to neni, to je názef kuraťa, aby sme mu nemosevi hovoriť po americky, nebo nejako ináč. Ale nezaručené!smajlíksmajlík

26.1.2012 20:58
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

Snáška u HIBRIDEK farmářek by mněla být dle dodavatele rodičů 250-270 vajec Snáška hibridu Které my nybízíme pod názvem Selské něco málo pod 250 ks U Selských se musí dávat pozor na krmení a držet je trochu zkrátka aby nedošlo k přílišnému ztučnění. Farma Klokočí

29.1.2012 17:12
lukas146

XXX.XXX.168.49

Pane Tichy moc dekuji za odpoved a zaroven vam chci polozit jeste jednu otazku kolik slepic na kohouta u selskych a kolik u farmarek dekuji smajlík

29.1.2012 20:12
mysak

XXX.XXX.46.80

lukas146 napsal(a):
Pane Tichy moc dekuji za odpoved a zaroven vam chci polozit jeste jednu otazku kolik slepic na kohouta u selskych a kolik u farmarek dekuji smajlík

to snad nemyslíte vážně:-)

29.1.2012 20:37
rastov

XXX.XXX.101.18

mal som Kalimera z Gyronu minulý rok 30 ks.celkom som bol spokojný.zopár mi uhynulo mojou chybou,inak rástli pekne.Ale keby som si mohol vybrať tak chcem len červené,tie rástli ako z vody:-)

29.1.2012 20:40
lukas146

XXX.XXX.168.49

dekuji za radu a co tobe se na mem prizpevku mysaku:-) a jinak oni se prodavaji i jine byrvy nez cervene smajlíksmajlíksmajlík

29.1.2012 21:09
gyron

XXX.XXX.92.166

lukas146 napsal(a):
dekuji za radu a co tobe se na mem prizpevku mysaku:-) a jinak oni se prodavaji i jine byrvy nez cervene smajlíksmajlíksmajlík

Určite ano. V tomto roku budú v ponuke červené, trojfarebné, šedo biele - sfarbenie podobné najbližšie snáď sasexovému, holokrké. Všetky až na holokrké rastú zhruba rovnako, rýchlo a bez problémov.
Holokrké rastú pomalšie, no o to je ich mäasko chutnejšie.

Prvé vajíčka pôjdu už do liahne, tak sa tešíme na prvé tohto ročné Kalimerká. Prvé objednávky budú vybavené, ak všetko dobre dopadne , už v marci.

FARMAKLOKOČÍ

29.1.2012 22:08
FARMAKLOKOČÍ

XXX.XXX.106.46

lukas146 napsal(a):

VŠEOBECNĚ SE DOPORUČUJE 10 SLEPIC NA KOHOUTA JAK U MASNÝCH TAK U NOSNÝCH PLEMEN SLEPIC.
POKUD ZPOZORUJETE ZĚ JSOU SLEPICE NA ZÁDECH SEDŘENÉ JE NUTNO POMĚR UPRAVIT A MŮŽETE CHOVAT I 12 SLEPIC S JEDNÍM KOHOUTEM.
TICHÝ
:-):-):-)

30.1.2012 14:29
lukas146

XXX.XXX.168.49

Moc dekuji jak do Gyronu tak do Hrabuvky a mam na tyto 2 firmy jeste dotaz co si myslite je lepsi kalimero alias selske kure a nebo susex,amroks chci si na podzim koupit masne slepice na chov a nevim ktere budou lepsi dekuji za odpovedi :-)

30.1.2012 17:24
mysak

XXX.XXX.226.194

lukas146 napsal(a):
Moc dekuji jak do Gyronu tak do Hrabuvky a mam na tyto 2 firmy jeste dotaz co si myslite je lepsi kalimero alias selske kure a nebo susex,amroks chci si na podzim koupit masne slepice na chov a nevim ktere budou lepsi dekuji za odpovedi :-)

Ale nic...smajlík

30.1.2012 20:11
ddrahnak

XXX.XXX.147.199

CO myslite ze Vám odpovedia firmy ktoré predávajú práve Kalimero/selské/farmárske sliepky?

David

30.1.2012 21:16
lukas146

XXX.XXX.168.49

Nejsem uplne blbej vim ze kazdy kdo co chova tak mi to doporuci jen abych koupil ale moje otazka stale trva no a kdyztak se pripojte do dizkuse take ne :-):-):-). Pana Ticheho si moc vazim a vym ze by mi jiste rad pomohl proto sem se zeptal ale kdyztak mi ostatni muzete take odpovedet na muj dotaz smajlík:-) tak chovu zdar smajlík

31.1.2012 07:16
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

lukas146 napsal(a):
Nejsem uplne blbej vim ze kazdy kdo co chova tak mi to doporuci jen abych koupil ale moje otazka stale trva no a kdyztak se pripojte do dizkuse take ne :-):-):-). Pana Ticheho si moc vazim a vym ze by mi jiste rad pomohl proto sem se zeptal ale kdyztak mi ostatni muzete take odpovedet na muj dotaz smajlík:-) tak chovu zdar smajlík

Můžu vám doporučit vzít s každého něco a zkoušet co vám bude vyhovovat. Ono ani křížení mezi sebou není od věci.Každému vyhovuje něco jiného. Od nás nakupovaly a budou nakupovat jak kuřata tak i násadové vejce i větší firmy takže je docela možné že se objeví na trhu další řekněme novinky.
smajlík

1.2.2012 14:14
krokodil

XXX.XXX.109.41

gyron napsal(a):
ááááááááále pán Krokodíl ze záhorá , Kalimero sa dobre prodává ! Marketingový ťah to neni, to je názef kuraťa, aby sme mu nemosevi hovoriť po americky, nebo nejako ináč. Ale nezaručené!smajlíksmajlík

:-)Generálny, keď som ešte za starodávna bol mladý nasťahoval som sa do novopostaveného panelového sídliska. A pretože mňa asi splodili v kurníku, sliepky sú môj život, kúpil som si pod stromček na vianoce liaheň Bios 60. A keďže som netrpezlivý, kúpil som si aj 10 vajec aby som liaheň vyskúšal. V januári. Vo februári sa mi vyliahlo jedno kurča. Dal som mu meno Kaliméro. Keby som mu nedal takéto meno asi by sa nič nedialo. Ale... Na sídlisku sme boli samé mladé rodiny, všetci sme mali malé deti a po sídlisku sa roznieslo, že na piatom poschodí v tamtom dome majú Kaliméra. To bol marketingový ťah. Denne sme mali pred dverami zástupy detí čo sa prišli pozrieť na nášho Kaliméra. Takže hneď prvý rok sme sa na našom sídlisku preslávili. Vďaka Kalimérovi. Nakoniec to aj bol kohút neznámeho plemena. Keď ste začínali začiatkom deväťdesiatich rokov minulého storočia tak by ste bodovali ak by ste dali takémuto kuraťu amerikánske meno. Vtedy letelo všetko čo znelo cudzokrajne. Dnes sme na to alergický. Našťastie sa vraciame k našim tradičným názvom. Žiadne farmer chicken ale gazdovské kura, žiadne Johny Walker chicken ale Kaliméro. Držím palce, nech sa vám darí. So zárukou. Krokodíl:-)

1.2.2012 20:44
gyron

XXX.XXX.92.166

krokodil napsal(a):
:-)Generálny, keď som ešte za starodávna bol mladý nasťahoval som sa do novopostaveného panelového sídliska. A pretože mňa asi splodili v kurníku, sliepky sú môj život, kúpil som si pod stromček na vianoce liaheň Bios 60. A keďže som netrpezlivý, kúpil som si aj 10 vajec aby som liaheň vyskúšal. V januári. Vo februári sa mi vyliahlo jedno kurča. Dal som mu meno Kaliméro. Keby som mu nedal takéto meno asi by sa nič nedialo. Ale... Na sídlisku sme boli samé mladé rodiny, všetci sme mali malé deti a po sídlisku sa roznieslo, že na piatom poschodí v tamtom dome majú Kaliméra. To bol marketingový ťah. Denne sme mali pred dverami zástupy detí čo sa prišli pozrieť na nášho Kaliméra. Takže hneď prvý rok sme sa na našom sídlisku preslávili. Vďaka Kalimérovi. Nakoniec to aj bol kohút neznámeho plemena. Keď ste začínali začiatkom deväťdesiatich rokov minulého storočia tak by ste bodovali ak by ste dali takémuto kuraťu amerikánske meno. Vtedy letelo všetko čo znelo cudzokrajne. Dnes sme na to alergický. Našťastie sa vraciame k našim tradičným názvom. Žiadne farmer chicken ale gazdovské kura, žiadne Johny Walker chicken ale Kaliméro. Držím palce, nech sa vám darí. So zárukou. Krokodíl:-)

Ja som to vždy hovorieval - u krokodíla sú na všetko , ako teraz vidieť, môžu sa živiť aj písaním svojich zážitkov a historiek. smajlík
Vždy keď sa u nich zastavíme, je sranda a fajn. Prajem veľa krásnych kuriatok z našich vajíčok !!!smajlík:-):-):-)

2.2.2012 14:59
lukas333666

XXX.XXX.6.15

drubezarnabenkovice napsal(a):
Rodiče Farmářských kuřat.

Dá se takový kohout koupit(kvůli barvě - ten co vypadá trochu jako sasex se žlutou barvou pod kresbou) ???

5.2.2012 18:24
gyron

XXX.XXX.92.166

lukas333666 napsal(a):
Dá se takový kohout koupit(kvůli barvě - ten co vypadá trochu jako sasex se žlutou barvou pod kresbou) ???

Tieto kohútiky dodávame pod názvom KOHÚT ŤAŽKÝ K-AVI. Ide o ťažký druh kohúta a pretože je zaradený medzi druhy K-AVI, dosahuje nasledovné parametre chovu : za odchov 80-120 dní dosahuje hmotnosť 2,3 - 3,5 kg. Viac sa dozviete z našho ponukového listu, ktorý si môžete stiahnuť na úvodnej stránke nášho webu www.gyron.sk , alebo v sekcii hydina-kohút ťažký.

6.2.2012 17:56
lukas333666

XXX.XXX.6.15

gyron napsal(a):
Tieto kohútiky dodávame pod názvom KOHÚT ŤAŽKÝ K-AVI. Ide o ťažký druh kohúta a pretože je zaradený medzi druhy K-AVI, dosahuje nasledovné parametre chovu : za odchov 80-120 dní dosahuje hmotnosť 2,3 - 3,5 kg. Viac sa dozviete z našho ponukového listu, ktorý si môžete stiahnuť na úvodnej stránke nášho webu www.gyron.sk , alebo v sekcii hydina-kohút ťažký.

No já myslel na chov - stejně mám pořád samé hybridky(a možná i pár vlašek), tak by aspoň kohout mohl být hezký.Ale to je jedno teď má teprve 2 roky starého kokrháče - ještě 6 roků poslouží :-), a ten a obrázku není on - chybí žlutá...

6.2.2012 17:59
lukas333666

XXX.XXX.6.15

No, stejně asi takového neseženu - tříbarevný nebo stříbrný vlašák taky ujde :-)

22.12.2012 21:56
bedrulinecka

XXX.XXX.68.45

Dobrý den, mohu prprosit o radu? Jsem začátečník a ráda bych si rozšířila chov slepiček. Koupila jsem v červnu letos násadová vajíčka z farmy Hrabůvka, vylíhla se mi většina. Teď z nich mám asi tři kohouty, ale pořádné, a kolem deseti slepic. Ráda bych v tomto chovu pokračovala. Dle příspěvků jsem pochopila, že asi nemá cenu si nechávat kohouty, ty bych vyměnila za holokrčky. Začátkem roku by měly začít snášet, tak uvidím jak si povedou. Nemá náhodou už zkušenost jakou mají snášku. Jak píšu jsem v začátcích a cenné rady a zkušenosti moc chybí.
Moc děkuji za všechny příspěvky a rady
přikládám foto
Děkuji všem a přeji krásné Vánoce

5.6.2015 12:27
SuperMasterr

XXX.XXX.248.32

Oooo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík