Jaký druh si pořídit jen na okrasu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2011 13:56
evena

XXX.XXX.213.227

Zdravím,

chováme exotické ptactvo, ale převážně kvůli dceři bysme chtěli pořídit něco na starání, co by měla na zahradě, psa ani kočku nechceme, zvažovali jsme minikozičky, miniprasátko, ale nakonec jsme skončili u drůbeže :-) Ráda chodí krmit slepice tchána, pase je ... samozřejmě chápeme, že největší podíl starání by byl na nás jako rodičích.

Zvíře by mělo k dispozici ohrazené asi 4*4 m s tím, že by nejspíš bylo celý den vypuštěno na velké zahradě. Jak je to s ničením zeleně? Na zahradě mám nějaké záhonky, kdyby si semtam zoblo nebo podupalo, nevadí mi to, ale zase aby to nebyli velcí ničitelé. Pak záhonky s nějakou zeleninou, všímají si toho? Ale možná by nebyl problém to ohradit.

Existuje "něco" z drůbeže, co by bylo pro nás vhodné, nějaký všeobecně přátelštější a nebojácný druh?
O koupi zatím jen zvažujeme, k pořízení by došlo kdyžtak až na jaře po nastudování nějaké literatury, vytvoření zázemí, abysme věděli co a jak.

16.8.2011 14:06
chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

zdr.Holanďanka nebo Hedvábnička nebo zakrslá rousná je toho dost!!:-))

16.8.2011 14:17
lavacca

XXX.XXX.1.3

Zkuste hedvábničky, rousné zakrslé nebo zakrslé kočinky. Všechny jsme měli, všechny byly hodňoučké - hedvábničky se rády nechávaly i nosit. Zvlášť kohout byl miláček. Na ozdobu jsou pěkné a určitě nijak dceři neublíží, kdyby něco. :-)

16.8.2011 15:04
martin_s.

XXX.XXX.71.216

Já by jsem doporučil zdr. Kočinky :-)či zdr. Rousné , jelikož mají rousy tak hrabou jen minimálně , jsou hodní a sami vysedí vajíčka. Já mám dva chovné kmeny zdr. Kočinek , perlově šedé a černé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2011 15:35

Také se kloním k zakrslým "rousným" druhům, já mám hedvábničky, nejsou moc choulostivé a díky tomu opeření nohou příliš nehrabou. Navíc díky struktuře peří jsou odlišné od "normální" drůbeže:-)

16.8.2011 16:39
inbezka

XXX.XXX.97.148

Máme kuřátka hedvábniček, zakrslých rousných a kříženců zakrslých holanďanek. Jsou úžasné a vnučka (3,5 let) je miluje, ráno běží k nim, přes den by nejraději byla stále s nimi, večer je schovává. Některé jí sedí na ruce a na rameni, kdyby jich bylo míň, jistě by byly ochočené ještě víc. Budeme mít problém, co s nimi, a které dát pryč, protože všechny si nechat nemůžeme:-))

16.8.2011 17:21
luxdkas

XXX.XXX.1.101

evena napsal(a):
Zdravím,

chováme exotické ptactvo, ale převážně kvůli dceři bysme chtěli pořídit něco na starání, co by měla na zahradě, psa ani kočku nechceme, zvažovali jsme minikozičky, miniprasátko, ale nakonec jsme skončili u drůbeže :-) Ráda chodí krmit slepice tchána, pase je ... samozřejmě chápeme, že největší podíl starání by byl na nás jako rodičích.

Zvíře by mělo k dispozici ohrazené asi 4*4 m s tím, že by nejspíš bylo celý den vypuštěno na velké zahradě. Jak je to s ničením zeleně? Na zahradě mám nějaké záhonky, kdyby si semtam zoblo nebo podupalo, nevadí mi to, ale zase aby to nebyli velcí ničitelé. Pak záhonky s nějakou zeleninou, všímají si toho? Ale možná by nebyl problém to ohradit.

Existuje "něco" z drůbeže, co by bylo pro nás vhodné, nějaký všeobecně přátelštější a nebojácný druh?
O koupi zatím jen zvažujeme, k pořízení by došlo kdyžtak až na jaře po nastudování nějaké literatury, vytvoření zázemí, abysme věděli co a jak.

Já by som si kúpil Hodvábničky Sú naOzaj nádherné na záhrade:-) , My ich máme , teda ja ich mám ako HOBBY a sú naOzaj veľmi nádherné...môžem odporučiť:-).
Alebo niečo s toho čo tu už niektorý spomínali...:-)
S pozdravom Lukáš

16.8.2011 18:03
black

XXX.XXX.227.128

Odkud jste?
Měla bych zájem o hedvábničky!
Děkuji

16.8.2011 19:17
mysak

XXX.XXX.46.80

Dobrý den,
všechna čistokrevná plemena jsou zároveň okrasná, už tím že se jen tak nevidí narozdíl od všudypřítomné hybridní drůbeže z velkochovů. Myslím si proto že s žádným plemenem nestřelíte vedle, ale zvláště okrasná plemena jsou tak která mají na sobě něco zvláštního rousy, vousy, chocholky, zkadeřené peří, zakrslost, zvláštně utvářený hřeben, hedvábné peří, prodloužené peří v ocase a pod. a nad to ještě všelijaké zajímavé zbarvení. I klasická koroptví vlaška je zajímavá pestrou barvou zvláště kohouta, nebo česká zlatá kropenka, puntíkatá hamburčanka, páskovaná brakelka, tříbarevná sasexka a zakrslá rousná, či jen čistě jednobarevná perlově šedá kočinka, nebo naopak mohutná bílá brahmánka s černou (tzv. kolumbijskou) kresbou v ocase křídlech a na krku, nebo silně lesklé a hrdé bojovničky, tvar těla je taky zajímavý - štíhlá minorka na vyšších nohách versus zakulacená vyandotka, araukany nemají ocas a tak jejich tělo je jakoby zakulacené, sebritka má slepičí typ opeření i u kohouta tzn. bez srpů a špičatého peří v tzv. závěsech, minislepička bantamka se svítivě bílými ušnicemi versus velká orpingtonka sytě žluté barvy opeření a tak by se dalo jmenovat do nekonečna. Stačí zajít na nějakou lepší výstavu a určitě Vás něco zaujme. Někomu je jen příjemná barve mahagonově červených rodajlenek, jinému učaruje čistě černá slepice jako australka, a někdo holt chce co nejpestřejší a nakoupí si rousné zakrslé trojbarevné. Někdo je věrný vlastenec a tak mu nesmí na dvoře běhat nic jiného než česká slepice a nebo její zmasilejší příbuzná šumavanka.
Takže sto ludí sto chutí.
A pak přece nic Vám nebrání zkusit si plemen víc třeba postupně každý rok jiné až příjdete k tomu ideálnímu.
Juraj Kafka

16.8.2011 20:16
inbezka

XXX.XXX.97.148

black napsal(a):
Odkud jste?
Děkuji

Jestli je to na mě, tak jsem z Olomoucka, mail or.ion@centrum.cz.

16.8.2011 20:56
deko

XXX.XXX.226.66

jednoznacne hodvabnicky. su krasne, nelietaju (cize staci nizke oplotenie zahradky) a hrabu velmi malo (mal som aj "rousne" a tie teda hrabali ako dive).

Michal H.

16.8.2011 21:24
luxdkas

XXX.XXX.1.101

black napsal(a):
Odkud jste?
Děkuji

Ak to je na mňa , tak ja Som zo Slovenska , ale bohužiaľ na predaj nemám , pretože len včera sme ich priviezli a ešte nezačali ani znášať vajcia...takže možno na budúci rok , ak by ste chcela...a teda ak nejaká z nich dvoch zasadne...:-)

16.8.2011 21:46
tragopan

XXX.XXX.31.214

evena napsal(a):
Zdravím,

Dobrý den,
dle mého soudu by jste po nastudování nějaké literatry měli navštívit nějakou výstavu, kde na vlastní oči budete mít možnost v reálu porovnat různá plemena a následně zvolit co Vás nejvíce osloví.
Zdraví tragopan

17.8.2011 06:49
zbosace

XXX.XXX.188.115

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
dle mého soudu by jste po nastudování nějaké literatry měli navštívit nějakou výstavu, kde na vlastní oči budete mít možnost v reálu porovnat různá plemena a následně zvolit co Vás nejvíce osloví.
Zdraví tragopan

Zdravím Vás. Ako píše pan Stehlík, najlepšie bude ak si urobíte sondáž čo vám dnešné chovatelstvo ponúka. Tie výstavy teraz vypuknú a Vy sa vyhnete tomu že Vám bude behať po dvorku niečo čo sa páči Janovi z Oravy či Frantovi z Aše. A smozrejme dcerka by mala tiež k tomu asi nejaké slovko povedať. Sú plemena unverzálne do každého i najmenšieho priestoru a iné náročné, vhodné nie pre každého. Tu Vám ponúkajú len hrabavú hydinu ale výber je omnoho širší, ši už bažanty, prepeličky, okrasné a zdrobnelé kačenky, to záleží kolko aj Vy budete mať času. Tie plemená čo Vám ponúkli na začiatku by som odporučil i ja ale na takej strednej výstave môžete nadviazať kontakty a určite od majitela zvierat o ktoré by ste prejavili záujem dostanete najkvalitnejšie informácie. Prajem šťastnú volbu Vám i dcerke.

17.8.2011 08:21
vojtabludovice

XXX.XXX.1.10

Ja mam doma sebritky a sou taky užasné a tyky mam bantanmky zlatokrké a ty sou výborné kvočny jastli chcete kačenky tak si vyberte zakrsle bara je na vás je to plemeno které vysedí mladé ..Doporučuji jsem mch......................:-)

17.8.2011 10:01
evena

XXX.XXX.213.227

Dobrý den,
velmi mě nadchla bílá hedvábníčka, vzpomněla jsem si, že už jsem se s ní setkala jednou na výstavě květin, která byla spojená i z výstavou drobných domácích zvířat.
Některé kačenky se mi určitě líbí víc jak slepičky, ale prý je nutnost koupání, tak proto jsem je zavrhla.
Na nějakou výstavu určitě mrknu, ale lepší je pro mě udělat si představu tady, ať mám aspoň nějaké základní informace z čeho si můžu dovolit vybírat, pak si chci najít nějakého chovatele v okolí, ale vzhledem k tomu, že jsem naprostý laik, nechci se unáhlit.
Podařilo se mi najít nějaké pěkné fotky voliér, tak se určitě nechám inspirovat.
Zatím všem děkuji za odpovědi :-)

17.8.2011 11:24
lavacca

XXX.XXX.1.3

evena napsal(a):
Dobrý den,
velmi mě nadchla bílá hedvábníčka, vzpomněla jsem si, že už jsem se s ní setkala jednou na výstavě květin, která byla spojená i z výstavou drobných domácích zvířat.
Některé kačenky se mi určitě líbí víc jak slepičky, ale prý je nutnost koupání, tak proto jsem je zavrhla.
Na nějakou výstavu určitě mrknu, ale lepší je pro mě udělat si představu tady, ať mám aspoň nějaké základní informace z čeho si můžu dovolit vybírat, pak si chci najít nějakého chovatele v okolí, ale vzhledem k tomu, že jsem naprostý laik, nechci se unáhlit.
Podařilo se mi najít nějaké pěkné fotky voliér, tak se určitě nechám inspirovat.

Taky jsme bílou hedvábničku měli. Byla to krásná holka, povahově miláček. Bohužel na ni předloni spadl plech. smajlík Tak jsme jejího černého manžílka Kvída prodali letos dál. Byl zatím s rousnou zakrslou, ale ta chodí i ven a aby tam byl sám, to jsem nechtěla.

Jinak jediná vada na bílé hedvábničce bylo to, že si o hlínu mazala hlavu, jak zobala krmení ze země.

Tady spolu :

17.8.2011 11:29
lavacca

XXX.XXX.1.3

PS: Hedvábničky nesmí jako kuřata umoknout. No, ono ani dospělým voda moc nesvědčí. Proto jsou ve většině případů chovány ve voliérách, popř. venku s možností si zaběhnout pod střechu. Ostatní slípky mají normální peří, takže pokud není liják, voda z nich steče.

rousná zakrslá, hedvábnička (kohout) a zlatý bažant žlutá forma - i takovéhle složení jde chovat. :-)

17.8.2011 14:25
ambra

XXX.XXX.93.198

evena napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, tak já bych taky doporučila pořídit hedvábničky nebo něco ze zdr. drůbeže Za mě osobně třeba velsunky, ale ty jsou trošku víc hrabavější a létají. Ale osobně co jsme měli jeden rok kvočnu s kuřaty na zahradě Se s oblibou popelili na sklace větších škod tam nikdy nenapáchaly.
Jinak ještě k hedvábničkám co dělám zkušenost tak sice nemají zmoknout, ale vodu přímo vyhledávají aspoň ty moje, máme je společně na dvoře s velkýma slepicema a když prší není je možné zahnat z deště a jak vidí nějakou kaluž jsou v ní na to šup. Asi máme nějaké divnésmajlík
A co k nim dodat, prakticky nelétají, tedy neměli by vůbec, ale není pro ně problém se dostat i na víc jak 50cm vyvýšené místo, ale musí chtít. Taky toho moc nenahrabou, ale jak vidí něco dobrýho na zob umí si poradit a odhrábnout i vrstvičku zeleného, aby se dostali k dobrotě. Nejsou agresivní, ale pokud se jim něco moc nelíbí umí si zjednat pořádek, ikdyž to není vždycky v jejich prospěch. A jsou to takový malý komici. Někdy celá rodina koukáme co zase vymešlej.. no prostě hotový divadlo. A moje malá (3 letá) neteř si myslí, že jsou to plyšové hračky a chtěla by se s nima mazlit, hedvábničky k jejich štěstí toto s ní nesdílejí.:-|
Jinak na fotce divoce zbarvené slepička hedvábničky se houpá na oji od vlečky, je to cca 40cm na zemí a nedělá jí problém si tam vyletět/vyskočit.

17.8.2011 19:18

ambra napsal(a):
Dobrý den, tak já bych taky doporučila pořídit hedvábničky nebo něco ze zdr. drůbeže Za mě osobně třeba velsunky, ale ty jsou trošku víc hrabavější a létají. Ale osobně co jsme měli jeden rok kvočnu s kuřaty na zahradě Se s oblibou popelili na sklace větších škod tam nikdy nenapáchaly.
Jinak ještě k hedvábničkám co dělám zkušenost tak sice nemají zmoknout, ale vodu přímo vyhledávají aspoň ty moje, máme je společně na dvoře s velkýma slepicema a když prší není je možné zahnat z deště a jak vidí nějakou kaluž jsou v ní na to šup. Asi máme nějaké divnésmajlík
A co k nim dodat, prakticky nelétají, tedy neměli by vůbec, ale není pro ně problém se dostat i na víc jak 50cm vyvýšené místo, ale musí chtít. Taky toho moc nenahrabou, ale jak vidí něco dobrýho na zob umí si poradit a odhrábnout i vrstvičku zeleného, aby se dostali k dobrotě. Nejsou agresivní, ale pokud se jim něco moc nelíbí umí si zjednat pořádek, ikdyž to není vždycky v jejich prospěch. A jsou to takový malý komici. Někdy celá rodina koukáme co zase vymešlej.. no prostě hotový divadlo. A moje malá (3 letá) neteř si myslí, že jsou to plyšové hračky a chtěla by se s nima mazlit, hedvábničky k jejich štěstí toto s ní nesdílejí.:-|
Jinak na fotce divoce zbarvené slepička hedvábničky se houpá na oji od vlečky, je to cca 40cm na zemí a nedělá jí problém si tam vyletět/vyskočit.

Mohu se zeptat, jakou máte barvu hedvábek a odkud jste? M.

17.8.2011 20:46
ambra

XXX.XXX.93.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mohu se zeptat, jakou máte barvu hedvábek a odkud jste? M.

Hedvábničky jsem si koupila letošní jednu divoce zbarvenou, kohoutka a dvě slepičky černé a měla by tam být snad jedna bílá slepička, ale tam mám pochybnosti jestli to není náhodou kohoutek je o dost mladší než ty předchozí 4. Tak uvidíme co z toho bude.
Jinak jsem asi 20km od Přerova.
Na fotce ona bílá potvůrka, jenom málo kdy poseděj.

17.8.2011 21:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

ambra napsal(a):
Hedvábničky jsem si koupila letošní jednu divoce zbarvenou, kohoutka a dvě slepičky černé a měla by tam být snad jedna bílá slepička, ale tam mám pochybnosti jestli to není náhodou kohoutek je o dost mladší než ty předchozí 4. Tak uvidíme co z toho bude.

Nejsem odborník na hedvábničky, ale myslím, že to máte kohoutka. nebo je to je ta cihla za ním a není to hřebínek...:-)) I když mi přijde, že se mu už dělá ocásek jako kohoutkovi...smajlík

17.8.2011 21:45

ambra napsal(a):

To je moc daleko, já jsem od Příbrami. Přemýšlím nad výměnou kohouta, kvůli krvi, mám žluté letošní lednové.

17.8.2011 21:47
ambra

XXX.XXX.93.198

lavacca napsal(a):
Nejsem odborník na hedvábničky, ale myslím, že to máte kohoutka. nebo je to je ta cihla za ním a není to hřebínek...:-)) I když mi přijde, že se mu už dělá ocásek jako kohoutkovi...smajlík

Jo taky se mi to zdá, protože se s tím kohoutkem perou. No uvidím je i v porovnání s ostatníma o dost menší a od chovatele co jsem ho kupovala tak mi říkal, že je od ostatních kuřat tak 14dní až měsíc mladší. NO chtěla jsem k těm tmavejm jednu bílou jako takovou recesi a on to nakonec bude asi kohoutek, ale dám tomu čas a uvidí se, když tak jej někde vyměním nebo prodám. Už ty kohouty neřeším bych se z toho musela zbláznit.
Jinak tady hedvábničky co mají sousedi.

17.8.2011 22:33
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

a jak sou hedvábničky otužilé?mohou být spolu se slepicema v neizolovaném přístřešku?

23.8.2011 23:23
evena

XXX.XXX.213.227

Dobrý den, děkuji za vložené fotografie, hedvábničky jsou opravdu kouzelné :-) Za pár dní pojedu na květinovou výstavu do Věžek, která je spojena i s výstavou drobných zvířat, loni tam hedvábničky byly, tak snad budu mít štěstí a odchytnu tam nějakého chovatele, pak je také Exota Olomouc, kde bývá také drůbež, jedu tam hlavně kvůli exot. ptactvu, ale snad budu mít štěstí i na ně. Doma už si ze mě dělají srandu, že jsem se do nich tak zbláznila, manžel doufal, že mě to přejde, ale už se taky těší na stavbu zázemí pro ně, ale to až na jaře :-)

24.8.2011 14:29
ambra

XXX.XXX.93.198

evena napsal(a):
Dobrý den, děkuji za vložené fotografie, hedvábničky jsou opravdu kouzelné :-) Za pár dní pojedu na květinovou výstavu do Věžek, která je spojena i s výstavou drobných zvířat, loni tam hedvábničky byly, tak snad budu mít štěstí a odchytnu tam nějakého chovatele, pak je také Exota Olomouc, kde bývá také drůbež, jedu tam hlavně kvůli exot. ptactvu, ale snad budu mít štěstí i na ně. Doma už si ze mě dělají srandu, že jsem se do nich tak zbláznila, manžel doufal, že mě to přejde, ale už se taky těší na stavbu zázemí pro ně, ale to až na jaře :-)

Mohu se zeptat od kdy do kdy je výstava ve Věžkách? Jinak osobně si myslím, že mám hedvábničky v dosti sparťanských podmínkách na hliněném dvoře s ostatní velkou a zdr. drůběží a nemají problém. A na zimu jim budujeme malý dřevěný kurníček jenom pro ně, tak uvidím jak budou spokojené.
Držím Vám palce ať dobře vyberete.:-)

25.8.2011 12:45
rosnička

XXX.XXX.177.11

evena napsal(a):

A co tenhle pták ??? ty mám na okrasu já jen musím dávat pozor abych je nezašlápla jsou velké ale pletou se všude.:-) letošní kuřata ještě nejsou hotová.

26.8.2011 11:20
malajky

XXX.XXX.245.151

26.8.2011 11:33
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

A čo tak napr. Pavlovské kury, ktoré znesú aj tvrdé zimné podmienky.

28.8.2011 17:22
mysak

XXX.XXX.46.80

rosnička napsal(a):
A co tenhle pták ??? ty mám na okrasu já jen musím dávat pozor abych je nezašlápla jsou velké ale pletou se všude.:-) letošní kuřata ještě nejsou hotová.

Sultánky rosničko, to jsou asi jediné chocholaté slepice, které se mi líbí. Snad pro tu jejich čistotu. Kdy vyniká při jednobarevném opeření jejich figura. Jinak chocholatky nemusím, a z praktických důvodů je nechovám, nemám to srdce držet něco co pořádně nevidí, a může je lehce sebrat jakýkoli dravec. Do voliery anebo na uzavřený suchý dvorek prosím. U mě na kraji obce musí všechna drůbež a holubi dobře vidět. Bohužel. Ale jak jsem řekl sultánky se mi líbí, to je sakra kulturní odkaz předků.
Juraj Kafka

28.8.2011 17:40
mysak

XXX.XXX.46.80

Sumatránka, jedno z nejstarších plemen vůbec vynikne sytě černou, třpytivě zeleně lesklou barvou, kohouti mají navíc mutačně prodloužené srpy a někdy i sedlový závěs. Hlava je jako u bojovnic. Slepice jsou silné kvočny, kvokají i 5x za rok a jsou v kuřecím věku poněkud nervově labilní, kohouti jsou k chovateli krotcí. Doporučuji chovat v kmeni 1,2-4. Dospívají dlouho a kohouti jsou v plném peří až druhým rokem po přepeření. Slepice nesou menší bílá vejce cca 130 ks ročně podle krmení a podle linie. Výhoda je, že kvočny nasedají poměrně brzy z jara a není vyjimkou ani kvočna v zimě. Takže kdo chce raná kuřata, může ji použít jako pěstounku. Jsou mrazuodolné, ale nesnáší vlhko. Téměř nehrabe. Kohouti mají na jedné noze dvě až tři ostruhy, proto je dobré hlídat umístění reg. kroužku nad ostruhami, aby nezarůstal do běháku. Kuřata potřebují kvalitní výživu, dobře dělá ten kdo dodává živočisnou bílkovinu at už v podobě mléka, nebo masných odpadů či psích granulí. To jsou specifika této elegantní, živé drůbeže s poměrně dobře zachovalými divokými instinkty. Eště k přeletování, páč to se taky často přetřásá, tak nemám problémy, nesoucí slepice nelétají, ikdyž to dovedou. Kuřice samozřejmě lítají jako šipky. Ale o proti minorkám jsou to pořád pěšáci. Ty totiž lítají jak stíhačky.:-)

28.8.2011 17:42
mysak

XXX.XXX.46.80

28.8.2011 17:46
mysak

XXX.XXX.46.80

povšimněte si dvojitých ostruh

29.8.2011 10:40
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Zdravím, roky chovám bantamky, sami si i vysedí a odvodí kuřata, bezproblémové, létavé a v případě cizího kohouta bojovné plemeno. Moc toho nesežerou, lze je chovat i ve volieře.

19.8.2012 14:06
pol.rudolf

XXX.XXX.152.140

edna napsal(a):
A ještě jednou.:-):-):-):-)

dobrý den, mohu se zeptat o jaký druh kouhoutka jde na této fotce?
A propo: je krasne zbarvený :-)

20.8.2012 07:00
beda

XXX.XXX.79.3

- pro okrasu? K tomu snad nemusím nic dodávat !smajlík B.

24.8.2012 12:52
ponka1

XXX.XXX.43.136

Jasněsmajlíksmajlík a nesou bílá vajíčka..:-) Ještě tu něco mám k mání...:-)

24.8.2012 12:55
ponka1

XXX.XXX.43.136

lavacca napsal(a):
Taky jsme bílou hedvábničku měli. Byla to krásná holka, povahově miláček. Bohužel na ni předloni spadl plech. smajlík Tak jsme jejího černého manžílka Kvída prodali letos dál. Byl zatím s rousnou zakrslou, ale ta chodí i ven a aby tam byl sám, to jsem nechtěla.

Jinak jediná vada na bílé hedvábničce bylo to, že si o hlínu mazala hlavu, jak zobala krmení ze země.

Tady spolu :

Upozorňuji,že okrasná drubež nemá na blátě co dělat,pokud ji nemužete zajistit zatravněný prostor,rychle přestane být okrasná!!!!!!!!A hedvábničky hrabou,mě dělaly doma zákopy:-(

24.8.2012 12:56
ponka1

XXX.XXX.43.136

pol.rudolf napsal(a):
dobrý den, mohu se zeptat o jaký druh kouhoutka jde na této fotce?
A propo: je krasne zbarvený :-)

Japonka:-)

24.8.2012 18:14
beda

XXX.XXX.79.3

ponka1 napsal(a):
Upozorňuji,že okrasná drubež nemá na blátě co dělat,pokud ji nemužete zajistit zatravněný prostor,rychle přestane být okrasná!!!!!!!!A hedvábničky hrabou,mě dělaly doma zákopy:-(

-jo !!

21.5.2013 15:34
milovnik123

XXX.XXX.42.202

dobrý den jsem uchvácena vašima slepičkama nebyly by násadová vajíčka ...byly bych ochotna dát 8-10kč za vajíčko děkuji Halina

21.5.2013 15:37
milovnik123

XXX.XXX.42.202

milovnik123 napsal(a):
dobrý den jsem uchvácena vašima slepičkama nebyly by násadová vajíčka ...byly bych ochotna dát 8-10kč za vajíčko děkuji Halina

na mejl kocka.12345@seznam.cz děkuji moc

Přidejte reakci

Přidat smajlík