Výstava mladých zvierat v NItre na Agrokomplexe

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2011 21:38
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

sa uskutoční od štvrtka 18.8.2011 v areali Agoklomplexu . V hale na konci areálu (kde su aj veľké hospodárske zvieratá) bude vystavených cca 246 kusov hrabavej hydiny, 173 holubov a 1001 králikov.

17.8.2011 13:16
megy

XXX.XXX.177.163

Určite sa prídem pozrieť v sobotu už sa tešim chcela by som holanďanky.

21.8.2011 18:27
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Vďaka tomu, že sa Výstava mladých konala súčasnes výstavou Agrokomplex, tak v hale bolo stále plno a videli ju tisicky ľudí. Ke´dže sa výstava mladých konala v takomto skorom termíne, tak aj na vystavenej hydine bolo vidieť, že sú to ešte len mládky, mnohé liahnuté len pred 4 mesiacmi. O to viac ma prekvaplo skoro na každom oceňovacom lístku hodnotenie typu "Nedospelý". V takom veku ešte nemôže byť zdaleka dospelý, kd bol len na jar vyliahnutý. Zvlášť po tohoročnej krutej zime sa dalo liahnuť podstatne neskôr.
Prikaldám aj niekoľko fotiek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2011 20:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

krasny kohut oravky,aj ten hempsir,,,

Neregistrovaný uživatel

22.8.2011 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.67

peter z bratislavy napsal(a):
Vďaka tomu, že sa Výstava mladých konala súčasnes výstavou Agrokomplex, tak v hale bolo stále plno a videli ju tisicky ľudí. Ke´dže sa výstava mladých konala v takomto skorom termíne, tak aj na vystavenej hydine bolo vidieť, že sú to ešte len mládky, mnohé liahnuté len pred 4 mesiacmi. O to viac ma prekvaplo skoro na každom oceňovacom lístku hodnotenie typu "Nedospelý". V takom veku ešte nemôže byť zdaleka dospelý, kd bol len na jar vyliahnutý. Zvlášť po tohoročnej krutej zime sa dalo liahnuť podstatne neskôr.
Prikaldám aj niekoľko fotiek.

Dobrý deň, je to čudné, keď na výstave mladých zvierat píšu na oceňovák " Nedospelý". Podľa mňa je problém v tom, že naše vedenie SZCH si na poslednú chvíľu zmyslelo vystavovať aj dospelé zvieratá. " Nedospelý " bolo asi len pre laickú verejnosť.

22.8.2011 14:30
henste

XXX.XXX.138.254

Dobrý deň , chcem reagovať na veci ktoré sa píšu o ocenovacom lístku na výstave mladej hydiny v Nitre na Agrokomplexe , komisia pre chov hydiny si do svojho plánu práce dala úlohu usporiadať takúto výstavu , termín sa nám tiež veľmi nepozdával ,nakoˇko je to veľmi skorý termín pre zvieratá stredných a veľkých plemien hydiny , ale nemohli sme si vyberať kedže pri Agrokomplexe býva výstava mladých králikov tak sme sa k nim pridali spolu aj s holubármi a usporiadali sme spomínanú výstavu. To že skoro na každom oceňováku bolo napísané zviera nedospelé alebo zviera mladé je v poriadku preto že prevažná časť zvierat sa posudzovala predikátom a bodové ocenenia boli v zátvorke ako predpoklad posudzovateľa aké to zviera môže do budúcna keď dospeje , najviac bodov mohlo takéto zviera dosiahnuť 93 . Môj pohľad na túto výstavu bol veľmi dobrý nakoľko to bol prvý pokus ale určite nie posledný , kedže výstava bola dosť navštevovaná počas celých štyroch dní výstavy . Na koniec môjho príspevku chcem poďakovať všetkým vystavovateľom ktorí prihlásili svoje zvieratá na túto výstavu , ako i všetkým garantom ktorý sa o hydinu starali na čele s Petrom Korcom , ako i tajomníčke SZCH Ing . Dúbravskej , celej komisii hydiny ktorá spolupracovala na zdarnom priebehu posudzovania zvierat a vecí s tým súvisiacich . Štefan Henžel predseda KHy pri SZCH.

22.8.2011 18:54
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Organizácia zo strany SZCH bola veľmi dobrá aj pri výdaji zvierat, či ocenení ako aj úhrad za predané zvieratá. Tým, že bola výstava v takom skorom termíne, nemohli byť síce zvieratá v plnom štandarde, keďže mnohe sliepky a kohúty boli liahnuté aj v apríli. Veľké plus bolo, že sa vôbec niekto podujal na jej organizáciu a hlavne, že popri výstave Agrokomplex ju zhliadli tisícky ľudí a mnohí po prvý krát v živote videli čistokrvné plemená hydiny. Niektoré komentára a reakcie okolidúcich stáli za to.
Pre lepšiu orientáciu mnohopočetnej laickej verejnosti by bolo dobre na budúce k oceňovacím lístkom pripnúť aj napis "PREDAJNÉ" s cenou, keďže mnohí ani netušili, že existuje nejaký katalóg s takýmito údajmi. Viacerí si mysleli, že sa tam dajú zvieratá aj kúpiť, ale nevedeli čo a ako a tak odišli naprázdno.

24.8.2011 08:01
henste

XXX.XXX.138.254

Áno je pravda s tými predajnými zvieratami , ale učíme sa stále, takže na budúce to už určite poriešime ku spokojnosti návštevníkov a potencionálnych kupcov , ďakujem za dobrý postreh :-)

24.8.2011 20:24
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Konečne normálna reakcia zo strany vedenia SZCH na pripomienky radových členov. Chcem veriť, že sa začína blyskať na lepšie časy, a že aj hlasy z ľudu sa budú počítať. A hlavne, že vôbec niekto reaguje na ohlasy z webu, to doteraz nebývalo zvykom. Asi sa máme na Slovensku na čo tešiť, keď sú také promptné reakcie na pripomienky z ľudu..

Super-už sa tešim na NV v Nitre 2011 s rovnako akčným organizačným OV. Dúfam, že Vám ten entuziazmus vydrží na dlhšie.

25.8.2011 21:04
deko

XXX.XXX.226.66

dovolim si aj ja jeden postreh. velmi mi vadilo (a viem ze som nebol jediny), ze na hodnotiacich listkoch boli v mnohych pripadoch na mieste pre plemeno iba skratky. niektore druhy som nepoznal ani ja a ani som ich nedokazal desifrovat. a to sa s hydinou uz nejaku dobu zaoberam.

je to velka skoda, lebo mnohym laikom sa niektore sliepky velmi pacili ale nevedeli co su zac...

ale fakt je, ze je to dobry pocin a verim ze aj na dalsom AX taka vystava bude :-)

Michal H.

26.8.2011 10:53
henste

XXX.XXX.138.254

Michal , reagujem na tvoj postreh ktorý ti vadil že neboli písané plemená v oceňovákoch a boli tam len skratky . Poprvé na výstave bol k dispozícii katalóg ktorý si mohli zakúpiť návštevníci výstavy a tam sa dalo vyčítať aké plemená boli vystavované aj s adresami chovateľov. Po druhé oceňovací lístok je dosť malý na napísanie celého plemena a farebného rázu ako napr. Milflerka zlatá porcelánovo sfarbená , Zdrobnená vyandotka jarabičia vlnitá a pod. , netvrdím že u niektorých plemien mohli posudzovatelia písať celé názvy plemien nakoľko sú krátke .Ja osobne sa vždy snážím písať čím viac , tak ako to bolo i vtomto prípade ale niekedy to nejde tak sa použijú skratky. Po tretie na každej výstave majú k dispozícii posudzovatelia zapisovateĺov ktorí majú čas to napísať celé , ale na tejto výstave posudzovatelia vypisovali oceňováky sami takže možno preto sme si ulahčili trošku prácu v neskutočnom teple . Ale ďakujem za postreh v tomto roku bude školenie posudzovateľov kde ich na to upozorním spolu aj s predsedom zboru posudzovateľov. s chovateľským pozdravom
PS: Veľmi rád uvítam postrehy chovateľov a vystavovateľov a budem sa snažiť ak to bude čo i len trošku možné zdokonalovať naše výstavy ku spokojnosti všetkých zúčastnených

26.8.2011 11:06
deko

XXX.XXX.22.210

Peter, netvrdim ze tam mal byt cely nazov plemena aj farebny raz. Stacilo by, keby tam bol iba cely nazov plemena. Ked sa tam zmestili Australorpky (a myslim ze aj wyandotky som videl celym nazvom), tak sa pokojne mohli zmestit aj dalsie plemena. Priznam sa, ze uz si nepamatam ake skratky som nedokazal desifrovat, bolo ich ale dost.

Snad to uz na dalsom AX bude lepsie, osveta je skvela vec a propagacia cistokrvnych plemien sa v dnesnom svete hybridov ceni :-)

Ku katalogu mam tiez vyhradu - v tej hale som bol asi 4x a nikde som ho nevidel. Inak by som si ho kupil. Nevidel som ho takisto pri hlavnom vchode (bol som tam v nedelu). Inak by som ho zarucene kupil, pretoze mat kontakty na chovatelov je pre mna nesmierne cenne.

Tym netvrdim, ze tam katalog nebol, alebo ze sa nedal kupit. Len tolko, ze som ho nevidel. Cize dalsi podnet - bolo by fajn nejakym sposobom ho zviditelnit.

Michal H.

26.8.2011 11:31
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Keď som so zahraničnými chovateľmi v piatok na výstave, tak už okolo 12. hodiny boli katalógy vypredané, takže mali smolu. Niekto asi zle odhadol záujem a snáď urobili dotlač. Ja ako yvstavovateľ, som ho našťastie dostal a som im ho doma nascanoval, takže neostali úplne bez informácií. Nápis "KATALOG za 4 €" na formáte A4 nalepený vo vstupnej časti si malokto asi všimol. Keby boli vyložené na pulte (prilepené), tak by si to viacerí všimli.

Keďže je výstava Agrokomplex navštevovaná hlavne laickou verejnosťou, možno by nebolo na škodu poskytnúť týmto ľuďom viac informácií o vystavovaných čistokrvných zvieratách, napr. vyvesiť u každého plemena stručnú informáciu o jeho pôvode, parametroch, užitkovosti a pod. Určite by to ocenili mnohí bežní ľudia, ktorým sa dnes podsúvajú pod marketingovými názvami farebne zaujímavé hybridy (Forvex, Lakfer,...) , takže majú problém rozoznať čistokrvné plemeno od hybridov.
Ja som to na našej miestne výstave riešil tak, že som zo straších chovatelských časopisov nafotil články o príslušnom plemene a vložil som ich priesvitného euroobalu a ten som zavesil vždy ku klietke pri prvom vystavenom zvierati daného plemena. Sám som bol prekvapený, koľkí ľudia so záujmom čítali tieto informácie.
Možno treba túto vyýstavu pojať trochu inak ako napr. NV, ktorá bude a chodia na ňu predovšetkým chovatelia, ktorí sa orientujú podstatne lepšie v plemenách. Mala by byť aj propagáciou čistokrvného chovu medi bežnými ľudmi aj tým, že si pri živom exponáte nájdu aj základné informácie o ňom a mnohí potom už budú do budúcna mať vyhliadnuté to svoje plemeno, ktoré na výstave videli a jeho vlastnosti spoznali z popisu pri ňom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík