Indické bežce a prirodzený odchov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2011 09:17
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Iba mne sa zdá, že indických bežcov je plná inzercia, ale prirodzeného odchovu pod matkou-bežkyňou je pri indických bežcoch málo? V inzercii sa tým nikto nechváli, tak sa tí, ktorým sa to podarilo, pochváľte tu.:-) Ja som pri svojom hľadaní narazila iba na p.Beneša, ktorý má však už všetkých bežcov zajednaných.

27.8.2011 13:55
pajda1

XXX.XXX.35.142

Řekla bych, že to bude tím, že běžci nesedí...teda teď se mi v chlívě batolí house, které vyseděla husa labutí a vloni mi hybridka dala pět krásných kuřat, takže sedí asi všechno, pokud to má podmínky, ale ti běžci, které mám, jsou strašní plašani. Neumím si představit, že by něco tak zbrklého mělo hnízdo...

27.8.2011 23:08
oslik

XXX.XXX.166.61

Zdravím, i kachničky běžců dokáží vysedět a odvodit mladé, mě letos sice žádná nesedla, ale chovatelům, kteří si ode mě na jaře kupovali 2 kachny, usedly obě dvě a dalším chovatelům 2 ze 3. Než v usednutí vidím spíš problém v tom, že pokud má mamina "běžka" k dispozici velký výběh, je schopná svá mimina úplně utahat, kor když se třeba pustí z chlívka ráno dříve a malí se urousají v mokré trávě. To pak pro ně může skončit tragicky... Přeju hezkou neděli, Martina.

3.9.2011 18:45
jitka

XXX.XXX.63.253

Mám 3 kachny běžců a zasedly mi všechny...nechala jsem je sednout ale až v červenci - do té doby jsem líhla v líhni - pro jistotu .. Kachny sedly bez problémů , i když ze začátku to bylo všelijaké - seděly - neseděly---...Jedna kachna vejce rozbila - udělala si hnízdo mezi kameny - a vejce nevydržela...Druhá seděla v trávě - s první se pak hádaly o hnízdo a cpaly se v něm obě...nakonec jsme na zahradě nacházely nažraná nasedělá vejce , ze kterých vyžraly zárodky - postupně asi 5 vajec..
Nakonec to i druhou kachnu přestalo bavit a z hnízda definitivně sesedla...
Jen třetí kachna - co si udělala hnízdo v domečku - to po nějaké době začala brát vážně - byla zlá , každého napadala - a podařilo se jí vysedět dvě kachňata - ze 7 vajec - z nichž jedno kachně do rána uhynulo...
Zůstal jeden - říkáme mu Donald :-) , je vytrvalý , a odolný - první dny mu maminka zdrhala a nechala ho v trávě - takže jsme neustále chodili , hlídali a hledali malého Donalda..Dneska už je to takový dorostenec , užil si chudák dost - když ho ostatní kachny až donedáva napadaly a hnaly od žrádla...Vypadá to opravdu na kluka , takže Donald mu zůstane :-)

Jinak - ze tří hnízd - 26 vajec dohromady máme vysedělé jedno jediné kachně - takže zůstanu u líhně , tam jsme měli ze 60 vajec běžně 42 - 45 kachňat ..smajlík a tím, jak kachny sedly , přestaly sbírat slimáky - a bylo to sakra znát smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík