Copak to držím? kuře 5 týdnů, potřebovala bych nějakou indicii, jak rozpoznat slepičky od kohoutků...
cheren
napsal(a):
Copak to držím? kuře 5 týdnů, potřebovala bych nějakou indicii, jak rozpoznat slepičky od kohoutků...
Osobní typ, že slepičku ale chtělo by to líp vidět hřebínek. Ale nedávám za to ruku do ohně tak jsem si letos koupila 8mi týdenní zdr. vyandotky a mělo to bejt 5slepiček a 1 kohoutek a nakonec se z toho asi po měsíci a půl od koupení vyklubaly 4slepičky a 2 kohoutci. No stane se.
a ještě jedna zepředu... a jak se to rozeznává? někde jsem na diskuzích přečetla že podle nějakých zdrsnělin na hřebínku... ale mně to přijde u všech stejný...
ildika
napsal(a):
Opravdu ta kuřata mají 5 týdnů? Ta moje mají také tak, a už vypadají jako malé slepičky . Tato mají ještě hodně chmýří - ale je možně, že wyandotky dospívají později.
Jsou to dve skupinky, 5 tydnu a 3 tydny. Proto tam jsou jeste ty ochmirene :-) ale hrebinecky maji vsechny zlute... neverim ze by to bylo takove stesti aby vsech 16 bylo slepicek :-)
U strieborných čiernolemovaných sa pohlavie určuje ťažšie ako u ostatných farebných rázov, ale je to možné.
U 5 týždňových je to na 100% isté, no mne sa tiež zdajú všetky okolo troch týždňov.
Posielam môj postreh, dúfam, že to trochu pomôže.
Veľa radosti z chovu.
S chovateľským pozdravom
Eugen Nagy
Farma NOE