Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2011 15:46
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Naše brahmanky sapo odchovaní svojho jarného potomstva rozhodli, že si tento rok seriózne sadnú ešte raz. Teraz síce ešte je teplo, bojím sa však, že o taký mesiac to tuto v kopcoch môže vyzerať úplne inak. Aké násadové vajíčka pod ne dať, aby som netŕpla, či dvojnohá omladina prežije i nižšie teploty? Za normálnych okolností by som pod ne dala práve brahmanky, ale všetky sliepky nám odchovávajú mladé, znáša iba jedna.

16.9.2011 16:49
jarda5

XXX.XXX.90.197

TUČNAKY

16.9.2011 16:56
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Ak mi viete zohnať násadové vajíčka, skvelé, ak nie, tak si prosím Vás odpustite sprosté poznámky. Nemyslím si, že to bola až taká sprostá otázka

16.9.2011 17:23
ildika

XXX.XXX.1.30

A co třeba australky? smajlík

16.9.2011 17:26
ildika

XXX.XXX.1.30

Ale stejně je asi budete muset mít někde v teple, hlavně, jestli žijete na horách.

16.9.2011 20:43
jeroným

XXX.XXX.3.138

Australka i jako dospělá slepice je náchylná na teploty,takže nedoporučuji...

16.9.2011 22:09
pepina

XXX.XXX.128.126

katjuschka napsal(a):
Ak mi viete zohnať násadové vajíčka, skvelé, ak nie, tak si prosím Vás odpustite sprosté poznámky. Nemyslím si, že to bola až taká sprostá otázka

Myslím si, že to Jarda nemyslel zle, jen prostě zavtipkoval. Měli bychom odlišovat vyloženě rejpání od trochy vtipu. Mě to tedy docela pobavilo, zasměji se tomu a čtu dál. Nejsme tady přece samí suchaři ne?:-)

16.9.2011 22:09
rate

XXX.XXX.170.45

Odchov kuřat má své nutné podmínky, pokud chcete líhnout v říjnu a není možnost vnitřních temperovaných prostor je to hloupost. To ,že slepice kvoká není důvodem pro podkládání vajec a líhnutí , to bych nechal na jaro.
Jinak ten tučňák není zas tak špatný nápad , spíše vtipný než sprostý. Nemáte náhodou někdo násadová vejce ?

16.9.2011 23:10
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Já to taky bral jako dobrý vtip, docela jsem se pobavil pohotovostí a zkratkou.. Já mám teď taky kuřata voděná kvočnou a počítám s vyšší péčí o potravu a teplejším vnitřním prostorem

17.9.2011 00:27
ildika

XXX.XXX.1.30

rate napsal(a):
Odchov kuřat má své nutné podmínky, pokud chcete líhnout v říjnu a není možnost vnitřních temperovaných prostor je to hloupost. To ,že slepice kvoká není důvodem pro podkládání vajec a líhnutí , to bych nechal na jaro.
Jinak ten tučňák není zas tak špatný nápad , spíše vtipný než sprostý. Nemáte náhodou někdo násadová vejce ?

No tak paní měla na mysli ne sprostý, nýbrž hloupý vtip (slovensky sprostý = hloupý) :-)

17.9.2011 10:45
jarda5

XXX.XXX.90.197

Já se omlouvám, myslel jsem si že také žertujete.Protože nasazovat kvočnu ted je nesmysl.Kuřata potřebují ke svému zdravému vyvoji teplo a dlouhý den.Proto se také začíná líhnout brzy na jaře,aby do podzimu vyspěla.Ted by byly náklady na teplo a světlo tak vysoké,že se to nevyplácí a kvalita kuřat by byla ještě navíc dost špatná.

17.9.2011 19:49
mysak

XXX.XXX.46.80

jeroným napsal(a):

Zajímavá odpověď:-(

17.9.2011 19:54
mysak

XXX.XXX.46.80

katjuschka napsal(a):
Naše brahmanky sapo odchovaní svojho jarného potomstva rozhodli, že si tento rok seriózne sadnú ešte raz. Teraz síce ešte je teplo, bojím sa však, že o taký mesiac to tuto v kopcoch môže vyzerať úplne inak. Aké násadové vajíčka pod ne dať, aby som netŕpla, či dvojnohá omladina prežije i nižšie teploty? Za normálnych okolností by som pod ne dala práve brahmanky, ale všetky sliepky nám odchovávajú mladé, znáša iba jedna.

Není lepší je odkvokat? Ačkoli já jsem říjnová kuřata měl a nesly v dubnu. Nevím jak to stihly. Jinak budete potřebovat cca měsíc, aby kuřata nepřišla do rosy a nebo do mrazíku, po opeření už je to jedno jestli je mráz a nebo ne. Zvláště pokud jsou s kvočnou.

18.9.2011 11:51
lavacca

XXX.XXX.1.1

jeroným napsal(a):

S tím nesouhlasím. Máme je normálně s vlaškymi a hybridkami a nijak náchylné mi nepřijdou. Ani jako kuřátka náchylné nebyly.. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík