Uživatel s deaktivovaným účtem

tu su sliepky dve amrosky,kohut vlasky striebornej,a tri krizenky oraviek,a tri hybridne hnede sliepky dominant,,

potom mam cistokrvnu auracanu ale schvostom a to som rad,,a knej nepribuzdneho kohutika krizenca auracany tiez s chvostom,,

a este som dnes dostal ,peknu mladu kacicku pizmovky,,budem ju mat na okrasu,,

ano mal ale ani jeden sami nepacil tak sli do hrnca,,a tri amrosky nieco chytili,tak som ich musel utratit,a ostatne su nastastie zdrave,,ale uz nespravim taku hlupost ako som spravil,ze som vymenil moje krasne zdrave sliepky za kurcata amrosiek,,a este nakazenych,niakou chronickou nadchou,,,mal som ich aj karantene aby neprisli do styku zo zdravimi sliepkami aj lieky som im podaval a nic nepomohlo tak som ich utratil a spalil,,a vsetko potom vydenzifikoval vapnom a biokillom,,,
napsal(a):
ano mal ale ani jeden sami nepacil tak sli do hrnca,,a tri amrosky nieco chytili,tak som ich musel utratit,a ostatne su nastastie zdrave,,ale uz nespravim taku hlupost ako som spravil,ze som vymenil moje krasne zdrave sliepky za kurcata amrosiek,,a este nakazenych,niakou chronickou nadchou,,,mal som ich aj karantene aby neprisli do styku zo zdravimi sliepkami aj lieky som im podaval a nic nepomohlo tak som ich utratil a spalil,,a vsetko potom vydenzifikoval vapnom a biokillom,,,
Aha...áno , chápem Vás...JA som si 15.8. kúpil hodvábničky kohútika a dve sliepočky , neskôr jedna začala tak divne prskať a kýchať , potom sa to prenieslo aj na kohúta a tak som mal strach o tú druhú sliepočku , tak sme volali veterinárovi a ten nám povedal že im mám dať Doxygal a tak som im to podával asi týždeň do vody a pekne sa uzdravili ... a dali sme to pre istotu aj malým kuriatkam , lebo už aj ony boli nejake divné...ale aj tie sa potom uzdravili ... teraz sú už zatvorené na noc pri ostatných sliepkach tam sedia na bydle pod kvočkou...a sú v poriadku , sú pekne vyfarbené a asi to sú tri kuričky a jeden kohútik vlašák ale už nie čistý , asi...
napsal(a):
Peter, Peter... Rad Ti tie tvoje "krasne zdrave slepky" vratim spat... Len ma mrzi, ze vzdy hladas chybu len v druhych....

uz ich nemam zaco ine vratit,,nehladam chybu v druhych,len ja neposluchym starsich,,keby som posluchol mamu,tak by som teraz mal svoje sliepky,,len ja som vymyslal s amroskami ako mi ich tu povychvylovali,a este aj kamarat ma nane nahovoril aj jeho este musim zjebat,,a nakoniec aj tak dopadli,,tak mi vysvetli preco hned po tyzdni skapal ten kohutik cosimi doniesol ,a uz hned na druhy den som si vsimol ze ma krv v stolici,a to chces povedat ze za jednu noc sa umna nakazil,,ked ja mam vsetko ako zo skatulky vsak si videl ked si bol umna,,a ked som bol v spitali tak som dostal spravu ze kohut skapal,,,a to boli este izolovane od mojich,sliepok,,preto vravim,ze najlepsie je to ked si clovek sam vychova svoje kurcata,hocijake plemeno od malicka,a nevymiena,ja som predal 5kohutov a vsetky su zdrave osobne som sa bol nanne pozriet bo vsetkych mam tu unas predanych okrem jedneho co je u teba a ten zaujmave ten je chori?,,prvy raz mato nepoucilo,,ked som si doniesol zvystavy tie hempsirky a to som bol snou aj u zvelolekara,aj tak mi nepomohol a vsetky som musel pozabijat potom som mal dva roky klud,vtedy som mal hybridky a aj svoje kurcata,,,a znova tento rok to iste,,,tak preto ja ta neodcernujem lebo som uteba ani nebol tak nemozem povedat ake maju podmienky,u teba,,ale ked som videl na fotke ako im hadzes zito na zem tak asi niemoc dobre,,,moje maju specialne krmitko na zito,aj na zmesku a vodu vymienam kazdy den,za cistu,,ja mam kamarata chovatela z martina,,a ten ti moze povedat ze ja mam vsetko v poriadku,,ak sa jedna o cistou,a podobne veci,,

No od teba od toho praveho som tu potreboval najst clanok, vykasli sa namna, ja sa sa stebou uz davno nebavim, tak preco tu pises na moj prispevok, sprav si svoj a tam si mozes pisat co len chces od nevidim do nevidim, a s tomasom som tiez skoncil, a to co si tu piseme je iba medzi nami, a teba dotoho nic, a bol by som rad, keby tento moj prispevok, ten co to tu ma nastarosti a spravil tuto straku tak vymazal uplne, vsetky moje doteraz dane prispevky aj fotky, co ty ides vypravat ze mi ani jedno plemeno nesadlo, to mas pravdu cistokrvne plemena su na..., len na okrasu a na tu sati mozem..., ja potrebujem sliepky na znasku a maso, a to docielim iba krizenim, alebo hybridkami na znasku, a neunuvaj sa odpisovat,.
napsal(a):
No od teba od toho praveho som tu potreboval najst clanok, vykasli sa namna, ja sa sa stebou uz davno nebavim, tak preco tu pises na moj prispevok, sprav si svoj a tam si mozes pisat co len chces od nevidim do nevidim, a s tomasom som tiez skoncil, a to co si tu piseme je iba medzi nami, a teba dotoho nic, a bol by som rad, keby tento moj prispevok, ten co to tu ma nastarosti a spravil tuto straku tak vymazal uplne, vsetky moje doteraz dane prispevky aj fotky, co ty ides vypravat ze mi ani jedno plemeno nesadlo, to mas pravdu cistokrvne plemena su na..., len na okrasu a na tu sati mozem..., ja potrebujem sliepky na znasku a maso, a to docielim iba krizenim, alebo hybridkami na znasku, a neunuvaj sa odpisovat,.
Bozaj ma.
S pozdravom.
Daniel R.
"cistokrvne plemena su na chuja,,len na okrasu a na tu sati mozem vysrat,ja potrebujem sliepky na znasku a maso,,a to docielim iba krizenim,alebo hybridkami na znasku"
Tak toto si naozaj prehnal. Ty nie si chovateľ-Ty si v lepsom prípade MNOŽITEĽ a to som sa ešte (na rozdiel od Teba) veľmi slušne vyjadril. Načo otravuješ a znechucuješ slušných chovateľov takýmito príspevkami? Si si vystavil peknu vizitku.
Pre Teba je asi najvhodnejšia hydina, tak ako je na priloženej fotke.
....... no a tak se nám zase vybarvil další " chovatel " !!! Není tomu ani rok co tady rozdával moudrosti a kritizoval ostatní ( i mně,a to mně nasrál ). A tak nám " Pefo " musí ještě dozrát a hodně toho odchovat a pak se všichni tady na tebe těšíme a krásně si pokecáme o tom proč jsme tady ......................................
Pekne ste mu to napisali a v prvom rade pravdivo. Je to "chovatel", resp. chcel by nim byt. Bohuzial jeho nerozhodnost, chamtivost a tuzba vlastnit vsetko co ma druhy chovatel, ho dohnala az k takemuto kroku a rozhodnutiu. Ponadavat vsetkym a so vsetkymi sa pohnevat. ZVierata doma meni castejsie ako raz do tyzdna. Kazdu chvilku nove a bez predoslaj sanacie prostredia. ANo snazi sa to robit dobre, ale pri vsetkej voly sa mu jednoducho nedari. A svoje neuspechy zakryva osocovanim a napadani chovatelov ako su aj Peter a Dano. A toto sa naozaj nerobi . Tych SMS a telefonatov od neho z dovodu prehovarania a nedockavosti a tuzbe vlastnit na co si momentalne zmysli a za kazdu cenu, vyvrcholila k tejto vdacnosti. Poobvinovat vsetkych okolo a nepripustit ziadnu svoju chybu. Peter pockaj si, a casom zistis ze tyto starsi a skusenejsi chovatelia mali v niecom pravdu. Prajem Ti vela chovatelskych uspechov....

peter z bratislavy
napsal(a):
"cistokrvne plemena su na chuja,,len na okrasu a na tu sati mozem vysrat,ja potrebujem sliepky na znasku a maso,,a to docielim iba krizenim,alebo hybridkami na znasku"
Tak toto si naozaj prehnal. Ty nie si chovateľ-Ty si v lepsom prípade MNOŽITEĽ a to som sa ešte (na rozdiel od Teba) veľmi slušne vyjadril. Načo otravuješ a znechucuješ slušných chovateľov takýmito príspevkami? Si si vystavil peknu vizitku.
Pre Teba je asi najvhodnejšia hydina, tak ako je na priloženej fotke.
tie kurcata si mozes sam zjest,,ja mam doma vlastne domace v mraziaku,, a mas pravdu ja niesom chovatel,ani nechcem nim byt,,,ja som obycajny clovek co chova na dedine sliepky ,ako kazdy co chovaju hybridne sliepky na dedine,a maju sa dobre a s vasimi s cistokrvnymi plemenami sa mozete zadrhnut,,obycajna hybridka je krajsia a odolnejsia ako ta vasa cistokrvna hydina co je na vsetko hakliva,,,este to som chcel povedat na koniec,,,,s pozdravom Peter,,
"ja som obycajny clovek co chova na dedine sliepky ,ako kazdy co chovaju hybridne sliepky na dedine,a maju sa dobre a s vasimi s cistokrvnymi plemenami sa mozete zadrhnut,,obycajna hybridka je krajsia a odolnejsia ako ta vasa cistokrvna hydina "
A ty si mysliš, že my sme "neobyčajní ľudia"? Ale na rozdiel od Teba máme trpezlovosť a nehľadáme chyby u iných, resp sa z nich snažíme poučiť. Tvoje reakcie a výlevy sú na úrovni 8ročného sopliaka, ktorému zobrali obľúbenú hračku a tak teraz sa jeduje na všetkých a vo svoje odutosti je všetkým ostatným na smiech.
Už dlho som nečítal také hlúpe a primitívne reakcie na tomto fóre. Tie najlepšie svedčia o Tvojej povahe. Na rozdiel od Teba naša čistokrvná hydina nie je v mrazáku a tak sa s ňou nemôžeme zadrhnúť. To sa môže prihodiť len tebe, ak si z tej zmrazenej odhryzneš priveľké sústo. Už k tomu nemáš ďaleko....
a nezabúdaj, že aj tie hybridky majú za predkov čistokrvné plemená
To, že někdo nechce chovat čistokrevná plemena a hledí především na užitek, není nijak zvlášť strašné (dřív se přece na to hospodáři také nedívali). Je dobře, že si takový člověk to maso a vejce alespoň vypěstuje doma sám, a nekupuje to v supermarketě.
Ale co se mi vůbec nelíbilo (mám na mysli zadavatele), je váš styl debaty, a také vulgární výrazy - to tady opravdu nemá co dělat
Čo si myslíš, kto ma priviedol k chovu čistokrvných zvierat? Neveril by si, ale bol to môj otec. Obyčajný, malí, hrdý človek z dediny ktorý by nikdy nedovolil aby sa nám plantalo po dvore niečo, čo by nevedel pomenovať. Každé plemeno domácich zvierat bolo vyšlachtené pre určité vlastnosti a jednou a najdôležitejšou bola práve jeho úžitkovosť. Bola overená po generácie v určitých podmienkach, dokonale adaptovaná a z vysokým percentom prenosu vlôh na ďalšie potomstvo len v čistej forme. Bola to pýcha gazdu- obyčajného človeka- keď mu po dvore behali pekinky so žltým nádychom peria, nad hlavou lietali slovenské hrvoliaky, v chlieve krochkal landras, či keď sa zmohol na prvú holštýnsku kravu ktorú mu závidel každý sused. O sliepkach ani nehovorím. Vlašky či minorky vtedy volané talianky boli omilostené od sekery aj keď cez zimu vôbec neniesli. Na to boli sliepky z,, ružu,, nazývané Ruské, neskôr som zistil že to boli wyandotky. Takže ,,Pefo,, zaťal si do živého a tvoje názory a forma prejavu sa nezlučuje z večšinou prispievatelov tohoto webu a ja by som si želal aby sa Tvoja aktivita na ňom obmedzila len na čítanie príspevkov. Ďakujem a želám Ti všetko dobré.

aspon je tu niaka cierna ovca ,a to som ja:)))aj v rodinach sa niake to dieta nevydari,,prepacte vsetci co sa vas to tu dotklo,uz sa polepsim ,a na jar si kupim nove kurcata cistokrvnej hydiny ktore som este nechoval ,alebo este lepsie co som choval mal som snim dobre skusenosti,,vlasky jarabicie,,,s tymi som bol spokojny,,,mali dobru znasku aj cez zimu,,a este lepsiu v lete,,a hlavne sa chcem ospravedlnit Petrovi z Bratislavy viem ze mame odlisne nazori ak ide o hydinu,,ale kazdy sme neni vygulany z jedneho cesta,,
napsal(a):
aspon je tu niaka cierna ovca ,a to som ja:)))aj v rodinach sa niake to dieta nevydari,,prepacte vsetci co sa vas to tu dotklo,uz sa polepsim ,a na jar si kupim nove kurcata cistokrvnej hydiny ktore som este nechoval ,alebo este lepsie co som choval mal som snim dobre skusenosti,,vlasky jarabicie,,,s tymi som bol spokojny,,,mali dobru znasku aj cez zimu,,a este lepsiu v lete,,a hlavne sa chcem ospravedlnit Petrovi z Bratislavy viem ze mame odlisne nazori ak ide o hydinu,,ale kazdy sme neni vygulany z jedneho cesta,,
Ty si proste chory... nechcel si tu byt, ale si tu stale... a tato spoved Ta urcite neospravedlnuje....
a tazko to niekto pochopy, co si tymto chcel povedat....
Fúha nejaký čas som nemal čas sem mrknúť ale čo sa tu udialo je pre mňa ako chovateľa dosť nepochopiteľné . Úrážať sa takým to spôsobom je hodné tak V.cenovej skupiny . V tejto diskusii sa zapojili ľudia ktorých poznám už niekoľko rokov a sú chovatelia hydiny ktorí sú pre túto našu záľubu tak oddaný že chodia po svete a ukazujú nám všetkým aj menej známe alebo úplne nové plemena za čo im väčšina z nás môže len poďakovať a nie ich urážať. Týto chovatelia majú uznané rôzne typy uznaných chovov ktoré tvoria génovú rezervu pre ďalšiu možnú hybridizáciu, takže toto sú ľudia ktorí popri svojom koníčku robia mnoho aj pre spoločnosť a nezaslúžia si tieto urážky.
Čo sa týka Pefa mám s ním tiež skúsenosť, ale toto trošku prehnal , aj keď sa potom snažil dať nejako do poriadku mýslím že si to poriadne pokazil u chovateľov čistokrvných plemien . A do budúcna bude mať asi problém niečo od nich dostať do svojho chovu , ktorý je ako píše len o vajciach a mäse. Toto fórum je podľa mňa hlavne o hydine ako celku , ale skôr o tej čistokrvnej ako tej hybridnej ktorá má natabulkované koľko sa dá s nej vytažiť atď . Chovať hybridy nie je žiadne umenie ale chovať naozaj peknú a zdravú čistokrvnú hydinu to iný level chovateľstva ktorého som aj zástanca a propagátor . Mudrovať na tým ako má čo vyzerať vie bezproblémov každý , ale vystaviť na výstavach zvieratá ktoré spĺňajú všetky náležitosti štandardu to je už iný kumšt.
Takže na záver Pefo prehodnoť svoje priority v chovateľstve a začni sa správať ako dospelý človek ktorého zaujíma chov hydiny.
A vy ktorí ste tu boli urazený chovateľom ktorý v podstate nie je ani registrovaným chovateľom nič si s toho nerobte lebo úrážky tohto typu Vás chovateľov na úrovni nemôžu rozhádzať :)
s chovateľským pozdravom Š.H.
Fúha nejaký čas som nemal čas sem mrknúť ale čo sa tu udialo je pre mňa ako chovateľa dosť nepochopiteľné . Úrážať sa takým to spôsobom je hodné tak V.cenovej skupiny . V tejto diskusii sa zapojili ľudia ktorých poznám už niekoľko rokov a sú chovatelia hydiny ktorí sú pre túto našu záľubu tak oddaný že chodia po svete a ukazujú nám všetkým aj menej známe alebo úplne nové plemena za čo im väčšina z nás môže len poďakovať a nie ich urážať. Týto chovatelia majú uznané rôzne typy uznaných chovov ktoré tvoria génovú rezervu pre ďalšiu možnú hybridizáciu, takže toto sú ľudia ktorí popri svojom koníčku robia mnoho aj pre spoločnosť a nezaslúžia si tieto urážky.
Čo sa týka Pefa mám s ním tiež skúsenosť, ale toto trošku prehnal , aj keď sa potom snažil dať nejako do poriadku mýslím že si to poriadne pokazil u chovateľov čistokrvných plemien . A do budúcna bude mať asi problém niečo od nich dostať do svojho chovu , ktorý je ako píše len o vajciach a mäse. Toto fórum je podľa mňa hlavne o hydine ako celku , ale skôr o tej čistokrvnej ako tej hybridnej ktorá má natabulkované koľko sa dá s nej vytažiť atď . Chovať hybridy nie je žiadne umenie ale chovať naozaj peknú a zdravú čistokrvnú hydinu to iný level chovateľstva ktorého som aj zástanca a propagátor . Mudrovať na tým ako má čo vyzerať vie bezproblémov každý , ale vystaviť na výstavach zvieratá ktoré spĺňajú všetky náležitosti štandardu to je už iný kumšt.
Takže na záver Pefo prehodnoť svoje priority v chovateľstve a začni sa správať ako dospelý človek ktorého zaujíma chov hydiny.
A vy ktorí ste tu boli urazený chovateľom ktorý v podstate nie je ani registrovaným chovateľom nič si s toho nerobte lebo úrážky tohto typu Vás chovateľov na úrovni nemôžu rozhádzať :)
s chovateľským pozdravom Š.H.

dik,Stevo,,tvoju radu si vazim,,a myslim to vazne len v dobrom ohladom k tebe,,,,,
veronuliatenko

XXX.XXX.142.69
Zdravim, viete mi poradiť? Kúpila som z farmy 5 mulardov a po asi na druhy den dostala jedna nádchu. A teraz uz chrchlu vsetky. Normalne je pocut ako dycha so soplom. Veterinar mi dal doxygal prasok do vody, ze je to na dychacie organy. Uzivaju to jeden a pol dna zatial, kedy by to malo zabrat? Ma s nadchou u mladej hydiny niekto skusenosti? husokacicky maju asi 10 dni.dakujem za odpovede.