Jak poznat kvokající slepici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2011 08:22
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den, budu mít asi hloupý dotaz, na jaro plánujeme vlastní kuřádka pod hedvábničkou. Já ale vlastně nepoznám kvokající slepici. Projevuje se i zvukově nebo je to jen, že sedí na vajíčkách? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2011 09:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vážně amatér:-), projděte si tady forum, je tady dost témat, jinak se samozřejmě projevuje kvokáním, proto je to "kvokající" slepice, sám se ptáte, ne?:-), má načepýřené peří atd. Proč si, lidé, tyhle věci prostě jenom "negooglujete"?????

1.10.2011 10:40
erino

XXX.XXX.37.145

Kvokajúca sliepka vydáva taký zvláštny zvuk, také kvokanie, no neviem ako to popísať. A ďalej, ona keď zasadne na vajíčka bráni ich. Načuchorí perie a je dosť agresívna, bez váhania vás poďobe. Takže asi tak.

1.10.2011 12:45
janahol

XXX.XXX.60.169

Doplnila bych příspěvek nade mnou. Když kvokající slepici vyndáte z hnízda a vyženete ven, tak se většinou bude snažit co nejrychleji vrátit do hnízda.Takže mě dělala to, že než jsem já vyšla ven z kurníku dveřmi, tak slepice už byla průlezem zpátky a drala se do hnízda :-) Jana

1.10.2011 21:46
deaf lukas

XXX.XXX.53.2

Raději tohle se řeš až na jaře. Je to čas... Za půl rok bude jaro! smajlík
pup

2.10.2011 09:57
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

mám opačný problé..slepice kvokaj jak divé,někdy i dvě naráz a nikde sem nenašel radu jek tomu zabránit...ječmenem nekrmím tak nevím kde je chyba.smajlíksmajlík

2.10.2011 14:16
micak

XXX.XXX.218.251

chovatelalois napsal(a):
mám opačný problé..slepice kvokaj jak divé,někdy i dvě naráz a nikde sem nenašel radu jek tomu zabránit...ječmenem nekrmím tak nevím kde je chyba.smajlíksmajlík

Nabrus nůž :-))

2.10.2011 14:48
ildika

XXX.XXX.1.30

Jak jsem už dříve zjistila, dost lidí shání kvočny - zkuste tak ty nejkvokavější někde v inzerátě nabídnout :-)

3.10.2011 22:03
deaf lukas

XXX.XXX.44.5

Včera jsem šel zavřít kurník, tak jsem všiml, že jedna slípka sedící v hnízdě s vajíčkama. Já jsem ale tu slípku položil na hřady. Právě mě napadlo, že když nechci mít kvočnu, tak mám kontrolovat, jestli všechny slípky jsou v kurníku na hřazdech. Slípku, která začíná kvokat (začínající kvočna běhá přes den venku, přes noc sezení v hnízdě), dám na hřazdy, tak už kvočna nebude. Možná by to pomohlo, ale nemám zkušenost.
pup

4.10.2011 15:06
ildika

XXX.XXX.1.30

deaf lukas napsal(a):
Včera jsem šel zavřít kurník, tak jsem všiml, že jedna slípka sedící v hnízdě s vajíčkama. Já jsem ale tu slípku položil na hřady. Právě mě napadlo, že když nechci mít kvočnu, tak mám kontrolovat, jestli všechny slípky jsou v kurníku na hřazdech. Slípku, která začíná kvokat (začínající kvočna běhá přes den venku, přes noc sezení v hnízdě), dám na hřazdy, tak už kvočna nebude. Možná by to pomohlo, ale nemám zkušenost.
pup

Bohužel, nepomohlo - vleze tam znovu. Ale je pravda, že slepice, která se chystá sedět, bývá na hnízdě i v noci. Pomáhá ji zavřít do krabice s chladnou podložkou (aby si nemohla sednout) - třeba plechem, a nechat ji bez krmiva. Do 3 dní to většinou přejde.

4.10.2011 15:07
ildika

XXX.XXX.1.30

deaf lukas napsal(a):
pup

Bohužel, nepomohlo - vleze tam znovu. Ale je pravda, že slepice, která se chystá sedět, bývá na hnízdě i v noci. Pomáhá ji zavřít do krabice s chladnou podložkou (aby si nemohla sednout) - třeba plechem, a nechat ji bez krmiva. Do 3 dní to většinou přejde.
Ale já osobně to dělám zřídka, kvočny mi většinou přijdou vhod. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík