Dobry den, koupila jsem v pondeli 14 krepelek. Ale stale mi nesnesly ani jedno vajicko. I kdyz majitel rikal,ze mu nesou. Muzete mi prosim poradit cim by to mohlo byt? A taky pokud se mi podari,dala bych sem fotku. A jestli byste mi mohli prosim rict,jestli jsou to opravdu same krepelky (myslim holky). Dekuju
Já je měl před 4 lety , tehdy mi přijeli po dráze z Ostravy. Křepelky jsem kupoval asi 3 týdení a začli tak během 2-3 týdnů nést. Literatura uvádí 30 až 45 dní. U mě to bylo nejdřív 1 vajíčko asi 2 dny . Pak byly 2 vajíčka a tak se to zvyšovalo až jich bylo denně kolem 36až 42. od 40kusů . Sbíral jsem 2* za den . Brzo ráno a pak pozdě večer , neboť jsem byl pracovně vytížen. Světlo jsem upravil na spínání. Do budoucna počítám opět k návratu ke křepelkám - Brzká doba jaro.
dnes je spousty lidí kteří dělají křepelky krátkou dobu rychlí byznys. Žadaný druh drůbeže. Mám na mysli rychle vydělat bez jakého koliv servisu, poradit začínajícím chovatelum popřípadě jim zaslat návod jako přišel tehdy mě. Nevim asi bych počkal ještě týden cca10dní . Ještě dotaz krmíte pouze směsí pro nosnice?
A vedia zjesť tie granule? Mám na mysli či nie sú pre ne moc velké a či sa dostatočne nakrmia aby mohli nejaké vajičko vytvoriť. Ja som skúšal krmiť granulkami ale všetko to bolo pre ne velké a prepeličky hladovali. Po zošrotovaní granuliek sa znáška opeť vrátila. Trávu ani rohlík im nedávajte. To je krmivo do extenzívneho chovu. Pri krmení zeleným treba podávať aj grit, lebo sa vláknina nespracovaná kamienkami dlho zdržuje v tele, zvieratá neprímu dostatočné mn. hodnotného krmiva potrebného na vytvorenie vajca a aj na správnu funkciu vaječníkov. Majú vlasne pocit sýtosti a len sa prehrabávajú v krmive. Ak Vám ani po tejto dobe nezačnú so znáškou, je len jedna možnosť a to že ste dostali zvieratá staršie ako jeden rok, teda vyradené. Ale podla fotky sa mi zdaju ok. Takže skúste sypkú zmes, grit, čistú vodu , klud, môžete pridať 1x za týždeň AD3, E a do smesky Plastin alebo Roboran.